U kunt Vin Diesels Chevelle uit Fast & Furious kopen

Auteur: , 31 Reacties

Oké, het is geen Dodge, maar dit matzwarte relikwie uit de F&F-franchise is nog steeds tof.

De Fast & Furious-hype is ook in ons land springlevend. Sterker, het zevende deel uit de filmreeks werd in het openingsweekend door ruim 300.000 Nederlanders bezocht, waarmee de film een top drie notering pakt in het lijstje van beste Nederlandse filmopeningen ooit. Maar we gaan in dit artikel even een aantal edities terug, naar Fast & Furious, die in april 2009 uitkwam.

In dit vierde deel zagen we Dominic Toretto (Vin Diesel) de badass uithangen in een Chevrolet Chevelle SS uit 1970. De Amerikaanse spierballentegenhanger van de Skyline waarin Paul Walker reed. Eén van de Chevelle’s die voor de film werd geprepareerd als stuntauto kan binnenkort aan je eigen F&F-verzameling worden toegevoegd, want hij gaat zaterdag onder de hamer bij de Dallas Leake Auction.

De auto werd achter de hand gehouden als reserve-stuntauto, maar is tijdens het filmen nooit ingezet. Onberispelijke staat dus. En hij komt met een rolkooi, Hotchkis vering, remmerij van Wilwood en een driftrem. Wat de auto moet gaan opbrengen is niet bekend, maar we schatten dat het minder is dan de 6 euroton die de Nissan GTR Skyline van Walker uit dezelfde film moet gaan opbrengen.31 reacties

Heeft ie ook 12 versnellingen?
@r32turbo: nee, 16
@r32turbo: nee, maar het is natuurlijk wel een Diesel.
@philipf: net iets te slecht, sorry
@rikdep: Geeft niet, je hebt helemaal gelijk!
@philipf: ik vin diesel stinken, benzine ruikt iets lekkerder
@r32turbo: nop 3 en hij is niet vooruit te trappen!
@dutchdriftking: een chevelle SS niet vooruit te branden?? Die dingen hadden in 1970 tussen de 360 en 450PK…

Kan je garanderen dat ze elke Datsun uit datzelfde tijdperk het snot voor de ogen reden.
@mopar: de SS 454 had 450 SAE pk’s. Geen DIN pk’s.

Dat betekent het vermogen zonder alle verliezen (zelfs zonder waterpomp…).

Het werkelijke vermogen ligt rond de 350pk, nog steeds voldoende om een Datsun 510 of 240Z eruit te rijden, dat wel.
@gtwillem: ik heb het ook over SAE. En aangezien elke fabrikant ter wereld het vermogen aan het vliegwiel opgeeft en niet aan de crank, zie ik het probleem niet.
@mopar: crank moet zijn as natuurlijk.
Dan hebben de auto’s wel een snelle revolutie doorgemaakt. In deel 7 met een GTR en Camaro (en meer natuurlijk). Is toch veel agressiever dan dit.
@jeppie: Tenzij je het van de andere kant bekijkt; wat een downgrade; van een Koenigsegg in deel 6 naar een GT-R in deel 7 ;)

Ik kan de grote variëteit aan gebruikte auto’s wel waarderen ;)
“maar is tijdens het filmen nooit ingezet.”

Als ze ‘m nou één keer op de achtergrond geparkeerd hadden, had ie formeel wel “meegespeeld” en was ie waarschijnlijk 3x zoveel waard.
Beest van een wagen! Heerlijk!
Wat is Hotchkis vering? Ik ken wel Hotchkiss als glorieus en prachtig Frans automerk, en Fransen hebben wel iets met vering, al wist ik daar niets van
@jansen: ja klopt hij heeft de vering van een oude franse Hotchkiss
En waarom wil je dit voor zoveel geld? Doe maar de GT-R, die is tenminste wel snel!
@dutchdriftking: omdat het een gave wagen is. En 10x mannelijk dan die opgevoerde Datsun. Dat die GTR sneller is wil niet zeggen dat het voor iedereen ook meteen een betere wagen is…

Het kan mij bijvoorbeeld aan m’n achterste roesten wat mensen van mij denken (penisverlenger, bordeelexploitant, etc), daarom alleen al zou ik ‘m heel graag willen hebben.
@mopar: Mag jij vinden
@rb26dett: als Groot Autoliefhebber kan ik ze beide heel erg waarderen. Voor mij zijn bijna alle auto’s die in de F
@gtwillem: Ik waardeer ze ook beide, alleen deed degene waar ik op reageerde dat niet.
@rb26dett: en wat is daar mis mee? Vrij land en alles, dat ik geen fan ben van een plastic wagentje dat toevallig snel is. Maakt dat mij meteen geen autoliefhebber meer…

Alsof jij ALLE auto’s graag mag.
Lekker hoor. Maar dan wil ik wel de echte en geen replica.
Fast 7 nog nooit heb ik zon k*t film gezien.
Geen verhaal matig acteer werk nee voor mijn nooit meer f
@volkswagena4tdi: en jij hebt 7 delen nodig gehad om daarachter te komen?
@volkswagena4tdi: dan mis je compleet de intentie van The Fast And The Furious serie. Het is geen documentaire, Art House film of epos. Het zijn films gemaakt voor en door autoliefhebbers. Ja, de stunts zijn over the top, maar de films zijn daarentegen niet pretentieus. Een frikandel speciaal is ook geen gasteonomisch hoogstandje, maar af en toe bijzonder smakelijk.

Ik heb de film ook gezien, en hij is zeer vermakelijk. Niet realistisch, geen doordacht plot en geen sterke verhaallijn, maar dat is nooit de bedoeling geweest.

De eindscene is overigens erg indrukwekkend. De Supra waar een ‘digitale’ Paul Walker in rijdt, is ook echt de Supra van Paul Walker. En met veel eerbied hebben ze dat op een zeer subtiele wijze met respect afscheid genomen.
@gtwillem: prachtig verwoord! Eigenlijk gewoon wat ik zelf wilde tikken.

OT: ik pas. Het is een mooie wagen, zeker. Maar niet zo mooi uitgevoerd. Voor het geld dat het zal (moeten) opleveren, kan ik vast een mooi(er) exemplaar kopen bij de lokale klassiekerdealer
Meh. Er zijn mooiere Chevelles te koop die waarschijnlijk goedkoper zijn (en beter gebouwd dan deze)
Dat ding is in de film helemaal afgeragd…
@fredex: 4e alinea, 1e zin….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).