Tweeling uit Almere belazert de kluit in leswagen

Auteur: , 41 Reacties

De ene broer deed rijexamen voor de andere en slaagde glansrijk. Alleen was de politie daar minder blij mee.

Teruggeven jij!

Het is het verhaal waar vrijwel iedereen die geen eeneiige tweeling is weleens over heeft gedroomd. Je laat jouw tweelingbroer (m/v) in jouw plaats een moeilijk examen maken en die slaagt voor jou. Voor de meeste mensen, inclusief tweelingen, blijft het echter bij een fantasie, maar niet voor 2 broers van 22 uit Almere.

het ANP meldt namelijk dat een van die twee rijexamen heeft gedaan voor de andere en zijn roze pasje haalde. Opmerkelijk, vond de rijinstructeur. Die wist namelijk dat zijn pupil helemaal niet klaar was voor het examen, maar tijdens dat examen reed hij ineens hartstikke goed.

De instructeur meldde zijn vermoedens aan de politie, die op onderzoek uitging. En wat bleek, de telefoon van de jongen die af had moeten rijden bevond zich op het moment van het examen in Hilversum en bovendien klopte de handtekening die op de papieren werd gezet na het examen niet. Als laatste bewijs was er een chatgeschiedenis tussen de broers waarin de plannen uitgebreid werden besproken. Idee een 10, uitvoering een 1 dus.

De broer die het examen heeft afgelegd wordt ervan beschuldigd dat hij met zijn actie de veiligheid van een hele hoop weggebruikers in gevaar heeft gebracht. Zijn broer kon zo immers beschikken over een rijbewijs terwijl hij nog niet de vaardig genoeg was om te rijden. Hij heeft dan ook een boete van 1000 euro gekregen, maar die zal hij vast wel delen met zijn broertje.41 reacties

Praktijk ervaring is beter dus die jongen had het uit zichzelf wel geleerd
@merri: Zullen we het hele rijexamen dan maar afschaffen? En al die opleidingsinstituten kunnen dus ook maar beter de deuren sluiten. Toch? ;)
@merri: Sinds rijlessen op straat zijn tussen overig verkeer lijkt me dat vrijwel hetzelfde als ‘praktijk ervaring’
Raar. Een broer kan goed auto rijden. De ander helemaal niet. Goed dat de politie dit heeft aangepakt. Voor mijn gevoel wel met een overmaat aan mankracht. Maar goed, je hebt het hier ook over top criminelen. Die ontmasker je niet met een goed gesprek…
Bij een eeneiige tweeling kunnen ze toch bijna alles hetzelfde? Scheelt natuurlijk wel in de kosten als er dan maar ééntje examen gaat doen.
@marinepower: geloof me, er zijn altijd verschillen! Ik heb er inderdaad geen misbruik van gemaakt.
@marinepower: ja maar een zal er al wel meer geoefend hebben en wie weet rijdt die al jaren.
Ik vind het nog veel erger dat de politie toegang heeft tot je chatgeschiedenis
@svdv: Ik vind het bizar dat ze zover gaan wat betreft onderzoek met zo’n fraude.
@granlusso: hoezo? Het is een serieuze fraude die veel mensen in gevaar kam brengen. En het zijn maar chatgesprekken? Die gaan vaak via een buitenlandse server en zijn alleen daarom al ongeschikt om echt privé dingen te bespreken. Bovendien dient privacy nadrukkelijk niet om criminelen te faciliteren. Lijkt me dus een gepaste opsporingsmethode.
@svdv: ik ben wel benieuwd hoe ze dit gedaan hebben. In beslag name gok ik. Maar het is wel een heel extreme stap.
@reistje: ja kan niet anders. En waarschijnlijk zonder code.
@svdv: Dat leg je mooi uit, jouw superdikke moddervette aanname. Ik weet ook niet hoe het gelopen is, maar een andere optie is simpelweg dat ze die toegang hebben verkregen op eerste verzoek. Immers geldt ook volgens de wet dat je verplicht bent aan politieonderzoek mee te werken en gezien de ‘professionaliteit’ van deze 2 knapen, doe ik de aanname dat ze ook niet snugger genoeg waren om daar tegen in bezwaar te gaan.
@svdv: Privacy is belangrijk en zo maar iemand afluisteren, of zoals hier z’n chats bekijken zou niet moeten kunnen, maar ik vind het geen probleem om dit te gebruiken als er al een gerede verdenking is.

Ook vind ik deze fraude behoorlijk ernstig omdat het potentieel levens van anderen in gevaar brengt, dus geen klein dingetje.
@dracae: het zou niet moeten kunnen. Maar toch vind je het prima?
@bouwvakkert: Nee.. Ik zei dat het niet ZOMAAR zou moeten kunnen, maar WEL binnen een gedegen onderzoek naar een potentieel gevaarlijke fraude als dit.
@svdv: ik zou er ook niet heel fijn gevoel bij hebben. ..
Waarschijnlijk is dit ook een van de weinige dingen om dit soort gasten te kunnen aanpakken. In ons land hebben dergelijke jongens meer steun en rechten dan de mensen die hier wat aan willen doen. Juridisch bewijs als dit is dan jammerlijk noodzakelijk.
Dan weten we in ieder geval dat de instructeur niet bij altijdgeslaagd.nl werkt.
Ik ken die gasten, ruilden ook vaak een nachtje van vriendin zonder dat ze t door had. Sharing is caring.
Hulde voor de instructeur die dit heeft gemeld bij de politie. Dit is tenminste iemand die zijn werk serieus neemt.
Big brother is watching! Zo zie je maar weer dat ze ten allen tijde weten waar je bent en met wie je praat, niet best.
Wat een beunhaas die instructeur, iemand laten afrijden die daar nog lang niet klaar voor is is ook kwalijk. Kost klauwen met geld!
@wildewesten: ben het helemaal met je eens!!!
@wildewesten: beetje vreemd ja. Meeste doen dat niet al is het voor het slagingspercentage.
@wildewesten: “Ik wil nu afrijden of ik ga naar een ander!”. “Oke, maar ik denk dat je er niet klaar voor bent, dus het is echt zonde van het geld”.
Er staat dat een broer 22 is, hoe oud is de andere dan??
Ach ja, maar beter ook. Er rijden tenslotte al genoeg idioten op de weg.
Petje af voor de rijschoolhouder die de zaak heeft gemeld. En petje af voor de politie die deze zaak zo serieus heeft opgepakt.

Was allemaal niet nodig geweest als die lamballen bij het CBR hun werk goed hadden gedaan, die hadden de handtekening er ook uit kunnen pikken. Maar goed, eind goed al goed.
Wat ik me wel afvraag. Toen ik afreed ging ik samen met mijn instructeur naar het CBR. In dat geval had de instructeur het toch meteen gemerkt? Of mis ik hier iets?
@pesu: niet altijd het geval volgens mij.
Zo ken ik twee knappe blondines die hetzelfde deden, maar dan voor een motorfiets, en het waren dan nog twee-eiige tweelingen, je kon ze zo uiteenhalen als ze je kende. Het is hen gelukt, maar hier in België is de hele regeling voor rijbewijs halen wel anders.
Nog een leuke, twee Afrikanen hier in de Colruyt in Halle, tweelingbroers, die gingen elk telkens een week werken in de magazijnen…daar zijn ze wel achtergekomen.
“Die wist namelijk dat zijn pupil helemaal niet klaar was voor het examen”. Waarom laat hij zijn ‘pupil’ dan afrijden ?
@mauricerma: Misschien omdat de leerling daar op aandrong? Wollah!
“Je laat je tweelingbroer (m/v)” ehm broers zijn toch vrijwel altijd m?
https://gyazo.com/1ecb5f2ec567bcb02f20023244583fe1

Autoblog helpt weer een discussie naar de maan…
De laatste keer dat ik buiten kantooruren iets schreef dat om een of andere onbegrijpelijke reden moest worden goedgekeurd duurde het zo’n beetje 10 uur.. en was de discussie al weer oud en afgedaan.

Deze onzin moet een keer ophouden!!!

Weet iemand hoe je contact kunt opnemen met de verantwoordelijke mensen?
@dracae: Even mailtje sturen naar [email protected]
Ik vraag me af hoe de politie hier zomaar op af mocht danwel onderzoek naar mocht doen. Als ik zie welke fouten er soms gemaakt worden bij terroristische aanslagen dan denk ik mwaaa. Nu is een ongeruste instructeur opeens voldoende om een drietraps onderzoek te starten?
@meritocraat: die hebben klaarblijkelijk niks beters te doen…
@meritocraat: van welke fouten bij onderzoeken naar terroristische aanslagen meen jij weet te hebben? Ik ken geen aanslagen en dus ook geen mislukte onderzoeken daarnaar in Nederland.
@mashell: Niet? Vergeten hoe die Parijse “vrienden” via Nederland reisden, op 5 systemen gingen toeters en bellen af zonder dat er ook maar een haan naar kraaide. En de politie gaat even de whatsapp geschiedenis checken inclusief triangulatie van iemands whereabouts omdat een rijexaminator vond dat hij wel erg goed reed tijdens het afrijden? Feel good farce, zeker als je weet wat die zaken kosten.
Ik vind t vreemd dat hij examen mag doen terwijl de instructeur weet dat hij er niet klaar voor was…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).