TT Assen: politie neemt 21 rijbewijzen in beslag

Auteur: , 60 Reacties

Vanmiddag om 14:00 uur is het zover, dan gaan de lichten op groen voor de 85e MotoGP in Assen. Iets dat traditiegetrouw gepaard gaat met een bonnenregen in en om de omgeving van het Drentse plaatsje.

TT Assen: politie neemt 21 rijbewijzen in beslag

Terwijl Valentino Rossi zich in de kwalificatie naar pole-position reed – zijn eerste dit seizoen – hield de sterke arm der wet zich met andere zaken bezig. De strenge controle op Rossi-wannabees op de openbare weg resulteerde in 21 ingevorderde rijbewijzen. We quoten het politiebericht even:

“Tien weggebruikers moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij de maximale snelheid met 50 km/u of meer hadden overschreden. Acht weggebruikers kregen een proces-verbaal wegens overschrijding van de maximale snelheid met ruim 40 km/u. Drieëntwintig bestuurders kregen een proces-verbaal wegens overschrijding van de maximale snelheid met ruim 35 km/u. Negentien bestuurders kregen een proces-verbaal wegens overschrijding van de maximale snelheid met ruim 30 km/u.”

Verder deelden agenten twintig processen-verbaal uit voor bellen, tweeëntwintig keer voor overige overtredingen zoals kleven, rijden zonder helm (Darwinnetjes gonna Darwin), rijden over een verdrijvingvlak en doorgetrokken streep. Twee motorrijders kregen een boete van €280 voor het maken van een wheelie. Verder werden er vijf bonnen uitgedeeld voor rijden onder invloed en zes keer werden bestuurders gezocht voor openstaande boetes en afgeven van wat DNA.

En dan moeten de zaterdag- en zondagcontroles nog komen, waar de focus op restalcohol komt te liggen.

Tokkietaxi en mishandeling

Tijdens de Trank&Trugs nacht in de stad zelf is een 50-jarige taxichauffeur uit Lelystad aangehouden. Hij deed een Saundersje en maakte ruzie met een verkeersregelaar, waarna hij hem aanreed met zijn blauw kenteken-mobiel. Verder is de politie opzoek naar getuigen van een ernstige mishandeling. Een 24-jarige man werd rond 2.00 uur gevonden in de Groningerstraat met ernstig hoofdletsel. Hij is gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. In totaal zijn er vannacht tien aanhoudingen verricht.

Nou, fijne TT iedereen!60 reacties

Elk jaar hetzelfde bericht. Je zou denken dat men zo onderhand wel weet dat er rond de TT enorm veel politiecontrole is.
@donvincenzo: Ach ja, domme sukkels spekken de staatskas nou eenmaal. Precies hetzelfde met de trajectcontrole op de A2… Geen medelijden mee haha
@VeniVidiVici: 80% van de NLers betalen veel meer belasting dan nodig is .. Allemaal domme sukkels zeker ..
@lincoln: “dan nodig is”. En op welk onderzoek is dat gebaseerd? Of is het gewoon de mening van de über-troller. Lekker populistische praat over belasting op een autoblog.
@hoglard: boekhouder, vat het eens niet zo serieus op..?
@krokant: troll nr. 2. Welkom.
@hoglard: Het verder kijken dan je neus lang is onderzoek. Beste onderzoek ooit en dat zonder subsidies.
@hoglard: treintje kopen ??
@lincoln: Ik antwoord hierop met 1 woord… JA!
Wat heeft dat taxi verhaal en een mishandeling met de TT te maken ? Gebeurde toch niet in de Pitbox ?
@stefanos: tijdens de befaamde/beruchte TT nacht, dus ik snap de link wel…
Goedzo .. Keihard aanpakken die criminelen .. Stelletje wheelie makende idioten ..
@lincoln: get a life! Kom uit je stoel!
@lincoln: gij ken zeker geen wheelie!?
Ben wel benieuwd hoeveel rijbewijzen er in Nederland op een ‘normale’ dag worden ingevorderd.
Altijd het zelfde daar. Assen is een grote tokkie stad waar iedereen maar aan de drugs zit.
@clarkson: en jij bent de grootste drugs verslaafde daar.
@gerjan: Ik zit op de gesloten afdeling van Jellinek, dus het lijkt me sterk dat ik daar de grootste verslaafde ben op dit moment. Ik kan geen kant op.
@gerjan: Volwassen opmerking ook.
@clarkson: je bent in de war met Urk denk ik?
@awesome: nee daar trouwt iedereen met zijn neef of nichtje .
@volkswagena4tdi: inteelt is ook hip in Bunschoten-Spakenburg!
@clarkson: wat is er mis met drugs?
@lambo4all: Ik heb het gevoel dat ik niet de juiste persoon ben om dat uit te leggen. Ik stel voor dat je het vanavond aan je moeder vraagt tijdens het avondeten.
@clarkson: grapjas, ik loop je maar een beetje te fokken. Ook denk ik dat ik heel veel meer weet over drugs dan mijn ouders, mijn kennis en ervaringen zijn in ieder geval veel recenter.
@lambo4all: Vergeet niet dat ouders meesters zijn in dingen achter houden voor hun kinderen he ;)
Ik dacht dat een wheelie maken verboden was (duh) maar ook onder artikel 5 viel en dus rijbewijs kwijt
@kenner: Een artikel 5 betekent niet direct invordering rijbewijs. Alles wat gevaar of hinder veroorzaakt, maar niet specifiek beschreven staat in een ander artikel valt onder artikel 5. De ernst van de overtreding bepaalt de strafmaat. Kan dus ook een symbolisch bedragje zijn voor het maken van een wheelie.
@baardmijt: een vriend van me heeft een boete gekregen voor hetvolgende; ‘Het mogelijk kunnen veroorzaken van gevaar of hinder door het maken van een wheelie.’
Dit deed hij met een (FWD!) auto, terwijl hij eigenlijk een stoplichtsprintje deed…
Aanvechten lijkt me? Boete gaat overgins wel via Officier van justitie
@bierbuik: Dat is apart inderdaad. Als er daadwerkelijk ‘wheelie’ in het verbaal staat zou ik inderdaad bezwaar maken. Zou ik overigens met een rwd auto ook opmerkelijk vinden…

Stoplichtsprintje met een fwd auto kan natuurlijk wel een art. 5 opleveren. Wielspin is ‘onnodig hinder veroorzaken’. En een zure diender meent al snel dat iemand z’n voertuig niet onder controle heeft. Hangt ook een beetje van de omstandigheden af, maar er zit wel ‘enige’ willekeur bij.
@baardmijt: Goed dat de mannen van Roadkill niet in Nederland rond rijden.
@kenner: als ik een wheelie op de fiets doe? Krijg ik dan ook een bekeuring?
Totaalmalloten die motorrijden een slechte naam geven. Jammer, maar goed aanpakken!
Dit jaar te druk met werk. Week lang feesten daar op de campings en in de stad. Geweldig feest elk jaar weer.
@gerjan: Als je je thuisvoelt tussen de tokkies en de paupers dan geloof ik best dat het een geweldig feest is.
@franserommel: Misschien moet je er eerst eens gaan kijken. Ben net terug na 2 nachten heerlijk feest.
Op de campings naast de baan is het wat ruiger, in de stad ook heel veel gezinnen.
80.000 feestvierders, 10 arrestaties.
Enige echt vervelende is dat die jongen gevonden is met ernstig hoofdletsel.
DNA afgeven? Why?
@camber24: inderdaad, Wat heb je aan blanco DNA van die eencelligen? ;-)
@camber24: ooit veroordeeld voor een ernstig feit. Dan krijg je een oproep om dna af te staan. Ga je niet wordt je loop je vanzelf een keer tegen de lamp en mag je het alsnog afstaan. Nee, geen ervaring mee.
@dubois: thanks voor je uitleg. Wist ik idd niet.
Wauw de politie trots he!
Ik was er ook bij, heb maar 1 vecht partij gezien… voor de rest was het een leuke nacht.
Wegmisbruikers heeft weer voor een heel seizoen beeldmateriaal.

Je kunt beter met de trein naar de TT dan met de motor.
Ergens geloof je het niet he, dat er 85 jaar nog zo veel boetes uitgedeeld worden. Je zou denken dat iedereen wel weet dat de politie op elke straathoek staat te controleren…
Je moet toch wel erg dom zijn om daar hard te gaan rijden. Maar ja meeste TT bezoekers zijn ook niet al te slim.
Valt op zich nog mee als je ziet hoeveel motorrijders er komen.

Maar ja. De politie ligt daar al 85 jaar ieder jaar opnieuw in de bosjes, dus het is ook wel een beetje drom om te hard te rijden.
Wnr starten jullie eens met een motoblog? Serieuze vraag eigenlijk…
Apparata naast autoblog, maar geen motoblog… vreemd.
Hoorde vannacht rond 1 uur al op de radio dat er veel snelheidscontroles waren richting Groningen(ze bedoelden gewoon Assen).Laat gewoon 1 dag in het jaar voor die motorrijders.Linkerbaan verboden voor auto’s en motoren mogen zo hard ze willen op de linkerbaan.Wereldnieuws,iedereen blij en Nederland staat weer op de kaart
@Alfarobert: Er stond eind van de ochtend een file bij assen omdat iemand had geprobeerd zijn motor door een mini heen te boren.
Als ze stoppen met controleren krijg je ook weer meer slachtoffers.
@Alfarobert: nee. Gewoon nee!
Ik betaal verdomme belasting om daar te mogen rijden, en flink meer per maand dan dat brommergespuis in een jaar betaalt! Alle motoren terug naar motorland!
Ge ken zeker geen wheely!
@philipf: ohja zeker wel! Op de fiets
Kassa voor de staat dus!

Btw schrijf foutje bij en dan moet…. Er staat en dam.
Nederland is blijkbaar nog een ergere politiestaat geworden dan België. Wel is het zeer begrijpelijk dat de echte racefanaten even uit hun bol willen gaan, en er altijd wel zo van die heethoofden tussen zitten die denken dat alles mag . . .
Tekst zegt 21 ingevorderde rijbewijzen, politiebericht spreekt van 10. Waar zit de rest?Het was overigens een rustige nacht; ik heb er niets van gemerkt.
En niemand die zich bedenkt dat er misschien controle is….. Ik neem aan dat de belastingdienst er ook gewoon weer stond?
Wat de neuq. Onderscheid maken dmv 50+ is logisch, en dan maakt men groepen van 40+ en 30+ prima. Maar wat voegt de categorie 35-40 te hard toe? Want oeeeh stoute jongens, 37 te hard! Maar respect dat je weer géén 40 te hard reed, want dat kan echt niet. Man man man, wat een politiebericht. De inspiratie was ver te zoeken zeker
Dumd asses!! Een grote bermkassa rondom assen en regio.
Gewoon stom!
Je zou denken dat de staat het onderhand een beetje leert en die dag uitroept tot ‘doe wat je niet laten kan op de weg dag’.
Helaas is de “mishandelde” vannacht overleden….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).