Tankwagen klapt tegen aquaduct A4, schade aanzienlijk

Auteur: , 32 Reacties

Om nog onbekende oorzaak is vanochtend een tankwagen op een pijler van het Ringvaartaquaduct gereden, met grote vertragingen op de A4 tot gevolg. De chauffeur is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Tankwagen crasht tegen aquaduct

Omdat het een gevaarlijke stoffen-vervoerder betrof rukten de hulpdiensten groots uit, maar toen bleek dat alleen de trekker en niet de oplegger vloeistof lekte (Update: volgens meldingen was de tanker zelf leeg) werd de situatie naar beneden bijgeschaald.

Wat er precies is voorgevallen is nog onduidelijk, op deze foto’s zien we dat ook een Ford bij het ongeval betrokken is, maar we weten niet of dit een slachtoffer van de schuivende truck is, of een actieve betrokkene.

Richting Den Haag is vooralsnog slechts één rijstrook open, de verwachting is dat de A4 om 12:00 uur weer wordt vrijgegeven, aldus de verkeersdiensten.

Foto credit: Arjen Pannekoek, @POL_Pannekoek32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik wil van m’n auto af punt nl…
@850t5r: Wat is dat nou weer voor waardeloze comment??
@406_v6: Ik denk dat hij zijn auto probeert te verkopen.


@850t5r: Meneer, voor auto biedt u dan aan? Heeft u ook plaatjes en aanvullende informatie?
@drugsrunner: wat*
@406_v6: dit is zwarte humor, ook wel galgenhumor genoemd, moet ik het ook nog snijden en kauwen voor je?
@406_v6: sinds wanneer bepaal jij wat hier waardeloos is? Ik vind het een vrij waardevolle opmerking..
Die agent zijn naam is serieus Pannekoek ?..
@tomnomnom: die niet zo grappige jongen: Peter, bij DWDD op vrijdag, die probeert helemaal de blits te maken van zn Pannekoeken-naam. Ze zijn er dus echt. (en hij heet ook echt Pannekoek: z’n vader was/is producent of regiseur of weet ik veel wat voor de publieke omroep voor de afgelopen 150 jaar ; maakt t ook makkelijker om een gig bij DWDD te krijgen).
@tomnomnom: En als je hem vervolgens begroet met: Hee Pannekoek, dan krijg je het halve politiekorps achter je aan, blijkt uit dit filmpje: http://youtube.com/watch?v=uP-P9IBMj9Q .
Het blijft apart volk die politieagenten;)
@clioracing: ik heb altyd een idee gehad dat ze een slechte jeugd hebben meegemaakt.
Zit toch veel energie in een volgepompte tankwagen, zal een flinke klapper zijn geweest
@knipperlichtje:
De tankwagen was gelukkig leeg, anders was het waarschijnlijk minder afgelopen met de chauffeur.
Blijft een raar punt om op een pilaar te klappen, die doorgang heeft immers maar 1 baan.
Mijn vermoeden is dat hij het Fordje te laat heeft gezien..
@tupperware: Idd de rechter kant van de cabine lijkt te zijn geraakt, maar er staan rechts geen pilaren. Het lijkt er eerder op dat de ford op de vluchtstrook stond en dat de chauffeur er om wat voor reden dan ook op is gereden. Maargoed dat is slechts een vermoeden dat ik opmaak uit de foto’s.
@knipperlichtje: Naar verluidt was de tank leeg.
@sir_smokalot:
Yep, dat zeg ik..
In Heerenveen was het ook raak, daar is een trucker tegen het magazijn van de Lidl geklapt.
Een auto en het fietsenhok is ook aan puin. Die chauffeur heeft het echter niet overleeft.

Bron: Teletekst.
Gezien, schijnt onwel geworden te zijn. Treurig.
Veel sterke gewenst voor de tanker-chauffeur. Ik weet nu al dat hij geen blaam treft, want als er een categorie vrachtwagenchauffeur is dat extreem netjes rijdt.

Dan zijn dat de jongens van Schenk wel…
Zo, kwaliteit zo’n tank. Trekker helemaal in de kreukels en de tank lekt niet.
@koeberg: Dan associeer ik dat meteen met een andere tank… Die zijn ook sterk.
Het lijkt er meer op alsof de vrachtwagen achterop een andere vrachtwagen is geknald (vooral omdat de schade pas groot is vanaf ±1 meter boven de grond). Van een Ford Focus krijg je deze schade sowieso niet, en de pijler staat niet in de rijrichting.
Ik weet niet hoe het in Nederland gesteld is met de truckers maar in België zitten er veel cowboys tussen… en dan vooral de container boys, man man man wat een eikels… trouwens heeft een eikel een IQ ?
@scorer:
Die container cowboys is een slag apart, dat is ook hier een drama.
De jongens die gevaarlijkenstoffen rijden zijn daarentegen over het algemeen voorbeeldige chauffeurs. Je wordt dan ook geen gevaarlijkenstoffen chauffeur met het IQ van een poffertje.
@tupperware:
poffertje = pannekoek ?

Tankwagen chauffeurs staan op een soort puntensysteem en krijgen strafpunten bij overtreding rijtijdenbesluit enz. enz en kunnen daardoor dus werkloos worden.
@tupperware: poffertje en pannekoek, ja ja ik heb hem…
Hopelijk komt de chauffeur er niet te slecht vanaf.
Hoe kan het dat er eerst uitgegaan wordt van gevaarlijke stoffen, terwijl later de tank leeg blijkt te zijn? Zo’n vrachtwagen voert toch of wel een ADR-bordje of geen ADR-bordje, juist zodat het direct duidelijk is of en wat voor gevaarlijke stoffen er vervoerd worden?
@marv46:
idd hebben ze een ADR schild wat verteld wat voor stoffen erin zitten, maarre de dampen van benzine zijn in principe gevaarlijker dan een volle wagen, deze wagen heeft de brandstof afgeleverd maar is nog gevaarlijker leeg, benzine dampen zijn hoogst explosief, benzine zelf pas als er lucht en een ontsteker bijkomt.
@desjonnies: helemaal juist!
Niet dat ik er alles vanaf weet, maar wel wat dingen mee gekregen van me pa, welke jaren gevaarlijke stoffen/tank/tankcontainer transport heeft gedaan.

Bovendien is op de fotos zichtbaar dat er wel degelijke markeringsborden werden gevoerd.
Maar dit zal idd verwege de dampen zijn. Aangezien die wagens altijd met het zelfde goedje rijden,vraag ik me of deze ook met regelmaat gereinigd worden. Of is dit zelfs verplicht?

ik zal me pa er eens me gaan vervelen als ik hme zie.
@marv46: ook leeg ongereinigd is nog steeds gevaarlijk volgens het ADR
Ik zie trouwens helemaal geen schade aan de peiler, vraag me af wat er echt gebeurd is.
@erwh: peiler=pijler
@erwh: Uit bron artikel :
[quote]
[update 11.40 uur] De bestuurder van de tankwagen moest plotseling remmen voor een vrachtwagen die op zijn remmen ging staan om te kijken of hij wel onder het viaduct paste. Het is nog niet helemaal duidelijk of de tankwagen deze vrachtwagen geraakt heeft. Hierna botste de tankwagen op een personenwagen.[/quote]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).