Tweede Kamer buigt zich vandaag over sjoemelgate

Auteur: , 28 Reacties

In Den Haag zal vandaag worden gedebatteerd over het eeuwige geneuzel rondom de uitstoot van de automobiel.

Bwroaaaaaap

Er zal gesproken worden over sjoemelsoftware, de gevolgen van het dieselschandaal en hoe nu verder. Kortweg noem ik het maar even ‘sjoemelgate’. Sinds het uitbreken van het dieselschandaal in september 2015 staat de discussie rondom de uitstoot van de auto met een verbrandingsmotor op scherp. Of het nu gaat om de CO2-uitstoot of het gedoe rondom fijnstof en NOx: de huidige emissie-testen zijn een lachertje.

Het is al bekend dat de EU bezig is met een ander systeem om de daadwerkelijke uitstoot beter te kunnen meten. In de Tweede Kamer zal vandaag het een en ander worden besproken over dit onderwerp. Zo wil D66 dat niet alleen autofabrikanten, maar ook dealers en distributeurs eerlijke praktijkcijfers gaan opgeven als het gaat om uitstoot. De VVD is met dat laatste niet eens, aldus de NOS. Een dealer hoeft van de partij enkel een milieulabel te tonen.

Het debat zal vanmiddag plaatsvinden en wellicht tot in de late avonduurtjes doorgaan. Tot nu toe heeft elke partij wel een andere visie omtrent regels over de uitstoot van de auto. Het linkse geluid pleit vooral voor strengere testen, gelijke emissie-eisen en strengere milieunormen. Een partij als de VVD zoekt juist weer oplossingen in nieuwe regels en wetten om autofabrikanten die bewust sjoemelen harder aan te kunnen pakken.28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kortom, het hele dieselschandaal pakt uit eindelijk iedere autoliefhebber….
Het gaat er vooral om: hoe knijpen we nog meer euro’s uit de autobestuurder.
Tweede kamer raapt vanmiddag zeepjes van de auto industrie*
@lambo4all: En wij raapen waarschijnlijk de zeepjes die de Tweede Kamer ons toegooit.
Ze moeten niet zo zeuren…
@denniss00:
Precies, dat één van de grootste bedrijven ter wereld op grote schaal en stelselmatig fraude pleegt en vervolgens keihard gaat liegen, daar moeten we niet over zeuren…. Kom nou.
@Rob: nee, want het is VAG en die doen niks verkeerd. Ook al zijn de auto’s nog zo slecht het is en blijft kwaliteit, want VAG en het is Duits!
Je ziet steeds meer dat EU en NL parlement over hetzelfde debatteren. En natuurlijk hun eigen stempeltje bij een eigen regeltje er bij wil zetten. Dan komen de provincies en gemeenten ook nog een keer voorbij en is er een wirwar van regeltjes die niets toevoegen, behalve kosten.
@ab1963: Daarom meer macht naar Europa en dan provincies en groot deel van den Haag afschaffen.
Opvallend dat juist een partij als de VVD voor meer wetten en regels pleit. Het is maar hoe het ze uitkomt blijkbaar. http://www.vvd.nl/nieuws/35/meer-ruimte-en-minder-regels
@pomoek: dit is wel erg kort door de bocht…
LOL, die foto! ;-)

Maar wel, ik ben benieuwd welke muppet als eerste de woorden “keihard aanpakken” in de mond gaat nemen en welke clown als eerste gaat aandringen op een “verder diepgravend onderzoek”…. Iemand verder nog aanvulling voor de Bingo-kaart?
@Rob:

Termen als, eerlijkheid, openheid en transparantie doen het ook al goed. Daar heb ik de vorige keer een wasmachine mee bij elkaar gebingood. (hoe schrijf je dat eigenlijk?)
@Rob: Iets met een onderste steen die boven moet komen.
@Rob: “we moeten daadkrachtig optreden.”
Kortweg noem ik het maar even ‘sjoemelgate’. Sinds het uitbreken van het dieselschandaal… Euh…

Na de 2e Kamerverkiezingen gaan we verder, kost te veel stemmen als ze nu vervelende dingen gaan roepen, want het wordt toch weer op de burger zijn schouders gelegd, lekker makkelijk
Is volkswagen ook van de partij
Ach ja. Duizenden mensen gaan langzaam vervroegd dood door roet en NOx emissie en Ruben noemt het geneuzel als mensen daar iets aan willen doen.
@glashelder: denk je nou echt dat mensen alleen vervroegd dood gaan door uitstoot van auto’s? Dat gaat er echt niet in bij mij. En denk je nou echt dat als wij hier in Nederland in het ergste geval de dieselmotor zouden gaan verbieden dat we dan weer gezond zijn? Heb het eerder gezegd; pas als we wereldwijd het probleem aanpakken heeft het nut. En auto’s zijn maar een fractie van het probleem, industrie, scheep en luchtvaart, vleesindustrie etc. Die zijn heel wat schadelijker dan de auto.
@maxidyne:

Het is natuurlijk wel zo dat wij alles doorverkopen aan 3e wereld landen waardoor zij mondjes maat ook steeds milieubewuster worden. De auto’s die ze daar inmiddels rijden zijn bijvoorbeeld schoner dan enkele jaren terug.
Ik dacht dat men vandaag gong debatteren over de uitslag van een of ander referendum…
Maar die sessie is verschoven naar een kamertje achteraf?
@awesome: Dat debat wordt inderdaad in het Torentje onder een glaasje champagne gedaan. Burgerparticipatie is uitgevoerd, ze hebben hun mening kunnen geven.
Als Europa zijn wij één met dezelfde regels en wetten. Ik zie dat Polen al aardig gelijk is getrokken met Nederland *kuch*.

Wat NL-ers aan uitstoot besparen wordt hier gecompenseerd met het verbranden van (huis)vuil.
Voorspellinkje?
Autorijden wordt (weer) duurder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).