HA! Vettel krijgt straf, wordt teruggezet naar P5!

Auteur: , 81 Reacties

Untreue schlägt den eignen Herrn!

HA! Vettel krijgt straf, wordt teruggezet naar P5!

Gerechtigheid! De stewards hebben de acties van Sebastian Vettel tijdens het afweren van Daniel Ricciardo nog eens onder de loep genomen. Waarschijnlijk had geen Nederlandse racefan er nog op gerekend, maar de Ferrari-rijder heeft wegens het wisselen van lijn tijdens het remmen (te agressief verdedigen dus) alsnog een tijdstraf gekregen. Verstappen werd 5 tellen teruggezet in de eindklassering, maar Vettel liefst 10 seconden!

Daarmee zakt de ontzettend zeurderige, jengelende Duitser terug naar P5 en legt Daniel Ricciardo beslag op de derde en laatste podiumplaats! Verstappen schuift uiteraard op naar P4. De stewards namen zowel de telemetrie als de camerabeelden onder de loep, en de verdedigende strapatsen van Vettel werden “… considered to be potentially dangerous in view of the proximity of the wheels of each car”. Vergeef ons het chauvinisme, maar het is natuurlijk heel mooi dat Vettel wordt bestraft op grond van de zogenaamde “Verstappen-Rule”.

Naast het verliezen van P3 en P4 mag Vettel twee strafpunten bijschrijven, waardoor het totaal van de Duitser komt op zes stuks in de afgelopen 12 maanden. Teambaas Maurizio Arrivabene vond de straf te zwaar en in zekere zin oneerlijk. Aardig gematigd commentaar, voor de baas van de Scuderia. We hadden eigenlijk verwacht dat Ferrari zou dreigen met een vertrek uit de Formule 1, want daar zijn de Italianen goed in.

Ricciardio is letterlijk en figuurlijk de lachende derde. Volgens hem is crybaby Vettel terecht bestraft omdat de Duitser juist dát deed waar iedereen over liep te klagen. “It looked like he opened the door, I committed and had every right to be there, but he kept closing the door and in the end I had nowhere to go. Don’t get me wrong I love racing, I love racing hard and even a bit of contact, but this whole moving under braking – you don’t move after you’ve been out-foxed.” Met z’n derde plaats stelt de immer breed lachende Australiër z’n derde plaats in het kampioenschap veilig

Nu blijft alleen het mysterie rondom de Mercedes-coureurs in de eerste bocht nog onopgehelderd. Hamilton pakte overduidelijk tijdswinst door de eerste bocht af te snijden en op camerabeelden was duidelijk te zien dat Verstappen voor Rosberg reed, vlak voordat ook laatstgenoemde de eerste bocht afsneed om zo z’n positie te verdedigen. Maar goed, het feit dat de Formule 1 de ballen heeft gehad om troetelkindje Ferrari vrij stevig te bestraffen, is al vrij uniek.

Overigens werd Vettel wel uitgeroepen tot Driver of the Day. Kennelijk zijn er nog steeds racefans die het gezever van de Duitser niet beu zijn.

UPDATE: check ook deze 11 leuke inhakers op de fittie tussen Vettel en Verstappen.

Dank aan @bassx voor het tippen!81 reacties

Ben stiekem wel benieuwd naar zijn zure reactie. Iemand die misschien een radio interview met hem kan vinden ?
@gertjan2012: dacht hetzelfde ja. Heel erg benieuwd naar zijn reactie. Extra mooi ook dat hij gestraft wordt op grond van de regel die er onder andere is gekomen door zijn eigen gezeur.
@gertjan2012: http://m.bild.de/sport/motorsport/sebastian-vettel/beleidigt-formel-1-oberschiri-48529950.bildMobile.html
En scroll dan helemaal naar beneden voor de ultieme foto van dit F1-weekend.
@gertjan2012: Nog niet, maar dit is ook al leuk! Vanuit Duits perspectief, en met reacties van Duitse reaguurders: ‘Die wut wird immer grosser’, de woede richting Verstappen word steeds groter: http://m.spiegel.de/sport/formel1/a-1118943.html
@gertjan2012: Ik ben er inmiddels wel achter wat er op de radio allemaal heen en weer is geslingerd (via Crash.net)

Here’s a selection of Vettel’s rather ‘colourful’ language over the radio in the final few laps:

“Move, move. For f*** sake. He [Verstappen]’s a f***k… that’s what he is.”

“I mean am I the only one or are you not seeing what I am seeing? He is just backing me up into Ricciardo? For f**ks sake.”

Ferrari: Charlie said [inaudible]…

“Here is a message for Charlie: F*** off! F*** off! Honestly”

“I mean honestly, I am going to hit someone. I think I have a puncture, rear left [after Turn 4 incident with Daniel Ricciardo].”

Ferrari: Tyres are fine, tyres are fine

“He has to give me the position. End of the story.”

Ferrari: Charlie say no.

“Well here’s a message for Charlie. F*** off! Honestly, f**k off.”

Maurizio Arrivabene: Sebastian, Sebastian calm down. They are under investigation. We know it is not fair, but calm down. Put your head down and we talk afterwards.
Karma!
@aadzor: idd, zeker ook omdat hij juist één van de huilebalk rijders was die voor het aanscherpen van de ‘verstappen’ regel was. De zelfde regel waar hij zich nu mee verstapte :) Badam tssss.
Ik hoorde al wat gejank toen ik op stond, maar dat bleek Duitsland te zijn
@duckmefaddy: Same here. De wind zal wel uit het oosten komen vandaag ?
@rijnooit: Alle ferrari rijders zijn massaal hun auto’s aan t inruilen. Blijkbaar rijden echte mannen Renault

Maar aan de andere kant, anno 2016 is Ferrari het enige team waar wel nog een jankend geluid van de wagen af komt
@duckmefaddy: honda motor klinkt beter, maar voor de rest falen ze daar ;)
@hadsjikidee: Dat is die V-Tec he ;)
Logisch vervolg. En Ricciardo is nu de lachende derde. Ik zou het wel willen zien hoe Vettel zijn bekertje afstaat aan Daniel.

Ben nu ook wel benieuwd wat Vettel van de regel vind, het van richting veranderen in de remzone… Zou hij het er nog mee eens zijn?
@viezefreddyw: Denk dat Vettel dat aardig volwassen oppakt hoor.
@jaccovdzaag: Denk je? Ik vrees van niet. Als ik zijn boardradio zo hoorde gisteravond…
@viezefreddyw: om zijn achteraf marketing praatje maar even niet te vergeten, ik zat vol adrenaline, dan kan je wel eens dingen zeggen die je helemaal zo niet bedoelt bla bla bla, maar wel de prijsuitreiking aangrijpen om net te doen alsof je de race gewonnen hebt.
@viezefreddyw: Tijdens de race vind ik het niet zo vreemd dat hij emotioneel reageert. Direct na de race bij de persconferentie zei hij dat hij nog eens goed moest kijken naar de beelden. Hij zei niet dat hij goed zat en het was duidelijk dat hij er zelf ook aan twijfelde.
@viezefreddyw: als ze er zo strak naar blijven kijken verwacht ik niet dat die regel lang overeind blijft. Ik denk dat de gehele top 8 in ieder geval 1x per race wisselt van lijn tijdens het remmen. Misschien de Mercedes heren uitgezonderd omdat die dan ruzie krijgen met de baas (en ik niet zou weten wie ze moeten verdedigen )
@peug206: dat vind ik ook. De actie van Vettel in deze en die van Verstappen in de vorige race waren gewoon prachtig om te zien. Racen op het scherpst van de snede. Door dat nu uit te bannen verliest de F1 veel amusement waarde. De F1 is nog nooit zo veilig geweest als op dit moment. We hebben ook dit jaar een paar horror crashes gezien waarbij de rijders gewoon konden uitstappen. Waarom die extra veiligheid niet gebruiken om het racen attractief te maken? Nu bewegen ze de andere kant op. Het gaat minder om talent en meer om wegligging en motorvermogen. Kortom: bewegen tijdens het remmen? Ja graag!
@viezefreddyw: Hoop dat Ricciardo Vettel ook even uit zijn stink schoenen laat drinken.
Haha, dit is wel een erg grappig verloop zo.
@terrorizer: Ik gun het vooral immer lachebekkie Ricciardo.
Terecht in die zin dat Ricciardo de snelste was van de drie. Verstappen mag niet klagen over de 5 extra seconden die vettel heeft gekregen.
Lekker wakker worden zo met dit nieuws!
@dwersbongel: bist mooi let ut bêd net?
Ik was altijd een grote Ferrari fan maar begin me nu wel echt te storen aan het gedrag van het team. Elke week zeuren en wijzen naar andere ipv kijken naar zichzelf. Misschien is daarom dit boontje komt om zijn eigen loontje extra lekker.
@jordip: Ze hebben gewoon weer een niet-Italiaan nodig om dat team te runnen. Just like in the old days.
Ha, schitterend! En verdient!
Hi Seb ain’t Karma a bitch???
Hahaha! Obviously great news to wake up to. Honesty!
Kan Vettel nu nog harder janken….
HAHAHAHAHA. niet minder dan verwacht. En terecht natuurlijk. het hele seizoen al aan het huilen om wat verstappen doet. En nu de regels zijn aangepast ze zelf gelijkt overtreden. Maar manmanman wat hebben de stewards zich gisteren onsterfelijk belachelijk gemaakt zeg. Ik verwacht eigenlijk ook nog wel een fatsoenlijke uitleg van de fia waarom ham niet bestraft is.
De strijd wordt nu dus beslist door de wedstrijdleiding en niet meer op de baan.
Heeft boef Briatore wederom gelijk dat de rijders zijn gedegradeerd van gladiatoren naadr accountants.
Overigens las ik het commentaar van Lauda, in zijn tijd ėén van de grootste boeffies en nu, werkend voor Mercedes is’ ie roomser dan de paus geworden.
Wanneer gaan we weer echt racen?
@desjonnies: Volgens DEZE website gaan we weer ECHT racen op 17 november tot 20 november.
@viezefreddyw: de Dakar begint 2 januari ook weer
@dedokter: dakar is ook allang niet meer wat het vroeger was toen ze door Afrika trokken. Wat ze nu doen, kan ook op de Posbank (bij wijze van spreken)
@desjonnies: Over 2 weken MotoGP in Valencia. Het seizoen WK Superbike is helaas ten einde.
Volledig terecht in dit geval. Vettel was aan het schelden op de boordradio, schrikt vervolgens van Ricciardo en gooit z’n auto d’r gewoon voor. Was duidelijk niet beheersd op dat moment en daarmee gevaarlijk. De ironie dat hij zelf om deze regel heeft zitten zeuren maakt het extra mooi. Voor wat betreft straf voor Verstappen en niet voor Hamilton en Rosberg: eigenlijk is het simpel, de bocht uitvliegen zou nooit sneller moeten zijn dan hem halen. Leg daar een grindbak neer en het probleem is opgelost. Zoals de situatie nu is, is doorschieten gewoon een goeie optie, da’s raar. Hamilton en Verstappen deden echt precies hetzelfde en zouden dus of allebei wel of allebei niet bestraft moeten worden. Rosberg werd door Verstappen de bocht uit geduwd (niet bewust, Verstappen verremde zich, dat gebeurt soms). Hij had overigens ook terug de baan op kunnen sturen, maar dan was hij een paar plekken kwijt geweest. Je ziet hem de keuze maken, door eens stukje af te sneiden compenseert hij het verlies van de bocht uit gedrukt worden. Maar of dat moet mogen? Volgens mij is de oplossing simpel: veel meer grind of ander vertragend materiaal naast de baan… dan volgt de straf vanzelf en is geen discussie mogelijk.
@ar156sw: In Sochi hadden ze die uitloopzone. Als je buiten de baan kwam moest je de uitloopzone gebruiken (met scherp bochtje aan het einde). Zoiets hadden ze hier ook prima kunnen bouwen.
Da’s, behalve de lange 180+ graden bocht, dan ook het enige positieve van Sochi.
@gregorius: ja, moet toch niet heel moeilijk zijn om dit soort “short cuts” onmogelijk te maken… ’t is Mario Kart niet. (Hoewel Verstappen een paar bananenachillen meegeven vast ook voor leuke TV zorgt :))
Overigens vind ik ook dat Hamilton zeker bestraft had moeten worden voor zijn rit over het gras. Als daar een muur had gestaan had hij vol in de ankers moeten gaan en was hij zeker 2 plaatsen kwijt geraakt. Ik vind het dus ook terecht dat Verstappen 5 seconden straf heeft gekregen. Ik begrijp best dat hij niet de plek in de race geeft opgegeven. Dat is een call die het team moet maken. En die zeiden slechts dat hij misschien zijn plek moest opgeven.
Wel terecht dat de straft wordt gegeven, maar al die straffen tijdens en na de race zijn wel een aanfluiting voorde formule 1. Op deze manier is het voor de minder fanatieke volger niet te begrijpen.
@stefstuntpiloot: valt wel mee. Vond het eerlijk gezegd wel terecht. Sainz die Alonso de baan af duwt enz.
Mega humor dit! Zit die Vettel cry baby na de finish als een gefrustreerde leraar met z’n vingertje te zwaaien naar Verstappen en krijgt hij 10sec. straf door de ‘nieuwe Verstappen regel’ haha.
Max is écht een uitgekookte slimme gast! Als hij braaf Vettel het plekje had gegeven dan was dat met Ricciardo nooit gebeurd. Dus Ricciardo mag nu best wel blij zijn met zo’n sneaky lefgozer van een teamgenoot :-)
Hoe zeg je karma in ’t Duits?
@mars:
sperma!
@desjonnies: whahaha proest….
Kut, alles onder de koffie.
Als Vettel echt een kerel is gaat hij nu een sessie met zijn psychiater houden, want dat hoor je te doen als je zo gevaarlijk rijdt toch? Mag hij van mij daarna die twee strafpunten weer aftrekken :) Heerlijk dit!
Wel een erg anti Ferrari artikel zeg..
@camber24: was ook wel een beetje te verwachten als je zag met hoeveel arrogantie en bombarie Vettel door zijn team naar het podium gebracht werd.

En ik zal heel eerlijk tegen je zijn, ik ben echt een heel groot Ferrari fan alleen zakken ze iedere race heel erg door het ijs en proberen ze op deze manier de puntjes bij elkaar te sprokkelen. Het wordt tijd dat er eens een hele grote schoonmaak binnen het team wordt gehouden…ja ook bij de rijders…
@rhellema: ook ik ben een erg groot Ferrari fan (zal geen verrassing zijn denk ik). Rijders, niet mee eens. Team mag weleens grondig de bezem door ja. Ik werk toevallig ook voor een Italiaans bedrijf, is net zo’n puinhoop en ongeorganiseerde bende. Moeten meer Engelsen en Duitsers bij..
@camber24: dat er bij het team iets moet gebeuren is een heel duidelijke zaak. Wat mij betreft is Arrivabene de eerste die ze op de schopstoel zetten. Het moge inmiddels wel duidelijk zijn dat hij het niet voor elkaar krijgt om de juiste mensen op de juiste plekken te zetten. En van twee coureurs die zo belachelijk veel ervaring hebben mag je ook wel verwachten dat er op een professionele manier met dit soort situaties omgegaan mag worden. Zowel Raikkonen als Vettel moeten zich maar eens gaan bewijzen wat voor een toegevoegde waarde ze zijn voor het team. Juist op het moment als het slechter gaat met het team moet je je als coureur over de boordradio eens wat stiller houden, natuurlijk mogen ze wel zeggen dat er rijders zijn die zich bijvoorbeeld niet aan de blauwe vlaggen houden, maar doe dit op een zakelijke en niet op zo’n huilebalkachtige manier met Vettel gisteren als hoogtepunt. Als Ferrari fan schaam ik me diep voor een coureur als Vettel.
Dit verdient een dubbele straftijd, geen adje schoen door Ricciardo…
Was vettel eigenlijk al direct under investigation na die actie van hem op ricciardo? want vind het nog steeds een erg vreemde actie om verstappen van het podium te sturen maar vettel niet.
@lambohenkie: ja, dat was al tijdens de race.
@pomoek: @lambohenkie: nee, er stond dat het na de race onderzocht zou worden
@ettie: Dat stond er ook bij Verstappen.
Hoor net op de radio dat Niki Lauda “woest is op Verstappen, n.a.v. het incident met rosberg, het zou hem het kampioenschap gekost kunnen hebben.” Iemand hier meer informatie over?

Sta er een beetje van te kijken dat Lauda zich er nu weer mee bemoeit…
@kvdw: Ach Lauda piept altijd als hij een beetje bang is. Red Bull loopt in op Mercedes en Lauda doet er alles aan om Verstappen uit zijn evenwicht te halen. Na Spa ook al. Toen stond heel de F1 wereld op zijn kop over de aktie op Raikkonen en riep Lauda dat Max naar een psychiater moest. En nu hoor je niemand over die gestoorde gefrustreerde actie van Vettel op Ricciardo!
Dus conclusie… Max brengt en doet iets buitengewoons in de F1 en dat beangstigend velen en willen hem alleen maar uit balans brengen zodat Max misschien instort!
Verstappen lijkt totaal geen zelfreflectie te hebben. Ook zijn eigen team vond dat hij Vettel voorbij moest laten gaan. Bij Max lijkt alles aan de buitenwereld te liggen. Ook bij de start vond ik het niet slim om Rosberg eraf te duwen. Als hij zo slecht met feedback omgaat blijft het een ‘ruwe’ diamant
@capibaro:

Volgens mij zei het team toch echt keep the postion, you probably have to give it back…dat zou dan met genoemxd tijdstraf zijn..maar dat was juist slim want daarmee zet hij de actie van Mercedes coureurs die ook hun positie behouden ter sprake in geval hij wel straf krijgt en ricciardo kon dichterbij komen.
Drama die raceleiding. Beetje sensatie na de Zondag, maar was best gisteren op te lossen lijkt me. Fuk you Vettel en leuk voor Daniel.
Mooiste bericht van de week,lig even dubbel van het lachen.
Tja, en wedstijdleiding wil kampioenschap/ kijkcijfers behouden en laat daarom Hamilton onbestraft…
Vroeger jankten de auto’s van Ferrari. Tegenwoordig alleen nog maar de coureurs.
@nicolasr: Zo is het niet leuk. Je zit het meme grapje over te nemen
Ben benieuwd naar de strategie van RB de komende races. P3 is veilig gesteld, Max kan P4 nog pakken ten koste van beide Ferrari’s.
Lewis sneed de bocht flink af in bocht 1 en behield zijn p1 later met de safety car kwam alles toch weer samen. In de eerste bocht sneed Nico die zelfde bocht ook een stukje af maar daar kon hij nu niks aan doen hij kwam via contact met Max buiten de baan en kon geen kant op. Ik zeg gerechtigheid voor die heethoofd van een Vettel, en Max is gewoon een held punt
Ik denk dat Horner zich kapot lacht. Max heeft door Vettel er niet langs te laten er voor gezorgd dat Red Bull nu P3 en P4 heeft. Als Max hem gewoon netjes had laten gaan zoals het team ook tegen hem zei was het Ferrari P3 en RedBull P4 en P5.
Jammer voor Vettel, maar Ricciardo verdient deze 3de plek ook dubbel en dik. Ben allang blij dat Max gestraft wordt voor zijn achterlijk gedrag.
@laurensd: Haha dat is geen achterlijk gedrag. Dat is slim en uitgekookt gedrag. Die Max heeft meer tussen zijn oren dan welke coureur dan ook in het veld!
Update: Vettel riskeert schorsing en/of boete door zijn scheldkannonade.
Kunnen we de regel dan ook toepassen op Max in Spa? Nu er toch
beslissingen vallen na de races!
@venividivici klopt hij heeft een k*t kop tussennzijn oren
@dillinger2016: Nee jij trekt volle zalen…
@venividivici Heb ik je man/vriend beledigd haha. Ik wist niet dat je zoveel van hem hield.
Ze moeten nog een trofee maken voor grootste jankert van de dag

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).