Vanquish Zagato Shooting Brake gezien in het vlees

Auteur: , 26 Reacties

Een bijzondere verschijning.

Vanquish Zagato Shooting Brake gezien in het vlees

Aston Martin en Zagato hebben van de Vanquish een exclusieve reeks gemaakt. Op basis van het V12-model komen onder meer een Coupé, Volante, Speedster en een Shooting Brake. De ene variant is nog zeldzamer als de ander. Het is met recht opvallend te noemen dat er zelfs enkele creaties van deze serie op Nederlands kenteken staan. ‘We’ hebben op dit moment een Coupé (á 768.000 euro) en een Volante (á 820.000 euro) op gele platen.

Van de reeks is de Shooting Brake misschien wel de bijzonderste variant. De koets is dermate anders dat er van de reguliere Vanquish nog maar weinig over is. Tot nu toe was de Shooting Brake enkel zichtbaar op computerplaatjes. Daar is nu een verandering in gekomen. Een Brit zag een prototype van de auto rijden op de M25 in het Verenigd Koninkrijk. Hij deelde de foto op Reddit.

De auto’s krijgen de krachtbron van een Vanquish S. Dit betekent 600 pk uit een atmosferische 5.9 V12. De laatste van zijn soort, want Aston Martin heeft inmiddels de opvolger klaarstaan in vorm van de DBS Superlegerra, met een 5.2 liter twin-turbo V12.

Een prijs is door Aston Martin of Zagato nooit bekendgemaakt. Verwacht ongeveer een gelijkwaardig bedrag met de Volante. Wat zou het tof zijn als deze ook naar Nederland komt. De Shooting Brake is niet minder exclusief dan de Coupé of de Volante. Ook van deze variant komen slechts 99 stuks. De Speedster is de zeldzaamste. Deze gaat vermoedelijk meer dan een miljoen euro kosten en van deze Zagato worden slechts 25 exemplaren gebouwd.26 reacties

Werd gisteren ingehaald door een V8 Vantage Volante uit de jaren tachtig.
Wat een geluid!! (en wat een klappen uit de uitlaat)
Mehh, vind het niet echt een mooie auto. Aparte verhoudingen en vreemde lijnen. Terwijl de coupé juist wel weer een mooi beestje is.
@viezefreddyw: is dat niet het idee van een shooting brake?
Oei, zo van de achterkant oogt t wel heel raar
Zagato betekent volgens mij hit & miss in het Italiaans.
‘ Dave Roelvink é Boef sono cantini zagatoïste ‘
@desjonnies: Gast hoe verzin je het weer, maar ja je raakt de spijker op zn kop. Kan geen betere metafoor bedenken ook.
Die achterruit is enooooorm!
Heel erg apart, kan m niet mooi en niet lelijk vinden. Beetje vreemd
Hoop geld voor een misvormde Scirocco. Waarom is dit een sb en geen hatch bijvoorbeeld?
@porschepdk: Heel simpel, klinkt duurder.
Net als de flauwekul van de Duitsers: 4-deurs coupe (kan niet), Audi A3 limosine (een gemiddelde Kia is ruimer). Als je een 3 serie coupe 4 serie noemt terwijl hij kleiner is, dan kan je hem duurder verkopen, want 4 zit toch dichter bij de 5.
Zo simpel kan het soms zijn.
Geef het beestje een andere naam en mensen betalen er gerust 4.000 euro extra.
Heb Zagato wel eens mooiere dingen zien doen met een Aston Martin. Ik noem een DB4 GT. Deze Vanquish oogt nogal log. Te log zelfs.
Deze mag van mij heel hard doorrijden, zodat de achterzijde slechts een puntje aan de horizon wordt.
@lecomte: Ik doe dan zeker mn raampje even open! Ga dan wel appen of ieta anders doen waardoor ik het design negeer.
@fmgarcia: Hahaha, ja precies!
@lecomte: dus er 1 spyshotje uit, en deze hollandseboerenjongen kraakt het werk van een gerenomeerd italiaans designhuis af….yeah right.

en het is nota bene onze vinex luizenmoeder nog wel
@deeberton: Ach kijk, daar heb je onze gefrustreerde poedel weer. Zeg jij doet toch plaatjes draaien? Ook met werk van anderen? Crea hoor.
@lecomte: Neen, ik denk dat je de verkeerde voor je hebt. Maar ik durf met zekerheid te zeggen dat je best onder de indruk zult zijn als dit apparaat langs komt rijden. Meer onder de indruk van bovenstaande aardappel-foto.
@deeberton: Onder de indruk zijn is iets anders dan iets lelijk vinden. Ik vind de achterzijde niet mooi. Wat jij er van vindt mag jij weten natuurlijk.
Na 3x kijken kan ik er wel aan wennen
Lijkt wel zo’n rood schild uit Mariokart.
Ik lees KJ8 (of B) TTX als kenteken. Dat is toch geen Nederlans kenteken?
@lacker: Lijkt mij ook niet. Lijkt meer op een Brits kenteken.
@lacker: “Een Brit zag een prototype van de auto rijden op de M25 in het Verenigd Koninkrijk. Hij deelde de foto op Reddit.”
Zeldzamer dan 😘
De daklijn lijkt anders te zijn ten opzichte van de digitale renders
Hoewel ik het idee van een eigen interpretatie van een coachbuilder zeker aanmoedig kan ik niet zeggen dat ik altijd even te spreken ben van de ontwerpen van Zagato. Dit vind ik ook niet echt heel denderend. Ongetwijfeld ook weer al lang en breed uitverkocht vermoed ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).