Sweet! Volvo en Microsoft maken hologram van de S90

Auteur: , 19 Reacties

Stukje bij beetje wordt steeds meer bekend over het uiterlijk van de nieuwe Volvo S90. En da's fijn, want alles wijst erop dat dit een mooie, héle mooie auto gaat worden.

Volvo is lekker bezig. Dan doelen we niet per se op (voormalige?) bijtellingskanonnen als de XC90 T8 en de V60 Hybrid, om maar een paar voorbeelden te noemen, maar ook op de designtaal die de laatste jaren bij het Zweedse merk overheerst. Niet dat we daarmee willen stellen dat de vierkante Volvo’s van weleer lelijk waren (terug in je hok, purist), maar je snapt wat we bedoelen.

Het merk gaat echter met z’n tijd mee of is zelfs z’n tijd vooruit, want in samenwerking met Microsoft gaan ze aan de slag met een hologramcomputer. Hiermee wordt het voor klanten mogelijk om auto’s in 3D te configureren en te vergelijken, de techniek maakt het mogelijk om meerdere hologrammen met elkaar te combineren.

Overigens kregen journo’s die bij de demonstratie aanwezig waren al een voorproefje van de aankomende S90, die begin volgend jaar in Detroit aan het grote publiek wordt voorgesteld. Bovendien konden de geluksvogels alvast een virtuele proefrit maken én de autonome techniek aan de tand voelen. Over autonoom gesproken: Volvo laat met het Drive-Me program bij wijze van proef een honderdtal met elkaar communicerende doch zelfrijdende auo’s op de openbare weg los in 2017.

Voor wie van z’n stoel sopt bij de gedachte aan de S90: dit schaalmodel geeft zeer waarschijnlijk een aardig beeld van de vormgeving.19 reacties

Wat wordt de concurrentie positie van de S90 eigenlijk? De BMW 7-serie, Audi A8 en Mercedes Benz S-klasse, of de BMW 5-serie, Audi A6 en Mercedes E-klasse?
@Original_Arnoud: aangezien er ook een stationwagen wordt gemaakt van de s90, de v90 genaamd, denk ik dat dit overeenkomt met de 5 serie. A6, e-klasse zit. Een stationwagen op basis van een luxesedan? BMW had er anders al lang eentje gemaakt.
@crainn: BMW is wel de laatste die daar mee komt. Die hebben nog niet eens een “sportieve” versie van de 7 serie. Het grote probleem van een stationwagen op 7 serie formaat is dat er één beroepsgroep vol enthousiasme deze wagens meteen zal kopen. De vraag is alleen of uitvaartondernemers je merkwaarde no zo veel goed doen?
@mashell: Nog niet, maar ze beginnen bij het lanceren dan ook nooit met de top modellen. Er komt zeker nog een zeer sportieve versie van de G12 aan (Hey, grappig die laatste twee getalletjes, denk er een V voor en je komt in de goede richting.)
@crainn: waarschijnlijk net als de oude s90 en v90 van eind jaren 90. Qua prijs op 5 serie level. En qua formaat groter dan een 7 serie
@Original_Arnoud: In Nederland zal het inderdaad een concurrent van de 5-serie, A6, E-klasse worden. In andere landen staat Volvo als merk nog altijd een trede onder die 3 en opereert voor de kopers meer in de VW regionen.
@erwh: welke andere landen? Duitsland ja. Maar in de VS en China is Volvo gewoon een premium merk.
Eigenlijk vind ik de huidige positionering wel prettig, wel een doordachte auto leveren die op niveau is afgwerkt maar niet de premium waanzin van voor flink alles moeten bijbetalen (zoals neerklapbare achterbanken etc).
@mashell: Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië bijvoorbeeld. Maar ben het met je eens, Volvo heeft z’n zaakjes goed voor elkaar wat betreft afwerking, positionering en uitstraling.
@Original_Arnoud: denk dat ze zich er net tussen in positioneren dus: 6 gran coupe, A7 en CLS. Toch wat meer luxe gevoel dan een a6 of 5 serie
Aan de foto’s te zien zijn het geen hologrammen maar werken ze met de vr bril van Microsoft.
@etijn: Ook geen VR bril, maar een AR bril ( Augmented Reality ). En zéker geen hologram, zoals de auteur hier zegt. Begrijp de verwarring wel, omdat de bril Hololens heet.
Limousine in de klasse van E,5,A6,XF,Ghibli,GS etc. Hopelijk komt er met Concept26 een waanzinnige Top sedan in het hogere segment.
Doe mij maar de real-deal in plaats van hologrammen/VR. Wat ik van de S90/V90 gezien heb, ziet er goed uit!
Gaat vast een hele fijne wagen worden, maar of hij kopers weet in te palmen in een segment waar de Duitsers overheersen…. Ik ben benieuwd.
Als er een v90 gemaakt gaat worden, wat gebeurd er dan met de v70? Want die was altijd al te vergelijken met de 5, A6 en E-klasse toch?
Hij lijkt inderdaad veel op dat Chinese modelautootje. We kunnen er wel vanuit gaan dat dat hem gaat worden. De voorkant ziet er in ieder geval super uit. Maar over de achterkant kan ik nog niet oordelen. De achterlampen zijn wel heel erg groot. Maar wie weet ziet het er hartstikke goed uit als we hem in het echt krijgen te zien.
@mauritsh: Enkel de drager van Microsofts Hololens, krijgt de “hologrammen” te zien. Het is een zogenaamde AR-bril, die gebruik maakt van de omgeving en daarbij animaties en dergelijke gaat invoegen.
AR inderdaad. Gebruikte Broshuis op de bedrijfswagenRai vorige maand ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).