Verstappen heeft weer een F1-record te pakken

Auteur: , 45 Reacties

De jonge raceheld reed zich gisteren wederom de boeken in én hij pakte en passent record nummer zoveel.

Verstappen heeft weer een F1-record te pakken

Uiteraard is ook dit record weer leeftijd-gerelateerd, nog nooit eerder pakte zo’n jonge coureur de snelste ronde in de race. Max heeft een leeftijd van 19 jaar, één maand en veertien dagen. Hij zette de snelste ronde neer in lap 67 van de 71. Tussen het inhalen van andere door ging Verstappen op z’n relatief verse regenbanden harder in de rondte dan ieder ander op de baan.

De snelste tijd van Max was 1:25.305 met een gemiddelde snelheid van 181,846 km/u. Op P2 staat Daniel Ricciardo met 1:25.532 en Hamilton (die toch ook een zeer puike en foutloze race heeft gereden) legde beslag op P3 met 1:25.639. Het record was voorheen in handen van Nico Rosberg, die met 20 jaar, acht maanden en dertien dagen ruim anderhalf jaar ouder was.

Verstappen heeft naast de jongste snelste ronde (je snapt wat we bedoelen) momenteel de volgende records in handen:

  • Eerste Nederlander die een GP wint.
  • Jongste coureur aan de start van een race (17 jaar en 166 dagen).
  • Jongste coureur die punten pakte (17 jaar en 180 dagen).
  • Jongste GP-winnaar (18 jaar en 228 dagen oud).
  • Jongste coureur aan de leiding van een Grand Prix (idem).
  • Beetje flauw, maar Verstappen is dus ook de eerste Nederlander die de snelste raceronde pakt.

Als hij de jongste kampioen ooit wil worden zal Verstappen binnen nu en vier jaar een keer aan het langste eind moeten trekken. Momenteel is het record in handen van Sebastian Vettel, die 23 jaar en 134 dagen oud was toen hij z’n eerste titel pakte. Honestly.

PS: op de vraag waarom Max zo snel naar voren reed, antwoordde hij: Because I’m Dutch!45 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Kak, was er gister een race dan? Die heb ik even gemist….
@gertjan2012: En wat voor een race!
@gertjan2012: Ik geloofde je ook nog bijna. :)
@gertjan2012: Je snapt toch wel dat we (en de rest van de wereld) naar iets heel zeldzaams hebben gekeken? Tuurlijk wordt er veel aandacht aan besteed, maar dat lijkt me niet meer dan terecht.
@gertjan2012: het was awesome
@gertjan2012: Ik heb nog nooit zo gebaald dat ik besloot naar kantoor te gaan om een presentatie voor te bereiden. Stukjes inmiddels terug gezien maar wat een race.
Hahaha dat laatste woordje.
@peugpower1000cc: What are we doing here?
En voorlopig blijven al die records wel even in zijn handen, mooi man! Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de race. Elk nieuwsartikeltje even doorlezen, de beelden even terugkijken en ik zit met een big smile achter de computer. Niet te geloven…
Zelfs Lauda nam z’n pet voor ‘m af!
@geecee: Zelfs Vettel slikte z’n kritiek na de race weer in!
En Max is ook de jongste coureur met zoveel artikelen op AB. Een hele prestatie!
@zwepp: Ik denk dat we serieus een maxblog moeten overwegen. Genoeg leesvoer
Kan niet wachten op de post wat de internationale pers er van vindt..
@timmehh: Nou, daar zeg je wat, ik dacht precies hetzelfde!
In Duitsland vinden ze Max niet meer leuk en willen ze hem verplichten een caravan achter z’n auto hangen. Sonst ist das nicht ehrlich!
@timmehh: haha, daar kijk ook altijd naar uit. Deze keer is de honger zó groot dat ik zelf alvast een rondje heb gemaakt.
@timmehh: Toto Wolf sprak in ieder geval over de Verstappen show en Lauda had het erover dat Hamilton en Rosberg goed reden maar dat Verstappen ongelofelijk reed.
@timmehh: Deze staat alvast op de BBC:
Well that was an epic. It was frustrating at times but the 2016 Brazilian GP ultimately delivered in a big, big way.

When we all sat down to watch today there were only two men, Lewis Hamilton and Nico Rosberg, in our thoughts. It was going to take something exceptional to remove them from top billing – and that’s exactly what we got.

Max Verstappen’s performance was right out of the top drawer, earning deserved comparison with storied wet-weather drives by Ayrton Senna, Michael Schumacher and Hamilton. And as for that save following his half-spin on the pit straight? Well, that will be replayed for years.
@timmehh: even Googelen op Max Verstappen F1 Brazilië. Honestly.
@timmehh: op Fox sport waren ze erg lovend en noemde ze de actie waarbij Max net niet crashte Michaelschumacheresque! Dat is een enorm mooi compliment.
Honestly. Hahaha
@fastshifter: idd, heeft Vettel nog steeds niet door dat ie Sebastian honestly Vettel word genoemd. Of Seb seriously Vettel. Past mooi in het rijtje met Felipe for sure Massa.
Hij is ook de jongste coureur in een Jumbo reclame ooit
En de eerste coureur naar wie een omroep is vernoemd
En de eerste coureur naar wie een cola smaak is vernoemd
En de eerste coureur naar wie een schoenenlijn is vernoemd (oh nee, gabbers waren er al voordat ie geboren was ;-)

ff serieus: het aantal inhaalacties in die laatste paar ronden: ik kan me voorstellen dat het wat lastig zoeken is in de statieken, maar ook dat zou best eens een record kunnen zijn.
@escort77: Helaas, het record van de meeste inhaalacties in een korte tijd staat op naam van Senna. Senna haalde maar liefst zes mensen in één ronde in op Donington. Dat record zal waarschijnlijk niemand meer van hem afpakken. Check het https://www.youtube.com/watch?v=3GOEorrE4mY
@rice09: Bij die crash in Spa in 1998 zal toch wel iemand dit overtroffen hebben? Reden een of twee auto’s er een stuk of tien voorbij binnen 200 meter.
@wpgt: dat klopt waarschijnlijk maar mensen “inhalen” door een mega crash telt niet echt he;)
13 plekken pakken binnen 16 rondes lijkt me ook wel een record.
Het zou onze publieke omroep sieren om voor volgend jaar een deal te maken de races uit te zenden.
Helemaal nu die kwal van een Mart ‘ze rijden een beetje rondjes in autootjes’ Smeets daar geschiedenis is.
Helaas vrees ik dat de regenteske top van deze door salon socialisten ‘bestuurde’ -publieke- organisatie zal beslissen dat Jan met de Pet cultureel opgevoed moet worden en dat korfbal, curling, dwergwerpen (mits deze niet gekleurd zijn) en synchroon zwemmen veel hoger op de agenda zullen staan.
@desjonnies: laat ze bij de NOS dan eerst maar eens beginnen met nadenken wie ze willen nomineren als sportman van het jaar. Tot nu toe werd ie zelfs niet als “talent” erkend…
@desjonnies: Dat zou een heel nobel streven zijn, maar op de lange termijn gaat dat voor de NOS niet werken vrees ik. Sinds het jaar 2015 zijn er ineens een hele boel Formule 1 fans bijgekomen. Heel Nederland zit nu voor de buis om Max Verstappen in actie te zien en toe te juichen. Maar voor de fans die er sinds 2015 bij zijn gekomen, houdt het na een tijdje op. Als Verstappen zich zo blijft ontwikkelen en zo blijft rijden en podiums pakt dan begint het voor een groot deel van de toeschouwers te wennen en vinden ze het helemaal niet interessant meer en haken ze af. Vervolgens kijken alleen nog de echte fans naar de sport en zit NOS met slechte kijkcijfers… Helaas heeft de Formule 1 nooit de status gehad van voetbal binnen Nederland.

Maar goed, dat is dus wat ik denk. Of het klopt weet ik natuurlijk niet..
@viezefreddyw: je hebt helemaal gelijk. Zijn bizar veel succes fans nu, ik ken in mijn omgeving genoeg mensen die twee jaar geleden de formule 1 belachelijk vonden en nooit keken en mij voor gek verklaarde omdat ik die sport volgde, nu schreeuwen ze dat ze al jaren fan zijn en lopen ze met Max petjes rond.

En wat te denken van het scenario dat de gloednieuwe Renault motor volgend jaar bagger is en Red Bull niet mee kan doen met de top 3 en moet strijden om plek 6 tot 10. Dan dalen de kijkcijfers sterker dan de helling van de Mount Everest en heeft niemand het meer over Max Verstappen, behalve de echte fans. Dan zit de NOS mooi met de F1 in zijn maag en halen ze de investering er nooit uit.

Je merkt het nu al op o.a. de Facebook pagina van de Verstappen Fanclub, als die goed presteert zijn er honderden reacties, toen die uitviel in bijvoorbeeld Monaco en Amerika of niet op het podium stond, waren er opvallend veel minder reacties.
@viezefreddyw: dat Formule 1 TV niet meer prominent op de TV is in Nederland komt inderdaad deels doordat het “Jos Verstappen” effect weer helemaal was weggezakt en deels doordat Bernie en consorten teveel voor de TV rechten willen hebben.
Van mij mag Red Bull vaker strategische foutjes maken. Dan kan Max tenminste iedereen van de baan vegen.
En het aantal inhaal acties in de laatste 15 rondes? Neem aan dat dit ook een reccord is…….
Vettel heeft ook weer eens een record te pakken.
“De jongste coureur ooit, die 10 jaar vol heeft weten te klagen”
Internationaal gezien ook de jongste coureur met een snelste ronde toch?

Wel een fenomenale race gezien gisteren, zelden zo genoten.
Is hij ook niet de jongste coureur die op P2 (en daarmee ook de eerste Nederlander) finishte, op P3 finishte en op P4 finishte (Hongarije 2015 al, op 18 jarige leeftijd)?

Is hij ook niet de jongste coureur ooit die op P3 kwalificeerde, en op P4? En daarmee de eerste Nederlander en ook de jongste Nederlander?

Is hij de eerste die bij zijn teamdebuut meteen een overwinning pakt? Of is hij niet de jongste coureur ooit, die dat doet, en de eerste Nederlander en de eerste en jongste Nederlander?
@fapfap: haha vlijmscherp.
Het zou leuk zijn als Max nog een met THE Stig een rondje over een nat Top Gear circuit zou rijden.
Met de telefoon in vliegtuigmodus om 21:00 begonnen te kijken. Puntje van de stoel. Ziggo replay had wel moeite met een race die langer duurt dan de gids aangeeft. Hierdoor laatste 20 rondes enkel in samenvatting kunnen zien
Het wordt tijd voor een pole
Ik vond het vooral een veilige race met de tussenkomst van de safety car : https://www.formula1.com/en/championship/inside-f1/rules-regs/Safety_car_Virtual_Safety_Car_and_Suspending_and_resuming_a_race.html , waarmee de race tot 3 maal toe werd stilgelegd, hetgeen wel nodig was, gezien het extreem natte weer, zelfs m’n vriendin was er van in de wolken als race-auto-maniak. En Max, ja, die heeft natuurlijk verbluffend zuiver gereden ‘met zeer berekende risico’s, en ik het al direct vermoede dat hij wederom ’n record had binnen-gereven, en tja, hij is nu éénmaal een veel-omschreven jonge coureur, dat is nu éénmaal de harde realiteit, hij is dan ook ’n race-genie tot-en-met, daar kun je gewoonweg niet onderuit . . .
Je vergeet “Jongste coureur op de voorste rij van de startgrid” en “Eerste (en enige) Nederlander op de eerste startrij van de grid”. (België 2016)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).