Velen onterecht beboet door falende trajectcontroles

Auteur: , 31 Reacties

Het Openbaar Ministerie stuurt minstens honderden onterechte snelheidsbekeuringen per jaar, door een fout in trajectcontroles. Het OM heeft dit tot nu toe altijd verzwegen.

Porsche Panamera met fietsenrek

Vooral bestelwagen- en camperchauffeurs moeten uitkijken. Het camerasysteem wat gebruikt wordt voor de trajectcontroles herkent deze voertuigen soms als aanhanger. Dat zou betekenen dat je dus een boete krijgt als je de 90 km/h per uur overschrijdt. Ook auto’s met fietsenrek zijn niet veilig voor het systeem. Volgens het OM is het ‘theoretisch’ mogelijk dat ook zij onterecht gepakt zijn.

Het probleem is inmiddels zo groot dat elk jaar 200 tot 300 bestuurders een klacht hierover indienen. Hoeveel mensen daar nog bijkomen die niet-wetend gewoon betalen, is niet bekend.

Een kwalijke zaak waar snel iets aan gedaan moet worden, toch?

Mooi niet! Het OM laat weten gewoon door te gaan met het uitschrijven van onterechte boetes. Het is een geautomatiseerd systeem dat niet zomaar stil gelegd kan worden. Mensen die twijfelen over hun boete moeten zich maar melden. (via: RTL Nieuws)

Met dank aan lenny98 voor de foto.31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Vanwaar de foto van deze Porsche erbij? Snap het niet helemaal wat die met het artikel te maken heeft..
@ericbmwm5: Psst …..fietsenrek……
Auto’s met fietsenrek zouden ook gewoon aanhanger snelheid moeten houden.
Volkomen terecht dus.
@norge: Als je af en toe de fietsen zie bungelen, zou dat idd geen gek idee zijn.
@arjontje: ja heerlijk, Nog meer langzame weggebruikers.. Zet de fietsen goed vast en je kan gewoon honderder kilometers langs met 160 door duitsland knallen. No problem, spreek uit ervaring.
@lambo4all: Nee files omdat er een fiets van zon rek is gedonderd, dat is fijn wou je zeggen. Heb het vaak genoeg gezien dat het net goed ging. Dan liever iemand die wat langzamer op de rechter baan rijd.
@arjontje:

wat wil je zeggen dan ??

iedereen heeft vaak genoeg gezien dat het goed ging ..
@norge: idd, net als leaseauto’s!
@rolf92: leaseauto’s? De linkerbaan zou gereserveerd moeten worden voor leaseauto’s! Dit zijn relatief nieuwe auto’s waarvan de berijders een serieuze bijdrage aan de economie leveren en die ook nog bergen belasting betalen (BPM+BTW+HSB+bijtelling).
@mashell:
De linkerbaan is meestal al bezet door drukkende gehaaste leasers. Tja, wat wil je als je zelf onderhoud en brandstof niet hoeft te betalen..
En de bijdrage d.m.v. BPM en bijtelling valt te betwisten aangezien de meeste leaseauto’s muesli gebakjes zijn!
Maar van mij mag je de linkerbaan hebben hoor! Blijf daar dan wel rijden en niet naar rechts gaan! Dan denk ik alleen dat ‘jullie’ minder doorrijden dan ik.
@reactief: Mijn leaseauto is zeker geen muesli gebakje. ik betaal serieus bijtelling over een A6. netto is het gelijk aan privé rijden, alleen dan zonder de onderhoudsrisico’s

drukken en haast hebben heeft niets met leasen te maken, maar alles met het niet kunnen plannen van je agenda. daar moet je in het verkeer niets aan doen, maar in hun baan..
@wimbers:
Ik generaliseerde dan ook in overdreven mate ;-)
@reactief: dan is het goed.

ontopic: 90 is natuurlijk bruut hard met een aanhanger….
en hop, naar frankrijk waar je 130 mag. handig he, europa..
@norge: zodat er nog meer files bij komen?
@norge: Dat vind ik onzin, gewoon fietsen goed vast zetten…..
@norge: weet je, goed idee, ook auto’s met een ski koffer, of dakdragers.. Nee ook gewoon auto’s met trekhaak, ook al zit er niks achter……..
@gast:
Nu je het zegt, die skikoffers heb ik ook een aantal keren open zien staan op de autobahn.
Gewoon verbieden dus die zooi…, zo’n moonboot kan heeeeel hard aankomen….
Trouwens ik heb ooit in Zuid Duitsland in de file gestaan omdat er een kneus zijn raclette set verloren was, zullen we dat dan ook maar verbieden….
@jrk68: ik rij al jaren met een skibox op het dak minimaal 1 keer per jaar naar de wintersport. Omdat enkele het ding niet goed vastzetten zijn niet alle boxen levensgevaarlijk. Ze worden getest met snelheden van 200 km/h dus veilig zijn ze zeker.

Verbieden van dergelijke aanhangsels is onzin…
@Jipp: Gewoon mensen die te dom zijn om ze te gebruiken verbieden…
Op zich niet eens zo heel schokkend, deze fout in het systeem.
Wat dan wel weer opzienbarend/schokkend is, is het volgende: (uit de RTL bron)
“Het probleem bestaat al tien jaar en het OM weet er van, maar heeft automobilisten nooit gewaarschuwd.”

10 jaar!!! En dan er nog niks aan doen… Dat slaat nergens op. Ieder ander bedrijf in Nederland zal een software ondeugdelijkheid z.s.m. willen oplossen, BV Nederland doet gewoon niks. Te triest voor woorden…
En nu dit uitkomt gauw wat smoesjes bedenken en beterschap wensen, typisch weer:
“Officier van Justitie Lars Stempher zegt dat het om een technisch probleem gaat. Het OM is in overleg met de fabrikant en de Rijksdienst voor het Wegverkeer om de fouten er uit te halen.
@Rob: rukkers zijn het! Zolang die kakkers, of de dikke-nekken (WANT DAT ZIJN ZE!!!) aan de top van de maatschappij maar kunnen profiteren van het voetvolk. Die Rutte, aardige jongen, maar hij krijgt die rommel van Balkenende I t/m XLMCIIILMXCLMMMXXL gewoon niet meer opgeruimd. Rijken blijven onaangetast, maar het voetvolk moet wel netjes elke maand €1,5 miljoen aan boetes overmaken. BAH!!!
@rotjeknor: verklaard ook waarom dat voetvolk arm blijft. Ze zijn te dom om zich aan de regels te houden en moeten van hun laatste geld een boete betalen.
Genoeg arme mensen die het aan zichzelf te danken hebben omdat ze nooit zo actief op school waren. Verder is niet iedereen even wijs en verschil moet er zijn. Als iedereen die dikke auto kan rijden dan wordt die net zo standaard als een golf en is het ook meteen een stuk minder bevredigender.
Een tip voor iedereen die z’n geld gaat terugvragen, vergeet niet je eigen administratiekosten door te berekenen
harder dan 90 rijden met een aanhanger is dan ook leeeeeeeevensgevaarlijk ..
dus moeten lui die dat doen leeeeeeeeevensgevaarlijkheidsbelasting betalen ..

want dan is het niet meer leeeeeeeeeeevensgevaarlijk ..

alleen in NL dan ..
want in de grote mensenwereld stelt die 90 km/u geen flikker voor ..
@lincoln: grote mensenwereld ? Aah, en dat is waar?
Niemand die dit nieuws boeit omdat wij allemaal graag betalen, maar zodra er een flitspaal bom wordt ontmanteld en iemands zn arm kwijt raakt tonen we medeleven. Grappig.
@bempi: Inderdaad typisch. Die grapjassen hadden dat dan ook met vuurwerk gedaan terwijl, als je zoiets al doet, je dat natuurlijk met een pondje of twee HE moet uitvoeren. Dan ook niet vergeten de onstekingselectronica midden in de lading te stoppen…

In mijn ogen is het een kwestie van tijd dat er bij de rovende elite doden gaan vallen. Je kunt een bevolking maar zo lang naaien. Er komt een moment dat men massaal het recht in eigen hand gaat nemen en dan heb je de poppen aan ’t dansen…
@lemans96: we hebben het hier over NL, hier hebben we geen tijd voor die ongein (lees: demonstreren e.d.)
In Brazilie demonstreren ze atm omdat de prijs van een busskaartje omhoog is gegaan.
En dat zijn demonstraties waar je U tegen zegt.
@kaasboerin: Hoeveel bedraagt de prijs van een buskaartje daar? En daarmee bedoel ik, hoeveel % van een lokaal uurloon … ?
De Nederlandse verkeersboete maffia
walgelijk, die houding van het OM. gewoon doorgaan met mensen onterechte aanslagen opleggen. Sites als http://www.flitsservice.nl varen hier wel bij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).