Toyota Prius doet een ‘zoek de verschillen’

Auteur: , 27 Reacties

De hybride schijnt een facelift te hebben gehad.

De vierde generatie Toyota Prius zag in 2016 het licht. Bij de Japanse autofabrikant waren ze blijkbaar van mening dat de hybride nu al toe was aan een facelift. Toyota heeft onder meer de koplampen en de achterlichten gewijzigd. Het is echter kijken met een vergrootglas, want de verschillen zijn niet wereldschokkend. Bij de achterlichten zijn oa de verticale LED strips verdwenen.

Wat wel meteen opvalt is de blauwe kleur, want die is ook nieuw. Aqua Breeze Blue, mocht je de tint willen bestellen op het opgefriste milieuwonder. Naast een blauwe kleur, is ook Emotional Red een nieuwe tint voor de Prius. In het interieur kun je voortaan aan de slag met Toyota Touch 2, een snellere versie van het infotainmentsysteem. Daarnaast kun je mobiele apparaten draadloos opladen door de aanwezigheid van een Wireless Charger.

Voor de Amerikanen is de Prius wat meer in het nieuw gestoken. In de VS komt de hybride met vierwielaandrijving op de markt onder de naam Prius AWD-e. Toyota zwijgt in alle talen over een Europese introductie, dus de kans is zeer klein dat wij ook deze vierwielaangedreven hybride gaan krijgen.

Mocht je de nieuwe Toyota Prius in geuren en kleuren willen zien, dan moet je nu naar Los Angeles vliegen, of je wacht tot januari. Op 18 januari is het Europese debuut van de vernieuwde hybride op de Brussel Motor Show.27 reacties

Hij is er in ieder geval niet mooier van geworden.
Lieve Toyota,

Waarom moet de Prius toch zo’n gedrocht zijn? Jullie hebben al eens laten zien dat het mogelijk is om een aardig lijkende C/D segment hybride te bouwen. Zie de Auris en de Prius 3. Waarom kan dat niet gewoon voortgezet worden?

In afwachting van uw antwoord verblijf ik.
@Original_Arnoud: Toyota maakt gewoon, buiten de USA, auto’s met zaaddodende designs.
@str8six: ja, want de C-HR is ook zo ontzettend saai vormgegeven…
@henk_he: toegegeven, C-HR is een guitig karretje.
@str8six: Ik vind het alles behalve zaaddodend. Eerder juist veel te apart. Hoeft niet altijd lelijk te zijn, want die CH-R vind ik wel heel cool.
@str8six: Euh… Supra?
@Original_Arnoud: ik heb begrepen dat doen ze omdat ze de auto vooruitstrevend willen laten zien, omdat ie dat is…aldus Toyota.
Ik heb aangereden katten gezien die er appetijtelijker uitzagen dan dit.
De plastisch chirurg van Michael Jackson heeft zo te zien een nieuwe job gevonden.

#barrrrf
Ben al blij dat die afschuwelijke lichten “minder” afschuwelijk zijn geworden… Voor de rest zou een Multipla hybride het vele beter doen 🤢
De achtergrond?
Door die rara hoge achterkant lijkt het net of er een 13 inch velg onder ligt. Wat ontzettend lelijk.
Ik sluit me aan bij 99% van de commentaar hierboven. (Die andere 1% is nog niet wakker)
@ericc: 11 comments hierboven, en bij 99% sluit je je aan… Hoe dan???
@potver7: 11 x 0,99 = 8,91.dus hij is ’t met 8 eens, met 2 niet en met 1 bijna helemaal.
@henk_he: probeer het nog eens
Ik heb het model van voor de facelift nooit goed durven bekijken, en ik denk dat ik het ook bij deze maar niet ga proberen. Yek.
Ach, niks mis mee toch? Bij Porsche noemen ze dit soort wijzigingen gewoon een hele nieuwe modelgeneratie.
Hoewel nog steeds niet moeders mooiste, is het wel een stuk betere verschijning geworden dan de pre-facelift. Die lampen waren echt verschrikkelijk, deze zijn acceptabel.
via Android app
Waar het met de derde generatie Prius de goede kant op leek te gaan hebben ze het met deze generatie behoorlijk verpest. Misschien is dit wel de laatste Prius voor Europa. Iedereen koopt ten slotte toch de andere modellen met hybride aandrijving.
Dit is nou een auto waar je weinig over hoort. Volgens mij ondergesneeuwd door Tesla. Komt het door de hybride aandrijving of het uiterlijk?
@tjongejongen: De Toyota Prius, beste anti-conceptie middel ooit !
Ik heb de pre-facelift nauwelijks zien rijden…
Ik heb laatst een nieuwe zien rijden. Dat mensen dit nog kopen..
@kennone: *leasen
❤️

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).