Tientallen Gumballers het haasje in Duitsland

Auteur: , 80 Reacties

De Duitse polizei konden de afgelopen dagen lekker cashen.

Gumball

De complete karavaan vertrok dinsdag vanuit Londen, met een korte tussenstop in Luxemburg, richting Europapark in Duitsland. Tussen die dinsdagavond en het vertrek op woensdagmorgen werden tientallen deelnemers staande gehouden en in sommige gevallen op de bon geslingerd.

Onze oosterburen hebben het namelijk niet zo op het jaarlijkse rijkelui-feestje. In 2010 werden de auto’s per transport door het land vervoerd. De route liep toen van Londen naar New York, met onder andere stops in Amsterdam en Kopenhagen. Acht jaar geleden ging het gigantisch mis tijdens de Gumball, waarbij het toenmalige team 74 in Macedonië betrokken raakte bij een fataal ongeluk. Sindsdien zijn alle regels omtrent het evenement flink aangescherpt.

Tegenwoordig zijn de Duitsers iets flexibeler en mogen Gumballers door het land rijden, maar dit gaat onder strikte toezicht. Alle deelnemers krijgen onderstaande briefing mee, waarin de regels staan beschreven. Zo is de maximumsnelheid te allen tijde hooguit 130 km/u. Ook op stukken waar volgens Duitse regels geen maximumsnelheid gelden. Tevens mogen Gumballers niet afwijken van een uitgestippelde route. Doen ze dit wel, dan krijgen ze een boete van 88 euro. Op deze voorgekauwde route stond de afgelopen dagen werkelijk overal politie. Er werd gebruik gemaakt van zichtbare politieauto’s, maar ook auto’s in burger werden ingezet.

Gisteravond kwamen de Gumballers aan in Praag. Vanavond was Boedapest aan de beurt. Morgen is de laatste officiële dag waar een flinke afstand zal worden gereden. De Gumballers hopen dan aan te komen in Boekarest, Roemenië.

Foto via Instagram

Regels80 reacties

Ach in Duitsland zijn de boetes toch goedkoop. Of nouja niet zo gigantisch duur als in Nederland..
@wbudding: Dat zie ik anders. Voor een paar km te snel vallen de boetes mee, ga je heel veel te snel dan kan het ook in Duitsland echt duur worden is helaas mijn ervaring.
@mashell: ik weet niet hoeveel jij te hard had gereden, maar mijn 30km/u te hard kostte maar 120 euro. In Nederland ongeveer 3x zoveel dacht ik. Alleen de rijontzegging van de bestuurder daar is best irritant.
Beetje sneu, dat Vmax = 130 verhaal.
Vandaag nog weer genoten van de Duitse Autobahn.
Heerlijk het gebrek aan snelheidslimiet.
@martinus: Het blauw vierkante bord met 130 km/h erop, te vinden bij de duitse grens geeft aan dat er een advies snelheid van 130 km/h geldt op de autobahn. Boven deze snelheid heeft de verzekering het recht niets uit te keren bij een incident. Er geldt dus wel degelijk een limiet, echter is het risico aan de bestuurder deze te overschrijden.
@flos: Is dat zo? Ik heb altijd gedacht dat de snelheid waarboven je niet meer verzekerd bent op 250KM/u lag. Vandaar dat ook al die Duitse wagens daar op begrensd zijn. Maar, ik kan het mis hebben. Ik heb nog nooit een klapper gemaakt boven de 130km/u dus spreek niet uit ervaring.
@kilum:
De regel is: indien je betrokken bent bij een ongeval met een snelheid van meer dan 130km/h (op een weg waar dat mag) ben je altijd minimaal voor 50% aansprakelijk. Dat kan dus oplopen tot 100%. Het zal ongetwijfeld verschil maken of je met 140 of met 260 aan komt blazen.
Niet geheel onverwacht..
Is het überhaupt legaal om andere regels op te leggen aan hen dan aan de rest van de wereld?
@svdv:Als het illegaal was, wat dan nog? Of illegaal regels aanpassen of een dodelijk ongeluk.
@banaan7: zo zwart op wit is het niet vriend
@svdv: Volgensmij wel, mits (zoals hier het geval) er spraken is van een goede reden.
@svdv: Je hebt gelijk, volgens mij schendt Duitsland hiermee het Schengenverdrag dat vrij verkeer van personen mogelijk maakt. Maar waarschijnlijk gooit de Duitse justitie het op de zogenaamde verenigingswet waarmee ze ook proberen motorclubs uit te bannen. Justitie legt dan een verbod op als ‘het doel of de activiteiten van de vereniging in strijd zijn met het strafrecht’ of als die indruist tegen ‘de grondwettelijke orde of tegen de gedachte van wederzijds begrip tussen volkeren.’ De eerste reden zal geen hout snijden, maar de tweede is vaag genoeg om toe te pas en te onpas toe te passen….
@vroaaar: of gewoon het ook in Nederland geldende regeltje dat je op de openbare weg geen wedstrijd mag houden.


Voor de meest simpele puzzelrit dien je in Nederland ook gewoon een vergunning aan te vragen bij elke gemeente waar je doorheen komt. En aan die vergunning kunnen allerlei regels gehangen worden. Simpel. Niets raars aan.
@vroaaar: ik zou het Schengen verdrag nog eens doorlezen.
@vroaaar: en anders Artikel10 wvw94. Zal in Duitsland niet veel anders zijn.

Dus respect voor Duitsland dat ze de gumball gedogen door restricties op te leggen. Als er weer een gezinnetje wordt dood gereden loopt hier weer iedereen te piepen.
@svdv: je kunt voor dit evenementen een nood verordening kunt opleggen , dus ja legaal en niet meer dan logisch , als je ziet wat voor capriolen er in het verleden zijn uitgehaald , compleet gestoord en levensgevaarlijk 👎
@svdv: Waarschijnlijk wel, Gumbal heeft voor ieder land waar ze doorheen rijden vergunningen nodig. Dit zijn waarschijnlijk de voorwaarden voor het verstrekken van die vergunningen door de Duitse overheid
Echt weer iets voor de duitsers al die regels…
typisch Duits. Ik had alle stickers van m`n bolide afgetrokken en was mooi in m`n eentje gaan autobahn blazen!
Ach ja… Je moet er wat voor over hebben om mee te rijden in die Poser-brigade!
Zou er nou iets, buiten hoeren, te zien zijn in dat Roemenië? Versta nog altijd niet wat ze daar gaan doen.
@davidw: ze gaan dus naar de hoeren
@davidw: pure noodzaak daar Istanbul atm niet verstandig is.
@davidw: Volgens mij rijden ze over de Trans Fagarasan. Waar ze van Top Gear en van Evo ook overheen hebben gejaagd.
Dus ja, alleen om die route al lijkt Roemenië mij een logischere keuze dan bijvoorbeeld Nederland, waar ze vorig jaar waren.
@davidw: Transfergarishen (hoe je dat ook schrijft) Highway. Die waar Top Gear toen geweest is.
Wauw 88euro..
@mars: om dat te verdienen moet afrojas denk wel een hele week plaatjes draaien.
@hplh: ik denk dat één selfie op instagram van de boete meer oplevert dan de boete kost.
Alsof er ook maar 1 Gumballer wakker ligt van 88€… De inzet van die blauwe petten heeft ze sowieso meer gekost dan wat het heeft opgebracht.
@davidw: Je weer niet of ze niet een dodelijk ongeluk hebben voorkomen, dat lijkt me wel iets meer waard dan die paar lulling boetes.
@mdemooistelettervanhetalfabet: naar mijn wetenschap rijden ze 90% van die hele gumball over de snelweg, met 130 kan je ook hele mooie doodelijke ongelukken maken..
Gelukkig konden ze in Hongarije weer gewoon weer lekker “Gumballen”, zoals t heurt. :P

https://www.instagram.com/p/BFBJrjcJ0Aj/?taken-by=mastersofspeedgumball
@marc_rutten2: *…weer gewoon lekker…
@marc_rutten2: haha die Nederlanders rijden in een door brabus aangepakte g 4×4. Daar ga je wel voor aan de kant als dat in je spiegel verschijnt.
@Donstil: En er zit blauwe Kermis verlichting op, dus als je als bestuurder daar niet weet wat er aan de hand is ga je wel opzij 😂! Wat een helden
@sr20det: Zulke idioten opsluiten en auto door de schredder. Dit is precies de reden waarom het in andere landen zo aan banden gelegd is. Duidelijk geval meer geld als verstand op dat moment.
88 euro? Als ik mij niet vergis kost het rond de €50k om mee te doen aan gumball?
@wildewesten: 30k dacht ik
@jrsmoke: Nee tussen de 40 en 50 duizend.
@wildewesten: dit jaar was het 36k weet alleen niet of dat pond, euro of dollar was.
@carfreakjim: 36k euro, ruim 45k dollar.
Het was pas echt raak bij de tulpenrally. Van de 230 deelnemers waren er 160 bekeurd wegens snelheid overtreding volgensmij.
Wat een bullshit om die snelle gumball auto’s verbieden sneller te rijden dan 130 …… zijn ze al altijd goed in geweest die moffen andere mensen regels op leggen.
Gooi mij maar voor de leeuwen, maar die Duitsers hebben gelukkig nog wel genoeg budget om de regels te handhaven!
Ja! Ja! Ik weet het, maar ik kan er uiterst goed tegen om vanwege mijn mening hier weg gezet te worden als moraalridder of wat dan ook!
En niemand hoeft het met me eens te zijn, maar ik heb nou eenmaal zo’n 5 miljoen kilometer ervaring (voor de duidelijkheid: Met personenwagens en niet als vrachtwagenbestuurder!) om te kunnen meelullen over de betekenis van verkeersregels. En voor wat dat betreft (en niet om te pochen): Wie van jullie overtreft dat? Nou dan?
Ook ik ken de uitdaging van het sportieve rijden en heb meer dan genoeg pk’s onder mijn kont gehad. Ook ik ben jong geweest en heb de uitdaging vaak genoeg meegemaakt. Snelheden van ver boven de 200 zijn mij beslist niet onbekend en, jawel! – ook voor mij was dat beslist sensationeel! Maar dan gaan we wel héél erg ver terug in de tijd, namelijk toen er nog geen snelheidsbeperkingen golden.
In de loop van de tijd zijn de verkeersregels aangepast vanwege de intensivering van het individuele verkeer. Begrijpelijk toch? Verkeersveiligheid komt per slot iedereen ten goede! Maar er zijn natuurlijk individuutjes met eigen ideetjes! Vooral individuutjes met heul veul centjes! Individuutjes die denken dat de regeltjes voor normaalmensjes helemaal niet gelden voor heulveulgeldmensjes! En die daarom zogenaamde Gumball-races menen te mogen organiseren, waarbij alle regeltjes vergeten kunnen worden. Omdat ze geld in overvloed hebben. Hoe absurd wil je het hebben?
Ik ben blij met de houding van de Duitse politie en hun optreden. Omdat in mijn optiek niemand boven de wet staat. Niemand!
@9000cse: zo +1, maar heeft u een zware dag gehad gisteren?
@shalomleon:
Hahaha! Nee, hoor! Maar ik moest gewoon toch even m’n verhaal kwijt! Ik was net terug van een “ritje” naar Rennes, zo’n dikke 1.600 km en vond dat wel weer genoeg om deze reactie te plaatsen.
@9000cse: Goed verhaal. Maar wel een beetje zwart-wit naar mijn mening
@mperformance:
Ik ben het best wel met je eens, maar als je zoveel deelneemt aan het verkeer wordt je mening misschien ook wel erg zwart-wit.
@9000cse: je hebt wel gelijk hoor, maar 5 miljoen km? Als je 70 jaar oud bent en al 50 jaar rijdt is dat 100.000km per jaar, oftewel meer dan 270km per dag?
@pomoek:
Zoals hierboven vermeld, heb ik net alweer een rit van > 1.600 km naar Rennes (F) achter de rug. 4 dagen daarvoor had ik een rit van bijna 1.400 km naar Nottingham (GB) en zo rijd ik telkens door heel Europa. Van Stockholm tot Madrid en van Warschau naar Budapest en Wenen en Milaan en Marseille en ga zo maar door. Meestal met slechts één klein doosje, zo groot als een sigarendoos. Altijd spoedzendingen met onderdelen voor medische apparatuur. Gemiddeld zo’n 120.000 km/jaar. Eind jaren ’70 reed ik echter minimaal 150.000 km/jaar alleen naar Frankrijk. En ook al ben ik nu 68 jaartjes jong ( ;-) ) ik doe het nog altijd met héél veel plezier en heb geen greintje angst voor het verkeer in Parijs, Londen, Berlijn of Barcelona. Anders gezegd: Still going strong!
@9000cse:
Laat maar weten als je weer eens naar Wenen rijdt, heb weer een en ander aan proviand nodig (rookworst, hagelslag, stroopwafels, pindakaas, hamka’s, tijgernootjes, drop).
Je weet pas wat je mist als je er geen toegang meer tot hebt. :)
@fapfap:
Haha! Ik begrijp wat je bedoelt. Maar misschien een tip: Appie heeft een bezorgservice. Ik zou zeggen: Probeer het eens……………
Ze zeggen, dat de bezorgkosten variëren van € 3.95 tot € 12.95 afhankelijk van het tijdstip waarvoor je kiest. Je moet dan wel voor minimaal € 70,- kopen ;-)
@9000cse: vet! Waarom niet samenwerken met andere vervoerders? Voor 1 onderdeel daarheen met spoed snap ik, maar lijkt mij dat je niet de enige bent met zo’n pakketje die kant op.
@ghost:
Ik zal beslist ook niet de enige zijn die die kant op moet. Maar! Laat ik het als volgt uitleggen: In een ziekenhuis gaat een belangrijk apparaat kapot. Dan zal allereerst gekeken moeten worden waar het te vervangen onderdeel beschikbaar is. Daarna wordt gekeken wat de snelste manier van transport is. Een vliegtuig kan dan wel sneller zijn dan ik met de auto, maar een vliegtuig is niet op afroep beschikbaar. Ik wel. En daarom kan ik, -als het onderdeel hier bij mij in de buurt beschikbaar is-, dit onmiddellijk ophalen en vertrekken. Mijn opdrachtgevers bepalen altijd wat de snelste manier van leveren is en is dat met de auto, dan kan ik zo’n ritopdracht krijgen. En gelukkig houdt mij dat nog steeds héél erg bezig! ;-)
@9000cse: dat is ook wel weer zo, in feite kan het dan gaan om het redden van levens. Jammer dat je dan niet met zwaailichten en sirenes mag rijden. Gaaf om te doen en mooi om te horen dat je als jonge god van 68 jaar nog zoveel plezier in je functie hebt. Dat laatste is helaas niet voor iedereen weggelegd.
@ghost:
Dank! Dank! Dank! Voor zoveel complimenten. ;-) Gelukkig hoef ik echter niet met zwaailichten en sirenes te rijden. Op tijd afleveren moet ik echter wel. En dat is tot nu toe nog altijd het geval geweest.
De grootste hindernis die ik echter ken is Zwitserland. Terwijl ik voor mijn zendingen beschik over documenten waarmee ik 24/24 en 7/7 met voorrang afgehandeld kan worden, ondervind ik aan die grens altijd de meeste hinder. Mijn ervaring is helaas niet anders dan dat er geen onbeschofter volk op deze aardkloot te vinden is dan douane-ambtenaren. Ik zou er een boek over kunnen schrijven! Het is soms zó erg, dat ik zelfs een vergelijking zou kunnen maken met de afwikkeling destijds aan de grens met de DDR. Alleen waren ze daar correcter dan nu aan de Zwitserse grens! Breek me de bek alsjeblieft niet open! Maar gelukkig rijd ik naar heel veel andere landen en dat maakt het geheel weer goed.
@9000cse: en wat nou als een paar normaalmensjes de regels verscherpen voor heulveulgeldmensjes? Dan behandel je mensen nog niet gelijk, en dat is tenslotte waar het allemaal om draait.
@lekbak:
Ik zou wel willen reageren, maar snap beslist niet wat je bedoelt.
@9000cse: en dat is eigenlijk echt heel ernstig. Helaas is er een grote groep mensen die niet eens beseft dat ze bepaalde groepen anders behandelen.

De deelnemers krijgen extra regels opgelegd die gehandhaafd worden. Dit gaat niet alleen om verkeersregels namelijk. En dat terwijl het gewone burgers zijn die in goedgekeurde voertuigen van A naar B rijden.

De verkeersregels die jij zo de hemel in prijst (niet onterecht) zijn goed genoeg om te voorkomen dat er ernstige dingen gebeuren. Handhaaf dan ook deze regels, dat is voldoende. Het is gewoon ongelijke behandeling van een groep mensen om deze extra regels op te leggen. Dit is geen evenement op een afgesloten terrein maar dit vind plaats op de openbare weg tussen andere burgers. Als ik tussen die lui ga rijden op een stuk autobahn zonder maximale snelheid mag ik gewoon harder dan 130 zonder bekeurd te worden. Zij niet, en dat is net zo ernstig als heulveulgeldmensjes die lachend een boete in ontvangst nemen om vervolgens weer hetzelfde te doen.
@lekbak + @granlusso:
Ik begrijp nu eindelijk wat jullie bedoelen. Als dat zo zou zijn, dan zou dat inderdaad niet juist zijn en zou ik het er ook niet mee eens zijn. Echter!
Geen enkele Gumball-deelnemer zal in Duitsland een boete krijgen voor het harder rijden dan 130 km/u op weggedeelten waar dat is toegestaan. Geen enkele! Dat zou een vorm van discriminatie zijn en dat is ook in Duitsland (gelukkig!) strafbaar.
Het onder dit artikel afgebeelde “rule book” is echter geen richtlijn die door de normaalmensjes aan de Gumball-deelnemers is opgelegd en al helemaal niet door de Duitse overheid. Het zijn waarschijnlijk regels die opgesteld zijn door de Gumball-organisatie zelf. En ik vind ze behoorlijk overdreven.
@9000cse: Stel dat de normaalmensjes strengere regels opleggen voor de heelveulgeldmensjes dan voor henzelf, maar daar is, op de snelheidsbeperking van 130 km/h na, niet echt sprake van denk ik.
@9000cse: Ik geef je gelijk omtrent je mening over de verkeerswetgeving. Echter wil ik eraan toevoegen dat veel van de modernere regels louter bepampering is. Een goeie chauffeur zou voldoende moeten hebben met een minimaal aan regels, gewoon omdat een goede chauffeur zelf zijn verstand zou moeten gebruiken en dusdanig zelf kan beslissen over wat veilig is en wat niet. Beetje zoals die snelheidsbeperkingen die omlaag gaan wanneer het regent, beetje absurd vind ik dat je als chauffeur zoiets nodig hebt. Je zou moeten zelf weten en aanvoelen wat de veilige snelheid is. Maar de realiteit is echter dat ze tegenwoordig het rijbewijs meegegeven met een pak ontbijtgranen, bij wijze van spreken. Het zijn de bange,ongeinteresseerde of de stoefende chauffeurs die een gevaar vormen voor het verkeer. Waardoor er een spervuur van regeltjes noodzakelijk is, die op zijn beurt een bepamperings-maatschappij. En zo zijn de mensen geneigd om juist die regels te overtreden, want het zit ergens in onze ‘natuur’. Sommige mensen overtreden nu eenmaal de regeltjes graag, gewoon omdat dat ergens in het hoofd zit dat we juist niet als schaapjes in de pas willen lopen. Iedereen heeft ergens wel zijn ‘Rebel without a cause’ zitten.
@scaglietti612:
Het zou mooi zijn als het zo zou zijn. Echter: Iedereen is verschillend en houdt er zijn eigen mening op na. En omdat de inschatting van verkeerssituaties door iedereen anders uitgelegd wordt en tot gevaarlijke situaties cq ongelukken kan leiden, zijn nou net die regels via wetgeving tot stand gekomen.
Enkele voorbeelden:
1) Jij vindt dat je bij een zicht van 50 meter in de mist best 100 km/u kunt rijden. Iemand anders vindt 70 hard genoeg. Rijdt echter iedereen de snelheid die op de matrixborden wordt aangegeven, dan is de kans op ongelukken stukken kleiner.
2) Hoe vaak zie je niet, dat iemand bewust door rood licht rijdt, omdat “er toch niets aankomt”. Dit vind ik een typische manier van verkeerde eigen interpretatie, die voor wat mij betreft nog véél zwaarder bestraft zou mogen worden.
3) enz. enz. enz. Iedereen vindt zichzelf toch de beste chauffeur? En als er dan 2 van die karakters zijn, die dat van zichzelf vinden maar elk een andere inschatting maken van een bepaalde verkeerssituatie, dan wordt de kans op ongelukken een stuk groter.
Die regeltjes kunnen soms dan wel betuttelend over komen, uiteindelijk zorgen ze wel voor een gezonder en langer leven. Tenminste als iedereen zich er aan houdt.
@9000cse: Dat is eigenlijk wel waar. Moet daarmee nu denken aan die keer dat ik s’nachts op de autosnelweg werd ingehaald door een 7-serie tijdens een hagelbui. Waarschijnlijk ook iemand die dacht dat ie de beste chauffeur was, want 10 min. later zag ik hem in de berm liggen met zijn BMW.

Daarmee dat het ook jammer is dat al die regeltjes uiteindelijk noodzakelijk is mede doordat velen denken dat zij de beste zijn.

Om terug te komen op bv. dynamische snelheids-borden. Zo redden ze levens inderdaad. Maar het is soms absurd wanneer de snelheid bv. op 70 staat dat er dan nog tussen zitten met versleten banden en bedenkelijk onderhouden wagens die daardoor denken ok ik mag 70 dus ik rij 70, terwijl ze in werkelijkheid amper 50 zouden mogen rijden door de staat van hun voertuig. Het is dat dat ik uiteindelijk bedoel. Ik heb dan nog liever een moderne goed onderhouden wagen die vlamt dan een oud wrak met scheve wielen die hetzelfde probeert te doen. Al zou het beter zijn dat iedereen er zijn verstand bijhoud en al die regeltjes maar gewoon aanvaard, ook al kan het soms wat absurd en overbodig overkomen.
@9000cse: mooi gesproken opa! ;)
@sjeemsbond:
Dank je, jongmens ;-)
@9000cse:u maakt mij wel nieuwsgierig, in wat voor auto rijd u die vele kilometers?
@robinbmwm4:
Zakelijk rijd ik met een Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi. Een 2e handsje van 2003 met op een haar na 400.000 km op ’t klokkie, maar technisch absoluut 100% betrouwbaar en volgens het boekje bijgehouden. Hoef bijv. tussen de beurten om de 20.000km ook nooit olie bij te vullen. Het is mijn 2e Mondeo en ik vind het uitstekende werkpaarden: Comfortabel, snel genoeg met een prima wegligging en zuinig.
Privé rijd ik met gepaste trots in mijn favoriete youngtimer: Een Volvo 960 Oxford 2.5i aut., Blackberry Wine = diep donker paars met beige lederen interieur en verder alle toeters en bellen.
(Te)hard rijden doe je op een circuit. Daar zijn namelijk geen tegenliggers, geen voetgangers, we rijden allemaal dezelfde kant op, butsmuts op en een rolkooi erin en de focus is maximaal.
@drdrift: enerzijds ben ik het met je eens, maar anderzijds Duitsland heeft op veel stukken geen limiet, vaak omdat er ellende lange stukken geen op- en afritten zijn. Men rijdt ook allemaal dezelfde kant op een snelweg en voetgangers kom je ook niet tegen lijkt me.

Zelf heb ik de ervaring om ooit van de snelweg te zijn geplukt met een overschrijding van 69km/uur. Ik weet ook, dat is fout en heb het zelf gedaan. Enige is, het was op een nagenoeg lege snelweg, 5baans en ik reed uiterst links. Overigens rijd ik altijd rustig zodra ik snelwegen af ben.

Valt dus wat voor te zeggen, al kan ik mij voorstellen dat er bij de Gumball3000 een hoop gasten rondrijden die willen laten zien wie de langste heeft en stoer gaan lopen doen als men de kans krijgt ertoe. Dat is mijn inziens waar deze regels vandaan komen.
@ghost: dan is het dus aan de politie om ze op dat moment van de weg te plukken. Dat kan gewoon met de bestaande regels en daarvoor hoef je ze geen aparte regels op te leggen.
@drdrift: overigens zou ik ook graag zien dat Prins Bernard Junior die nu Zandvoort heeft overgenomen, zich meer in zou spannen om de jeugd naar het circuit te krijgen. Een racelicentie + kleding + auto + aanpassingen = veelal onbetaalbaar voor de gemiddelde 18-25 jarige (uitzonderingen daar gelaten). Als je wil dat meer mensen op het circuit rijden moet je toch iets doen om het betaalbaarder te maken voor iedereen. De drempel is redelijk hoog, ook als je in een oude kar begint.
Over dat fataal ongeluk.

Heb daar eens onderzoek voor het school moeten doen over dat ongeluk. Vond destijds een interview, verslagen, etc.. op het net.

Daaruit bleek dat de Gumballer in kwestie Niet in fout was, maar de andere wagen was in fout. Volgens al die verslagen die ik had gelezen kwam het uit dat de andere wagen in de verkeerde richting reed, zowel de bestuurder als de passagier droegen geen gordel en er werd alcohol in het bloed van de chauffeur aangetroffen. Altans dit had ik op verschillende interviews en verslagen gelezen.
@scaglietti612: ik hoop dat je nog op school zit…man man man.
@sjeemsbond: Schooltijd is voor mij al lang voorbij.

Mag ik vragen wat uw probleem trouwens is?
Gumball spreekt tot de verbeelding als je 14 jaar bent ofzo…
Maar waarom worden zij nu aan de kant gezet dan? Neem aan dat iedereen 130 aanhield?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).