Verzamelaar is zijn one-ff Pagani Huayra BC beu

Auteur: , 25 Reacties

Een geweldig exemplaar van een bekende Amerikaanse autoverzamelaar.

Auto’s komen en auto’s gaan. Zo werkt dat meestal met verzamelaars die actief in de handel zitten. Je kunt, in het geval met auto’s, een garage wel uitbouwen en de collectie blijven uitbreiden, maar niet iedereen heeft daar zin in. Als de liefde voorbij is doe je er soms beter aan om gewoon de knoop door te hakken.

De relatie tussen Kris Singh en zijn Pagani Huayra BC Macchina Volante is voorbij. De Amerikaan kreeg de auto in 2017 geleverd. Na twee jaar is Singh van mening dat het wel mooi is geweest met de Pagani. De auto werd door Horacio Pagani en zijn team helemaal naar de smaak van de verzamelaar samengesteld.

De BC is gedeeltelijk gespoten in blauw. Voor een groot gedeelte is gekozen om het carbon niet te spuiten. Er zit een dakluchthapper op die is geïnspireerd op de Zonda Cinque en de gouden wielen doen denken aan de Zonda R. Het interieur kent een modieus patroontje, gecombineerd met blauwe accenten.

Singh reed de meeste kilometers met de auto uiteraard in de Verenigde Staten, maar met de Huayra is ook in Europa gereden. De hypercar werd bijvoorbeeld vorig jaar gespot in Genève, toen Singh in Zwitserland was voor de Autosalon.

Het is niet bekend wat de auto moet gaan kosten. Verwacht een vraagprijs van enkele miljoenen euro’s gezien de exclusiviteit van de one-off Huayra. De Pagani staat te koop bij een Amerikaanse dealer in Greenwich, Connecticut.25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Foto van de uitlaat staat er 2x in
@harmengerritsen: Bedankt voor de tip, heb ‘m uit de gallery gesloopt
van buiten echt schitterd, alleen van binnen had van mij dat Golg GTI interieur echt niet gehoeven. niet mijn smaak.
@audiwaus: schitterend
@audiwaus: je kon er tenminste wel dubbel van genieten😁
@audiwaus: Golf🤣
@audiwaus: Is geloof ik dezelfde stof die in de mercedes 300sl werd gebruikt.
@audiwaus: Kennelijk toch een populaire optie, deze heeft ook een dergelijk interieur en in die kleurstelling toch wel geslaagd naar mijn bescheiden mening. Ook cleanere lijnen zonder de spoiler overigens.

https://rmsothebys.com/en/auctions/mo19/monterey/lots/r0004-2014-pagani-huayra-tempesta-scozia/753282

En als je toch op de RM Sotheby’s site zit, check deze Aston juweeltjes uit de lijst van de Villa Erba veiling:

https://rmsothebys.com/en/auctions/ve19/villa-erba/lots/r0044-2000-aston-martin-vantage-le-mans-v600-coupé/773729

https://rmsothebys.com/en/auctions/ve19/villa-erba/lots/r0034-1987-aston-martin-v8-vantage-zagato/771290
Damn. Lekker. Behalve dat Burberry interieur, dat is zo 2003.
Hij knapt er wel een heel stuk van op op deze set warm-goudkleurige velgen. Die Hot Wheels two-tone velgen die er eerder onder zaten waren afgrijselijk lelijk.
Prachtige wagen maar ik noem dit niet one-off. Eerder zwaar gedetailed of zo. Bij one-off verwacht ik een nieuw ontworpen koetswerk.
@imaginenl: gelijk heb je. De speciale ontwerpen van Ferrari zoals de wagen van Eric Clapton zijn echte one-off’s.
Geweldige samenstelling! Iemand die wilt sponseren? Zou graag voor de deur willen hebben…
Ik geloof dat hij eigenlijk niet zo zeer klaar is met de auto, maar met pagani. Pagani heeft namelijk meer bc’s gemaakt dan was afgesproken en neemt klanten niet zo heel serieus als het gaat om afspraken. Vandaar dat hij de auto na een jaar tijd gehad te hebben alweer weg doet.
@carfreakjim: Overigens schijnt hij zelf ook een beetje een lul te zijn. Zo heeft hij, toen hij de auto voor het eerst in ontvangst nam, de ruit van de dealer ingeslagen omdat hij niet tevreden was met hoe de auto er uit zag. Toen is de auto terug gestuurd naar italie om aangepast te worden.
@carfreakjim: dat je als klant merkt dat je niet goed wordt behandeld, snap ik. Dat je het doet omdat er 2-3 meer auto’s worden gemaakt is alleen kut als je van plan was om de auto te flippen. Echt een eerste-wereld-probleem waar je u tegen zegt. Dit is echt een geniaal uitgevoerde auto, ik hoop voor de eigenaar dat ‘mAaR pIeTjE hEeFt HeM nU oOk’ geen excuus was om hem te verkopen.
Kunstwerk.
Twee jaar geleden tijdens een roadtrip een soortgelijk model gespot, lijkt er wel heel erg op,maar toch wat kleine verschillen. https://www.autogespot.nl/pagani-huayra-bc/2017/08/29
Zo’n Subaru Impreza WRX spec werkt altijd goed op Pagani’s
Achja, geld teveel..
Wat een baas ben je dan, woon je in de VS en laat je hem even overkomen naar de EU om naar de motorshow van Genève te gaan.

Hoe dan ook; gave kleur!
@ghost: nooit in london geweest in de zomer? Daar laten veel meer mensen hun auto overkomen.
@rolov: ik zat al te wachten op deze reactie. Maar ik vergelijk de rest van de wereld niet met oliesjeiks en crazy rich arabs, omdat de rest van de wereld niet zo is.
Ha, da’s hier om de hoek… duur buurtje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).