Te koop: straatlegale Maserati MC12 Corsa voor 3 miljoen

Auteur: , 44 Reacties

Te koop, een van de twaalf MC12 Corsa's die straatlegaal is gemaakt en waar vervolgens nog geen honderd kilometer mee is gereden.

Het verhaal van de Maserati MC12 begint bij de wens van het merk met de drietand om weer te gaan racen. Voor het GT1-kampioensschap is homologatie door middel van een straatmodel verplicht en dus moesten er minimaal 25 MC12’s worden gebouwd. Als basis diende het chasis van de Ferrari Enzo en intern werd de wagen zelfs aangeduid als “Ferrari Enzo seconda generazione”. Niemand minder dan Michael Schumacher schijnt zich nog met de ontwikkeling te hebben bezig gehouden en ongetwijfeld mede daardoor werden er dubbel zo veel straatexemplaren gebouwd én verkocht als benodigd.

Mensen hebben de nare eigenschap nooit tevreden te zijn, dus een gewone MC12 was niet genoeg. Ze wilden graag een snellere, op de MC12 GT1 gebaseerde trackday-wagen. Daarvoor ging Maserati dezelfde weg als Ferrari met de FXX (en FXX K): de auto is eigendom van klanten, maar stalling, onderhoud en transport van en naar de circuits word door Maserati zelf gedaan. Buiten de circuits heb je er namelijk ook niks aan, deze 745 pk-sterke MC12 Corsa is namelijk niet straatlegaal. Gelukkig was er ook nu weer een ontevreden medemens en die heeft een van de twaalf gebouwde Corsa’s om laten aanpassen zodat er nu wél een kenteken op zit. Daarmee is het overigens niet de enige, maar ach, exclusief blijft het wel.

In de eeuwige zoektocht naar beter, sneller en nóg exclusiever, heeft de vorige eigenaar deze MC12 Corsa ‘Stradale’ te koop gezet nadat hij er niet meer dan 55 mijl mee gereden heeft. Mensen zijn vreemde wezens… Che cosa costa? 2.999.900 dollar. Weten hoe hij klinkt? Deze MC12 werd onlangs nog gespot in Californië (ja, je moet dus ook nog een overtocht regelen) en daar zijn bewegende beelden mét goddelijk geluid van.44 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik ben zo weg van de normale MC12 maar deze is wel
zoo prachtig!! Perfecte kleur ook.
@jrmpower24: *niet zo
Voor iemand die 3 miljoen neerlegt voor een auto is de overtocht denk ik niet zon probleem.
Leuk voor naast je Ghibi Diesel. Maar ik vraag mij af, als er twee (wellicht meer) MC Stradale Corsa’s rijden, is er niet een FXX op kenteken? Of mocht dat nog steeds niet van de carnavalscommissie van Ferrari?
@gtwillem: Volgens mij zijn er twee FXX’en op kenteken.Maar dat kunnen ook ombouwprojectjes zijn geweest.De interwebs geeft weinig uitsluitsel.
Wat een heerlijke auto blijft het toch..
5euro
@dhrwilders: nog één euro gevonden, 6euro
@dhrwilders: de rest van de euros kun je weghalen bij de gesubsidieerde zwemwoensdagmiddagen voor moslimmoeders.
@gtwillem: jij hebt mijn like meer dan verdiend, gefeliciteerd Willem
@dhrwilders: op je muil! Boef
@dhrwilders: verkocht
Maserati Granturismo MC Stradale, Maserati Quattroporte

Alleen al voor hoe dat klinkt zou je er al een willem hebben.
@alfablog: die wagens hadden naar mijn mening ook het mooiste V8 uitlaatgeluid.. Tot ik de nieuwe Corvette C7 nog eens hoorde: https://m.youtube.com/watch?list=FLZw6VQxxBXXGIclvbqtKeRg&v=FzhyGwywAcs
Een mooiere V8 brul uit een standaard uitlaat bestaat niet.
@jrmpower24: dat je een maserati daarmee vergelijkt is al erg. Dat is gewoon de zoveelste Amerikaanse v8 met het standaard geluid, nehh maserati blijft het beste.
@maseratizzzzzzzz: fanboy op zn teentjes getrapt?
Het is mijn mening. En ja.. een V8 is daar wel heel normaal ja maar het geluid van de C7 is echt wel ongekend. Lijkt totaal niet op dat van een Mustang of Camaro bijvoorbeeld. Ik ben ook groot Maserati fan en jij kan wel denken van: standaard, lompe Amerikaanse V8 met zn lawaai.. Dat is onzin. Een Quattroporte Sport GT S klinkt bijvoorbeeld briljant natuurlijk maar het is de Corvette C7 deze keer die me echt nog meer kippevel bezorgt.
@jrmpower24: over fanboy gesproken, op elk YTfilmpje van een BMW M3/4/5/6 zie ik wel een reactie van jou over het geluid , Tuurlijk mag je een mening hebben maar volgens mij ben jij de grootste vanboi.
@maseratizzzzzzzz: Haha Het gaat om de reacties zelf en die van jou laat wel zien wie hier de fanboy is. Ik geef mijn mening en jij komt er weer bij van alsof het algemeen bekend is dat een Maserati mooier klinkt :D Ik kan hier wel om lachen
@jrmpower24:
Leuk hoor zo’n Maserati V8 of een Chevy V8, maar de meest magistraal klinkende V8 is nog altijd en immer de 2,5 Hemi V8 uit de Daimler SP250.
https://www.youtube.com/watch?v=t8dZGmQa8vc

Lelijk ding die SP250, maar wat een geluid!
@jrmpower24: ook goed, maar toch blijf ik bij de 4.7. Heb zelf een 4.2 met originele uitlaat. Dat klinkt best wel bescheiden.
Hierin rijdt je echt voor lul op de openbare weg…
@norge: Ja, leuk dat ie straatlegaal is, maar wie gaat er in hemelsnaam met dat ding op de openbare weg rijden? Op 95% van de wegen kun je er waarschijnlijk niet eens mee rijden, zo laag is-ie. Dus ik snap wel dat er weinig km’s mee gereden zijn.
KLPD lampen erop, en gas erop s’nachts. Gaan ze nog aan de kant ook.
Rijdt 1 op 2, het geluid is veel te hard, een fiets is nog comfortabeler en bij de kleinste oneffenheid in de weg is je bumper aan gort. Nee, er is behalve ‘omdat het kan’ geen reden om ‘m op kenteken te zetten. Lekker gebruiken waar hij voor bedoeld is, namelijk heel hard over een circuit gummen.
@knipperlichtje: Zie dit toch liever door bijvoorbeeld door de pc hoofdstraat knallen dan bijv de zoveelste Ferrari California. Plus als je het maakt dat verbruik niet meer uit.
@riborg: Je kunt hiermee helemaal niet door de PC knallen. Je kunt er niet eens komen. Bij de eerste drempel zit je al vast.
Lijkt me geen verkeerde investering voor iemand die nog wat spaarcentjes in een oude sok heeft liggen.
Denk ook niet dat het makkelijk rijden is. Dit prachtige”ding” wil alleen maar hard en jij MOET zacht.Ik ben wel tevreden met een blauw witte MC12.
@Alfarobert: jij bent ook snel tevreden ;-)
Leuk. Omrijden bij elke drempel.
Dit is de auto waar ik het minst van begrijp, wat is er nou zo aantrekkelijk aan een Ferrari Enzo waar ze alle producten uit de hele autostyle catalogus aangeplakt hebben en er ook nog een minderwaardig logo opgeplakt hebben (Maserati is immers het B- elftal van Ferrari)?
@mashell: jij snapt het niet helemaal
@mashell: nou, het grootste pluspunt lijkt mij dat het géén Ferrari is. Tenminste, niet volgens Maserati en Ferrari. Bij een Ferrari denken mensen dat je een omhoog gevallen l*l bent. Bij een Maserati is dat volgens mij veel minder. Daarnaast vind ik de MC12 gewoon veel mooier dan die ontaard lelijke Enzo.
Doe mij maar een Opel corsa
Prachtige auto!!!!!!!!!!!!
Wie kan me even wat geld lenen want ik wil m namelijk
dus je wil een speciale trackday versie van een Supercar om deze dan weer om te bouwen zodat je (zonder enige comfort) ermee de weg op kan…
ik zie het nut niet.. maja het is wel een heerlijk bruut ding!
Leuk om elke dag te starten als je naar je werk gaat. Al zou je als je dit kan betalen geen directe buren hebben.
Het geluid is al 3 miljoen waard! #earporn
Straatlegaal in de VS!
Dit wil zeker niet betekenen dat deze ook straatlegaat in EU is!
(met dit geluid krijg je hem sowieso niet door de RDW keuring…)
Mijn Corsa maakte ook dat geluid, al kwam dat wel door een kapot spruitstuk :( (En kostte de auto evenveel als deze meneer zijn linker zijspiegel)
Prachtig ding. Kan me nog een uitzending herinneren van volgens mij Fifth Gear. Eigenaar kwam in de sneeuw naar het circuit en parkeerde hem daar in de vangrail.
Ik heb deze afgelopen zomer ook gezien
Video : http://youtu.be/MGNZbiN2uKs

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).