Max Verstappen: we zijn te langzaam

Auteur: , 23 Reacties

Alternatieve titel: Lewis Hamilton is de F1-kampioen van 2017!

Max

Je las het hier eerst beste mensen! Het is grappig omdat het waar is! Enfin, laten we dit even voor wat het is en luisteren naar de bevindingen van onze Max.

Na de eerste vrije training vanochtend gaf Max nog aan redelijk tevreden zijn over zijn eerste optreden tijdens een GP-weekend dit jaar. Maar nu de raceheld wat tijd heeft gehad om een en ander te laten bezinken, bewegen zijn uitspraken zich iets meer richting vrees op de schaal tussen hoop en vrees.

“We proberen voor morgen een betere balans en meer snelheid in de auto te vinden. We zijn op het moment nog wat te langzaam en proberen ons te verbeteren. Ik denk dat we staan waar ik ons had verwacht, op dit moment als het derde team. We gaan er nu het beste van maken.”

Tsja, het derde team dus. Precies datgene waar we na de wintertests en de uitlatingen van Max en Daniel daarover al vreesden. Maar op dat moment hoop je nog dat Red Bull misschien toch zand in de ogen aan het strooien is. Dat zou in theorie nog steeds kunnen, maar niks lijkt daar momenteel meer op te wijzen. Max geeft via zijn eigen site aan dat hij zijn hoop inmiddels vooral gevestigd heeft op een superstart.

“Hopelijk hebben we zondag dan een goede start, want als we ervoor rijden, kunnen ze ons toch niet inhalen.”

Als Max vooraan rijdt dan komt immers niemand er meer langs, zeker niet nu de Max-regel ook nog eens officieel is afgeschaft. Tenslotte heeft VER nog wat droog commentaar in petto over zijn schuiver in bocht 12:

“Ik had wat onderstuur, ging van de baan af en beschadigde de vloer.”

Laten we hopen dat Newey nog even de tijd vindt om wat extra dingetjes te tekenen gedurende het seizoen.23 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Het powerhouse van das Haus blijft een lastig obstakel.
@kempenaer: niet lastig, niet te over
@kempenaer: ik had niet verwacht dat ze Mercedes zouden verslaan. Wel dat ze voor Ferrari zouden staan. Dat vind ik een tegenvaller.
Die verstappen regel is ‘afgeschaft’, maar als het als gevaarlijk rijgedrag wordt gezien…ofwel.. als vettel/ferrari hard gaan klagen, dan krijgen we gewoon weer hetzelfde tafereel.
Ik walg ondertussen van dit soort berichten, de eerste race is nog niet eens begonnen en het kampioenschap wordt al op basis van een eerste en een tweede vrije training in Melbourne voorspelt…… zucht
@benro: Uhm… ging het zo goed in Barcelona dan?!
@venividivici: jazeker wel. Vorig jaar wist Max daar te winnen.
Ik denk dat degene die hard roepen, “Max gaat in 2017 WK worden. Zeker weten!” dat positieve gedachtengoed maar even voor 2017 naar het rijk der fabelen moeten verwijzen. Realistischer is dat Max in seizoen 2017 meer dan 3x op het nr. 1 podiumtrapje plaats kan nemen!
@venividivici: Ik ben blij dat dit niet gebeurd. Dan zien die after-Max Formule 1 fans dat Max een toptalent is, maar nog steeds niets meer dan dat. Er zijn ook echt coureurs nog een klap beter dan hem. Dat is niet erg, maar Max fans hebben de nare eigenschap alles van Max te verdedigen en alle andere coureurs af te zeiken.

Overigens durf ook wel de conclusie te trekken dat Hamilton de kampioenskandidaat nummer 1 is, en dat durfde ik ook al na het 2016 seizoenseinde te zeggen. Hamilton heeft niet alleen de beste auto, het is ook gewoon de beste coureur
@87sandyd: je mening deel ik dus niet. Hamilton staat op 1 omdat de Mercedes zo goed is. Kijk maar naar Bottas. Ook hij staat zo hoog omdat de auto zo goed is. Of wil je gaan vertellen dat Bottas een betere coureur is als Vettel, Alonso of Verstappen/Riciardo ? Want dat is dan volgens mij ook jouw mening.. race of champions gevolgd? Hamilton heeft nog nooit meegedaan namelijk.. en dat is volgens sommigen kenners omdat hij dan gelijkwaardig materiaal krijgt en dus niet beter dan dat van anderen en wel is niet de COC (champion of champions) zou kunnen worden.. dus tot dat moment zeg ik hij is zeker niet de beste maar heeft wel vaak het beste materiaal en is toch in zijn 11 jaar F1 geen 11 x wereldkampioen🤔.. zet m in Alonso zijn auto en hij staat ook achteraan..
Maar ok, zolang F1 er geen gelijkwaardige auto’s zijn onder de coureurs zul je nooit 100% kunnen zeggen wie de beste is..
Ik als Mercedes/Hamilton fan vind de conclusies allemaal wel voorbarig. Er is nog geen kwalificatie of race gereden en we trekken al conclusies. Natuurlijk, der Hamilton staat er op dit moment goed voor maar niemand heeft een glazen bol.
Paragnostenblog
Ik voorzie grote problemen voor @nicolasr..
Natuurlijk zijn ze te langzaam. Een frisdrankfabrikant tegen Mercedes fucking Benz.
@naamloos3: idd mercedes fucking benz, maar red bull geeft je vleugels
Als mercedes nu al zo machtig is, dan wordt het nog veel erger als ze het vermogen omhoog gaan schroeven tijdens de kwalificatie.
Mercedes beslaat gewoon de eerste startrij voor de race en pakken gewoon een 1-2.
Als het tegen zit wordt je (Red Bull) ook door de overige Mercedes rijders om de oren gereden op topsnelheid.
Dan mag je aan het eind van de race blij zijn met plaats 9 en 10.
@HZW: word je
“we”? Of gewoon ik?
Nou, blijkbaar is die Adrian Newey (krijg langzamerhand irritatiegolven als ik die naam hoor, zo vaak komt zijn naam voorbij de laatste tijd) niet zo’n halfgod der aerodynamica als men ons wil doen geloven. Terwijl Mercedes en Ferrari wel aerodynamische snufjes toonden tijdens de wintertests had redbull niets. Teren op imago/succes uit het verleden kan ook niet eeuwig duren..
Komt wel goed.
Waarom nou weer Hamilton?? Botas rijd er ook nog hoor…
Tja, dat is jammer.
Het zou ook leuk zijn als Ferrari weer eens weet te scoren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).