Uitslag Formule 1: Grand Prix van Brazilië 2016

Auteur: , 135 Reacties

Wie-o-wie gaan er met de bekers vandoor in de Braziliaanse regen?

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Brazilië 2016

Romain Grosjean in elk geval niet! De Zwitser parkeert zijn bolide op weg naar de startgrid in de muur en dus is het al snel einde verhaal voor de coureur van Haas F1. Het geeft maar aan dat de omstandigheden in Sao Paulo nogal tricky zijn, wat helaas betekent dat de race achter de safety car van start zal gaan. Jammer, maar des te groter is de kans dat we ook na de eerste bocht nog boeiende gevechten gaan zien. Let’s roll!

Zoals verwacht gebeurt er niks na de start, want safety car. De spray op de onboardcamera van Lewis Hamilton liegt er niet om en Vettel klaagt over wielspin in 3 en 4. We zijn inmiddels aanbeland in rondje 4 en er is nog steeds niks gebeurd. Hamilton heeft een probleempje want er komt water zijn helm binnen via het vizier. Ho, wacht, actie! Rondje 7: de Mercedes-AMG GT S gaat de pits in en de race mag van start.

Rosberg laat een gaatje vallen terwijl Hamilton er als de spreekwoordelijke haas vandoor gaat. Max zit op de staart van Raikkonen en zet zijn Finse collega meteen in de eerste bocht opzij. Lekker Maxie! Magnussen heeft genoeg zien, hij kiest als eerste voor een setje intermediates. Of dit is een briljante move, of het gaat faliekant is. We zijn benieuwd. Verstappen gaat als een ballerina over het circuit. Hij kiest in vrijwel elke bocht een afwijkende lijn en dat lijkt z’n vruchten af te werpen. De Nederlander lijkt namelijk aan te haken bij Nico Rosberg, terwijl Raikkonen in de spiegels verdwijnt.

Spin Vettel

Het is een drukte van belang in de pitstraat. Williams laat allebei de coureurs stoppen en ook Alonso gaat voor een setje intermediates. De top 8 blijft echter op de full wets rondrijden. Sebastian Vettel gaat honestly in de rondte, maar hij duikt toch de pits in voor intermediates. Marcus Ericcson vindt het verder wel best, hij verliest een wiel en parkeert z’n auto pontificaal in de ingang van de pitstraat. Goed idee man, lekker bezig. De beide Red Bulls gaan echter snel de pitstraat in voor nieuw rubber en de safety car neutraliseert de race.

Ericsson

Verstappen valt door z’n pitstop terug naar P4, achter Kimi Raikkonen. Ricciardo is mogelijk het bokje. De pitstraat werd tijdelijk afgesloten door het ongeval van Ericsson. De Australische RB-coureur ging echter ná dat moment de pits in. Mogelijk krijgt hij hiervoor later een straf. Rondje 19. De safety car gaat naar binnen en we mogen weer gassen. HOEI! Raikkonen gaat meteen in de rondte, hij haalt start/finish niet eens! Wat een actie! De Fin kan niet verder en hij staat stil op het rechte stuk. Het gevolg: een rode vlag.

Vergeef me de subjectieve berichtgeving, maar Vettel loopt weer te janken op de radio als een oud wijf. Die vent is toe aan vakantie. Terugkomend op het momentje van Kimi: Max reageert bliksemsnel en ontwijkt rondvliegende Ferrari-onderdelen. Een knap staaltje stuurmanswerk.

Het is inmiddels 18:21 NL tijd en het zwikkie gaat van start achter de safety car en vanuit de pitstraat. Oh nee, toch niet. Kennelijk is het circuit te vochtig en dus wordt de race wederom stilgelegd. Rondje 31, 19:07 NL tijd. Ik heb intussen een baard, u waarschijnlijk ook. De safety car gaat weer naar binnen en Max zit aan te dringen bij Rosberg. Hamilton mag het tempo bepalen, maar Nico is wakker. De top 4 gaat als aan een touwtje over start/finish. Max pakt P2 (video)! Ongelooflijk! Nico maakt een missertje in bocht 3 en onze landgenoot slaat meteen toe! Rosberg valt overigens weer door de mand. De man houdt niet van racen in de regen, net als we in Silverstone zagen.

Verstappen is de snelste man op de baan, hij is ongeveer een halve tel per rondje sneller dan Hamilton. Laatstgenoemde geeft echter gas en maakt het gaatje weer wat groter. Dan een ENORM momentje (video)! Verstappen lijkt z’n auto te verliezen, maar met een bizar staaltje wagenbeheersing houdt hij ‘m uit de muur. Rosberg haakt aan, maar Verstappen behoudt zijn tweede positie.

Rondje 41: Ricciardo komt de pits in voor een setje intermediates. Een zeer gewaagde keuze op dit moment! Hij zit meteen z’n tijdstraf van vijf tellen uit, wegens het akkefietje van hierboven. Vettel en Alonso stoeien een potje en Vettel duwt z’n Spaanse collega zonder pardon de baan af. Fernando kan verder, maar het lijkt een erg agressieve move van de Ferrari-coureur. Ricciardo rijdt de snelste ronde op de baan en dus switcht ook Max naar de intermediates.

Ook Ocon wordt van de baan gedrukt door een Force India, het zicht is abominabel. Rosberg imiteert de fraaie actie van Verstappen met een slippertje op bijna hetzelfde punt. De Duitser herpakt zich en houdt z’n auto knap op de baan.

Rosberg

Felipe Massa beëindigt zijn laatste thuisrace met een forse klapper. Jammer, maar helaas. Jammer voor ons: de safety car komt de baan weer op, want de Williams staat (je raadt het nooit) pal voor de ingang van de pitstraat. Massa loopt met Braziliaanse vlag en al een ererondje om het publiek te bedanken. De kleine man houdt het niet droog, evenals waarschijnlijk half Sao Paulo. De gehele pitstraat applaudisseert beleefd voor de bijna ex-coureur.
Mooie beelden, dat is zeker.

Max duikt de pits in voor full wets. De safety car is nog op de baan en dit is waarschijnlijk een gok die slecht uitpakt, maar de baan is wellicht te nat voor intermediates. De race wordt (het is nu 19:46 NL tijd) over uiterlijk 14 minuten afgevlagd en de kans dat er in die tijdspanne nog een mooie klassering in zit voor de Nederlander, lijkt klein.

Eindelijk, we mogen weer! Hamilton gaat aan de leiding met Rosberg op 2, Perez ligt op P3 en Sainz(!) legt beslag op P4. Alonso spint van de baan maar lijkt verder te kunnen. Verstappen is teruggevallen naar P13. Dit gaat ‘m niet meer worden, ondanks een knappe race met fraaie acties van de Limburgse leeuw. Ricciardo zit klem achter Kvyat op P10. Verstappen ligt op P10 en loopt in op dit clubje.

Max gaat Ricciardo buitenom voorbij! Ricciardo is gezien en Max pakt het laatste puntje. Komt Verstappen wel voorbij aan Kvyat? Absoluut! Het kost de Nederlander slechts een bocht of 6 om twee posities te pakken. Nu zit Verstappen op de staart van z’n oude F3-maatje Ocon. Met een ontzettend cleane move pakt de Nederlander nu ook P8. We hebben een Rainmaster! Gutiérrez valt uit en gooit zijn handschoenen weg in de pits. Verstappen gaat Nasr voorbij terwijl Ricciardo eindelijk een weg langs Kvyat wist te vinden.

Ricciardo neemt Ocon ook te grazen terwijl Verstappen koers zet richting Hulkenberg. Max is de snelste man op de baan en buiten het zicht van de camera’s is hij de Force India voorbij. Wederom een bijzonder nette inhaalactie zonder poespas. Hij dringt u aan bij Vettel en Sainz, die knokken om P4. Mogelijk wordt het alsnog loon naar werken! Vettel verdedigt een eerste poging van Verstappen behoorlijk hard maar fair. Max geeft niet op en kiest steeds andere lijnen om de grip op de baan te vinden.

Dan gaat Max er toch voorbij en Vettel moet even van de baan af. We zijn nu al benieuwd naar de radioberichten. Sainz (P4) staat meteen onder druk van z’n ouwe teammaat en ook hij wordt verschalkt. Ik kan me niet zo’n dominante performance herinneren sinds Senna in 1993 op Donington Park (video, must watch!). Ongelooflijk. Gaat de P3 van Perez er dan ook nog aan? Het zou een ONGELOOFLIJKE prestatie van Verstappen zijn en het kan! Max rijdt nog maar een keer de snelste ronde en het lijkt een kwestie van tijd voor hij de Force India te grazen heeft.

JAWEL! In een riskante move pakt Max de laatste podiumplaats! Dit is werkelijk ongekend. Perez verdedigt knap, maar Verstappen is hem simpelweg te slim af. Vettel gaat Sainz voorbij en verliest kostbare puntjes op Max.

Hamilton wint deze absolute thriller en Rosberg pakt een nette P2. Verstappen finisht op P3 en de champagne staat alweer klaar voor de jonge coureur. Dit was een race om je vingers bij af te likken, een geweldig schouwspel en een briljante performance van iedereen die de finish haalde. Op één man na dan, want Max reed simpelweg magistraal. Een overzicht van zijn inhaalacties zie je HIER!

Brazilië 2016

UPDATE 1: de reactie van Max na de race zie je op autojunk.nl.

UPDATE 2: papa is trots, bekijk HIER een kort interview met Jos!

UPDATE 3: Verstappen heeft gisteren een nieuw record gepakt! Meer daarover lees je in dit artikel.

UPDATE 4: op de vraag waarom Max zo snel naar voren reed, antwoordde hij: Because I’m Dutch!

UPDATE 5: hoe de internationale media schrijven over Verstappen check je HIER.135 reacties

Slopend voor Manor. Pijnlijk, maar wat een race! Echt Max. Dat was fantastisch.
@subaru4ever: Max nog net geen Ayrton Senna, die ging in Donington 1993 er 6 voorbij in de eerste ronde van de race en reed destijds de snelste race ronde van de wedstrijd DOOR de pitsstraat omdat zijn team niet klaar stond! Er was nog geen snelheidslimiet.

Maar Max, die gaat de geschiedenisboeken der F1 veranderen.
Maar, als hij niet naar de ints zou zijn gegaan. Had hij dan 1e kunnen worden?
@stino: nee, de tijd achter Hamilton was te veel.
@dutchdriftking: er is geen ALS. MEGA MAXI is GE-WEL-DIG 3e geworden, ondanks een pirouette, twee verkeerde bandenstops en een wederom zeikende Vettel.

P.S. hebben jullie de reactie van Rosberg gehoord op zijn vraag: did you hit the wall?
@roppp: No, enlighten us…
@gekketurbo: geeft heel droog met zijn duim en wijsvinger ongeveer 10cm aan :-)
@roppp: waarop je Rosberg zag denken…… hoe doet ie het.
@roppp: Hhaaahhaa, een baas op en naast het circuit dus!
@roppp: het was inderdaad ongelooflijk!
@stino: Ik denk het niet. Naast het feit dat Max briljant reed, waren zijn banden aanzienlijk nieuwer. Mede daardoor reed hij Max zo snel. Dat voordeel had hij niet achter Hamilton. Daarbij is Hamilton ook absolute buitencategorie.

Maar wat een inhaalacties!
@willeme:
Klopt, maar om het in perspectief te zetten, Ricciardo had ook verse banden, maar die had er een stuk meer moeite mee.
@harrie: Ricciardo zit morgen bij de zielenknijper.
@willeme: Bandenslijtage op full wets is verwaarloosbaar. Zal het verschil niet zijn.
Desalniettemin was Ham denk ik niet te pakken.
@stino: zeker weten. Dan had hij er in het laatste deel zo naar toe gereden. Hij lag immers p2 en zijn ronden tijden waren super laatste deel op wets. Maar HAM had m wel op de cruise staan en had misschien gepareerd.
@aapuitdemouw: In het begin pareerde Hamilton, Ves ook toen hij in begon te lopen na de inhaalactie op Rosberg
@dennisjuh95: VES had nog niet eens serieus geprobeerd naar HAM toe te rijden. Hij bleef verstandig uit de spray en zou later als het wat droger zou gaan worden er echt wel werk van hebben gemaakt. En HAM onder druk hebben we eerder fouten zien maken. Het blijft als… Maar feit blijft dat RB wederom tactisch geblunderd heeft. Nu met 2 auto’s. Ze moeten zich eigenlijk schamen.
@aapuitdemouw: Hoe weet je dat hij dat niet deed? Zat je achter in z’n auto?
@dennisjuh95: nee maar wel achter de PC waar je sector tijden ziet een je duidelijk ziet dat als hij er in het midden deel regelmatig wat terug zakt terwijl hij daar juist steeds dichterbij kwam. En in het laatste deel van de race zie je hem echt veel winst pakken daar terwijl de baan slechter was. Simpele rekensom dus. Ik zeg niet dat hij HAM makkelijk voorbij was gegaan maar in een foutje dwingen was misschien wel gelukt. En begin niet over betere banden want weet niet of je zelf ooit een WetRace gereden hebt, maar slijtage aan full wets is dan te verwaarlozen.
@stino: Misschien was deze inhaalrace wel mooier om te zien, wat een klasse. En die overwinningen komen echt nog wel, kwestie van tijd.
@silverarrow: volkomen mee eens!
Wat een race van Verstappen!!
Wat een Held die vent!
Trillingen ten top, wat een race!
via Android app
Driver of the day: MAX VERSTAPPEN! man man man wat een baas!
@autodrop: kun je nagaan als
Max er niet bij had gezeten, hadden we weer naar een saaie optoch gekeken met mercedes op 1 en 2. Ja een paar crashes als enige hoogtepuntje
@autodrop: niemand meer plusjes geven! 33 is het perfecte aantal!
via Android app
@rw1994: helaas, de 33 voorbij! Eens kijken of jij de 33 haalt!:)
Jongens, doodzonde dat de strategie van Max Verstappen niet helemaal perfect verliep, maar man oh man. We hebben naar een wereldprestatie gekeken. Echt waar. Magistraal. Ik kan niet anders zeggen, echt niet. Geweldig, ik heb genoten! Ik ga niet eens meer zeggen hoe de race verder verliep of hoe de wedstrijdleiding de boel heeft beïnvloed. Doet er wat mij betreft niet meer om.
@viezefreddyw: Alleen nog even dit. Vettel, hou nou eens op met janken, seriously! “He pushed me out of the track!” Wat een gelul. Ga dammen.
@viezefreddyw: meneer de oudgediende remde gewoon te laat volgens mij en kon hem niet kort houden…
@viezefreddyw: Was precies dezelfde actie als meneertje Vettel zelf ook al twee keer had laten zien. Gewoon niet mauwen inderdaad.
@viezefreddyw: Kippenvel moment, eerder deze week die race van Senna nog eens teruggekeken. We hebben een toekomstig wereldkampioen aan het werk kunnen zien vanmiddag.
@viezefreddyw: ik denk dat de leiding de eerste 2/3e flink verpest heeft, maar hadden ze dat niet gedaan, dan denk ik dat HAM en VES rondjes aan het rijden waren geslagen met z’n 2en. De rest kon het overduidelijk niet bijhouden. Onthoud daarbij wel dat VES op bijna nieuwe banden is gestart in de finale. Waren dat al Wets geweest dan was het heel anders gelopen.
@peug206: Joh, heb je gewoon gekeken?
@viezefreddyw: ja vandaag geen wedstrijden, dus lekker in mijn toetsweek ff een break van 3 uur ;)
@viezefreddyw: doodzonde maar misschien ook weer niet.. Misschien was die tweede of wie weet wel eerste geworden maar zouden wij en de rest van de wereld dan zo genoten hebben van deze race als dat we nu hebben gedaan?
@theoke: Heb je helemaal gelijk in. Hierdoor hebben we wel naar deze wereldprestatie gekeken. Iets wat de sport mooi maakt.
Als een BAAS gereden Max!
Bizar hoe hij iedereen het snot voor de ogen rijdt. Hij is nog beter dan Senna in de regen.
@baklava: ga je mond eens wassen met zeep!

Nu ook weer niet gaan overdrijven hè!
Wat een race van Max zeg. Reed de wedstrijd alsof ie alleen op de baan was. Wat een held zeg!
Buitenaards jongens! Niet normaal!
Tering wat een race, met name de inhaalrace van vettel en Verstappen, ongelooflijk. Die paar kilo tussen z’n benen zal wel voor het extra grip hebben gezorgd.
Ik wil via deze weg Max bedanken voor de heerlijke race die hij ons vandaag liet zien! Wat een held!
Ik sprong op als een gek toen hij Perez voorbijstak, om dan nog maar te zwijgen over zijn safe toen hij begon te slippen! Zonder twijfel driver of the day voor mij!
Wat een race zeg.
Maar wat kan Max rijden zeg ongelooflijk. Al snap ik die pitstop boor inters niet helemaal.
Billenknijpen en genieten. Wat een race! Nu even een whiskey.
Die max geeft mij bekant een hart verzakking
Dat hij volgend jaar een andere bandenstrateeg krijgt, dit is al de zoveelste race vern##kt door zo’n rare beslissing. Gelukkig heeft hij talent en meer ballen dan 90% van het veld en heeft hij het feestje zelf kunnen redden. Wat een belachelijke race was dit zeg! In alle betekenissen van het woord :D
@Gulli: anderzijds is het net door dezelfde strategen dat hij in Spanje won, want anders had Ricciardo daar gewonnen.
Een gouden regel is dat je in een regenrace altijd op de juiste banden moet staan, en dat deed Red Bull. Alleen namen ze een gol want als er idd een Safety Car komt én het begint zwaarder te regenen dan ben je gekloot.
Maar als het minder was beginnen regenen had hij op de juiste banden gestaan, en had al de rest moeten binnenkomen. Dan had iedereen (bij de overwinning van Max) Red Bull geprezen om de juiste strategie.

Het verschil tussen winnen en verliezen is soms klein hoor ;)
Max is super!
13 posities goedmaken in 15 ronden, volgens mij heeft Max al wéér een record in de Formule 1 te pakken.
Heb nog steeds kippenvel, wat gruwelijk goed van max.
Man wat een einde zeg! Briljant!
Sprakeloos… Wat een controle.
Wat een race. Zonder de bandenwissel had ie misschien wel Hamilton kunnen inhalen…
Dit moet echt één van de meest fabelachtige comebacks ooit zijn geweest in F1… Wat een fenomeen!! Ik typ dit nog steeds met m’n kin op m’n schoenen.. Briljant!
Die bandenkeuze kostte 3 punten, maar leverden wel de mooiste 16 rondes ooit op.
@dizono: Spot on :)
@dizono: Daarom alleen al een mooiere race dan we hadden kunnen dromen… Podiumplekken raken in de vergetelheid, maar dit soort werk… Nooit!
@dizono: Daarom alleen al een mooiere race dan we hadden kunnen dromen… Podiumplekken raken in de vergetelheid, maar dit soort werk… Nooit!
@jochempie: Daar ging iets fout..
@jochempie:
Nee hoor, legendarische opmerkingen mogen herhaald worden!
Vettel weer JANKEN…ongelooflijk die MAX wat een kerel!
@mpowerm3: ik begreep Vettel zijn reactie ook niet. Want een paar bochten eerder deed Vettel EXACT hetzelfde bij Verstappen.

Dat was een mooie actie van Vettel. Goed gepareerd. Deur dicht houden. Hard maar fair. Dan een paar later bochten later krijgt hij een koekje van eigen deeg en gaat hij klagen. Opmerkelijk. Waarschijnlijk slikt Vettel zijn keutel in.
@willeme: Honestly guys, Vettel doet zelf iedere keer juist waarover hij zeurt… Had eerst nog respect voor hem (vooral bij Red Bull) maar vind het nu een zuurpruim worden.
Waaaaaaaaaaaaauuw max wat een race!! Puntje van me stoel gezeten
Ik vermoed dat Angst niet in max zen woordeboek staat
@derkoning: Jawel, daar staat “zie: Sebastian Vettel”
Benieuwd wat de Verstappen haters hier over te zeggen hebben. Hier wordt gewoon geschiedenis geschreven.
Binnen 2 maximaal 3 seizoenen zien we Max als F1 kampioen.
Man wat een race, ik denk niet dat er iemand is (geweest) in de F1 die beter heeft gereden in omstandigheden zoals vandaag dan Max.
BAZENRACE van onze Max. Gewoon, een BAZENRACE. Die briljante save, iedereen binnen no time inhalen. Natuurlijk, in hindsight was die switch naar inters niet slimste move. Maar toch… een lekkere 3e plek. Top
Wat een prestatie, geweldig gereden!
Kansloos protest van Vettel in 3, 2, 1…
Pff laatste 15 minuten met open mond zitten kijken.. wat.. een.. kerel.. ontzettende baas
Wat een gast….
Zijn er nu nog steeds mensen die twijfelen aan het gigantische talent van Max? Mensen die denken dat hij NIET potentieel wereldkampioen is?
@w0o0dy: Ja. Het begint met een B en eindigt op ofkont.
@viezefreddyw:

Vergeet lambo4all niet.
En misschien J. Villeneuve.
@carmasterr: het spijt me dat ik mijn kop gebruik en Max met enige objectiviteit observeer.

Dat gezegd hebbende liet Max een race zien die Schumi in zijn beste dagen evenaarde.

Zie je nou hoe dat gaat? max doet wat fout ik wijs erop, Max doet wat goed ik wijs erop. Probeer het ook eens zou ik zeggen.
@viezefreddyw: ja of @lambo4all die ziet wat Max betreft ook alleen de mest waarop de bloemen groeien.
@w0o0dy: Die heb je inderdaad ook nog ja. Ach, zo zijn er wel meer. Ik vind het ook wel weer mooi dat het zo gaat eerlijk gezegd. Heel de wereld heeft het over Max Verstappen, een jong snotaapje van 19 jaar die heel de wereld bezighoudt. En zo komen er een hoop azijnzeikers bij natuurlijk he. Elk artikel over Max op Autoblog is er eentje te veel en letterlijk iedereen bekijkt de race door een oranjebril heen.

Wat ik nou gewoon zo mooi vind is dat dit ene knaapje dus de hele wereld bezighoudt. En het mooie is dat het een Nederlands jochie is. Kijk, ik volg de sport al zo lang ik het me kan herinneren. Jos Verstappen was een prima coureur maar niet meer dan dat. Guido van der garde en Robert Doornbos bakten er niet al te veel van. Een rijke geschiedenis heeft Nederland dus niet in de Formule 1. En nu zijn we er ineens. We tellen mee. We hebben eindelijk iemand die goede en mooie dingen laat zien en potentieel wereldkampioen is. En ook nog eens het grootste talent ooit in de sport, waanzinnig! Het is een exceptioneel talent die waanzinnige dingen doet die een ander nooit zullen doen en nooit zullen kunnen. Bijvoorbeeld Ricciardo he, ik heb hem best hoog als coureur. Ook een erg groot talent maar was gisteren nergens te bekennen. Vind ik mooi.
Ik heb vandaag voor het eerst de moeite genomen om Max tot driver of the day te verkiezen, echt bizar hoe hij kan rijden met dat ding
Wat een prachtig einde! Die Max stampt dat hele veld naar huis. Sicke skills.
Een HELE diepe buiging voor Max! Respect!
Ongelooflijk, wat een baas!
Fenomenaal!!! Wat een eindbaas is die Max. Mooiste race sinds tijden gezien. Spanje was mooi maar dit was magisch.
@oetelaar: ik denk dat je met die laatste zin de race perfect heb samengevat. +1
Dit is ongekend! Want een talent heeft die gast zeg! Daar mogen we echt wel trots op zijn. En tegen alle azijnzeikers; wil ik zeggen; blue flag, come on, honestly he pushed me off the track. Seriously.
Hulde voor Max, eenzame opsluiting voor Olav. Zelden hebben vreugde en frustratie dichter bij elkaar gezeten. Die man heeft met zijn commentaar een fantastische race kapotgemaakt. Heel jammer.
@forza: Ace Player downloaden en installeren, zoek op Google naar “henno streams” of “acestreams f1”. Plak die links in Ace Player en je bent af van Olav!
@forza: wat een gelul zeg over Mol zijn commentaar. Je weet dat de man enthousiast kan zijn, als je daar niet tegen kan ga dan naar de Duitse zender kijken. Schrijf desnoods een brief naar Ziggo om te vragen of je de volgende race van commentaar mag voorzien, maar om nou te zeggen dat de race er minder mooi door geworden is is totale bullshit.
Spannendste race van het seizoen! En de mooiste! Ondanks de rode vlaggen. Respect max! En arme massa.. Had met hem te doen! Maar prachtig alle respect die hij kreeg.
Woehoe, wat een race!!
Vele elementen, van doodsaai wachten, frustrerende beslissingen van de wedstrijdleiding, billenknijpend toekijken dat Verstappen hem bijna de vangrail in knalt tot aan een mega machtige inhaal race!!

Fantastisch, dit is racen
En, heeft Lauda al gereageerd dat hij buiten alle proporties belachelijk gereden heeft? Wat. Een. Baas. Echt diep respect voor zijn stuurmanskunsten!
@astra:
Lauda was lovend.
Vettel is de enige die over hem liep te klagen vandaag :)
Hamilton aan kop, Max aan het jagen en Vettel huiliehuilie aan het doen. Het standaard draaiboek dus ::)
En nu ff serieus: ineens naar P12 (had even wat gemist door fijne stream…) en dan gewoon als 3e eindigen.

Gaat. Echt. Helemaal. Nergens. Meer. Over..
@ijoost: correctie: P16
@ijoost: De streams waren echt bagger deze zondag. Heb flink moeten googlen voor een beetje fatsoenlijke (die ook meermaals vastliep). Ze worden steeds meer geblokkeerd. Erg vervelend, want ik heb geen Ziggo, plus ik luister tig malen liever naar Skysports or Channel 4. Toen Max zover achter stond dacht ik: “Neeeeee!” maar wat een comeback. Ongekend.
@stfu: Bij mij viel het weg toen Max op 2 stond. En toen ik weer beeld had stond hij ineens 13e ofzo. WTF happened??

Gelukkig in een “flut-stream” wel alles nog kunnen zien uiteindelijk…
Ik weet niet waar ik moet beginnen, dus ik gooi er maar even wat kreten in: Ongelofelijk wat Max hier liet zien, echt ongekend. Die wandeling van Massa naar z’n garage was echt prachtig, dat verdient hij wel. Erg zuur voor Manor dat Sauber er voorbij is, die Zwitsers gun ik echt niks meer sinds ze Sutil en Giedo een oor hebben aangenaaid. Palmer kan er echt he-le-maal niks van, wat een klunzige actie. Grosjean ook niet echt slim bezig. Sainz weer geweldig, zeker met die mindere krachtbron achterin. Perez ook weer netjes.
@edge: Vond het alleen wel jammer dat Massa niet even op het podium geroepen werd. Dat had hij met zijn staat van dienst toch wel verdiend dacht ik. Cruijff en in de toekomst Verstappen de twee sportgoden die Nederland heeft voort gebracht. Een absolute kampioen zoals hij racet, alles clean en op 100%.
@dieselkameel: Hmm, Schumacher werd ook niet het podium op geroepen toen ie stopte bij Ferrari.. Daarnaast heeft Felipe hiermee alle ogen v/d wereld op zich gericht gekregen, een betere reden zou mooier zijn geweest. Maar toch, een waardig afscheid. Kippenvel toen al die teams klappend naar buiten liepen.
Matige race , weer geen P1 ;)

-edit: matige reactie, weer niet van de modlist af ;)-
@bofkont:

Je bent in ieder geval consistent.
@carmasterr: zeker, we gaan niet schijnheilig lopen doen.
Hier kijk je toch autosport voor! Waaaaaaanzinnig
Wat een held!!
Toch nog de billenknijper gehad van start tot finish zowel van frustraties als spanning
“Next one is Hulkenberg”…! Schitterend! Heb genoten :)
Echt super geweldig deze wedstrijd en ik was nog niet eens formule 1 fan. Top top top.
Geweldig van onze Max ,
Het blijft ook spannend voor de F1 Titel.

Was weer een top wedstrijd geweldig genoten.
Wat een race jonge, ik had er genoeg van na 2x red flag, maar uiteindelijk toch nog wezen kijken, en of dat het waard was!
Super spannende race. En zeker ook als je van de 16de plek naar de 3 plek weet te rijden. Erg knap
Wat een race wat het! P1 zat er in… maar dit ook schitterend!
Mooie zondagavond zo en ook mooi geschreven! Helemaal goed zo
voor het eerst de moeite genomen om te stemmen voor dotd, man wat heb ik genoten van deze geniale coureur.
@stekel: same here
DRIVER OF THE DAY: Bernd Maylander
Nog ff een memorabel momentje, wat men in alle euforie lijkt te hebben gemist: Nasr pakte P9 voor Sauber en daarmee broodnodige miljoenen voor dit team.

Ik denk dat het feestje op het hoofdkantoor in Zwitserland nog een graadje groter is dan bij Red Bull in Oostenrijk.
@rrrobert: Yup, helaas wel. Los van het feit dat Sauber onlangs is overgenomen door een groep miljardairs gun ik het ze ook niet echt, niet zolang die Kaltenborn daar zit. Nu maar hopen dat er door een of andere vreemde omstandigheid een van de Manors op P9 eindigt in Abu Dhabi.
Wow wat een speltakel, heb genoten. Max was legendarisch..
Kan iemand mij misschien vertellen waar ik de race kan terugkijken ?
@johannes0174: Op Ziggo morgenochtend.
Magistraal!! Wat een race. History in the making.

Max Verstappen heeft gereden https://youtu.be/NisCkxU544c

Hamilton gaat wereldkampioen worden. Rosberg moet 3e worden. Dat is teveel gevraagd. Helaas.
@pomoek:

Een podium is voor Rosberg teveel gevraagd?
Hoezo dat?
@carmasterr: Beetje een gevoel. Als je aan kop van een kampioenschap de laatste wedstrijd aan gaat is het lastig om “op resultaat” te spelen. Alonso een paar jaar geleden moest minimaal 5e worden. En dat ging mis, er zijn zo nog wel wat voorbeelden. 3e worden is denk ik een stuk lastiger dan het lijkt. Maar goed. Ik hoop dat het hem lukt. Altijd leuk een werelkampioen extra op de startgrid.
Jacques Villeneuve denkt nu vast ook wel een keer positief over Max….ow wacht, laat maar!
Is er een manier om dit terug te zien? Al dan niet in het Engels? Googelen heeft geen resultaten opgeleverd
@mbaas: Eventjes wachten en dan de bekende torrentboeren opzoeken, meestal kun je hem daar wel vinden met Engels commentaar.
Die laatste 20 a 25 min wil ik nog 100x terugkijken. Dit was echt genieten.

Ik zat red bull al te vervloeken vanaf het moment dat max naar intermediates ging omdat ik overal hoorde dat het harder zou gaan regenen.
Wat een briljante piloot. Zeldzaam wat een klasse.
Max for President!
“Simply the best” Dat is lang geleden dat ik daaraan dacht! 1988 geloof ik.
Hoe zou NicolasR er over denken? Drukte Max Vettel toch niet v/d baan? hihihihi
We are seeing simething special here (Christian Horner’s woorden) ongeloofelijk het lijkt wel Senna. Ben zelf Hamilton fan maar wat een drive vandaag echt top klasse

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).