Toyota Prius door Wald, met gratis geitenwollen petje

Auteur: , 38 Reacties

En jij dacht dat een Prius van zichzelf al geen knapperd was? Deze showpony is nog veel erger...

Terwijl leaserijdend Almere de Priussen massaal heeft ingeruild voor Qashqai’s en dies meer zij vanwege de lokale drempeltereur, gooit Wald International de nieuwe Prius doodleuk nog eens heel stuk omlaag. Dat niet alleen, ze hebben de voorkant ook dusdanig verknoeid dat deze sprekend lijkt op het boze rode vogeltje van Angry Birds. Een Ferrari F12-neusje was blijkbaar niet agressief genoeg.

Gelukkig zijn al die extra skirts, flaps en strips nodig om al die stampende hybridepony’s in het gareel te houden. Wald International heeft namelijk flink haar best gedaan en perst welgeteld precies… nul, nada, niente extra peekaas uit het blok. Jep, ze hebben de Prius enkel cosmetisch aangepakt. Dus onder de kap nog steeds de 1.8 Atokison Cycle-benzinemotor met 97 pk, aangevuld met een paar extra paardjes dankzij elektromotoren, waarmee het totaal op 122 pk komt. So exiting!

Het nut van zo’n toegetakelde Prius ontgaat me dan ook volledig. Als praktiserend autoliefhebber koop je geen Prius, of je moet van het bijtellingsvoordeel een leuke tweede auto of motorfietsop de weg houden natuurlijk. Alleen ga je dan geen geld uitgeven aan een tupperwarefeestje, maar steek je dat in je troetelkindje. En liefhebbers van getunede auto’s kopen zeer waarschijnlijk ook al geen Prius, je kunt immers beter met een goede basis beginnen dan op zoek te gaan naar die gouden ring.38 reacties

Uhm, nee..
Ergens op de wereld is iemand die dit ziet en denkt: ja dat wil ik. Ik hoop dat ik die persoon nooit leer kennen.
@robert110: Ja deze wil ik ;)
@redbeams: moet je het wel goed zeggen he
@robert110: aangenaam kennis te maken.
Zal wel weer door velen afgekraakt worden. En ik ben geen voorloper in de mueslibrigade. Maar de Prius is nu al in de vierde generatie. Het is gewoon een auto in het straatbeeld. De nieuwste ziet er waanzinnig origineel uit. En deze bodykit gaat daar lekker nog eens overheen. Ik kan het wel waarderen. Gewoon een dikke Prius, niets mis mee.
@gtwillem: Jawel, maar 4 uitlaten met 122pk, het is toch knap zielig……
@dutchdriftking: wat maakt het uit? Dit is gewoon Prius met een dikke bodykit. Neemt zichzelf niet zo serieus. En dat mag ik wel. Net zoals de i3 op die blauwe velgen een tijdje geleden: zag er gewoon kek en modern uit.

Dit is wat ik zou rijden naar de Cars and Coffee meetings. Gewoon, omdat het kan ;-).
@gtwillem: ach, de body kit is nog wel geinig, maar doe het dan zonder de uitlaten. Bij mij in de omgeving rijd een Honda CR-Z rond. Zwart, mooi laag, OZ ultraleggera of Superleggera er onder. Helemaal fijn. Dat zie ik dan toch een stuk liever.
@dutchdriftking:
vier uitlaten is altijd zielig…
@norge: ik vind het wel mooi staan. Zielig Naja eerder een keuze en andere smaak. Niet dat ik er 4 onder me auto heb hoor haha
@3246cm252kw: Ach, uiteindelijk maakt het niet uit hoe het er uit ziet. Toen ik mijn witte STI had kreeg ik ook veel kritiek: niet zo mooi als een A3 (Duh…) en volgens ‘Subaru liefhebbers’ geen échte Impreza STI… Het gekke ding had vier uitlaten, een luchtinlaat, joekel van een spoiler en gouden velgen. Lelijk: ja. Had ik lol met het gekke ding? Absoluut. Zelfde geld voor deze Prius. Maar dan met een pretpakketje.
@gtwillem: geen echte omdat ie wit was? Wat een onzin dan indd
@gtwillem: klinkt mij als een echte dikke subaru in de oren hoor😎 mooie is dat het gros van de mensen die zo reageren als ze een auto van de zaak mogen uitzoeken toch liever een auto uit de 20% of 14% bijtelling willen hebben😂 zo ook een vriend van me altijd wat aan te merken en verhalen dat die een BMW neemt van de zaak en gaat toch uiteindelijk voor een 7% bijtelling auto. Echte autoliefhebber………
Haha wat een briljante kar!
Ja, opzich wel leuk, maar dit is een enorme schaap in wolfskleren
Een uitdaging voor mijn ogen….Heerlijk.
Die Angry Birds reference is dan wel weer goed gevonden :)

Overigens vind ik dit spuuglelijk, maar wel respect als je er in gezien wilt worden.
Ik zou hem alleen nemen als ik niks te doen had met me geld dat ik m ook zou kunnen opvoeren, maar gewoon alleeen cosmetische aanpak is echt slecht.
Ik vind deze Prius 4 eigenlijk nog best wel kunnen. De bodykit hoeft niet zo nodig, maar gewoon zoals hij is vind ik m niet eens onaardig. Neem daarbij het feit dat hij een zeer laag verbruik combineert met uiterst lage onderhoudskosten en relatief veel ruimte en je hebt hiermee best een goede propositie. Schijnt ook beter te rijden dan de Prius 3.
@barchettadriver: hoezo uiterst lage onderhoudskosten? Mag er alleen Aldi olie in? Verslijt ie geen banden dan? Zijn de uurlonen bij Toyota ineens gehalveerd?
4 uitlaten g 4?!
Die afwezigheid van originaliteit bij Audi word altijd maar afgekraakt, is er een keer wat origineels op de markt, is het ook al niet goed.

Ik moet eerlijk zeggen, ik zou van me leven geen Prius kopen, maar deze is wel lekker origineel. Mooi kleurtje ook. Van mij mag die er zijn
@ontploffer: inderdaad. Het is nooit goed. Alle Duitsers lijken te veel op elkaar, alle Aziaten zijn lelijk en Astons moeten vernieuwender qua design… En de Alfa Giulia is mooi ;-).
ooit wel eens een Drift Prius gezien met een V8 en RWD. doe mij die maar..
Dit is gewoon een gevalletje Japans raar. En ik hou van 9 op de 10 gevallen van Japans raar. Lekker tegen de stroom in, ik bedoel kijk maar naar mijn avatar.

Dus ja, ik vind dit cool. Lekker dik, lekker niet serieus.
Electro motor met 25pk? dat moet minstens 125 of 200 zijn, dan maar de fik in (ivm oververhitting)met dat ding!
Hahaahaa dit had wat voor mijn voormalige overbuurvrouw geweest, die kocht iedere 2 jaar en een nieuwe Prius met alles op en er aan wat je maar kunt bedenken en een nieuwe Jeep Commander in de meest luxe uitvoering. Die had ze gekocht om de hondjes naar t strand te brengen, Jawel daar wonen we nog geen 600 meter bij vandaan
Iets met een aap en een gouden ring.
@smex:
Is zo’n reactie die net zo origineel is als een audi grille.
Is er nu serieus niemand die ziet dat dit gewoon heel slecht photoshop werk is? Het ziet er niet uit, ze hebben echt beter personeel nodig bij Wald.
Exciting is ook niet.
Dit werkt goed op mijn lachspieren.

Wat een gedrocht
Je kan ook weinig doen met deze auto…i like the rims
Veeeeeeeel beter! Echt!

Al zou ik er niet in gevonden willen worden…
Het blijft een Prius
Toch goed van Toyota om de Prius een herkenbaar uiterlijk te geven.
Het is een futuristische toekomst auto in een herkenbaar jasje.
Ik woon aan de kust en het valt mij altijd weer op wat een ongelofelijk stank auto’s, vooral dieselmotoren, geven. Volgens onderzoek is diesel uitlaatgas kankerverwekkend, vergelijkbaar met sigaretten rook. En als ik de laatste nieuwsberichten mag geloven stoten de duitse automerken daar rustig 20x meer van uit dan wettelijk toegestaan, daar wordt ik gewoon boos van, dat betekent 20x meer kankergevallen per jaar.
Hybride en waterstof auto’s, liever vandaag dan morgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).