Politievakbond: ‘niet bekeuren voor kleine overtredingen’

Auteur: , 35 Reacties

De Nederlandse 5-0 heeft ruzie met minister Opstelten, en dus gaat vanaf vandaag de kont tegen de krib, als het aan de vakbonden ligt.

Politie speelt vanaf vandaag minder met je prive

Aangezien de Nederlandse ibahesh al 4 jaar op de nullijn zit vinden de bonden het hoog tijd voor (3,3%) meer salaris en bonussen. Hun minister, Ivo Opstelten, is het daar niet mee eens. Omdat de partijen niet bij elkaar kunnen komen gooien de bonden het over een andere boeg en raden hun leden aan vanaf vandaag niet meer te bekeuren voor kleinigheden.

Geen richting aangegeven bij het wisselen van rijstrook of verlaten van een rotonde? Niet helemaal tot stilstand gekomen voor een STOP-bord? Dan kom je er eerder met een waarschuwing dan met een flap af. Mocht je echter met 3 promille in je bloed al append een halve kleuterklas wegvagen of je motor met open uitlaten op het achterwiel door de Kalverstraat rossen, dan hoef je niet op clementie te rekenen.

Ik denk dat we deze (niet-bindende) actie vooral symbolisch moeten zien, want gelukkig schrijft ook nu niet elke blauwe-pettendrager direct een bon voor iets kleins, en flitskasten en trajctcontroles doen niet mee aan de actie.

Worden onze agenten onderbetaald? Ik zal niet zeggen dat het een vetpot is bij de politie, maar met de huidige mini-inflatie is het minder schrijnend om op de nullijn te zitten. Het is niet alsof politieagenten de enige (overheids-)werknemers zijn die dit overkomt.

Foto: Nederlands bekendste blurmeneer flipt hem.35 reacties

Wedden dat ze gewoon doorgaan met snelheidscontroles…
@norge: jep… Stonden gister gewoon met een flitsauto.
Alleen als je staande word gehouden krijg je een waarschuwing voor lichte overtredingen ofzo.
Flitsen gaat gewoon door :(
rekening krijg je thuis gestuurd…
Ik hoef niet te tanken schat! DAGGG!!!
@nvhuijkelom: kan iemand nog even citeren wat hij erna zei? Ik weet het even niet meer. Als iedereen een zin citeert komen we er wel
@marikoelolo: wat is er, ik had mijn gordel niet om, nu hebben ze mij aangehouden..
@jamesbond007: jullie spelen met mijn privé!!!
@jamesbond007: Je kan naar je werk, IK HOEF NIET TE TANKEN SCHAT, OKÉ?! DAGGGGGG!!!! WAT IS ER MENHEER, HÉEEE, OPROTTEN MET DIE CAMERA JULLIE SPELEN MET MIJN PRIVÉ LAN.
@nvhuijkelom: blijft een heerlijk filmpje.
IK HAD MIJN GORDEL NOG NIET AAN :’)
Als zij van de nullijn af moeten, moet ik in het onderwijs dat ook. Misschien moet ik ook maar aan de burgerlijke ongehoorzaamheid.
@peugeotgti: waarom zou jij dat dan ook “moeten” ?
@pieterpoes:
Omdat de popo blijkbaar denkt dat het werkt. Is het proberen waard, lijkt me.

Ik sta hier iedereens kinderen klaar te stomen voor de toekomst voor een belachelijk loon. Al die omhooggevallen semi-elitaire klootzakjes in de politiek zijn precies het soort ouders dat als eerste een grote bek opzet als de opleiding van hun kinderen niet aan hun verwachtingen voldoet.

Met andere woorden, als die semi-elitaire klootzakjes vinden dat de hermandad meer geld moet krijgen, erkennen ze in feite dat het tijd is om nullijnen los te laten. Als er één sector is die dan ook aan de beurt is, is het het onderwijs wel..! Ik sta inmiddels ook alweer 5 jaar op de nullijn. Daarom MOET ik het ook, snappez-vous?
@PeugeotGTI: Nee duidelijk, vroeg het mij alleen af.
@PeugeotGTI: je kiest toch zelf voor een baan met een ‘belachelijk loon’?

Welke regio geef jij les? Dan kan ik ervoor zorgen dat je mijn kinderen niet klaar gaat stomen met – onder andere – je kortzichtige visie op politici.
Tijdje terug met de deflatie hoorde ze je niet klagen. Ik vind t wel eerlijker om de lonen te compenseren met de inflatie, overheid moet eenmaal bezuinigen, dus geen bonussen meer en geen loonsverhogingen. Daarvoor neem je maar een meer risicovollere baan in de commerciële sector.
@Thijsj: Ja joh, politieagent is een baan zonder risico’s. Dream on…
@donvincenzo: toen ik t plaatste dacht ik alwel ja hier gaat iemand zo op reageren, maar uit de context zou je op moeten kunnen maken dat ik financieel risico bedoel. Ambtenaren worden veel minder snel ontslagen.
@Thijsj: Tijdje terug met de deflatie? Wanneer was dat?
Verder snap ik je verhaal niet echt… Je vindt dat de lonen moeten worden gecompenseerd aan de hand van inflatie (geldontwaarding), dus geen bonussen en geen loonsverhoging?
Compenseren naar inflatie betekent dus juist dat de lonen omhoog moeten…

Risicovollere baan de in de commerciële sector… Zoals? De bonussen daar zijn ook niet meer wat het geweest is… Of gaan we een bankdirecteur nu vergelijken met een agent?

Als jouw salaris elk jaar stijgt ter compensatie van inflatie, waarom die van agenten en leraren niet? Agenten lopen de laatste jaren wel steeds meer risico. (aanslagen, overvallen met automatische wapens) Van mij mogen ze er best wat bij krijgen…
@ibmg: zoals ik al aangaf over risico’s, ik bedoel daarmee dat ambtenaren niet zo snel ontslagen worden als de prestaties ondergemiddeld zijn.

Lonen moeten inderdaad gecompenseerd worden met de inflatie, maar dat is geen loonsverhoging, want je koopt er nog steeds hetzelfde mee. Er zit dus wel een verschil tussen compensatie en verhoging. De agenten hier willen een verhoging zodat hun koopkracht(welvaart) toeneemt, compensatie zorgt er alleen voor dat men hun koopkracht behoudt.

Eind vorig jaar, begin dit jaar was er sprake van een beetje deflatie volgens mij. Ik heb zo even geen bronnen gemaakt. Mocht ik het toch fout hebben, excuus.
@Thijsj: Een baliemedewerker bij de bank wordt ook niet ontslagen bij tegenvallende cijfers. Je vergelijkt appels met peren.

Loonsverhoging is gewoon loonsverhoging… Of je het nu compensatie noemt of niet. De verhoging die zij nu eisen is ter compensatie aan voorgaande jaren waar de lonen werden bevroren. Zij willen het verlies aan koopkracht van voorgaande jaren nu dus graag terug zien.

Ik vroeg je dan ook niet naar een lesje economie, maar naar je reden waarom de een wel gecompenseerd moet worden en de ander niet. Je komt met het argument dat ze dan maar een risicovollere functie moeten zoeken in de commerciële sector, kom dan ook met een vergelijkbare functie.

Een tijdje terug met deflatie hoorde je ze ook niet klagen… Het gehele jaar zien we inflatie terug maar volgens sommige EU rekenmethodes was er eind december 2014 een dipje van -0,2%
Volgens het CBS gewoon 0,7%
What the F is de ibahesh nou weer? Moet tegenwoordig een slang woordenboek erbij pakken om AB te volgen.
Nou, als ik naar de context van het artikel kijk gok ik op de landelijke kantklosvereniging.
@sir_smokalot:
Is moeilijk, begrijpend lezen…
@PeugeotGTI: Nee hoor. Maar als ik slang wil horen ga ik wel rond het station of in de Bijlmer rondhangen…
@sir_smokalot: Zelf geschreven. Leuk hoor. Leest alleen absoluut niet prettig. GeenStijl schrijfstijl hoeft niet altijd grappig te zijn en toegepast te worden. Vind je artikelen waarbij je dat achterwege laat een stuk beter. Heb je helemaal niet nodig namelijk.
@camber24: is Marokkaans voor ‘politie’
@camber24: Ik vind het altijd wel prettig om door Veelroker een beetje qua slangologie op peil gehouden te worden. Dus hierbij een Barrystevensje: vooral doorgaan!
“Ondanks de bevriezing van de lonen overweegt Ivo Opstelten een nieuwe carriere als agent”:

http://thepostonline.nl/wp-content/uploads/2015/03/ANP-1000_31768295-611×328.jpg
@sir_smokalot: ehhh ehhhhhhhhh, meen je dat ehhh ehhhhhhhhh?
@sir_smokalot: Enig idee hoe hard we reden?
-Nee
Ik op dit moment ook even niet.
Geen richting aangegeven bij het wisselen van rijstrook of verlaten van een rotonde? Niet helemaal tot stilstand gekomen voor een STOP-bord? Kom naar Belgie, de Belgische politie beboet dit nooit, ook al staken ze niet :)
Dit irriteert de mensen mateloos, maar geen probleem, de Belgische politie trekt zich daar gezellig helemaal niet van aan :), belastingen innen, euh, sorry, snelheidscontroles zijn nu eenmaal belangrijker.
Ik zie op spotdiecontrole.nl alleen al in de provincie noord-Holland al 8 controles staan. Ook stonden ze in Soest vanmorgen te laseren. Dikke sjaak met dat staken, er wordt gewoon gecontroleerd. Die kas moet toch gespekt worden.

Kutland. Jammer dat niet iedereen dat inziet en op de Libertarische Partij stemt. Dan kan het nog wat worden.
Tja dubbel. Agenten die snel klein boetes geven zullen de band tussen politie en burgers niet verbeteren (en waag het niet te zeggen “het is maar mijn werk…”).

Tegelijkertijd kan je moeilijk zeggen dat ze geen boetes moeten geven voor richtingaanwijzers. Want er zijn helaas zat mensen die nooit hun richtingaanwijzer gebruiken.
Dus hoe hard mag ik nu rijden zonder een bekeuring te krijgen?
Gaat het uiteindelijk toch maar om 1 ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).