Verstappen: “laat Sportman van het Jaar maar zitten”

Auteur: , 53 Reacties

Onze held geniet liever van een welverdiende vakantie en zou het niet erg vinden om z'n smoking een keertje in de kast te laten hangen.

Na de briljante zege in Spanje zou het niet meer dan logisch zijn als Verstappen in elk geval vette kans maakt op de titel Sportman van het Jaar bij het NOC*NSF Sportgala. Max heeft er echter geen problemen mee als de prijs aan z’n neus voorbij gaat, want je moet natuurlijk wel weer op komen draven terwijl je je net een seizoen lang de ballen uit de overall hebt geracet.

Bovendien kan de prijs volgens de Red Bull-coureur net zo goed gaan naar darter Michael van Gerwen, die eveneens een aardig jaar achter de rug heeft. Verstappen is wel aanwezig op het FIA-gala dat over een week in Wenen wordt gehouden. Daar is de coureur genomineerd voor de actie van het jaar (die inhaalactie op Rosberg in Brazilië) en hij kan de persoonlijkheid van het jaar binnenhengelen.

Verder geeft Verstappen aan dat de enige prijs die voor hem écht telt een wereldtitel is en dat hij waarschijnlijk niet eens in da house is tijdens het NOC*NSF Sportgala, in verband met een geplande vakantie. Wij geven de jonge scheurneus groot gelijk.53 reacties

Je ballen uit je overall racen.. lijkt me wel wat!
@baap: had jij het idee dat die daar nog in pasten dan?
Mooi. Die jongen weet waar zijn prioriteiten liggen.
Hij wint liever echte prijzen, dan een beauty-contest voor en door andere sporten.

Ik mag ‘m wel.
Ik hoop dat de nuance bij bron (Verstappen) iets anders lag, want zoals het hier vermeld wordt, komt het een beetje ongeïnteresseerd en arrogant over. Ik denk dat veel fans hem graag sportman van het jaar zien worden als zijnde erkenning van wat en wie zij supporten. Zo’n prijs op een leuke manier in ontvangst nemen is dan vanzelf weer een bedankje naar de fans.
@zwepp: Ik zou het eerder “gefocust” dan “ongeïnteresseerd en arrogant” noemen. Max heeft sinds zijn 4e jaar slechts 1 doel: wereldkampioen F1 worden. Alle bijzaken die afleiden en onnodig tijd en energie kosten zou ik eerlijk gezegd ook laten schieten. Natuurlijk moet je fans nooit vergeten, maar ik denk dat een live demo op een plein met een F1 auto meer doet voor een fan dan één of ander gala. En ja, ook een F1 coureur heeft rust en tijd voor zichzelf nodig. Je kunt nu eenmaal niet alles aanpakken, zelfs Max niet.
@zwepp: Weet je hoe “Sportman van het jaar” tot stand komt? Fans worden hierbij helemaal niet betrokken…
Van Gerwen als sportman van het jaar. +1

Gewoon omdat het kan.
@rrrobert: En omdat het moet.
Van Gerwen heeft dit jaar zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen viel in zijn ‘sport’.
Je kunt er over discussiëren of ‘Darts’ een sport is, maar boogschieten is ook een olympische sport en dat is eigenlijk niet veel meer dan darten met hulpmiddelen. ;-)
@bertorelli: Darten is geen sport. Kijk naar hoe die gasten eruit zien. Als ze 100m moeten rennen vallen ze dood neer. Heeft niets met sport te maken imo.
@str8six: Onzin, Scherp schieten staat op de Olympische Spelen en is dus wel een sport, maar darten zou dan geen sport zijn?
@jasbelle: klopt. Ooit iemand met een geweer zien scherp schieten in een kroeg? Of iemand dart pijltjes zien gooien op de Olympische Spelen? Inderdaad.
@str8six: misschien hebben die mannen niet het fysieke uithoudingsvermogen van andere sporters, maar zeker wel de fysieke precisie van een sportman. Komen wij niet bij in de buurt.
@bertorelli: jij hebt duidelijk nooit met een boog geschoten… Is zo ongeveer de sportet de hoogste moeilijkheidsgraad
@bertorelli:

Lol, leuke uitdrukking.
Ligt een beetje in dezelfde lijn die ik gebruik voor golfen.

“Golfen is net knikkeren, maar dan voor volwassenen die te lui zijn om te bukken”.
En terecht. Liever op vakantie dan naar die poppenkast.
Ik heb eigenhandig 17 sporten van de ladder vervangen. Maak ik nu ook kans op die titel?
@soulmaster: hier, een plusje voor de effort ;)
@mauritsh: ik lijst hem in..
Na vorig jaar snap ik dat ook wel
Ik mag toch niet hopen dat een darter zo’n prijs kan winnen, wanneer een sporttalent als Max Verstappen actief is. Hij is samen met een aantal Olympische sporters een van de weinigen die imo recht heeft op die prijs. Zijn optreden in Spanje en Brazilië zijn eigenlijk compleet uniek voor een Nederlandse sporter.
@dieselkameel: Darten vergelijken met F1 is appels en peren.
Max heeft een top seizoen achter de rug, dat staat buiten kijf.
Maar van Gerwen verdient de titel ‘Sportman van het Jaar’ ook zeker.
Darts is misschien niet de meest fysieke ‘sport’, maar zo zijn er wel meer olympische disciplines te noemen waar je nou niet direct moe van wordt.
@bertorelli: dat is ook precies het punt dat Verstappen wil maken. Die hele uitreiking is dubieus omdat vergelijkingen tussen sporten lastig of niet te maken zijn.
@dieselkameel: F1 is niet olympisch en je materiaal bepaalde grotendeels hoe groot je kans op een overwinning is.

Dus een beetje elitaire journalist selecteerd Max niet eens als kandidaat. Dat zagen we ook vorig jaar.
@martinus: Maar die materiaalafhankelijkheid geldt wel voor meer sporten. Een wielrenner die een lekke band krijgt is de sigaar, en datzelfde geldt voor een ruiter wiens paard geen zin heeft of ziek zou zijn. Toch krijgen die sporten wél de erkenning.
@edge: Tuurlijk, toch zie je bij andere sporten dat in de top, de hele top gelijk(waardig) materiaal heeft. Dat is bij F1 behoorlijk anders.
@edge: Een wielrenner die een lekke band krijgt, heeft inderdaad pech dat z’n materiaal ‘m in de steek laat. Maar bij F1 moet je tegenwoordig zo ongeveer in een Mercedes rijden, wil je nog enige kans hebben om te winnen. Bij het wielrennen maakt het veel minder uit op wat voor fiets je rijdt. Want of je Peter Sagan nou op een Specialized zet, of op een Trek, Pinarello, Canyon, Bianchi of Willier, hij wint toch wel…
Logisch, de enige die het momenteel echt verdiend is Jeffrey herlings!
@vtechlover: helemaal mee eens, dat is echt de meest ondergewaardeerde sporter van Nederland.
@vtechlover: ik steun dat idee van harte!
Dit gala is een verplicht nummer voor alle sporters die een mooie bijlage hebben gekregen van (semi)-publiek geld; (waar ik het overigens geheel mee eens ben). Staan en lachen zal je!
Daar zit Max niet meer tussen; dus waarom zou je gaan? Om t plat te zeggen: alleen voor de lekkere wijven.
Met alle respect, ik vind het een tikkeltje arrogant / 19 jarige onwetendheid.

We hebben jaarlijks een event waarbij sporters die iets moois hebben gedaan (en heel hard ervoor hebben gewerkt) voor ons land in het zonnetje worden gezet , en dan vermeld jij even fijntjes dat je de prijs niet zo belangrijk vindt.
@olivier420: Hetzelfde vonden de journalisten vorig jaar van Max’ zijn debuutjaar. Hij was niet eens een nominatie voor de titel sportman van het jaar waardig.

Je ziet ook veel andere sporters hun voorbereiding naar wedstrijden of buitenlandreizen er niet voor afzeggen.

Max arrogant of onwetend noemen vind ik vooral zelf een beetje dom, na een jaar met 22 raceweekenden en veel reizen heb je als coureur vakantie ‘nodig’ als voorbereiding voor een volgend seizoen.
@martinus:
Zoiets staat mij ook bij van vorig jaar. Volgens was het pappie Jos die telofonisch toelichting gaf waarom ze geen interesse hadden in deze poppenkast: De jaren ervoor toen Max in de kartsport het een na het andere kampioenschap op zijn naam schreef zagen ze hem niet eens staan. En dat zit ze dwars, waar ik mij wel iets van kan voorstellen. En nu opeens wel genomineerd etc. Dan mag je die prijs van de familie Verstappen rectaal verwerken…
@martinus: Dit inderdaad, tot voor kort hadden ze totaal geen oog voor wat hij liet zien in de lagere klasses. Zelfs na zijn sensationele debuutseizoen vorig jaar lieten ze hem links liggen. Nu hij gewonnen heeft in Barcelona liften ze mee met het succes.

In de krant las ik vanmorgen een stukje dat eigenlijk de spijker op zijn kop slaat:

“Hier, op een strandstoel naast de protserige pleziervaartuigen die liggen aangemeerd in Yas Marina, de blitse jachthaven van Abu Dhabi, zit geen ondoordachte flapuit, die zomaar wat uitkraamt. Hier zit een tiener die na twee jaar in de koningsklasse van de autosport dondersgoed weet dat bepaalde mensen ook over deze uitspraken weer wat gaan vinden. Dat sommigen hem wel weer arrogant zullen noemen. Of een pedant ventje. Maar graag zegt de Limburger ook als gevierde Formule 1-coureur nog steeds wat hij daadwerkelijk denkt. En mocht dat niet de gewenste tekst zijn? Jammer dan.

Al die meninkjes, de voortdurende controverse rond zijn persoontje. Dan weer is hij een roekeloze puber, dan weer de reïncarnatie van Ayrton Senna. Het zal hem allemaal worst zijn. Net als alle onderscheidingen, eretitels en zelfs de records die bij zijn vak komen kijken. Daarvoor drukt Verstappen niet met zijn voet op een gaspedaal.”
@donkervoort: Helemaal mee eens. Ik zocht net dit stukje van vorig jaar:
http://www.nu.nl/formule-1/4177110/verstappen-maalt-niet-mislopen-nominatie-sportman-van-jaar.html

Ik vind het aan de ene kant prachtig dat er aandacht is voor de sport maar aan de andere kant word ik er een beetje gek van dat er nu mensen op mee moeten liften. Een tijdje terug zat Nico Hulkenberg bij Pauw. Met alle respect, maar waarom zat hij daar? Had hij daar ook gezeten als er geen Verstappen in de F1 had gezeten?

Ik snap inderdaad dat Max zegt dat hij niet direct op zo’n onderscheiding zit te wachten. Internationaal wordt je in 2015 erkend als indrukwekkende sportsensatie en in Nederland doen ze er niets mee totdat je opeens een GP wint en dan kent iedereen je opeens. Beetje Nederlandse mentaliteit als je het mij vraagt.
@martinus: nou nou, dom..

Ik ben het met je eens dat journalisten ‘m vorig jaar niet konden luchten of zien, maar er is ook zoiets als er boven staan. Journalisten hebben een kort-door-de-bocht-ik-wil-veel-scoren mentaliteit (uitzonderingen daar gelaten, autoblog) en daar moet je m.i. mee om kunnen gaan als je dag in dag uit in de schijnwerpers staat.

Het argument vakantie vind ik echt klinklare onzin. Die ene dag met misschien twee dagen erom heen in NL zullen het verschil niet maken ;-).
@olivier420: Sporters die hard werken om ons land in het zonnetje te zetten? Alsjeblieft zeg. Die mensen hebben talent en zijn er achter gekomen dat ze van een hobby een beroep kunnen maken.

Verstappen heeft volkomen gelijk. Het is een nietszeggend onzin verkiezing. Met enge Nationalistische trekjes. Er gaat ongetwijfeld iemand iets zeggen in de trant van: Daarmee hebben ze ons kleine kikkerlandje maar mooi mee op de kaart gezet….Een verkiezing die straks, oh ironie, door een darter gewonnen gaat worden.
@pomoek: Ga je altijd zo kortzichtig door het leven?
@olivier420: Vond het juist erg diepzinnig. Voor mijn doen dan.
Wtf, hoe kun je in godsnaam ooit spreken over Van Gerwen als Herlings nog nooit gewonnen heeft. 3x wereldkampioen MX2. Winnaar Red Bull Knockout. Indrukwekkende carriere, al op jonge leeftijd. Maar ja, Jeffrey weet zelf wel beter gelukkig, die laat zijn resultaten voor zich spreken. Benieuwd hoe ie het gaat doen met de 450 in de MX1!
@madvillain: onbekend maakt onbemind. Weet echt niet over wie je het hebt en wat hij voor sport die beoefend.
@pinut187: motorcross, oftewel de zwaarste sport ter wereld.
@madvillain: ik vind gewichtheffen zwaarder
Doet me denken aan Rijk de Gooyer. Gooide z’n gouden kalf ook de taxi uit onderweg naar huis. Zo van:Wat moet ik hiermee?.
@Alfarobert: doet zijn achternaam eer aan..
@Alfarobert: Maar denk je dat Max 40 kleintjes bier opzuipt bij Smalle kromme rooie Nelis uit de Jordaan. Rijk de weggooier. Een gouden kalf uit het raam donderen als je enkel Nederlands repertoire hebt vind ik schandaliger dan weinig interesse tonen als je een paar honderd miljoen “fans” hebt over de hele wereld. Max heeft inmiddels wel de positie om te bedanken voor zoiets. We zullen moeten wennen aan dat het speciaal is als hij in Nederland de media te woord staat. Je kan het zelfs al zien met die vreselijke Jack Plooij. Sky zijn zoveel betere interviews omdat hij daar nog enigszins zin in heeft en Jack Plooij er niet staat met een nationalistische domme vraag. Kortom ik snap heel goed dat hij weigert.
En gelijk heeft ie, na de vertoning van vorig jaar. Ik zou zeggen, Van Gerwen of Herlings. Geef hem maar als Max volgend jaar wereldkampioen is.
Is zijn goedrecht. Je moet blijkbaar in het gareel lopen en overal aan mee doen omdat dat zo hoort. Max gaat zijn eigen weg en heeft een mening. Mag ik wel.
Niet iedereen vindt het leuk om continu in het middelpunt van de belangstelling te staan. Als je een prijs hebt gewonnen door gewoon hard te werken, kijkt iedereen je echt aan alsof je van een andere planeet komt. (Ja, ik heb ervaring)
@dare2think: wat een toeval. Ik heb ook ervaring.
@str8six: You’re welcome. Links naar websites voor het bewijs kan ik plakken ;)
@dare2think: als hard werken blijkbaar gewoon is en je daar dan toch een prijs voor in ontvangst neemt is het toch niet vreemd dat mensen je aankijken of je van een andere planeet komt?
@mashell: Zo zeg ik het dus niet, voor jezelf is het gewoon, voor die anderen is het blijkbaar bijzonder wat je hebt gedaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).