Techrules brengt de haaienvin naar een straatauto

Auteur: , 9 Reacties

Dat hebben ze leuk afgekeken.

Ook dit jaar is Techrules weer aanwezig. Ditmaal met hun eerste productieauto. Het model luistert naar de naam Ren en beschikt, net als de H60 van Pininfarina, over turbine technologie.

Wat meteen opvalt aan de Chinese hybride supercar is de bijzondere vormgeving. Met name de haaienvin. Alles voor optimale aerodynamica. De Ren zal leverbaar zijn met diverse configuraties. Het topmodel is een variant die komt met twee motoren en een 25 Kwh batterij. De auto heeft een systeemvermogen van 1305 pk en volgens de NEDC-norm komt de actieradius neer op 1.170 kilometer. Het ding rijdt op diesel.

De specificaties zijn indrukwekkend te noemen. De hybride weegt 1.630 kilo, heeft een koppel van 7.800 (!1!1!) Nm en een top van 320 km/u. 0-100 km/u is gedaan in 2,5 seconden. Het gemiddelde verbruik komt neer op 7,5l/100 km.

Techrules meldt dat de productie in 2018 van start zal gaan. Vanaf vandaag kunnen orders worden geplaatst voor de Ren. Daarnaast komen er ook een handjevol track-only varianten die in Italië met de hand zullen worden gebouwd door L.M. Gianetti uit Turijn. De prestatiegerichte, modulaire opbouw maakt het mogelijk om de auto te voorzien van een kap met één, twee of drie polycarbonaatkoepels. Met alleen ruimte voor de bestuurder is hij geschikt voor circuitgebruik, met twee koepels is de configuratie geschikt voor een bestuurder en passagier en met drie koepels biedt hij ruimte aan de bestuurder plus twee passagiers.

Ren is ’s werelds eerste productieversie van een elektrische supercar voorzien van het baanbrekende, door Techrules ontwikkelde Turbine-Recharging Electric Vehicle (TREV)-systeem, dat werd geïntroduceerd op de autotentoonstelling van Geneve in 2016. Ons interview met Techrules, tijdens de autoshow van vorig jaar, kun je bekijken op ABHD.nl.



9 reacties

En die deuren zijn toch handig in de regen!
Ik vind vandaag echt een geweldige dag
Ik wilde net bij die H600 gaan zeggen: hebben we dat van die turbines niet ergens eerder gehoord…?

Ja dus. Range extension via een turbine is ook geen nieuws, zie ook de hybride trucks van Wrightspeed (van Tesla mede-oprichter Ian Wright).
Godkrijgeenkater!! 7800 nm?!?!?!?!?!?! Da’s genoeg om de wereld een beetje sneller te laten draaien!
En bij smalle parkeervakken.
@ruud1954: kun je altijd nog uitstappen.
Pagani had de haaienvin ook al, onderandere op de Tricolore en een aantal 760’s.
En Quant zit ook niet stil. Hoewel veel mensen dit niet serieus nemen, blijven ze hun techniek verder ontwikkelen. De toekomst ziet er veelzijdig uit…
http://emagazine.nanoflowcell.com/technology/300-kmh-in-the-worlds-first-electric-sports-car-with-48-v-low-voltage-flow-cell-drive/
Leuke innovaties maar niet om aan te gluren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).