Tom Cruise gaat Carroll Shelby spelen

Auteur: , 32 Reacties

Omdat hij zo geloofwaardig overkwam in Days of Thunder (ehum), heeft Tom Cruise een rol gekregen in een nieuwe film over racen op Le Mans: Go Like Hell.

Days of Thunder

20th Century Fox en regisseur Joseph Kosinski (o.a. van Oblivion, waar Tom Cruise de hoofdrol in had) praten al sinds 2011 aan wat een heerlijke actiefilm beloofd te worden. Het gevecht vindt eens niet plaats in de toekomst, maar in het verleden. Ford en Ferrari streden in de jaren ’60 om de eerste plaats in endurance races, waarbij Carroll Shelby onze grote held is.

Ford had een beetje een duf imago, zeker tegenover de gelikte, snelle Ferrari’s. Henry Ford II, Lee Iacocca en Shelby losten dit op door de Europese racerij te veroveren en Ferrari een hak te zetten met de Shelby Daytona. Deze werd opgevolgd door de Ford GT40 die de Le Mans titel vier jaar op rij veroverde tussen 1966 en 1969.

Het verhaal is gebaseerd op Go Like Hell: Ford, Ferrari and their Battle For Speed and Glory at Le Mans van A.J. Baime, een romantisering van de 60’s racerij en de overwinningen van Ford. Het is nog wachten op toestemming van 20th Century Fox om het filmproject te starten. Misschien zijn ze iets terughoudend na de slechte start van Rush, die ondanks zijn goede filmscore maar weinig geld opleverde. (Via Variety)32 reacties

Goede acteur als je het mij vraagt, snap vaak niet wat veel mensen tegen hem hebben.
@agera: Waarschijnlijk omdat de meeste vinden dat het helemaal geen goede acteur is. Al vond ik hem in Oblivion meevallen.
Bovendien is hij zo gek als een deur. Iemand die in die onzin gelooft als waar hij in gelooft kan ik niet serieus nemen.
@sketcher: Haha, inderdaad wat een kwats is dat scientology. Vind t geen slechte acteur, maar bij elke film waar hij in speelt denk ik weer aan dat achterlijke geloof van m.
@sketcher: Mission Impossible reeks?, Jack Reacher, Collateral, The Firm, A Few Good Men en War of The Worlds vond ik goede films.

Vind hem wel overtuigend acteren
@agera: Eensch, behalve war of the worlds dat vond ik drie keer niks. Over het algemeen vind ik het ook een prima acteur, denk dat de haat zoals meestal gevoed wordt doordat hij veel succes heeft gehad of doordat mensen de acteur niet los kunnen zien van de gestoorde scientology adept.

Desalniettemin vrees ik dat deze film voor de echte race fan niet zo geschikt gaat zijn. Zal wel weer een hoog ‘America, fuck yeah’ gehalte hebben en niet heel realistisch zijn. Dat is een beetje in het algemeen de norm met racefilms. In Rush stond in het script dat Lauda de auto startte met een sleutel, als Lauda niet gezegd had dat het zo niet werkt had dat er ook gewoon ingezeten…

Eeuwige uitzonderingen zijn natuurlijk Le Mans met McQueen en Grand Prix met James Garner, maar dat waren dan ook raceliefhebbers die meer documentaires maakten dan echte films.
@sketcher: Oblivion… ik snap echt niet dat Tom Cruise hieraan mee deed. Ik had de hele tijd het gevoel dat ik die film al eens gezien had, vooral toen Tom Cruise aan een kabel van het het plafond afdaalde een zaal in.
Days of Thunder was misschien niet zo goed, maar het is wel een van de weinige films die ik elke keer weer opnieuw kijk wanneer hij weer wordt uitgezonden op TV, en dat is vaak!

En Rush vond ik eerlijk gezegd maar tegenvallen. Racebeelden maar mwa-mwa, Lauda de super-ingenieur die op een kwartier tijd 2 seconden van de rondetijd aflult (ik zou hem als technicus aannemen ipv als coureur) en James Hunt vond ik een enorme e***l (hoewel dat wel waarheidsgetrouw kan zijn, werkte het niet voor mij).

Dus voorlopig zijn voor mij de beste racefilms: Le Mans en Grand Prix
@Vincegail:

Grand Prix uit de ’60s? Is niet echt een film over racen, eerder over wat er naast de baan gebeurt.
@Hupke: Dingen naast de baan horen ook bij het racen. Meer dan iedereen denkt. Maar ik vind de film voornamelijk goed vanwege de geweldige camerabeelden!
@Vincegail: Inderdaad mooie beelden van die sigaren waarmee ze toen over de baan vlogen.
En Tom Cruise mag in z’n vrije tijd misschien wel helemaal koekiewaus zijn, maar de meeste van z’n films vind ik goed te pruimen, dus zie het probleem niet.
Als de laatste 20 films van Tom Cruise mag geloven, zal deze ook geen topper worden.

En een betere film over autosport dan Le Mans zal er toch nooit komen.
@sydney:
Bwa, Grand Prix uit ’66 stond op gelijke hoogte…
@StijnB: Seriuosly? Dat verhaal valt amper te pruimen.
@heidekonijn:
Maar toont wel de F1-wereld net voordat sponsoren erop sprongen en met circuits als het originele Spa (14km), zonder deze film zouden beelden hierover ontzettend schaars zijn…
@StijnB: De stukjes race footage maakt het idd de moeite, maar de rest is toch moeilijk te verbijten. Gelukkig ook af en toe beelden van pa Hill en consoorten.
@heidekonijn: En de race-beelden zijn geweldig! John Frankenheimer op z’n best. Ronin heeft ie ook niet onaardig gedaan ;)
Alstublieft niet.
Liever een man
Charlie Sheene anyone?
@desjonnies:

Ik weet niet of ze daar nog zo graag mee willen samenwerken, maar alles liever dan dit Tom Cruise.

Die acteur die zelf meegereden heeft bij Le Mans, waarom hem niet.
@Hupke: Patrick Dempsey?
@Vincegail:

Ik vermoed het, ben te lui om te checken met google.
And rubbin’ son, Rubbin’s Racing!

fijne film wel, days of thunder, gewoon vooruitspoelen naar de leuke stukjes :’)
las dit bericht ergens anders en heb gelijk maar de echte Le Mans uit ’71 opgezet.
Ik wens ze veel succes, het budget voor de period correct figuranten auto’s (de pappa mama auto’s uit de zestiger jaren ) zal een vermogen gaan kosten evenals het scoren van Renault Estafettes waar de Franse Gendarmerie mee reed.
Om nog maar niet eens te spreken over de correcte setting van het circuit.
Kijk alleen maar naar de openings scene van Le Mans uit ’71 die ook in die tijd is opgenomen en je zult begrijpen wat ik bedoel.
Aan de andere kant zou het wel weer leuk zijn mijn R8S te laten figureren in die fillem.
http://www.youtube.com/watch?v=VEyYDxdMMnE
@desjonnies:

Ofwel faken ze alles met CGI ofwel overtuigen ze de kijkers wel dat wat ze opnemen het echte Le Mans is.

Is toch bedoelt voor Hollywood, waar men enkel ooit van de naam gehoort heeft. We mogen al blij zijn als ze geen Amerikaans woestijn circuit willen laten doorgaan voor het circuit de la sartre.
@Hupke:
Dat is het hem juist.
Ze denken dat ze met drie lelijke eenden en twee DS’sen -waarvan eentje een ambulance is- klaar zijn.
Oh ja die Citroen ribbeltjesbus,die zullen ze ook wel kennen !
@desjonnies:

Het zal je niet gerust stellen maar ik denk niet dat ze gaan vergeten van hier en daar ook nog een kever, vw t1 en dat soort rommel neer te pleuren.

Nu zelfs als ze zouden willen, veel van de dag dagelijkse wagens uit die tijd zijn er geen exemplaren meer van over, ofwel?
Enige dat qua gevoel ooit bij Le Mans kon komen is Speed tribe.
Maar dat is hier niet de bedoeling denk ik. Dit wordt weer een Top Gun verhaal.
@heidekonijn: Misschien omdat het op Le Mans is opgenomen? Heb onlangs de DVD ervan gekocht, en vond het geweldig, maar de muziek van de mannen van Front 242 zal wel niet ieders smaak zijn.
@Vincegail: Locatie idd, maar ook beeldbewerking met nadruk op snelheid. En sfeer, je ruikt bijna de olie. Muziek helpt ook vind ik, maar idd niet voor de gemiddelde hiphopper ;-)
Go Like Hell is een heerlijk te lezen boek maar in mijn ogen een documentair geschreven verhaal. Een verfilming lijkt me aardig… maar ook niet meer dan dat. Ook omdat in het boek niet een specifieke held naar voren wordt geschoven. Het is gewoon het verhaal van hoe Ford Ferrari versloeg op Le Mans, met al het geld, moeite en mislukkingen die het heeft gekost.Ben bang dat de film een heel ander scenario krijgt om het grote publiek te trekken…
Vreselijke acteur IMO. Ik vindt dat hij ”over acteert”. Jack Reacher was ok, maar was VEEL beter geweest met BV Hugh Jackman of Gerard Butler etc.
@basjaski: Gerard Butler is een heel ander type acteur inderdaad, ik ben wel fan van Butler kan geweldig acteren, is een spierbundel en heeft uitstraling en charisma. Law Abiding Citizen keiharde wraakfilm waarin hij perfect past.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).