Tata komt met knotsgekke sportauto

Auteur: , 7 Reacties

De Indiase autofabrikant ga je niet meer associëren met de Nano. Bij Tata denk je voortaan aan dit brute ding.

Althans, dat hopen ze zelf. Het team van Tata richt zich op de rijkere tata’s met de Racemo. Het autootje ziet er misschien wel stoerder uit dan ‘ie is. Onder de motorkap huist namelijk een 1.2 driepitter turbomotor met 190 pk en 210 Nm.

Het is wel lekker analoog want de auto komt met een handgeschakelde zesbak. Een sprintje naar de 96 km/u gaat in minder dan zes tellen. Er komt ook een raceversie van de sportauto, genaamd de Racemo+. Deze versie heeft een gestript interieur in combinatie met een racy-uiterlijk. De topsnelheid en het gewicht is helaas niet bekend. De auto zal binnenkort speelbaar zijn in de game Forza Horizon 3 op de Xbox One

Connectiviteit is belangrijk bij de Racemo. Tata heeft de infotainment in samenwerking met Microsoft ontwikkeld. Het gepresenteerde model is klaar voor productie, met de internationale markt voor ogen. Of de auto ook (direct) naar Europa gaat komen is niet duidelijk.



7 reacties

Is deze dan ook zo goedkoop?
En dat 1.2 driecilinder turbo blokje komt bij BMW vandaan ofzo?
Of is dat ijdele hoop? :p
Microsoft ken ik van mijn Fords.
Moet je niet willen in je auto.
Traag, moeilijk te bedienen en met vastlopers.

Voor mijn volgende auto’s geldt: QNX oder nichts.
Het idee is in iedergeval leukm
Al bij de eerste foto kreeg ik een ‘nee’-gevoel. De proporties lijken niet sportief genoeg. Aan de andere kant, voor de snelle Indiaan is het misschien erg gaaf, zeker als je andere keuze een Mahindra of een Ambassador is :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Heb hem al even mogen proberen in Forza, geinig wagentje, mooi interieur, traag als de ballen. Maar wel guitig. Soort Suzuki maar dan groter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).