Uitgesmeerde caravan blokkeert de hele A16

Auteur: , 53 Reacties

Ook zo benieuwd wat die dude van Campinglife hierover te zeggen heeft?

Caravans en autoliefhebbers gaan niet hand in hand, daar valt verder niks tegenin te brengen. Mensen die vandaag over de A16 moesten kunnen dat ongetwijfeld beamen. Daar ging het mis met een sleurhut, waarna de mobiele woning in 100.000 stukkies uit elkaar spatte.

De hele weg onder de meuk, het verkeer muurvast en dan moet de rotzooi ook nog eens door een pechvogel worden opgeruimd. Tot overmaat van ramp moest er ook nog een scherm worden geplaatst omdat pottenkijkers het verkeer op de andere rijbaan ook nog eens lam legden. Positief puntje: ze keken voor de verandering eens een keer niet op hun telefoon.

Inmiddels lijkt het ergste leed voorbij te zijn. Er is nog een knijperwagen onderweg om de restanten van de sleurhut mee te nemen. In elk geval geen goed idee om met je Dethleffs of Knaus op pad te gaan als er code geel is afgegeven wegens pittige windstoten.

Foto’s via Weginspecteur Michael53 reacties

En daarom geen caravan.
Voor de hele vakantie boodschappen over de weg want op de plaats van bestemming hebben ze geen supermarkt of andere winkels.

@sportevo: waarom zou je eigenlijk een rijdend huisje meenemen op vakantie? Huisjes zijn er op plaats van bestemming ook wel te huur. Ik zie de charme van de camping, voor de caravan zitten en de kinderen lekker naar het zwembad of animatie laten gaan. Maar de charme van een caravan, die een pokke-eind gesleept moet worden, je wagen laat zuipen als een tempelier, de reis eindeloos lang laat duren en daarbij altijd ruikt naar Bison vochtvreters, die charme die zie ik niet.
@mashell: Amen brother! Kon het niet beter verwoorden.
@mashell: Heb je een goed punt. Ik denk vooral het idee dat je zelf bepaald waar je kunt gaan en staan. Maar overal valt wat voor te zeggen. Bij het huren van een huisje heb weer dat het ook kan stinken en kans hebt dat het is uitgeleefd. Mensen zoeken toch vaak de koopjes.
Ik heb een vouwwagen en ben slechts iets trager op de bestemming. trek er meestal twee dagen voor uit (gem 1200 km) Kan hem zelf opzetten dus geen gezeik met de vrouw en vlot aan het bier!
@dwersbongel: een vouwwagen is dan ook geen grote vierkante kist die je auto onmogelijk veel laat zuipen. Ff naar zuid Frankrijk kost je gewoon ook nog eens klauwen met geld.
@dwersbongel: persoonlijk vind ik een vouwwagen gewoon zelfkastijding. Je combineert de nadelen van de tent met die van de caravan. Maar ik zie ook dat de vouwwagen liefhebbers of het het algemeen vrolijke plezierige mensen zijn die met een aan regligieus fanatisme grenzend enthousiasme over hun vouwwagen vakanties kunnen vertellen (die verhalen zijn veel leuker dan die van caravanners en 5 sterren hotel bezoekers).
@dwersbongel: Mijn ouders hadden ook altijd een vouwwagen, ideaal was dat. Alleen Nederland en Belgie duurden wat langer. De diesels van mijn vader trok hem altijd met het grootste gemak, kruissnelheid lag meestal tegen de 130 in Frankrijk. Binnen 10 minuten hadden we de tent staan (snel-klap systeem) en begon de vakantie echt. Al moet ik zeggen dat nu ik vliegvakanties doe, ik de reis wel mis. Ben dus sterk aan het overwegen van het zomer weer lekker met de auto op pad te gaan.

En mijn ouders? Die hebben nu een caravan. Een kleintje, nog geen 1000kilo. Ik begrijp het wel, zeker met het rondtrekken is het nog minder werk en geen gesleep meer met tassen en rommel. Maar zelf zie ik vakanties met een vouwwagen wel zitten als ik aan kinderen begin;)
@mashell: omdat ik dan lekker op m’n eigen matrasje kan slapen, kan verkassen als de camping/plek/weer me niet aanstaat. En ik niet bestek ed hoef te gebruiken dat al door 1000enden anderen is gebruikt.

Dat extra verbruik en reistijd valt goed mee bij gebruik van de juiste trekauto. In mijn geval een Ram met een 400 pk Hemi
@phevtreb: volledig met je eens,en voor de gene die denken dat het snel bereiken van de bestemming de bedoeling is? Voor mij is de reis onderdeel van de vakantie en ik hoef niet in 9 uur reistijd in Spanje te zijn!
@vvti: de reis deel van de vakantie en dan zo’n beperking achter je auto? Manmanman, als er iets een reis verneukt dan is het een caravan wel!
@phevtreb: dat extra verbruik merk je idd niet. Auto zuipt toch al meer dan Bonnie St Claire op een goeie dag…
(stiekem wel jaloers op die auto…)
@mashell: ik ben zelf opgegroeid met veel diversiteit.. het ene jaar zo luxe mogelijk en het andere jaar lekker met de caravan, nu moet ik zeggen dat ik van beiden fan ben.. vorig jaar ben ik voor het eerst met mijn vriendin en Caravan ( van mijn ouders ) naar Griekenland geweest en Monaco, je leest het goed! Monaco… heerlijk hoor.. die caravan is voorzien van Airco, Mover, automatisch level systeem, speciaal onderstel vloerverwarming en een ECHT twee persoons.. nee wij zijn geen familie van de Bauers! Maar het is echt prettig, je kunt elke dag kijken of je verder wilt of nog een dag wil blijven.. kwestie van ervaren!
@timd: oh en het verhaal gaat verder…. ik ging met mijn ouders zelfs op wintersport MET caravan! We stonden dan met vrienden en familie in Brixen Im Thale… genieten hoor ?
@sportevo: een beetje van jezelf en een beetje van Maggi
Babyboomer waarschijnlijk.
De rest van NL is aan het werk.
Caravan-wegenbelasting invoeren
Meteen wegenbelasting op de Caravans gaan heffen
@right: voordeel is dan wel dat ze meteen apk plichtig worden
Je zult er maar met je motor achter rijden!
Lekker begin van je vakantie, hoef je dat aftandse hok in ieder geval niet meer naar de camping te slepen….
Zonde van die DAF, gelukkig nog wel te herstellen zo te zien.
Een hele supermarkt zat erin
En die man prees zichzelf waarschijnlijk gelukkig dat ‘ie zojuist de Brienenoordbrug overleefd had…
Van vakantiepret naar vakantiespread
@badmat: Schitterend!
Dan ben je ook wel een lompe lul zeg. Is het nou zo lastig om eventjes naar de weerberichten te kijken?
@lekbak: Een klapband komt niet aanwaaien..
@silenro: laat ik mezelf hier nou eens uit kunnen lullen: als het hard waait komt er meer druk op de luwe band te staan. Als deze al op ploffen staat kan dit natuurlijk net genoeg zijn ;-)
Hmm die sleurhut kun je wel afschrijven lijkt mij.
@fiestacruizer: aan de alg-aanslag op het dak te zien was ie er ook niet echt zuinig op.
M’n gepensioneerde overbuurman staat het dak regelmatig te schrobben, dus neem ik maar aan dat het hoort.
@awesome: waarschijnlijk hebben deze Polen voor een caravan gekozen omdat dat de goedkoopste kuubs zijn. Zal wel een volledig afgeschreven ding zijn geweest van 300 euro.
Volgens andere berichten was het niet een combinatie van caravan vs wind, maar eerder van vrachtwagen die via de achterkant de inhoud van de caravan inspecteerde…
@astra: vrachtwagens, caravans, wat is het verschil? Zo worden beiden net zo verguisd door autorijdend NL
God wat genant dat de complete inhoud van de provisiekast over de snelweg uitgesmeerd ligt… Maar ook wel een beetje grappig. :)
Hoe krijgt men dit toch weer voor elkaar… Hij staat ook nog eens met de neus de verkeerde kant op…
@robinm: Als die caravan tikje op de goeie plek krijgt en gaat tollen, neemt die de auto echt wel mee hoor. Zeker als er ook nog 300 kg aardappelen, hagelslag etc in ligt
Het zou gaan om een Pools echtpaar die een voorraad levensmiddelen vervoerde voor hun nieuwe winkel in Breda. Een klapband zou de oorzaak zijn. De vrachtwagen klapte er vervolgens bovenop toen de auto de vluchtstrook probeerde te bereiken. De politie kan niet meer nagaan of overbelasting een rol speelde bij de klapband, volgens de inzittenden van de auto niet.
@sportevo: daar heb je nu busjes of aanhangers voor .
Geen caravans
dat zijn nou die babyboomers waar casper het over had
Er is extra informatie bekend over dit voorval.

“De Poolse man en vrouw waren onderweg met levensmiddelen om hun winkel te bevoorraden, toen ze plotseling een lekke band kregen. ”

Dus te zwaar beladen, inhalen met vermoedelijk een te hoge snelheid en rukwinden zijn geen goede combinatie.

Bron: http://www.rijnmond.nl/nieuws/152054/Politie-over-ravage-A16-het-had-heel-anders-kunnen-aflopen
Ik zal nooit begrijpen waarom mensen met zo’n sleurhut op vakantie gaan. Pure zelfkastijding.
Harde wind/Storm?, stug doorrijden?, of de parkeerplaats net gemist? gevaarlijke jongens die caravan’s.
Heerlijk een caravan.. en met een juiste trekauto RR sport en een tandemasser kun je prima met 115 naar spanje.
Had ik het toch goed een hele supermarkt erin .
Toch wel sneu voor de mensen! Ik zou er zelf ook flink van balen.
Vele jaren geleden reden we (broers en schoonfamilie) achter een groene Passat met caravan
In een afdaling op de E25 duwde de bestuurder van de Passat op zijn rem toen de caravan begon te zwalpen.
Toen ging het vlug en wij maar roepen gasgeven.
Resultaat vergelijkbaar met hierboven.
Moraal van het verhaal?
Rijkunst, dat zal het wel zijn zeker!
@wimof: Gasgeven als de caravan aan het slingeren is? Absoluut fout! Op de juiste momenten remmen om de snelheid eruit te halen.
@rogers: Ik ben de helft vergeten te vermelden, het ging bergaf en de caravan begon zachtjes te slingeren.
Hij remde en toen, onmiddellijk, begon ze hevig te slingeren over alle baanvakken van de autosnelweg.
Het verhaal eindigde zoals hierboven.
heerlijke plek ook….alsof het daar niet genoeg volloopt met file, ook nog zon idioterij erbij
Zo zie ik ze het liefst
5 miljard uitgeven aan schraapdiesels en elektro meuk maar permanent met een caravan op weg (liefst achter je schraapdiesel of PHEV) dat mag gewoon, grappig toch.
Puur leedvermaak! Met zijn underpowered Toyota aan 90km een plastieken hok trekken tot het zuiden van Frankrijk. Natuurlijk volgeladen met eten en drinken voor heel de vakantie want ter plaatse kan er niets meer af om daar dan uren later in een concentratiekamp toe te komen tussen je luidruchtige landgenoten. Om daarna te zitten smelten in een plastieken hok. Neen, danku! Gun iedereen wat gemoedsrust en ga op een deftige manier op vakantie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).