Verstappen hekelt de dramakoning uithangen over milieu

Auteur: , 42 Reacties

We durven 'm wel aan: onze Nêêrlanse F1-messias is geen fan van de Jessias.

MV33

Met perfecte timing liet Lewis Hamilton aan het staartje van onze EV-10 daagse weten dat hij diep teleurgesteld is over de staat van de wereld. Na de Grand Prix van Japan zat de aanstaand zesvoudig kampioen er even helemaal doorheen, wat vast niks te maken gehad zal hebben met het feit dat teamgenoot Bottas het hele weekend sneller was en de race won. De Brit gaf aan dat hij wat tijd voor zichzelf ging pakken om zijn gedachten op een rijtje te zetten. Tevens bedankte hij iedereen die wél iets om de wereld geeft. Zij zijn volgens Lewis pas echt de beste fans ter wereld.

De uitlatingen van LH44 werden begrijpelijkerwijs met hoon ontvangen door fans en media. Een man die voor zijn beroep benzine verstookt om rondjes te rijden van punt A naar punt A, zich met een privéjet over de hele wereld verplaatst en niet vies is van de nodige conspicuous consumption, die anderen even de maat gaat nemen omdat zíj de wereld zouden vernaggelen. Lekker dan.

Jet

Toch heeft LH44 de discussie weer eens aangewakkerd of het nog wel kan tegenwoordig, zo’n F1 circus. Hoewel de auto’s enorm complexe motoren hebben die een ontiegelijk hoog rendement halen van meer dan vijftig procent, verstoken ze natuurlijk nog steeds veel brandstof. Alsnog is dat maar het absolute topje van de ijsberg, want met name de verplaatsingen van alle teamleden plus materiaal over de hele wereld per vliegtuig vergt pas écht veel energie. Voorafgaand aan de race in Mexico zijn verschillende coureurs gevraagd wat zij hiervan vinden, waaronder onze Max. Max antwoordt:

Ja, ik houd gewoon van benzine, mag ik dat zeggen? Ik heb niet zoveel met elektrisch spul. Of nou ja, ik vind mij elektrische moped die ik thuis heb wel leuk, maar voor een F1 auto is het niks. Ik weet dat het milieu erg belangrijk is, maar de F1 bestaat al heel lang. Ik denk niet dat we moeten overreageren of de dramakoningin uit moeten hangen. Laten we gewoon zo doorgaan. Als het je niet aanstaat, kan je gewoon niet kijken.

Waarvan akte.42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Met Vossen porno eronder!
@dragspert: ik denk dat max liever puma’s draagt…. verkeerd artikeltje ?
Hier kunnen heel wat mensen wat van leren denk ik. Er gaat tegenwoordig geen dag meer voorbij dat het niet over het klimaat gaat.
@SpeedGeek: maak daar maar uur van, het wordt je vierkant door je strot geduwd. Zo, en nu ff een rondje gas geven puur voor de lol, adieu
Tja over het algemeen komt wijsheid met de jaren. Er is niets mis met autosport vind ik. Maar naarmate ik ouder ben geworden merk ik wel dat ik wat milder ben geworden tov belasting, vermogensbelasting, mileu en nog wat zaken. Als je 20 bent moet je lekker van je leven genieten. Mooie tijd om vooral met jezelf bezig te zijn. Als je wat ouder wordt ga je vanzelf wat meer nadenken over jezelf en de wereld. Dus niets mis met onze Max. Gewoon gas geven en peut verbranden!
@mark997gt3: als je twintig bent moet je er alles aan doen om jezelf van een goede toekomst te verzekeren. Dus ook nadenken over milieubelasting van je levenstijl. Echt van het leven genieten kan je pas als je gepensioneerd bent. Voor Max dus over een jaar of 10…
How dare you!
Over milieu gesproken… Zandvoort heeft officieel vergunning gekregen om te (ver)bouwen!
@venividivici: en je bron is?
@deredactie: Gewoon de reguliere nieuws websites en F1 websites.
Ik hoorde gisteravond dat de vergunningen voor aanpassingen van het Zandvoort circuit erdoor waren… Niks meer gehoord sindsdien. Iemand nieuws?
Lewis = Held!
Hij stelt zich kwetsbaar op. Prima. Kun je wat nasty comments krijgen. Prima. Voor mij is het een held. Helemaal omdat hij weigerde de hand van Putin te schudden. Hij kan met zijn status misschien iets bereiken wat anderen niet kunnen.
@arhanso: held? Hij kan echt een geweldig potje sturen, maar voor de rest is zijn gedrag inderdaad enkel te kwalificeren als ‘drama queen’. Een typisch Nederlandse en meer passende vertaling zou ook ‘aandachtshoer’ mogen zijn.

LH44 heeft zichzelf al meer dan eens te kakken gezet met z’n overtrokken uitspraken. Zo beweerde hij ooit ‘uit het getto’ te komen, terwijl er in zijn home town Stevenage (een graafschap 45 km ten noorden van Londen) helemaal geen wijken zijn te kwalificeren als getto’s. Sterker nog, na deze uitspraak gingen enkele journalisten graven in z’n verleden en zo kwam men er achter dat het ouderlijk huis werd getaxeerd op een waarde van ca. 1 miljoen pond.
@rrrobert: De huidige waarde van zijn ouderlijk huis zegt natuurlijk weinig over hoe zijn wijk was toen hij kind was. Misschien is de wijk sindsdien enorm in prijs gestegen.
@arhanso: Ondertussen reed-ie wel in Sochi. Wat voor zover ik weet onderdeel uitmaakt van Poetin’s rijk. Dus zo recht in de leer is Hamilton nou ook weer niet.
@arhanso: Net als Bono…

Ik pak even een teiltje.
@arhanso: iemand geen hand geven is gewoon een gebrek aan fatsoen. Je mening of je idealen zijn geen reden om fatsoensnormen uit het raam te gooien.
@smijsie: Tuurlijk… Karremans gaf Mladic een hand want dat is nu eenmaal fatsoen. Hij was ook superblij met zijn lamp. Toch leuk zo’n cadeautje van een man die onschuldige burgers omzeep helpt. Jij geeft Hitler de hand want dat is een kwestie van fatsoen..? Poetin in zijn eigen hand geen geven is kwestie van een geweten+hart te hebben. Sommige mensen verdienen geen hand. Je kunt een dicator zijn in een net pak maar wanneer je iemand opdracht geeft om te vergiftigen en op een gruwelijke wijze aan zijn eind komt verdien je geen hand. En dan moet je een held zijn om het lef te hebben om statement te maken.

De meeste reacties hier mbt tot het millieu en klimaat getuigt van freeze gedrag. Er moeten flinke maatregelen genomen worden en dat is moeilijk. En mensen zijn bang dat ze misschien voor de rekening opdraaien en daardoor krijg je ‘kop-in-zand’ gedrag. We hebben mensen nodig die het voortouw durven te nemen om wel de belangrijke stappen te zetten. Mensen met lef die de massa aan het handje moeten gaan nemen. We staan nog maar aan het begin. Als een rijk land als Nederland er al zoveel moeite mee heeft om belangrijke besluiten te nemen hoe kunnen we dat dan verwachten van armere landen als bv. Brazilie en India? Het is tijd om wakker te worden. Maar dat is moeilijke met allemaal kleine bange mensen zonder visie. Waar de meeste mensen bang zijn… zie ik kansen. Transitie naar een betere wereld.
@arhanso: als het allemaal zo erg gesteld zou zijn als hoe jij het doet voorkomen dan zou ik ook een statement maken door helemaal niet naar dat land toe te gaan. Dit is gewoon laf.
@smijsie: Een regiem of een dictator verafschuwen houdt niet in dat de mensen of het land verafschuwd. Russen zijn het meest slachtoffer van Poetin. Zij komen niet onder het juk van deze dictator vandaan.

Lekker thuis blijven is pas echt laf. Een echte statement maak je niet op afstand. Dat doe je direct in iemand zijn gezicht.
@smijsie: ach hou op. Ik zou Putin ook geen hand geven
@cloverleaf: goed argument…
Dat F1 al heel lang bestaat is een kul-argument natuurlijk. Electrische auto’s waren er véél eerder.
@potver7: Precies. We reden al lang paard, we woonden al veel lang in grotten, vrouwen schoren zich heel lang niet… dat iets ‘al lang zo is’ is geen argument.
@vaakbenjetebang: maar als je het “is al lang zo” argument met het woord “traditie” verwoord trappen er hele volksstammen telkens weer in.
Gelijk heeft Max!

Gewoon benzine verstoken zolang het nog kan!

En tegen de tijd dat Zandvoort aan Zee Zandvoort in Zee is is het circuit daar toch allang kopje onder gegaan, maar zijn er nog zat andere mooie circuits over waar Max zijn talent kan vertonen.
Lewis heeft zijn privé vliegtuig ingeleverd, las ik. En vliegt nu terug commercial.
@woudloper: Ow ja, en dat vliegtuig is schoner dan z’n eigen vliegtuig toen haha.
@woudloper: In de economy zonder extra beenruimte neem ik aan.
Ooit hadden we zure regen, toen een gat in de ozon, en nu een Co2 probleem.
@dutchdriftking: Het heeft allemaal te maken met de zakken lekker vullen. De aarde zelf pompt gigantische hoeveelheden aan c02 de lucht in door vulkanen boven en onder de zeespiegel. Maar daar spreken we niet over.
@tfsi: Zet jij die vulkaan even uit dan?
@fanboy: Meer bomen kappen heft de vervuiling van die rotvulkanen op. Daarom wordt dat gesubsidieerd.

Ik zie de toekomst zonnig in.
@dutchdriftking: Zure regen en gat in de ozonlaag zijn succesvol aangepakt door een verandering in menselijk handelen. Dus ik weet niet wat je probeert te zeggen?
@fanboy: bullshit.
Groot gelijk Max, elektrische rijden is niet voor op het circuit maar voor de openbare weg.
@flutterby: Nee, elektrisch rijden doe je alleen op de kermis!
Man, man, man. Wat lees ik hier veel tenenkrommende aandachtshoeren die allemaal boos zijn op het klimaat en iedereen die daar het over hebben. Laat ik duidelijk zijn, ik denk dat het goed is dat we nadenken hoe we omgaan met deze planeet. Het hele gedoe om c02 hebben we in NL aan ons zelf te danken doordat we onze kop in het zand hebben gestoken een x aantal jaar geleden. Ik ben ook van mening dat het een eerlijk antwoord is van Max, alleen is het met dit soort zaken soms wat slimmer om je antwoord wat netter te verpakken.
Max is Max, die zegt wat ie op dat moment vindt. Nix politiek correct. Ik hoop vooral dat ie zo blijft. Zelfde geldt voor Lewis Hamilton. Fantastische coureur en iemand die zijn eigen weg durft te gaan. Ze zijn niet altijd in topvorm wat betreft hun uitspraken maar de wereld wordt er wel een klein beetje leuker door 😄
@mpgc: lewis is een geweldige coureur maar zeker niet iemand die gewoon ff zegt wat hij denkt. Als er eentje policor in z’n uitspraken is dan is het Lewis wel. #bestfansintheworld

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).