VDL sleept grote orders binnen van JLR, Volvo en Ford

Auteur: , 17 Reacties

Het Brabantse VDL blijft maar aan de weg timmeren. Afgelopen kwartaal heeft dochteronderneming VDL Steelweld voor meer dan 200 miljoen euro aan orders binnengesleept bij onder andere Jaguar Land Rover, Volvo en Ford. Deze orders hebben betrekking op het leveren van bijvoorbeeld montagelijnen.

VDL Steelweld

VDL Steelweld heeft zich gespecialiseerd in gerobotiseerde productieautomatiseringssystemen zoals die vooral door automobielfabrikanten worden gebruikt. Jaguar Land Rover is al langer een grote klant van VDL en nu is er een nieuwe deal gesloten voor de levering van productieautomatiseringslijnen voor de complete body van een nieuw model.

Bij Volvo gaat het om een productielijn voor het produceren van de complete bodemgroep en de montagelijnen voor een nieuw Volvo model. Wij gokken dat dit voor de nieuwe Volvo XC90 is, want dat is de eerste Volvo die op het nieuwe SPA (Scalable Platform Architecture) platform komt te staan. Van Ford heeft VDL Steelweld orders ontvangen voor 2 fabrieken in Europa.

VDL Steelweld is ook het bedrijf dat de nieuwe productielijnen aan VDL Nedcar gaat leveren voor de productie van MINI’s.

Weten wat VDL Steelweld allemaal doet? Bekijk dan de deze video op Autojunk.17 reacties

Daar mogen we trots op zijn, chapeau VDL!
Altijd fijn die positieve berichten, ik gun het ze daar bij VDL!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Mooi nieuws. dat is nog een de juiste VOC uhh.. VDL mentaliteit
@sketcher: *eens
Dat wist ik niet. Weer wat Neerlands trots. Goed bezig daar bij VDL.
Volvo XC60 op de foto. Gents product!
Mooi maar wel goed werk doen he?
@norge: Want?? Dat doen ze volgens jou niet? Wat een overbodige opmerking weer.. Je zoekt blijkbaar weer een aanleiding om te kunnen zeiken.. ongelooflijk irritant mannetje ben je!
@audifreak:
Niet op ingaan.
Hij is al opgerot uit NL.
Mooi zo, gaat lekker met VDL.
Maar Schiphol ging liever met Chinezen in zee …. De verre vrienden zijn hier beter dan de goede buur.
wat vervelend voor die mensen die nu op straat komen te staan ..

en wat doet de vakbond er aan ??
@lincoln:
trollen lukt beter als je een artikel eerst leest (en begrijpt), ’t is maar een tip.
@super: ik denk dat Lincoln het artikel wel begrijpt, maar dat jij Lincoln niet begrijpt ;-)
Lincoln’s “aparte” humor een beetje kennende, denk ik dat hij bedoelt: waar gerobotiseerde productieautomatiseringssystemen staan, staan geen of minder mensen aan de lopende band. Dus als er robots worden geplaatst, komen er mensen op straat te staan.
@boxster: Ik kan me niet voorstellen dat er momenteel nog handgemaakte auto;s bij de genoemde merken van de band rollen ;-). Waarschijnlijk levert het alleen maar banen op – Jaguar gaat bijvoorbeeld fors uitbreiden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).