Victor Muller geen verdachte in Saab-fraudezaak

Auteur: , 8 Reacties

Het nieuws rond Victor Muller was vorige week niet zo positief, maar daar zal de Nederlander met zijn brede rug wel tegen kunnen. Spyker meldt zojuist echter dat hij verdachte af is in de Saab-fraudezaak. Geen vuiltje aan de lucht dus?

Victor en zijn Venator

Dat laatste is misschien wat voorbarig. Het onderzoek naar dubieuze geldtransacties is nog in volle gang, en in de toekomst kan er altijd een geherformuleerde aanklacht komen, bijvoorbeeld inzake geldstromen van en naar de Nederlandse Antillen.

Voor nu is Muller in ieder geval geen verdachte, en wordt Saabs voormalige moederbedrijf Spyker ook van elke betrokkenheid in deze zaak gespeend.

Wel is het zo dat er bij de inval in Zeewolde documenten in beslag zijn genomen, die op dit moment misschien al wel of misschien ook niet in handen van de Zweedse justitie zijn, dat weten we niet. Aan de hand van bestudering hiervan kunnen betrokkenen altijd alsnog als verdachte worden aangemerkt.

Victor R. Muller zelf kan na de zomer in ieder geval een uitnodiging voor een gesprek in Zweden verwachten, voor nadere toelichting.8 reacties

Dan heeft ie vast wat geld achtergelaten bij die rechercheurs…
@mrrallycross:

Hij zal niet de eerste en zeker ook niet de laatste zijn.
Ik zie ook helemaal geen kwaad in die arme man!
Nog altijd diep respect voor die knul dat die aan het roer van SAAB heeft gestaan.Amen!
@lamborgfan: Niet dubbel parkeren aub.
@lamborgfan: yep, Francesco Schettino ook..
N.a.v. van de documenten uit zeewolde (die ze natuurlijk al lang en breed hebben, ze zijn niet meer afhankelijk van de postduif), heeft de Zweedse justitie besloten dat Victor geen verdachte meer is.
Na de zomer mag hij getuigen, omdat hij niet meer verdacht is.
@stirling: die documenten zijn nog niet in handen van de Zweedse justitie. Dat moet namelijk via officiële verzoeken etc gaan in samenwerking met de Nederlandse justitie.

Het is niet een kwestie van wat dozen per post opsturen.
Met de huidige inkomstenbelastingen zal ik die ook lekker ontduiken als ik Victor ZakkenMuller was

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).