Suzuki Katana vs Katana – de video

Branded content, 8 Reacties

Of ik met een Suzuki Katana wilde rijden op vliegveld Valkenburg voor wat challenges? Het leek me een bijzonder goed idee, op het kleine detail na dat ik geen motorrijbewijs heb.

Suzuki Swift Sport Katana

De Katana is immers de legendarische motorfiets waarmee Suzuki iedereen gek maakte in de jaren tachtig. Gelukkig hoefde ik niet zwalkend over de landingsbanen, want er is nu ook een Swift Sport Katana. Het idee was dus juist dat ik achter het stuur van de Swift plaats nam, Dat motorrijden daar zijn gelukkig andere mensen een stuk beter in dan ik. Hoe dan ook, erg cool van Suzuki dat ze de keuze hebben gemaakt om ook een Katana te ontwikkelen met meer dan 2 wielen. Twee nieuwe Katana versies, dat vraagt om een vergelijk, of beter: een challenge. Op een vliegveld! Dat hoef je tegen ons maar 1 keer te zeggen. Wij in de vierwieler tegen Motorjournalisten op de tweewieler.

Waar een battle is, daar heb je uiteindelijk ook een winnaar! Maar of ik het ben, mag ik nog niet verklappen. Ben wel erg enthousiast geworden over de beide Katana’s. De motor is een herinterpretatie van een echte classic, precies goed zo. Ik mocht los in de Swift Katana. Dat is de Swift Sport, maar dan nog leuker en beter. Messcherp wilde ik zeggen, maar Katana is een zwaard dat Samoerai strijders gebruiken. Heel toepasselijk die naam.

Om van een Swift Sport een Katana te maken is het niet voldoende om alleen iets aan de styling te doen en gelukkig heeft Suzuki het hier ook serieus aangepakt. De Swift Sport is als Katana leuker gemaakt door het monteren van een instelbaar onderstel, speciale lichtere wielen en een sportuitlaat. Helemaal goed en potentieel een winnaar he, of verklap ik dan misschien te veel…8 reacties

Vind de nieuwe Swift een leuke auto om te zien.
Geweldige auto de nieuwe Swift sport. Al mee mogen rijden en poehh wat een bommetje.
Maken bovenstaande reageerders deel uit van de branded content?
Typische reactie op een reclame-stukje
@Hubert: nope. Ik vind het echt een leuke auto om te zien. 🤣
@hubert: Geef ze eens ongelijk, een positieve reactie onder een gesponsord artikel zetten levert zo een paar tientjes op. Is toch leuk verdiend.

“Deze reactie werd mede mogelijk gemaakt door slagerij Terhorst. Slagerij Terhorst, van malse biefstuk tot gortdroge worst. Deze week 5 kippenpoten 1 gratis. Op = Op!”
Ik heb de nieuwe Swift Sport nu een paar keer
in the wild gezien; in die gele kleur best een gave auto om te zien, vooral de achterkant vind ik altijd goed geslaagd.

Maar waar concurreerd dit ding nu eigenlijk mee? Want bij ons in Duitsland kost een fiesta ST bijvoorbeeld nagenoeg hetzelfde.
@bmlg11: Voor de vorige generatie was de enige echte concurrent de Twingo RS. Verder waren volgens mij ook een mini cooper en bvb een C3 1.6 THP wel concurrenten. Misschien ook nog wel een Colt Ralliart.
Erg licht karretje met een gretige motortje en nu een wat scherper onderstel. Oude rotten die houden van het betere stuurwerk weten dat dit hét recept is voor rijplezier op de openbare weg…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).