Tweede vrije training Monaco: Ricciardo fier op kop

Auteur: , 25 Reacties

Red Bull blijft domineren in het Prinsdom.

putdeksel

Oef, dat was even schrikken vanochtend in de eerste vrije training. Door een knullig momentje leek het even alsof Max een gridstraf kon verwachten, maar het liep met een sisser af. Max kan dus alsnog met frisse moed beginnen aan de tweede sessie op pad naar de overwinning aan de Méditerranée.

Een dekselse putdeksel gooit echter roet in het eten. Zoals we wel vaker gezien hebben is het onding kennelijk losgezogen door de enorme krachten die de downforce van raceauto’s loslaten op het straatoppervlak. Het voorval zorgt voor de nodige vertraging.

Nadat de rode vlag ingetrokken wordt, verloopt de sessie redelijk vlekkeloos. Vettel blokkeert zijn wielen hier en daar, maar het mag geen naam hebben. De enige ‘opschudding’ wordt veroorzaakt door -wie anders dan- Romain Grosjean en Max Verstappen. MV33 probeert RG8 voorbij te laten in de hairpin, maar dat leidt tot een hairy momentje. Grosjean komt lichtjes in aanraking met Max’ voorvleugel. Het is moeilijk te zeggen wie er schuld had aan het incident, maar beide coureurs zitten momenteel niet echt te wachten op dit soort aandacht.

Max-Gro

Uiteindelijk voert Ricciardo aan het eind van de sessie net als in VT1 de lijst aan, op de voet gevolgd door teamgenoot Max. De Nederlander geeft twee tienden toe op de Ozzie. Vettel en Hamilton staan beiden ongeveer een halve seconde achter de honingdas.

De volledig uitslag:
1. Ricciardo (hypersoft)
2. Verstappen (hypersoft)
3. Vettel (hypersoft)
4. Hamilton (hypersoft)
5. Raikkonen (hypersoft)
6. Bottas (hypersoft)
7. Hulkenberg (hypersoft)
8. Vandoorne (hypersoft)
9. Alonso (hypersoft)
10. Sainz (hypersoft)
11. Hartley (hypersoft)
12. Perez (hypersoft)
13. Ocon (hypersoft)
14. Gasly (hypersoft)
15. Sirotkin (hypersoft)
16. Magnussen (hypersoft)
17. Leclerc (hypersoft)
18. Grosjean (hypersoft)
19. Stroll (hypersoft)
20. Ericsson (hypersoft)25 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Crashjean! Het zal eens niet…
Lijkt erop dat hij hem gewoon echt niet heeft gezien, lijkt me niet noemenswaardig
Je kan me veel vertellen, maar waar moet Max anders heen met z’n wagen? De muur in? Hier is toch echt de ander de schuldige
@mvdborn: Max rijdt aanvankelijk zo traag dat Grosjean waarschijnlijk denkt dat ‘ie er al voorbij is, maar Max geeft dan nog een heel klein beetje gas in Grosjeans ‘dode hoek’ om een of andere reden. Enfin, heeft verder niks om het lijf, maar het was (los van die putdeksel) eigenlijk het enige noemenswaardige moment in een verder behoorlijk saaie sessie.
@jaapiyo: je hebt gelijk, heb ik niet gezien.
@jaapiyo: Ik vermoed dat Red Bull Max de opdracht heeft gegeven ruimte te maken voor Ricciardo, maar daarbij niet vermeldde dat Grosjean de Australiër op de hielen zat. Want als je weet dat ‘ie er zo dicht achter zit, geef je niet direct nadat Ricciardo voorbij is weer (een beetje) gas.
@Edge: Max heeft toch ook spiegels?
@jaapiyo: dit dus.

Niet schuld van Grosjean, eerder van Max of zijn engineer.
@mvdborn: waar staat dat dat niet zo is…
Ben benieuwd hoelang we nog kunnen genieten van Lance Stroll.
@toniominestrone: totdat er iemand met meer dan 30 mio USD aan komt zetten en een betere coureur eist.

Maar het is logisch dat de minder geachte coureurs wat lager staan in Monaco. Ik hoop bijv dat Hartley t erg goed gaat doen. Heerlijk zo’n rare slungel die een 2e kans krijgt.
En nu is consistentie heel belangrijk. Toevallig net een eigenschap die bij Ricciardo maximaal aanwezig is..
@dare2think: behalve in spanje dan. Dat was wat minder. Voor de rest rijd die een super seizoen!!
Lekker hoor, ik hoop zo dat Max de pole pakt! Dan neemt hij die toch nog even voor de neus van Vettel weg, jongste pole ooit. En een overwinning kan RB enorm goed gebruiken, die gun ik Ricciardo dan weer wel.
@dutchdriftking: laten we hopen op een mooi gevecht tussen ricciardo en verstappen, die red bull moet het in zich hebben weg te rijden van het veld. ricciardo verdient die winst inderdaad wel, na de gigantische nederlaag van 2016.
Wat doen die gasten op de baan? De contactsleutels van Ericsson zoeken?
@bfvo: putdekseltje vast zetten…
@bfvo: De gele pijl van Jaapiyo was in die put geflikkerd.
Moet zeggen dat ik het erg zonde vind dat Grosjean zijn jaar aan het voorgooien is. Hij begon zo veelbelovend, maar moet inmiddels zijn meerdere erkennen in Magnussen. Hoewel Steiner heeft laten weten dat hij niet voor zijn stoeltje hoeft te vrezen, zou ik toch graag iemand anders op zijn plek zien, mocht hij dergelijke grappen uit blijven halen.
@ikschrijfookoverautos: Hij doet hier niks verkeerd. Net als hij Max voorbij is geeft max een beetje gas.
Het lijkt wel alsof het item alleen maar over dat kleine incident gaat tussen Max en Grosjean. De Red Bull hebben het tot nog toe helemaal waargemaakt op dit circuit. Dat lijkt me een belangrijkere samenvatting van fp2.
@ruud1954: want de titel, subtitel en laatste alinea tellen niet mee, of…

Het was nou eenmaal het meest opvallende moment van de training.
@jaapiyo: ik doelde meer op de commentaren.
@ruud1954: ach so. Tsja je heb er af en toe van die gozerts bij…#triggered

Maar goed nieuws idd. Ben benieuwd of Merc en Ferrari nog een halve seconde weten te vinden, zeker nu Fezza’s trucendoos door de FIA leeggeroofd is (olie/turbo, extra power batterij).
Ricciardo is beresnel op Monte Carlo, ben bang dat hij de pole pakt…helemaal als hij zaterdag zo’n rondje neer zet als 2 jaar geleden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).