Tankstations mogen echt geen alcohol verkopen

Auteur: , 36 Reacties

De rechter heeft gesproken en het is nu eindelijk defintief. Alcohol mag echt niet verkocht worden door Nederlandse tankstations.

Onze auto rijdt op alcohol

Sinds 1 november 2000 is het verkopen van alcohol in tankstations al verboden, maar in 2011 besloten een aantal pompstationshouders een proefproces uit te lokken. En vandaag heeft de rechter besloten dat het inderdaad niet is toegestaan om alcohol te verkopen bij tankstations.

De pomphouders probeerden nog aan te voeren dat het verbod in strijd was met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), maar het mocht niet baten.

Volgens pompstationhouder Ewout Klok loopt hij sinds het verbod op alcohol tot 35 procent aan omzet mis. Hij vind het ook oneerlijk dat in onze buurlanden wel alcohol verkocht mag worden en dat wegrestaurants ook gewoon alcohol mogen verkopen.

Of Ewout Klok nog in hoger beroep gaat is niet bekend. (via: nu.nl)36 reacties

ja, raar is het wel… Tankstation is eigenlijk een halve supermarkt maar bier mogen ze niet verkopen… net alsof iedereen die daar bier drinkt dronken achter het stuur gaat zitten..
als er een algeheel acohol verbod zou zijn ( dus 0,0 promille ) zou ik het kunnen begrijpen..
@gast: een 1/2 supermarkt met 4-voudige prijzen. De nood moet erg hoog zijn wil ik iets anders dan brandstof kopen bij een tankstation, legale oplichting die prijzen van cola, snoep etc.
@mashell: vraag en aanbod..
@mashell: Niet overal is meer een supermarkt. Sommige mensen moeten zo 20 min. omrijden om een supermarkt tegen te komen en dan kan ik best begrijp dat je gewoon ff snel wat haal bij een tankstation die op de route ligt.
Nanny state….
Wat maakt het nu uit waar je je pilsjes gekocht hebt? Als ik bij de Appie Heijn een traytje Grolsch haal, of bij het benzinestation, maakt toch geen verschil? Als je maar niet met meer dan 0,5 promille achter het stuur zit. (Volgens mag je zelfs drinken achter het stuur, als je maar onder de limiet blijft?)
Mooi zo.
Een pedo maak je ook geen zwemleraar en een ponypletter zet je ook niet in een kinderboerderij.
@Hubert: jouw voorbeelden zijn misdadig en strafbaar. bier drinken niet…
@gast:
Met een bezopen klop rondrijden wel.
@Hubert:
klop is kop (heb net pilsje op…)
@Hubert: ja, AH verkoop ook messen, wil niet zeggen dat je er ook iemand mee mag neersteken…. m.a.w. sommige mensen hebben geen verstand….
@Hubert:

En toch gebeurd het elke keer weer in nederland. Jaar in jaar uit.
@bempi:
Precies, net als bezopen chauffeurs die mensen dood / invalide rijden.
@Hubert:

Nee dat gebeurd niet meer. Rijden onder invloed is verboden. Maar pedo’s en ponypletters worden minder hard aangepakt, omdat nederlanders elkaar ook een pleziertje gunnen. En dat zal altijd zo blijven :)
O ik dacht bij de titel even dat het om E85 ging ofzo.

Vind dit een beetje dubbel, aan de ene kant snap ik het wel. Maar aan de andere kant als ze tijdens het rijden alcohol willen drinken halen ze dat toch wel.
@hubert
echt een NL reactie van betuttelend NL Zijn de Duitsers zo Dom of zijn wij zo slim?
In Duitsland koop ik een fles Wodka langs de snelweg en wat dan nog? Laat mensen gewoon met rust en laat ondernemers ook wat verdienen…. want van de CDtjes kunnen ze ook niet meer leven en wat gebeurd er dan mensen op straat en daar gaan we weer ……..KAPOTTT
@Tsjechie:
Nope, wij Duitsers zijn uitermate slim.
Wij verkopen troep met goede marketing en hele volksstammen willen niet anders….
@jrk68: ga jij ff je mond spoelen!
@jrk68: ga jij ff je mond spoelen! Met alcohol ofzo. Duitse producten troep, pff. Het is niet allemaal van VAG…
@Emile_Benz:
Mag het ook zonder alcohol? Ik heb daar namelijk niks mee.
Eerlijk is eerlijk, ook BMW en Mercedes hebben hun zwakke jaren gehad, gelukkig hebben ze wel naar de kritiek geluisterd.
@jrk68: groene zeep dan, aangezien dat meer uit jouw tijd is. ;p

True, maar VAG spant toch wel de kroon.
@Emile_Benz:
Dat laatste zal ik nooit tegenspreken….
In Amerika mag het nog wel, sterker nog, ze hebben een complete walk-in-fridge in de Pompstation. Was altijd makkelijk als het bier op was na het stappen nog even een pompje te pakken :-)
35% omzet mislopen doordat je geen alcohol meer mag verkopen? Dan kan je beter je pomp daar sluiten en een kroeg beginnen! Kennelijk is er vraag naar…
@mrs250:

Ewout Cock heeft een goed aangeschreven benzinepomp in Hoogeveen en zit op een mooi strategisch punt ! Niet in de buurt van cafe s etc dus concurrentie zullen ze geen last van hebben ;)

Wel moet ik zeggen dat de 35 % overdreven is… ik denk dat hij zijn complete omzetdaling wijdt aan het feit dat hij geen bier meer mag verkopen terwijl het komt doordat er een onbemande pomp in de buurt zit die met prijzen stunt… en dat er veel Hoogeveners zijn die walgen van Klok
@hooligan:
Wat houdt hem dan tegen om daar dan een kroeg te openen?
@Hubert:

Geen ruimte en totaal geen aantrekkelijk plek voor een kroeg ;)
Welkom in regel betutteling Nederland. Waar we niet meer zelf kunnen nadenken.
vreemd ..

met brandstof tabak en krasloten zijn het al eigenlijk belastingkantoren ..
zou raar zijn om daar geen drank accijnzen naar binnen te trekken ..
Volgende stap: geen sigaretten meer bij het tankstation omdat je toch niet mag roken bij een tankstation.
Dan noem je het koffie-/eethoekje toch gewoon een wegrestaurant en geef je het zijn eigen kassa? Dan mag het blijkbaar wel…
Dan moet je de energy drankjes ook verbieden, want als haagse sjonnie voorbij komt en een sixpack haalt en leeg zuipt, dan is dat nog gevaarlijker ( hyper ) op de weg dan frans met 1 biertje op achter het stuur.
@bempi: jij denk nog steeds dat die energy drankjes echt werken? Dat is toch allemaal placebo?
@mashell: het werkt bij mij. Dus ja ik geloof het. Haha !
Dan ook maar een verbod op : met de auto naar de supermarkt?
Ook niet vergeten dat het gros van s’lands rechters van een linkse dispositie is en graag een bepaalde, toevallig alcohol verketterende, bevolkingsgroep stroop om de fascistische monden smeren…
Over niet al te lange tijd verwacht ik hetzelfde in een van de buurlanden. In een reeks voorstellen om problematisch alcoholgebruik in te perken, leeft ook bij bepaalde Belgische politici de idee om geen alcohol meer toe te laten in tankstations. Goeie zaak, want drinken en rijden gaan niet samen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).