Vanochtend de zwaarste ochtendspits dit jaar

Auteur: , 19 Reacties

En het is nog steeds druk op de Nederlandse wegen. Opmerkelijk, mede omdat er geen vlokje sneeuw bij is komen kijken.

Foto: Twitter VID

Er stond vanmorgen rond 8:00 uur 527 kilometer file, waarmee de drukste ochtendspits van dit jaar (5 februari, 472 kilometer door sneeuw) met gemak is overtroffen. En dat terwijl de weersomstandigheden lang niet zo slecht zijn als toen.

Inmiddels is de grootste drukte verdwenen, maar met name rond de grote steden staan nog lange files. Totaal is er nog altijd zo’n 175 kilometer file te vinden op de Nederlandse wegen, mede doordat er een paar ongelukken hebben plaatsgevonden.

Volgens de Verkeers Informatie Dienst passen de lange files in de herfstprognose: gemiddeld genomen waren de files al het hele jaar langer dan vorig jaar. Voeg daar het slechte weer aan toe en het is hommeles in Nederland.

Mocht je nog ergens stilstaan: sterkte. Ondertussen houden wij ons hart vast voor wanneer het échte winterweer zich in ons landje komt melden.19 reacties

Haha Ik was twee uur kwijt om van eindhoven naar utrecht te rijden vandaag……….
@nvn1993: ik meer dan twee uur van rotterdam naar utrecht :). Doe het 5 dagen in de week dus ben wat gewend :)
slecht weer, en de trein rijdt nog steeds.. zal wel meevallen met het weer dan toch?
ik stond zowel vandaag als gisteren op binnendoorwegen door dorpen in de file. Dan weet je dat het crisis is.
Op 5 februari waren ze allemaal op weg naar mijn verjaardagspartijtje. Maar vanochtend had ik er niets mee te maken.
@Original_Arnoud: Dan heeft er vandaag toch echt iemand een groter feestje georganiseerd.
Komt door de aanslagen in Parijs…
@Rick-dos: Het is de schuld van de Rabobank.
@kapitein: thanks obama
Is het misschien een reactie op het mijden van het OV zoals de Fransen doen? En niet alleen wegens dreiging, maar ook omdat de NS te kort treinen inzet en het OV daarom ook gewoon niet te doen is?
@dutchdriftking: nederlanders zijn toch nuchter? Het ov is sowieso kut. Je komt bijna overal in de buurt. Maar nooit op de plek waar je echt wilt zijn
nou ja, zolang de dure trein nog vergeleken wordt met je eigen auto, blijft het druk op de wegen..
tenzij je wel graag samengedrukt tussen andere zwetende forensen, staand, van A naar B wil, maar doe mij dan maar een file..graag zelfs…
Je heb met de sneeuw natuurlijk ook veel minder auto’s op de weg. Het zal je verbazen hoe veel mensen hun auto thuis laten op zulke dagen. Of dat mensen zichzelf thuis laten en thuis aan de slag gaan.
We hebben 30 minuten gedaan om door malden bij Nijmegen te rijden, een klein gehucht van een paar km
De trein is in NL ook gewoon belachelijk duur. Kortingskaarten zijn er wel, maar daar zitten vaak weer zoveel voorwaarden aan verbonden dat je alsnog het volle tarief betaalt.
Ach, van Oost-Rotterdam naar het centrum kan ook 1,5 uur duren hoor als je pech hebt :P Leuk die A20 en A16 vanmorgen, daardoor stond het op de toegangswegen onder de snelwegen door dus ook muurvast, en in het centrum zelf.
527 kilometer, dat is dan alleen op de A wegen? Want de site van de ANWB toonde om 8:20 bijna 1000 km aan file..!
Wie weet wat bij velperbroek A12 richting Utrecht aan de hand was. 2 rode kruizen boven de weg rond half 8. Verkeer werdt via de rotonde geleid. Opeens kruizen weg en het leek alsof er niets aan de hand was.
Dit is trouwens wel alleen geldig voor de VID. Want de ANWB liet weten dat er ergens in februari 550km stond, dus volgens hun was dit niet de zwaarste…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).