The Rock werkt aan Fast&Furious achtige TV show

Auteur: , 14 Reacties

'Boost Unit' moet de nieuwe show gaan heten en het wordt een mix van aangrijpende actie en intelligente verhaalvertelling...net als bij de F&F reeks dus.

The-Rock-Dwayne-Johnson

Dwayne ‘The Rock’ Johnson gaat lekker in Hollywood op het moment. De naar eigen zeggen al jaren dopingvrije spierbundel zit in zo’n beetje alle blockbusters, zoals bijvoorbeeld in de laatste delen van de Fast&Furious franchise maar ook in het wereldschokkende ‘San Andreas’ en het aankomende ‘Baywatch’. Wat, Baywatch? Ja Baywatch. Stof die VHS maar even af om de intro scene nog eens te bekijken, want daar komt namelijk een film van waarin ‘The Rock’ vermoedelijk de rol van ‘The Hoff’ gaat overnemen. Net zoals in San Andreas zal er in Baywatch overigens ook weer een rol weggelegd zijn voor de lieftallige Alexandra Daddario, die een van de rode badpakken mag gaan dragen, maar dat terzijde. Voordat je zegt ‘filmblog’ in de comments, zoek even op Google en bedank me later.

Goed terug naar auto’s, via American Football. De Rots is namelijk niet vies van een beetje kapitalisatie van zijn naamsbekendheid en produceert momenteel ook shows, zoals HBO’s ‘Ballers’, over American Football spelers, hun managers en met name ‘the trappings of money’ die daar omheen hangen. Best vermakelijk om weg te kijken als je een beetje van sport, dikke auto’s en simpel vermaak houdt. Het hoeft immers niet altijd zware kost als ‘House of Cards‘ en ‘True Detective‘ te zijn. De logische volgende stap is dan natuurlijk een show over ‘car crimes’ in Los Angeles.

De serie moet gaan draaien om een speciaal team dat opereert uit een leeg warenhuis waar ze van een hark en een paar PVC-buizen fantastische machines maken, elk teamlid uitgerust met een badass auto, om de boefjes die auto-gerelateerde misdaad plegen in de kraag te vatten. De nieuwe aanwinst van dit ‘LAPD’s Auto Theft Task Force’ genaamde team is een voormalig ‘getaway driver’ die nu aan de goede kant van de wet staat, maar een duister verleden met zich meedraagt…Diefstal, drugsrunners, achtervolgingen…verwacht vooral het nodige explosieve spektakel op je beeldscherm.

The Rock zal zelf overigens niet per se een hoofdrol opeisen in de serie, maar zich toeleggen op het produceren. Hoewel, die cameo komt er vast wel. Als het nou maar beter wordt dan die Nightrider remake

Image-credit: Stewart, via flickr.com14 reacties

Is er niet eerder zo’n show geweest? ‘Fast Lane’ met Saved by the Bell mevrouw Tiffani Thiessen? Was ook zo’n enorm succes.
@Vreddy_B: Dacht ik ook gelijk aan. Was trouwens erg vermakelijk: Fastlane!
En Tiffani was ook niet vervelend om naar te kijken.
Het houd niet op, niet vanzelf…
We gaan het wel weer zien.
Klinkt leuk! Laat maar komen, zou ik zeggen!
In principe heb je wel een mogelijkheid; je hebt tegenwoordig een hoop series waar de doorlopende verhaallijn belangrijker is als het event-per-aflevering.
Koppel je dat aan bad-guys-turned-good personages en je kan een eind komen.
Als je er dan ook nog een hoop auto’s in gaat stoppen, verklein je je doelgroep: je verliest de aandacht van mensen die dit geen drol aan vinden.

Kortom, de verhaallijn moet dat makkelijker en meer spektakel: a la F&F. Dikke Chargers met 19 versnellingen die zonder problemen opgevoerde Caymans en GTRs op 5 meter afstand bijhouden. En achtervolgingen waar, na 3 minuten, de bestuurder opeens uitvindt dat je het gas nog voller in kan drukken.
@gregorius: haha beter kan het niet gezegd worden! Prachtig verwoord
Klinkt slecht!
Klinkt als een enorme butserie, laat het alsjeblieft, ALSJEBLIEFT in Amerika blijven, of beter nog, helemaal niet gemaakt worden.
Klinkt op zijn minst net zo slecht als Fast en Furious 1 t/m 36.
@jaapiyo bedankt.

Ik vind fast and furious wel leuk. Dus ik ben eigenlijk wel benieuwd.
Met die versnellingsbak van Lexus met 10 verzetten zullen ze wel erg blij worden.
Ik word er niet rockhard van.
Aaah Alexandra Daddario feest om naar te kijken
“Simpel vermaak”

Meer kan je ook niet verwachten van die vent. Of van Amerikaanse tv in het algemeen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).