Occasions: BMW wordt in 2016 populairder dan Volkswagen

Auteur: , 18 Reacties

Dat voorspelt Marktplaats.

BMW 7 Serie met caravan

De occasionsite verwacht dat BMW in 2016 het meest gezochte en meest populaire automerk wordt. Bimmers zijn momenteel populairder dan ooit op Marktplaats Auto, sinds 2013 zijn het aantal zoekopdrachten naar het Duitse merk met ruim 25% gestegen. Mogelijke redenen zijn de hang naar status (premium,jwz), maar ook de groei van verkoop van nieuwe BMW’s en de daaraan gerelateerde groei van het tweedehands aanbod.

In 2015 stond de BMW 3 Serie op de 3e plek van meest gezochte modellen:
1. Volkswagen Golf
2. Volkswagen Polo
3. BMW 3-Serie
4. Opel Corsa
5. Opel Astra

Dankzij of ondanks dieselgate blijft Volkswagen in absolute aantallen het aanbod in de occasionmarkt domineren. Er worden op dit moment bijna 18.000 Volkswagens op Marktplaats aangeboden. Het merk is vanaf de start van Marktplaats Auto altijd het meest populaire automerk geweest, maar er dreigt nu een val naar de tweede plaats.

“Het Nederlandse wagenpark bestaat steeds meer uit luxe auto’s. Dat heeft te maken met feit dat de bv Nederland weer meer te besteden heeft. Bovendien rijden we niet alleen luxere merken, maar ook duurdere en luxere modellen uit het laag- en middensegment. BMW profiteert daar het meest van vanwege de diversiteit aan modellen en de innovatiekracht.”, aldus Paul de Vries, oprichter van Nieuweautokopen.nl (onderdeel van eBay/Marktplaats). Daarnaast vindt hij het extra knap dat BMW zo goed verkoopt in Nederland, terwijl ze geen echte bijtellingstoppers hadden zoals de Mercedes C350 Plug-in Hybrid of de Audi A3 e-tron.

Oftewel, BMW is het nieuwe Volkswagen! And on that bombshell, de meest gezochte BMW’s op Marktplaats:
1. 3 serie
2. 5 serie
3. 1 serie
4. X5
5. 7 serie

Image-credit: BMW 7 Serie met caravan op autojunk.nl.18 reacties

-edit: ontopic aub-
@fmgarcia: Ik zou zeggen, ff langs een bmw-specialist of bmw-dealer. Of vraag t op een BMW forum, autoblog is hier niet voor bedoeld.
Leuk verwacht van Marktplaats. Ik geloof er persoonlijk niet zo in. Ik zie eerder Opel doorstijgen naar P1.
@dutchdriftking: naja hoe minder vag spullen op dr weg hoe beter :) van mij mag zelfs trabant er voor in de plaats komen. De kwaliteit zal iig beter zijn :-)
@smoothoperator: Haha, minder zal VAG op de weg in Europa echt niet zo snel worden. En wat die kwaliteit bertreft, ze zijn niet zo goed als de Japanners (was al jaren bekend toch?) En ze waren 20 jaar geleden zeker beter als nu. Maar om de kwaliteit nou te vergelijken me Trabantjes…..
Daar komt er binnenkort eentje bij. Van een oud vrouwtje geweest *kuch*
Zijn ook gewoon steeds meer kleine of praktische wagens van de premiejum merken.
Als BMW liefhebber kan ik hier natuurlijk alleen maar blij van worden. De 1, 3 en 5serie blijven erg fijne auto’s, zowel voor het oog als om te rijden. Bovendien voelt het vaak ook nog als “echt autorijden” iets wat ik bij steeds meer andere automerken wat mis.

Om even op kwaliteit terug te komen. BMW heeft toch ook erg serieuze problemen gehad met de distributie kettingen van hun N47 dieselmotoren. Uiteindelijk is er wel een recall geweest in 2015. Maar goed dat is toch vervelend als die pas bij je 3e motorblok komt.
@reistje: de 1-serie ligt bij mij nou niet echt fijn op het netvlies.
Ik geloof er niets van over 2 maanden is iedereen het weer vergeten en koopt iedereen als makke lammetjes de volgende VAZ…..Ik bedoel VAG
@sketcher: gelukkig hoor ik niet bij iedereen
Dit gaat dus om zoekresultaten, niet daadwerkelijke aankopen. Dit zegt dus alleen maar dat dromers graag naar bmw’s zoeken…
@lekbak: Dromen mag altijd
-edit: ip ban-
Zo lang oudere auto’s sneller van berijder wisselen gaat dit dus echt niet gebeuren he.
Snap ik.
Wat moet je in vredesnaam zeggen om een ip ban te krijgen?? 😳

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).