Uitspraak in zaak tegen ‘Dikke BMW’-agent

Auteur: , 70 Reacties

Mag het nog één keer? Nee eigenlijk niet. Must resist, must resis...'DIKKE BMW JONGUS!'

Dikke-BMW-jongus

There I said it. Maar waarom rakelen we dit onfrisse voorval nóg een keer op vraagt u zich af? Nou vandaag heeft het O.M. een oordeel geveld in de zaak tegen de politie-agent die de vrouw, inmiddels ongetwijfeld een cultheld in het Drentse Oranje, enigszins hardhandig wegtrok van de bescheiden oude Fünfer waar staatssecretaris Dijkhoff in zat.

De aangifte tegen de agent was voor mishandeling en/of zwaar lichamelijk letsel door schuld, doch het Openbaar Ministerie vindt dat daar geen sprake van is. De agent gaat dus vrijuit. Dat hebben we ook wel eens anders gezien.

Hier kan je de video nog één keer bekijken, voor degenen die dat mochten willen.70 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
onsmakelijk mens
@naamloos3:
ja, je zou er “niet doen”, maar ze had wel gelijk.
@super: mwah zo dik was die bmw niet ;)
@super: ik heb onder een steen geleefd en totaal gemist, waarom stond ze voor die BMW?
@ghost: omdat ze hem zo DIK vond hehe
@ghost: ze wilden geen vluchtelingen daar maar die kwamen toch, toen was ze boos
@bjornvdschelde: aah vandaar. Dank!

Tja, vluchtelingen; een lastig probleem. Niet dat ik ertegen ben, als je vlucht voor oorlog en IS, zou ik waarschijnlijk hetzelfde doen maar vluchten voor een betere economie is iets anders. Dat zorgt er veelal in eigen land voor dat hele middenlagen van de bevolking vertrekken waardoor de toekomst van dat land ook nooit beter zal worden. Daarmee wordt het probleem (of de problemen) alleen maar groter.
@ghost: klopt, economische vluchtelingen zijn slecht voor land van herkomst en ook niet perse een zegen voor Nederland. Maar wat zou jij doen als je een goed stel hersens hebt en toevallig in die middeleeuwse toestand geboren bent en op tv ziet hoe het lever er hier uitziet.
@bjornvdschelde: Beetje nuance a.u.b. Ik vind persoonlijk het opvangen van vluchtelingen een menselijke plicht, maar we praten hier over Oranje, waar de proporties volledig zoek waren en onze overheid wat betreft betrouwbaarheid zich van haar slechtste kant liet zien.

Ik zou waarschijnlijk in haar plaats ook woedend zijn geweest en met die begrijpelijke reactie hoort de politiek en de politie verstandiger om te gaan.
Niet terecht
@martijn11: want?
Zo, en nou klaar met die Dikke BMW onzin.
@robinthecarguy: dunne BMW dames?? Nee dat klinkt niet
@robinthecarguy: Tijd voor iets nieuws? Dikke […….]?
via Android app
@gtpikkie: lul drie bier? Homo? Seat? Fiat panda? Nissan leaf?
@smoothoperator: dikke tieten, kartoffelsalat!
@robinthecarguy: dikke BMW
Dikke BMW Jongus!
@cs30: Dikke, … BMW jongus! of beter dikke BMW ….. jongus!
En terecht dat die agent vrijuit gaat, zo dik was die BMW niet.
@mikkeloentje: de bmw niet nee;)
@mikkeloentje: nee inderdaad.. Zie geen autoblogger steigeren om een.523d.
@fmgarcia: sinds wanneer maakt BMW 523d’s?
Bij mijn weten heb je als dieselversies van de e60/e61 generatie de 518d, 520d, 525d, 530d en de 535d.
@remcott: Even kijken wie er wakker is… Nee je hebt gelijk, wist vroeger alles van Bmw zo op te blèren, maar dat is gewpon niet meer te onthouden.
@mikkeloentje: ja en ze overdreef ook. Kut mens .
BMW is helemaal niet dik .
En als je niet wilt vallen ga dan niet voor een auto staan die weg wilt rijden
@blaze3027: rustaaagh
Terecht ..

Die vrouw is blank ..
Heeft geen strafblad ..
En is tegen mensenhandel ..

Keihard aanpakken dat tuig ..
Tja, je zou ook kunnen zeggen dat hij te hardhandig tekeer ging, omdat daarom haar arm uit de kom vloog of iets.
Tja als je zo vet bent dan je je hoeven niet meer adequaat kan gebruiken om balans te houden dan moet je ook niet gaan zeuren als je een keer omvalt. Dit mag dus gewoon stemmen..
@lambo4all: Hou op met het zeggen van dingen als “dit heeft dus gewoon stemrecht” en allerlei van dat soort onzin. Dat zij opkwam voor haar mening en gedachtegang, en daarmee verder niemand wat kwaad deed maakt van haar nog geen achterlijk mens of wat dan ook. Dat ze een hoog gewicht heeft, dat staat wel vast. En dit mag inderdaad gewoon stemmen en dat is maar goed ook.
@viezefreddyw: Je mag zeker je mening uiten maar zo demonstratief voor een auto gaan staan met een minister erin is gewoon gevaarlijk.
@burninrubber: Zo af en toe is het even nodig om wat extra maatregelen te nemen om je mening over te kunnen brengen. Ik weet ook niet wat er gevaarlijk aan is om voor een auto te gaan staan die stilstond…
@viezefreddyw: maar weet ook niet wat er mis aan is als je op je bek gaat als je de aanwijzingen van een agent negeert.
Dan kan je verwachten dat de agent actie gaat ondernemen, daarmee loop je een zeker risico. Dat heeft ze nu wel geleerd neem ik aan.
@viezefreddyw: Oneens ;)
@lambo4all:

Na hoeveel kilo zou iemand niet meer mogen stemmen dan ??
@lincoln: dat ligt aan de lengte/gewichtsverhouding, hebben we een speciaal tabel voor incl. correctie van 1,5 kg
@lincoln:
Als hij/zij niet meer in het stemhokje past? ;-)
@lincoln: geen idee maar ik vind dat ‘dikkies’ ook extra moeten betalen als die gaan vliegen. Voor overgewicht moet je immers nog altijd betalen.
@lambo4all: hallo zeg, effe wat meer respect voor je moeder hè
Tja ze is niet zwart of moslim he…. nee grapje prima de agent vrijuit gaat
@sjeppie156: ik ben “zwart”
Ugh, dat mens… Je kunt de dagbesteding bijna voorspellen. Opstaan, telegraaf app open, dikke bmw en roverheid etc, koffietijd (het programma welteverstaan), om 12:30 broodje eten, half drie Dr Phil en om half zes aan de piepers. En morgen gewoon weer. Dikke BMW!!! Roverheid!!!
@E34M5Touring:
vet wijf, ja, maar ze kwam wel op voor haar gemeenschap, zie ik merendeel van autoblog reaguurders niet doen.
@super: Ik zeg nergens vet wijf, ben de laatste die dat kan roepen namelijk. En dat ze voor dr gemeenschap opkomt vind ik bewonderenswaardig maar ik irriteer me aan het Dikke BMW. Altijd dat geschop tegen alles wat maar rijk lijkt komt me echt de strot uit in NL. Ik werk keihard om me leuke dingen te kunnen veroorloven en dat steekt me dan. Ik kom dit soort volk namelijk in mijn werk dagelijks tegen. T’is de schuld van de jongs in pak en al die andere onzin. Een van de redenen waarom ik mijn greencard ben gaan aanvragen voor de US
@E34M5Touring:
hmm, lijkt een beetje op overgevoeligheid als je zo extreem reageert.
@E34M5Touring: ik begrijp wat je zegt. Het “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” is omgeslagen in afgunst. Waarom zou je elkaar niet succes (en bijbehorende luxe) gunnen? Wat dat betreft zijn Nederlanders een kortzichtig volkje…
@E34M5Touring: Het is allemaal de schuld van de banken!!! én rutte natuurlijk, daar hebben we nog 1000 euro van tegoed!!! pffff de rijken worden rijken en de armen worden armer!! De graaiers aan de top, daar ligt het aan!! Zomaar wat quotes die die dame in kwestie uit zou kunnen kramen…
@tmenges: och de sp had er 3000 pp gestuurd, en toen nog even een grote zak naar Afrika.
@E34M5Touring: Ben ik het niet mee eens, buurman heeft een gloednieuwe BMW 330 PHEV, meteen de politie gebeld want het is natuurlijk raar dat de buurman een dikkere auto heeft dan ik.
@purepet9229: buurman is een succesvollere dealer als jijzelf?
@super: Je kent ze allemaal persoonlijk, knap van je ;)
@E34M5Touring:

Niet zo indrukwekkend als die knul in China op het plein van hemelse vrede ..
Maar ze stond er wel ..
@lincoln: Nogmaals, haar actie kan ik wel begrijpen. De houding en het vingertje wijzen naar alles wat maar in pak loopt etc een stuk minder.
@E34M5Touring:

Die vrouw had altijd het laagste IQ van het dorp ..
En is nu bij de gemiddelde ..

Toch kut zo een asielzoekerscentrum ..
@lincoln: Jezus ik moest hier echt even om lachen, dank je wel!
@lincoln:
Welnee, jij bent volkomen verkeerd geïnformeerd.
Ze is nu juist degene met het laagste IQ in het dorp. Arme, arme vrouw.

We weten immers allemaal dat Asielzoekers een enorme zegen zijn voor dit land, en daar zitten volgens menig politicus en COA-medewerker vrijwel alleen maar hoogopgeleiden tussen. Een zegen voor dit land mijnheer.
Vrijwel alleen maar doctoren en en ingenieurs. En bakken geld nemen ze mee. Naar verwachting komen er dit jaar nog gezellig minimaal 90.000 bij, dus binnenkort zijn we met afstand het slimste land ter wereld. Een glorieuze toekomst in het verschiet. Om in lijn met deze website te blijven: met dikke BMW’s voor iedereen!
De Verenigde Nederlandse Emiraten aan de Noordzee, met licht Arabische invloeden. Dubai zal bij ons verbleken!
Ik heb mijn nieuwe M5 vast besteld.
-cynical mode off-
@tinustiguan: Verenigde Nederlandsche Emiraten, goed gevonden!
Onder leiding van Sjeik Geert W. of zou het toch eerder de Partij van de Asocialen worden.
@e34m5touring: Die wacht sowieso gewoon tot de Telegraaf op de mat valt hoor. Te dikke vingers voor een smartphone jongus!
“Die man die truk mie d’r veur weg” gaat dus gewoon vrijuit en terecht.
Het is mijn type mens niet, maar toch vond ik dat ze bij Pauw! destijds een redelijk aanneembaar verhaal neerzette. https://youtube.com/watch?v=r1hb0O47Qm4
Tokkie 2.0
Vette video !!!
Anyway ..
Als je als politie agent niet effe langs gaat met een bloemetje om duidelijk te maken dat het niet je bedoeling was en een miscalculatie van beide kanten ..

Dan ben je gewoon een minderwaardige paardelul ..
@lincoln: als je direct met aangiftes gaat smijten terwijl op de beelden niks bijzonders is te zien… dan snap ik dat men het zakelijk gaat houden.
@bennieokkels:

Nee want juist dit soort stugge houding leidt tot een kloof tussen de burger en het gezag !

Ooit kreeg je hier gewoon een pak op je sodemieter van oom agent als je aan het klieren was, drie dagen later zei diezelfde agent je gewoon weer gedag !
@bennieokkels: Als je een voertuig met een minister erin gaat blokkeren, moet je inderdaad ook niet gek staan kijken als je enigszins hardhandig aan de kant wordt gezet.
Zwaar lichamelijk letsel. Is dat letsel aan een zwaar lijf?
Hulde voor het kordate politie optreden, regelverkeerswet is vrij duidelijk , ja mag het verkeer niet hinderen.

WW = WegenVerkeersWet Artikel 5
Voor het geval bepaalde gedragingen niet geregeld zijn, voorziet Artikel 5 van de WegenVerkeersWet in de handhaving van ongewenste gedragingen. Dit artikel 5 wordt het ook wel het ‘kapstokartikel ‘ genoemd.

Artikel 5 – Kapstokartikel
Het is eenieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt, of kan worden veroorzaakt, of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.

De omschrijving “eenieder” geeft aan dat hetgeen in artikel 5 vermeld staat voor iedereen geldt. Ook als je niet zelf direct aan het verkeer deelneemt kan je gedrag van invloed zijn op de veiligheid van anderen binnen het verkeer. Bijvoorbeeld: voetballend op straat, of takken verbranden in je tuin, waardoor het zicht wordt belemmerd. Maar ook rijdend in je auto als situaties niet geregeld zijn mag je de verkeersveiligheid nooit in gevaar brengen. Niet geregelde situaties vallen onder verkeersinzicht
Op zichzelf is de kous nu nog niet af, het OM heeft beslist niet te gaan vervolgen, maar het zou me niets verbazen als Hilde hierover haar beklag gaat doen. Aangezien het discutabel is of die agent de vrouw zo hardhandig omver had mogen gooien zou er (in ieder geval voor de vorm) nog wel eens een zaak kunnen komen. Sowieso heeft het OM standaard de schijn tegen als het een agent niet vervolgt, wie gaat er nou vrijwillig z’n vriendjes vervolgen?
Tsja, als je niet voor een auto van een minister gaat staan, om op deze manier een statement te maken (niet helemaal gelukt, dat terzijde…), wordt je ook niet weggeduwd door een agent en struikel je ook niet over je eigen frituur lichaampje. Kortom: prima uitspraak. Mocht ze het er niet mee eens zijn: ga maar naar een onbewoond eiland. Scheelt de Nederlandse belastingbetaler weer enkele €. Want tsja, uitkering.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).