Uitvinding uit Marokko: fiets met zonnedak

Auteur: , 32 Reacties

Ewa arobi, de beste e-bike is geen Stella maar een Marokkaanse Solar E-Cycle.

Solar-E-Cycle

Je kent het wel, je rolt dagelijks door de stad op je Vespa Ciao van straathoek tot straathoek om voldoende floes te vergaren zodat je kan shinen op vakantie in Marrakech, maar die benzinekosten spelen je parten. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de ‘Solar E-Cycle’ van Steinrich.

Dit bedrijf wil de mobiliteit op het Marokkaanse platteland verbeteren en denkt dat ‘zonnewagens’ daarvoor het ideale middel vormen. Vooralsnog hebben ze vier prototypes gebouwd van hun Solar E-Cycle en die rollen momenteel in Rabat door de stad.

Ewa

Uiteindelijk is het de bedoeling dat mensen op het platteland een kans krijgen om uitstapjes te maken. Zij kunnen dan de autofietsen huren voor vijf tot tien dirham, aldus Roger Christen van Steinrich tegen de Huffington Post. Christen is de oprichter van het project en werkt samen met Marokkaanse partners. Eerder maakte Steinrich al 70 zonne-auto’s in Kenia.

De autofietsen hebben verdacht veel weg van twee aan elkaar geflanste fietsen met een dakje erboven en een aanhanger erachter. Op dit dak en op de aanhanger zijn zonnepanelen gemonteerd die de energie leveren om vooruit te komen in het verkeer en het leven. In de contrapties is een GPS-systeem ingebouwd zodat bedrijven en eigenaren de wagens kunnen volgen. Het zijn eigenlijk net Tesla’s dus.

De fietsen zijn uiteraard ook goed voor het milieu en daarom wil de maker ervan ze onder de aandacht brengen tijdens de volgende klimaattop van de Verenigde Naties, waarvoor politieke milieubonzen van over de hele wereld eind oktober per jet naar Marrakech komen.

Vind jij deze autofiets wel tof of ga je liever wakka?32 reacties

Alles is beter dan wakka …
We wachten met smart op de eerste solar bakfiets in NL
Gestolen idee?
@bmwm3gtr: haha de ibahesj maakt geen kans tegen deze millieubewuste mokers
@bmwm3gtr: alleen de fiets zelf waarschijnlijk… (badumm tssss)
@850t5r: Klopt helemaal!
@bmwm3gtr: ja, is dit de bakfiets waarop je mama je dagelijks naar de basisschool brengt. Moet vast frustrerend zijn om nu elke dag hand in hand te moeten lopen
@ziekegeest: + waarschijnlijk
Wat is er mis met gewoon trappen?
Denk dat een scooter beeter aanslaat onder de jeugd.
@racerx: Elektrische scooters en zonnepaneeltjes bij het verhuurbedrijf, veel betere optie. Waarom zou je die panelen meenemen? Daarvoor hebben ze accu’s uitgevonden.
@metalmike: Juist, lijkt me qua mobiliteit ook alleen maar positief.
@racerx: *beter.

Zie ‘m nu pas.
Hmm hou ze maar daar.
Ik had eigenlijk de hoop dat er ooit auto’s komen die overdag op de zon kunnen rijden. Nu zie ik dat ze zelfs voor een “fiets” al een extra kar mee moeten trekken, en dat in Marokko.

Wel een geinig idee verder. Lekker luchtig enzo ook.
5 tot 10 dirham…
0.50 tot 1 euro…

Blij dat ik in Nederland woon.
@rachid: er staat niet bij of dit nu voor een dag of een week is..
In de tekst heeft Marokkaanse platteland een link naar de arrestatie van Badr Hari. Discriminatie! Mocro lives matter!
@hollandsemarokkaan: Hoort er bij. Ik zou het zelfde gedaan hebben als ik hier blogmeneer was.
@hollandsemarokkaan: eh? Discriminatie? Dude, als je een grap wil maken over discriminatie, doe het dan goed he.
@BaRa: was geen grap maar ook weer niet serieus. Als ze in Engeland iets ontwikkelen dan zal er wel niet doorgelinkt worden naar een bekende veroordeelde. Wellicht komt het door het weer. Tijd om buiten te gaan spelen. Zit jij trouwens echt te wachten op goede grappen over discriminatie?
@hollandsemarokkaan: weet je wat het grootste probleem is? Dat lui zoals jou er een probleem van maken. Integreer nou eens echt en slik dit soort dingen gewoon. Dat doet het Nederlandse volk ook!
@lekbak: ik heb nooit aangegeven dat het een probleem is. Lees het maar nog eens terug. Mijn ouders zijn nederlands net als ik. Mijn opa was een mocro. Zelf ben ik geboren en getogen in Rotterdam. Afgestudeerd en een eigen zaak voor juridische hulp. Bedankt voor het advies om te integreren. Voor de rest lekker blijven slikken jij en vooral onderscheiden blijven maken tussen volkeren facepalm.
@hollandsemarokkaan:

De hele definitie van discriminatie is al 1 grote grap ..
@lekbak: Wat is dat toch met Nederlanders (ik zelf ook soms) die gelijk op hun achterste poten gaan staan, als iemand over discriminatie begint. En het is trouwens ‘dat lui zoals JIJ en niet JOU’. Je kan zelf niet eens goed Nederlands, maar hij moet wel beter integreren. Vervolgens roeptoeter je ook nog is dat hij dit soort dingen moet slikken want dat doet het Nederlandse volk ook. Hier sluit je hem dus al uit om Nederlander/Marokkaanse Nederlander te zijn want hij valt blijkbaar volgens jou niet onder de Nederlanders. En toch maar blijven zeiken dat meneer moet integreren.
@jeanclaude:

Mohammed VI denkt daar heeeeeel anders over ..
mocht wel iets kleiner
Lekker handzaam modelletje ook. En die stroom is voor de trapondersteuning ofzo? Ik snap er geen wolla van.
@Gulli: dat lijkt me wel ja, inderdaad vreemd dat de tekst hier verder niks over zegt. Journalistiek van autoblog niveau….maar we blijven wel terugkomen. :)
@jaapiyo ewa sahbi, wist niet dat je mocro was ;)
Wollah!!11!!11
Handig zon extra brede fiets met grote aanhanger erachter…vraag me af of ie wel es in marrakech is geweest….?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).