Video: al het moois van Supercar Sunday Zandvoort

Auteur: , 31 Reacties

Je kon het gezien de naam van het event al een beetje zien aankomen, maar ook de tweede Supercar Sunday van 2014 trok de dikste auto's naar het circuit.

Supercar Sunday Zandvoort 2014

De supercars deden een paar maanden geleden het TT Circuit in Assen aan, dus vandaag was het de beurt aan Circuitpark Zandvoort. Dat daar af en toe een spatje regen viel, mocht de pret allerminst drukken. De nattigheid hield de pk-monsters namelijk niet achter gesloten deuren, sterker nog: er kwam opnieuw een hele vloot voorbij.

Mocht je vandaag een bezoekje aan je schoonmoeder hebben verkozen boven de Lamborghini Huracán, dan durven we toch wel te stellen dat je wat gemist hebt. Naast de Italiaan maakte ook de inmiddels bekende, witte Koenigsegg Agera-R zijn opwachting aan de kust, terwijl daar ook genoeg moois van Britse, Duitse en Japanse makelij te vinden was.
31 reacties

Hele mooie dag!

Jammer van de regen, vooral omdat sommige auto’s daardoor niet op kwamen dagen, en velen de dragraces niet aandurfde. desondanks heel veel moois gezien!
Die hoerekan kon me gestolen worden, die GT-R’s :O

Bijzonder om te zien dat de switzer P800 won van de 1200pk variant. Vermogen zegt dus niet altijd alles..
@AMV8Bart:

Inderdaad, grip is wat telt en laat die 1200 pk versie dat toen niet hebben. Was zelf ook wel beetje verbaasd over hoe weinig grip er was.

OT: Was een leuke dag alleen moet ik eerlijk zeggen dat het toch een beetje tegen viel. Te weinig mensen durfde te dragracen en niemand had mij verteld dat je voor de, oa, Mclaren P1 moet extra betalen om er bij te mogen. Vind dat sowieso bullshit maar goed al met al leuke evenement dat met wat verbeteringen top wordt!!
@AMV8Bart: De GT-R vond ik de minst boeiende auto. Heb er, op de dragrace na, ook eigenlijk helemaal geen één zien staan tussen de andere auto’s. Misschien filter ik ze onbewust weg.
Verdorie… ben er niet geweest.
betalen om bij de P1 te komen? Hoe bedoel je dat dan?
Ik voel dat er morgen een heel leuk filmpje aan komt :)
Huh?? GT-R’s? P1? Ik zag alleen een F40 :) Geweldig, tweede filmpje. Allemaal nieuwe stuff en één veteraan. Een F40 driekwart van achteren… Wat mij betreft nog steeds de allerlekkerste reet van heel de club wat er verder stond!
@davelepeef: m’n vriendin was er ook, beter kijken dus
@desalen: Pics or it didn’t happen
@n54coupe: had m’n groothoeklens niet mee ;)
Ik had op de site gezien dat er ook een veyron zou zijn, maar ik heb hem niet gezien?
Was hij er niet of heb ik hem gewoon gemist want dat zou zonde zijn.
@nvercouteren: nee dez had afgezegd ivm transport naar nederland. Wat raar is aangezien deze van pace kwam en die hadden wel andere auto’s er staan
@yorick: hij had niet afgezegd wegens transport, maar wegens de regen. heb ik me laten vertellen door de organisatie tenminste
@meneer: op facebook hadden ze het er van dat het met transport te maken had. Meer weet ik ook niet
@yorick: tijdens transport worden ze nat, en daar smelten ze van…
@yorick: oh das balen, ik heb die koennigseggen idd zien staan ja
Is die gele zonda een nl’er?
Is die Ferrari 360 eraf gegaan?
De P1 stond ronduit k#t opgesteld en het zien van de Huracan deed me niets (wat een emotieloos aftreksel van de Gallardo zeg). De Koenigseggs waren erg gaaf en dat de gele Mc Laren 650 op zo’n druk punt (men schuurde er tegenaan bij het erlangslopen) stond verbaasde me. De “onthulling” van de 50 anniversario Lamborghini Aventador was heel handig aan het eind van de dag gepland. De meeste mensen hebben dan ook alleen een lambo met een doek eroverheen gezien. Het is dat ik gratis binnen ben gekomen anders had ik me bekocht gevoeld. Het was een mooie verzameling auto’s (hoewel de helft rond drie uur al vertrok) en als het weer beter was geweest was het hele festijn vast beter uit de verf gekomen en was er meer actie op de baan geweest. De bezemwagen hield de rondtuffende supercars moeiteloos bij. Dat kan niet de bedoeling zijn. Hoogtepunt voor mij waren de paar (waarom niet meer?) Revvende auto’s in het tunneltje bij het verlaten van het circuit.
Was een leuke dag, wel jammer van de regen. Ik heb nog nooit een Koënigsegg in me leven gezien en dan zie je er in eens 4 op een dag :P Waaronder me favoriete de Agera :p
Sommige sessies waren echt minder dan verwacht. Dragraces had ik wel meer van verwacht, evenals de Zonda (waar ik extreem naar uitkeek). Helaas niet rijdend / herrie makend gehoord.

Hopen dat de volgende editie meer geluk heeft met het weer, dat zal de sessies vast goed doen. Oja, die Countach, wat een stukje perfectie is dat.
Ik ben er geweest, veel moois gezien maar het weer was minder….
Ik ging er puur heen vanwege de club die er stond met de General Lee’s en Plymouth en 2 Cop Cars
haha wat zijn die gele hollandsche kentekens toch verdomde lelijk
Ja, van die gele platen word je niet vrolijk. Geen gezicht inderdaad.
Wat doet die M5 er eigenlijk tussen?
Helaas stonden veel autos achter de hekken waar toch veel mensen doorheen liepen. Zo kon je de auto`s toch niet echt goed bekijken. Ook jammer dat ze het doek van de 50 Anniversario pas heel laat eraf trokken, dit heeft volgens mij bij veel mensen (waaronder ik) toch wel voor een ergernis gezorgd.
Al met al was het wel een supergave dag, maar het kon zeker beter.
Wat me het meest tegenviel was het feit dat de koenigseggs geen laps reden. Ik heb ze enkel een rondje zien doen achter de safetycar en 2 seconde horen revven en toen gingen ze weer naar binnen. Naast deze werd er, naar mijn idee, veelste voorzichtig gedaan op het circuit door de meesten.

En de hekken rond veel leuke auto’s vond ik ook wat overdreven. Als je aan zo’n evenement meedoet weet je dat er mensen langs je auto gaan lopen. Geen hekken dus of gewoon wegblijven.
Mijn oog valt als als eerste op die 2 Nissan GT-R
Ben ik de enige die t in assen veeeel beter vond ? En wat is dat circuit toch k*t vergeleken met die van Assen.. Je moest echt ver omlopen om van de supercars naar de tribune te lopen godnondeju..
Super dag alleen jammer dat de Bugatti Veyron en de Laferrari niet kwamen. Wel heel vet dat al die Koenigsegg’s op het laatst gewoon in 1 garage stonden :O en daar had je geen bandje voor nodig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).