Audi Sport heeft een speciale R8 in de aanbieding

Auteur: , 17 Reacties

En de sideblades zijn duidelijk voor TEAM ROOD.

Na de R8 LMS GT4 van vanochtend hebben we vandaag nog meer R8-nieuws voor je. Audi pakt op de New York International Auto Show namelijk uit met deze speciale editie van de R8 voor de straat. Hij heet de ‘Audi Sport Edition’ en je kan ‘m zowel met een magere 540 als met 610 pk krijgen.

Het kleurenschema is zoals je al begrepen had een hoedtik naar de racekleuren van Audi Sport. Als basiskleur kan je kiezen voor floret silver in matte dan wel glimmende uitvoering, mythos black of ibis white. Voor de spiegelkappen en sideblades kan je elke kleur kiezen die je wilt, zo lang het maar brilliant red is. De voorspoiler, grille, diffuser en de eindstukken van de uitlaat zijn zwart gemaakt voor een paar extra sportieve accenten.

Ook de 20-inch wielen zijn uitgevoerd in het zwart. Kies je voor de gewone V10 variant met stalen remmen dan zijn de klauwen rood. De V10 plus heeft carbon ho-ijzers met antraciet-kleurige grijpers. Op de velgen vind je een speciaal Audi Sport logo terug dat normale R8-en moeten ontberen.

Het interieur is een explosie van carbon, aluminium, Audi Sport-logo’s en leder in de kleuren zwart en rood. Het lederen stuurwiel heeft op de 12-uur positie een rood streepje, zodat je weet wanneer je rechtuit rijdt. Tevens is er een baaaaaadge aanwezig die je er aan herinnert dat je in één van de tweehonderd Audi Sport Editions rolt.

De Duitse prijzen van het R8 speciaaltje zijn al bekend. Voor de V10 betaal je 181.900 Euro en voor de V10 Plus 205.800 Euro. Reken dankzij ons belastingstelsel ongeveer op het vierdubbele als je ‘m op gele platen wil hebben.17 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zou graag een R8 met de 5 cilinder uit de TTRS willen zien. Lekker licht en toch voldoende vermogen.
@janjansen: Audi heeft zelfs nog geen V8 of V6 in deze wagen gehangen. Blijkbaar is de R8 hun niet veel product diversicatie waard. Misschien is het wel zo dat een R8 met de TTRS motor langerzamer is dan een gewone TTRS. Dan zouden ze een modderfiguur slaan.
@mashell: Ik meende van een man in regenjas te horen dat er aan het einde van dit jaar een 2.9 Biturbo motor op de planning staat voor de R8. Vooralsnog alleen als coupé. Het zijn nog geruchten, maar het is zeer aannemelijk dat de RS5 motor erin gelepeld word. De vorige R8 kon je ook krijgen met de RS5 motor (die gek genoeg iets minde power leverde dan in de RS4/5.)
@willeme: Inderdaad, er gaan ook nog geruchten over een R6. Een R8 maar dan een maatje kleiner.
@willeme: dat klopt toch niet helemaal, dat hij ‘gek genoeg’ minder vermogen had dan de RS5? Want volgens mij was het blok in de R8 V8 nog de ‘oude’ V8 uit de RS4 B7, met 420 pk dus. Dit blok kreeg een upgrade naar 450 pk voor de RS4 B8 en de RS5, maar de R8 behield de V8 uit de RS4 B7. Dus dan is het toch niet heel gek dat de R8 met het ‘oude’ blok minder vermogen heeft dan de RS5 met het ‘nieuwe blok’?
@jobberns: De R8 kreeg een ook een update, maar die ging niet verder dan 430 pk.
@willeme: Aha, dat wist ik niet! Ik dacht dat de R8 altijd de V8 had uit de RS4 B7.
@janjansen: ik zou graag van alles zien met die 5 cilinder uit de TTRS. Maakt niet uit wat. Als ’t maar lekker roffelt. Lekkere roffel en voldoende vermogen. In een Skoda David, maar ook in een A8 ofzo.
Met zo’n prijs kun je amper spreken van een aanbieding..
Ik zou hem toch anders speccen
Dit moet zeker een van de weinige merken zijn die auto’s weten weg te zetten die zonder kenteken lelijker zijn dan met. Wat een nietszeggend zwart gat is dat zeg…
vierdubbele? Dat is toch niet normaal meer.

Foto’s?
Kleuren zijn echt ideaal….Als je in het circus werkt.
Vierdubbele voor een Audi….dan toch liever een auto van een echte sportwagenmerk. Dan ga ik wel bij Ferrari, Aston Martin of McLaren shoppen, veel exclusiever en stijvoller.
Dit is mijn mening he, voordat alle fanboys weer pijnlijke lange tenen hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).