Moet Audi’s Boxster-killer er zo uit gaan zien?

Auteur: , 31 Reacties

De betaalbare sportwagen van Audi moet immers wel een lekker verkoopbaar snoetje krijgen.

R6

Geruchten over een sportwagen onder de R8, maar boven de TT gaan al tien jaar terug. Vooralsnog is de TT op de R8 na het enige sportieve gebakje in een coupé-jasje dat je bij Audi kunt bestellen. Onlangs werd de denkbeeldige geruchtenmolen weer aangezwengeld en Theophilus Chin grijpt de aangelegenheid om met een digitale ‘R6’ op de proppen te komen.

Zijn concept oogt volwassener dan een reguliere TT, maar is niet zo uitgedost als een dikke R8. Het ideale compromis? In mijn ogen is de render leuk bedacht, maar als Audi besluit de nieuwe sportwagen in de prijscategorie van een 718 te plaatsen, krabbel ik wel twee keer achter mijn oren om voor de vierwieler uit Ingolstadt te kiezen. De nieuwe 718 Boxster S heeft ‘maar’ een viercilinder, toch legt collega @CasperH in zijn rijtest haarfijn uit dat dit niet per se een reden hoeft te zijn om de instap-Porsche te laten staan.

De mini-R8 met de bekende vijfpitter, of een felle V6, inclusief Quattro en gekoppeld aan een ouderwetse roerbak (met zichtbaar dubbel H-patroon en klikklak geluiden pls)? Ik teken ervoor.

R631 reacties

Euh… nee?
Doe mij maar gewoon de TT RS. Dit model komt toch niet.
Nee
Ze hebben de tt toch al?
@kennone: Dit is de golfwagen versie van de R8.
@kennone: de TT heeft vrij weinig te maken met de kwaliteiten van een Boxter, laat staan de briljante R8. Dus op zich zou het niet verkeerd zijn als Audi met een model onder de R8 komt die in tegenstelling tot de TT wel een sportwagen architectuur heeft (een dikke motor maakt nog geen sportwagen). Of ze moeten de TT onderhuids compleet wijzigen, want het is wel een leuke auto om te zien.
-edit: nutteloze bijdrage-
Leuk, een TT met de motor op de plek waar hij vanaf het begin had moeten zitten. Dat wat door moest voor extra zitplaatsen was nooit serieus te nemen.
Het een ….killer noemen heeft mij een te hoog AW gehalte, beetje jammer.
Qua prijsstelling zou het sowieso geen Porsche concurrent worden, komt bij dat een Porsche liefhebber echt niet in een ander merk stapt. Dit zou eerder een concurrent zijn voor de Alfa 4C, als ze het gewicht binnen de perken zouden houden.

Maar voorlopig blijft het bij luchtfietserij van een fotoshopper.
Als Porsche niet van VAG was had ie nog kans gehad. Nu gaat dat zeker niet gebeuren. En al helemaal niet met de genoemde motoren. Want dan koopt niemand een 718 meer. Bovendien zou hij nu zo geplaatst moeten worden dat ie niks in het vaarwater zit. Maar gezien de enorme portfolio wordt dat nagenoeg onmogelijk. Dus heb je altijd een ‘verwaterde’ auto. Iets wat eigenlijk heel goed kan zijn maar dat niet mag… En dat zou ik sowieso niet willen. Niet voor niets dat ze het ‘gat’ tussen de 911 en 718 groter hebben gemaakt door enkel 4pitters te leveren. Naast het verschil in vermogen heb je nu ook ‘maar’ een 4pitter. Want de 718 laten plussen tov de Cayman/Boxster zou betekenen dat ie veel te kort op de 911 komt te zitten denk ik.
Bovenstaand is een mening, geen feit.
Ziet er wel redelijk uit, alleen die halve Bugatti Chiron koplampen eraf mieteren en mooiere plaatsen.
Is een s5 of rs5 geen sportieve Audi coupé?
Sorry maar moet dit mooi zijn? GTA auto’s zien er nog beter uit!
Nee dank u, voegt helemaal niets toe aan het Audi gamma. En Audi zou zelf nooit met zo’n designmiskleun op de proppen komen.
Dit vind ik er echt niet uitzien. Op een of andere manier is de stijl en het familiegezicht van Audi totaal niet geschikt voor een sportwagen.
Voorkant is mini-chiron
Hangt er vanaf. Motor achterin en echte Quattro inclusief handbak? Jazeker. Motor voorin, DSG en Quattro die eigenlijk 4-motion (dus met haldexkoppeling) is? Nee laat maar waaien.
R6? Zal Yamaha blij mee zijn :)
Zolang ze er een 5 cilinder in stoppen vind ik het goed!
Ttrs is gewoon de boxster concurrent, zelfde prijsklasse. Tussen de ttrs en r8 nog een auto plaatsen is raar. Qua prijs zit er wel ruimte (85k vs 220k), maar qua auto verder weinig. Motorisch sowieso niet, acceleren even hard.
Betaalbare sportwagen voor Audi? Zo’n omgebouwde Golf is al schofterig overpriced laat staan zo’n omgekatte 718.
Kopers van een Cayman of TT RS zijn compleet verschillende mensen.
Ik zou nooit een Cayman of welke andere auto met motor in het midden kopen.
Bij een TT RS gooi je de achterbank plat en je kan genoeg meenemen, bij een Cayman kan er amper een weekendtas mee.
Verder moet bij mijn een auto 365 dagen per jaar bruikbaar zijn, ongeacht het weer of doelstelling.
Hetzelfde als de tt dus
Maak dan een nieuw smooth model en niet een gekrompen uit verhouding inelkaar gepropt dingetje.. Erg leljjk
@allesmetturbo: het lijkt op een R8 die een nare kopstaart botsing gehad heeft. :-)
Skoda Speedster met Slagroom
@henkhekje: en disco dip
Voorkant wel alleen zie ik liever een andere kont
Dat is gewoon een Audi TT, sorry hoor maar Audi ga maar opnieuw naar de ontwerp afdeling.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).