The Hoff werkt aan een Knight Rider comeback

Auteur: , 49 Reacties

A shadowy flight into the dangerous world of a man...who does not exist.

The-Hoff

Naar verluidt bestaat David Hasselhoff echter echt én is hij van plan een klassieker af te stoffen. Voor onze jongste lezers is het misschien te lang geleden, maar iedereen van circa 25 en ouder kan zich waarschijnlijk nog wel herinneren hoe Hasselhoff samen met Knight Industries Two Thousand (KITT) bad guys owneerde.

Helaas werd de nalatenschap van de serie bevuild door een reboot uit 2008, waarin een getunede Ford Mustang de rol van KITT overnam. Als je de oude serie gezien had, werkte dat niet echt. Dat was echter niet het enige probleem van de serie om het zo maar te stellen. Na één seizoen verdween de nieuwe Knight Rider alweer van de buis. Sterker nog, de geplande run van 23 afleveringen werd door NBC gekortwiekt tot 17 afleveringen. Ouch.

Maar niet getreurd! Hasselhoff himself gaat, als het aan hem ligt, de serie nu echt in diens oude glorie herstellen. Dat doet hij in samenwerking met regisseur James Gunn, die bekendheid geniet vanwege pareltjes als Guardians of the Galaxy en James Gunn’s PG Porn.

Volgens The Hoff, die dezer dagen vooral een karikatuur speelt van de man die hij ooit was, moet de nieuwe Knight Rider serie geen spoof worden, maar het origineel recht toe doen. Hasselhof zegt hierover tegen bleedingcool.com:

“I’m on a nice ride. If the ride ends today, the ride ends today. If it goes on — and I think it might go on with another show [Knight Rider] that we just talked about — then I would welcome that. So we’ll see what happens with fate. . . . [It’s] nothing I can talk about now, but it starts with Knight and it ends with Rider.

I’ve given some ideas to James for Knight Rider and he responded in a big way. If it does go forward, I don’t want it to be spoofed like Baywatch or 21 Jump Street. Those films lose what it’s about and you have to respect the fans.”

Laten we hopen dat er wat moois uit voortkomt. Voor het zover is kunnen we nog even herinneringen ophalen aan KITT en KARR. En voordat je wat gemeens over Hasselhof neerpent in de comments: don’t hassel The Hoff.49 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Pluspunt is wel dat als ie weer eens wat te veel gezopen heeft KITT m veilig thuis kan brengen. Kan ie misschien zelfs een burger voor m bestellen.
@Rick-dos: KITT turboboost zo de McDrive keet in jónguh! Niks wachten op je beurt!
Een James Gunn Knight Rider film of serie met The Hoff terug in zijn rol als Michael Knight? Sign me up! Ik hoop wel dat ze KITT in ere houden en niet zoals in die reboot tv-serie een andere auto gebruiken.
@edge: Tenzij ze die serie in een jaren 80 setting gooien hoop ik toch wel dat ze die auto wat vernieuwen. KITT hoort een bizarre supermoderne auto te zijn met allerlei fancy snufjes, dat ga je in de 21ste eeuw niet in een ouwe Pontiac Firebird gooien. Misschien was een Mustang niet helemaal de goeie keus voor een vernieuwde versie, maar dat was in mijn ogen wel beter dan een Firebird.
@MJB: van de andere kant is er nog steeds niet een auto die met je kan converseren. Gelukkig maar. Wil niet weten wat m’n Focus allemaal bezig houdt… :-P
@Edge: nee Michael wil de nieuwe devon zijn. Ik hoop wel dat ze echte Michael knight nemen en niet zon miet die tegenwoordig in al die films zitten.
@Edge: dodge challenger ?
Ik zie liever de dukes of Hazzard terug komen. Een lekker wijf, twee jonge knullen, snelle auto en een flinke dosis humor. En simpele avonturen zonder doorlopende verhaallijn graag.
@lekbak: Meh, dan krijg je een General Lee zonder confederate flag op het dak
@edge: Gewoon. Niet. Doen. Al die series met rust laten.

Met het politieke correcte geneuzel tegenwoordig krijg je inderdaad een General Lee zonder Confederates vlag. BA, de ietwat domme kracht van The A-team, mag niet meer gespeeld worden door een donkere man en hoewel KITT altijd al als een EV klonk, wordt er nu zeker een Tesla Model S Coupé voor gebouwd. Want zo lekker verantwoord….

Herhalingen op TV van de originele series: yes please!
@iJoost: precies, de enige juiste reactie. Handen af van de nostalgie.
@ijoost:
Ik ben zeker geen fan van “politieke correcte geneuzel”. Maar ergens vind ik een vlag uit de jaren 50 die als tegen symbool van de black rights movement is uitgevonden toch niets voor in een dergelijke TV serie. De enige betekenis die er achter zit is “ik haat negers”.
@shiva: ik weet niet hoor, maar het ontwerp van de confederate flag zoals ie op de General Lee werd afgebeeld (genaamd the Stainless Banner) stamt uit 1863.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Vlag_van_de_Geconfedereerde_Staten_van_Amerika
@shiva: Begrijp me niet verkeerd, ik ben helemaal tegen foute symbolen. Vraag me dan ook nu oprecht af of er destijds geen opschudding is geweest over het dak van de General Lee..
@iJoost: vast wel. Maar het is net als kleine kinderen die ruzie maken: welles/nietes. En de volwassenen die de slavernij ermee associëren vallen onder dezelfde categorie van sinterklaas was een slavendrijver, dergelijke onzin.

Aandachttrekkerij om iets wat ze zelf niet hebben meegemaakt en ze zelf de enige referentie naar leggen. De rest van de wereld leeft ondertussen al zo’n 5 decennia verder. (Afgezien van een paar 100 ers misschien)
@ijoost: Die vlag is * beschermd * in 5 staten. Ze zit nog steeds in de vlag van Mississippi. Het is geen hakenkruis maar een deel van geschiedenis. Ja het zuiden was pro slavernij maar ze waren niet bepaald de enigen. Het noorden was voor uitbuiting van migranten overigens. Dat allemaal om maar te zeggen hoe het door onze media wordt voorgesteld toch wat anders is dan hoe het in non-snowflake-US wordt ervaren. (Google eens “sons of confederate veterans”, niet enkel blanken daar…

De grap is trouwens dat General Lee de hoogste generaal was in het zuiders leger bekend voor zijn “charges” en de auto is een Dodge Charger. De serie ging over moonshiners en is gebaseerd op een bekende echte moonshiner / stock car racer die zijn auto had genoemd naar het paard van Lee.
Die confederate flag is dus gewoon een leuke knipoog.
@heidekonijn: Zeg je nou dat er echt nog een gedachte achter die hele serie zat? Dat er meer diepgang in zat dan de voorspelbare domme acties van de sheriff, de handeltjes van zijn corrupte baas en Catherine Bach die af en toe als prettige beeldvulling haar momentjes had?

#draagmijmaarweg
@iJoost: volgens mij is die hele serie opgekocht door die zwarte dokter huxtable omdat die fel tegen die hillbillies was en daarmee de serie van tv af wilde krijgen of zoiets.
@iJoost: Nee! Ik wil een stokoude Face vrouwtjes zien versieren in het bejaardenhuis, Daisy Duke met panne aan haar Jeep langs een zandweg zien staan en geholpen worden met een KIA ALS VERVANGEND VERVOER! Kitt moet worden geupgrade naar de laatste Android versie! En Airwolf wordt bij de eerste poging keihard neergeschoten door een Drone van de CIA! AFMAKEN DIE OUWE MEUK! En dan wordt het weer gezellig.
@drdre1: Daisy Duke blijft lekker denk ik. Maar de rest hoeft van mij niet :)
@406_v6: dit is toch Patti Brard, of…? Oh nee… ;-)
@ijoost: daar is tegenwoordig niet veel meer aan hoor. De oude daisy kan rondjes draaien in de huidige.
@lekbak: of the A-team. Maar dukes of hazzard was ook geniaal!
@peug206: vergeet Airwolf niet
Gewoon ff lekkah peukie roken, heb toch aircoooh
@str8six: wat een mooie krans op zo’n lelijk wijf.
@marc94: batsen nou!
@victornator95: Hey klootviool! Born to be alive is toch van de Village people?
@torsen: nee van Patrick Hernandez…
@rollingstoned: chinese rijsttafel 360 kick bitch! Zwevende tijger.
@torsen: Born to be alive, village people. Jaaa vet nummer. 😂
Joh ..
Als ie maar niet meer gaat zingen ..
Nichtrijder van mastermovies was zooooo lachen
He ja, laten we weer eens iets rebooten/sequellen/prequellen/SJW’en/indriedelenuitbrengen. De originaliteit in de entertainmentindustrie is er de laatste paar jaar wel een beetje uit he?
Zolang ze de digitale onzin zoals bij de reboot in 2008 maar achterwege laten. Wat een grap was dat.
You don’t hassle the huff
Laat de serie gewoon met rust.
Net als mcgyver enz.
Ja, David Hasselhoff bestaat echt. Heb eens in LA achter hem gereden.
Ik zeg. DOEN!
Maar ja, welke auto pak je dan? Camaro/Challenger/Mustang vallen sowieso al af vind ik. Niet die ranke coupelijn die je toch moet hebben. Pontiac is al een tijdje verdwenen en hadden op het laatst ook niet echt iets wat er bij past. Een all black i8 misschien. De Semi is een stuk makkelijker, daar kun je prima een dikke Peter voor nemen. Devon kan nog steeds voorrijden in die 380SL, dat is het mooie van zo’n ding. Daar kun je zelfs nu nog wel in komen voor rijden als ‘head of’.
@e34m5touring: zwarte 488 GTB lijkt me een goede optie.
@jaapiyo: Ja ook mooi, maar een beetje te posh. Wellicht kunnen ze er een Firebird body overheen doen, een soort reverse Fiero aanpak.
Als ze het originele in ere houden en niet over the top dingen weer gaan uitvinden kijk ik. Niet zoals die Mustang die zich kon omvormen naar een F150 die dubbel zo groot was…
“I don’t want it to be spoofed like Baywatch or 21 Jump Street. Those films lose what it’s about ”
Zegt hij nou serieus dat Baywatch en ergens over ging? Baywatch was toch gewoon een scenario om zoveel mogelijk Playboy modellen in badpak over een strand te laten huppelen?
Voor mij als 16 jarige (iets anders dan die 25 jaar) nog altijd de beste serie. Als al mijn vrienden klagen dat ik geen Game Of Thrones kijk verwijs ik hen altijd naar Knight Rider of A-Team.
Verder niet auto gerelateerd maar ik wordt wel enthousiast van dit bericht. Maar als ze ergens een goede remake van mogen maken is het wel Airwolf😎
@wheresmycossie: helemaal mee eens. Zonder die gast die continu kijkt alsof ie een bril nodig heeft…Snaarheer Havik. Wanne naam… :|

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).