Video: Audi-aso tuigt fietser af in Londen

Auteur: , 72 Reacties

Deze man laat even zien dat het S-Line pakket van zijn Audi A7 diesel hem erg goed staat.

Verkeersruzie

– Locatie: Londen, dat meer en meer een fietsstad wordt.
– Betrokkenen: een fietser met een grote bek en een Audi-rijder met een hekel aan fietsen/fietsers.

In bovenstaand tafereel, dat bij toeval werd gefilmd door een andere fietser, is te zien hoe de bestuurder van de Audi A7 3.0 BiTDI zich opdringt aan het fietsverkeer. Niet heel netjes, maar als fietser zou je het bij een boze blik in zijn richting kunnen laten. De gelijkhebber in de video besluit dat dat niet voldoende is, en vanaf daar escaleert de boel gierend uit de klauw, om maar eens een tautologie uit de kast te trekken. Volgens de fietsmeneer werd hij over zijn voet gereden.

De 313 diesel-pk’s worden door het driftige heerschap bijgehaald, maar laat me je één ding zeggen: als je dan toch besluit een grote broek aan te trekken en de confrontatie aan te gaan, deins dan niet terug zodra er (door de passagier) patsen worden uitgedeeld. Slappe hap. VIDEO! (via TTAC)

Dat het ook anders kan bewees deze Audi-fietsersfittie al eens. In ieder geval deed de Audi-prick geen Alexian Lien’tje bij hem.72 reacties

Maar waarom gaat de passagier uit z’n dak dan? Snap dat soort lui echt niet. Die zeikfietser trouwens ook niet. Wat een trieste vertoning :’)
@pleiades:
Passagier?
@JvT: Als je goed kijkt zie je dat de passagier rechts achter uit is gestapt. Je ziet hem ook weer rechtsachter instappen.
@pleiades: Ze rijden daar rechtsgestuurde auto’s
@gop1: En de bestuurder zit zeker achterin? :’))))))))))
@pleiades: Het is de bestuurder. Laatste sec zie je de spiegel meedraaien en de deur is te lang voor als een achterdeur.
Ja, de passagier stapt uit en begint te duwen…
De fietser heeft gewoon gelijk, je gaat ook niet op het fietspad rijden met je auto.
@rufctr01: De veelgeplaagde automobilisten zijn in Londen feitelijk de paria’s van de maatschappij geworden (denk aan: congestion tax, stoplichtregime van 8 sec. groen / 2 min. rood, cctv overal dus bijna niks blijft meer ongestraft). Ook fietspaden zijn ‘nieuw verworven rechten’ die bij hen en de overige verkeersdeelnemers in Londen op veel onbegrip en weinig acceptatie kunnen rekenen.
Audi-Aso of fietser-aso…?
@mert: Fietser onnodig aso en Audi rijder onnodig aggresief.

Vind de verkeers situatie ook vreemd, fietsers die op 2 banen in de weg moeten staan voor auto’s.
@reistje: Dat heb je in Nederland ook hoor. Geen idee waarom maar het is wel prettig voor fietsers
@robert110: In sommige gevallen voor links en rechtsafslaande fietsers…
@reistje: Die fietser is helemaal niet aso, hooguit wat al te assertief. Heeft er ongetwijfeld ook mee te maken dat je als fietser in Londen je leven niet zeker bent, ondanks fietsstroken en andere aanpassingen aan wegen. Die liggen lang niet overal, en bovendien zijn veel automobilisten niet gewend te moeten letten op fietsers (en sommigen willen dat ook helemaal niet)
Schandalig zeg! Is gewoon een baan waar fietsers mogen staan. Wat er ook gebeurt, dit soort gedrag vertoon je gewoon niet. Keihard aanpakken zulke lui. Het kenteken staat er mooi op..
Fietser-aso inderdaad, ondanks dat het vak voor fietsers is, kan je ook bedenken dat je de auto’s ophoudt als je daar gaat staan. Je bent gewoon veel langzamer.
@gop1: maar de fietser doet dus niks fout! De audi gaat er op zn audi’s weer lekker asociaal op staan en als meneer hem er dan op aanspreekt is het zijn fout? Snelheidsargument is onzin middenin londen, je bent daar met de fiets 10x sneller. Wat het filmpje ook laat zien.
Fietser altijd fout..
@rob68: In Nederland is het juist andersom.
@rob68: Kom Rob, ik snap dat je het niet leuk vind dat een fietser je vorige week omver gereden heeft toen je voor het eerst weer met je rollator naar buiten wilde maar om nou alle fietsers over 1 kam te scheren gaat ook wat ver…

(en ja, ik blijf je plagen zolang je domme one-liners blijft posten.. je bent beter dan dat)
Ik snap de nieuwswaarde van een bericht als deze op een site als Autoblog niet zo goed.Dit gebeurt over de hele wereld elke dag.Begrijp me niet verkeerd; je moet met je poten van iemand afblijven, zeker bij zo een futiliteit als een ordinaire verkeersruzie maar ik vraag me af als die ruzie in London was tussen een fietser en een bestuurder van een Vauxhall Corsa uit ’99 het dan ook hier geplaatst zou worden.
Of eigenlijk vraag ik het me niet af.
@sydney: Het is gefilmd dus dan is het nieuws.
@robert110: Maar Autoblog is volgens mij niet de autogerelateerde engelse zus van GeenStijl.
Buiten het feit dat alles wat op internet staat niet meteen nieuwswaardig is.Maar daar kunnen we heel veel boompjes over opzetten.
Best logisch dat die Audi aan het begin een stapje opzij doet, hij wil immers kopstart hebben bij groen licht en niet achter een slome fietser aanhobbelen. Snel verkeer gaat voor langzaam verkeer, het gevoel van achter een fietser staan is net zo kut als achter een vrachtwagen of tractor staan bij het stoplicht immers.
Denkt die fietser soms dat hij een Hayabusa bestuurt, of heeft hij er gewoon plezier in om het verkeer te blokkeren?
@alcantara: meneer staat in een vak voor fietsers, doet helemaal niks verkeerd dus. In tegenstelling tot de aso audi die het halve vak inneemt. Ja lekker argument de auto is sneller.. Niet dus, Want london is een grote file. Zoals in het filmpje te zien wint meneer er ook niks mee door zohard weg te rijden!
@alcantara: Ik woon in het centrum van Amsterdam, en ik zit dus net zo vaak op de fiets als in mijn auto.Mijn ervaringen met fietsers of automobilisten is dezelfde; je went aan elkaar.Tractors daarentegen zijn een zeldzaam verschijnsel hier.
Geef elkaar de ruimte en wordt niet te snel boos, dat maakt het leven alleen maar leuker.
‘Audi-aso’, beetje domme titel. Heeft niks met Audi te maken zeker niet als het ook nog eens de passagier blijkt te zijn..
Wat een achterlijke gast zeg. Wat denkt die wel niet met zijn Audi. Hij kan toch zien dat die fietsers met een heel belangrijke wedstrijd bezig zijn. Bovendien het is algemeen bekend dat fietsers de weg voor zich alleen hebben zodra ze in zo’n debiel strak stinkend zweetbroekje met Urbanushelm op de fiets zitten. Hij begrijpt ook niet dat racefietsers mogen schreeuwen. Sterker nog, dat móet gewoon.
@moveyourmind: ik verheug me nu alweer op de zomer. iedere Weekend van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag van die keihard schreeuwende kudde’s racefietsers langs mijn huis. Zo luidruchtig dat het bijna niet leuk meer is om in de tuin te zitten. Het is bijna allemaal hetzelfde onaangepaste k*t volk.
@moveyourmind: maar voorderest voel je je oke? Je bent gestoord man, bekijk even de situatie opzich en bedenk je in hoe jij je zou voelen als iemand eerst zo asociaal gaat staan en vervolgens over je voet rijdt als je hem daar op aanspreekt.
@lambo4all: Mijn excuus, ik liet me even gaan. Ik zal niet meer alle racefietsers over één kam scheren, alleen omdat een heel klein, bijna te verwaarlozen gedeelte zich niet weet te gedragen. Misschien is het maar één groepje wielrenners dat rondjes rijdt en dertig keer op een dag met veel kabaal langsrijdt. Terugkomend op het filmpje, ik zie nergens dat die Audi die fietser in gevaar brengt of op welke wijze dan ook hindert.
@moveyourmind: ach, een stokje hier een stokje daar. Zullen de aantallen wel verkleinen :b
Nu weet ik ook al weer precies waarom ik nooit een Audi zou willen. Ik zeg niet dat dit soort mensen alleen in Audi rijd maar het merk trekt wel een bepaald type volk. De fietser reageert ook zwaar overdreven.

Londen is gewoon niet ingericht op fietsers. Nederland is daar in tegen doorgeslagen in het faciliteren van fietsers
@Kvgorp: of je kan het gewoon nooit betalen
Allebij fout, allebij schuld en allebij stellen ze zich aan.
Hilarisch hoe Rookteveel hier een misplaatste soort sympathie voor dit paupermerk niet kan onderdrukken en zelfs dit soort aso-acties weet te rechtvaardigen ;-)

1. Die fietser stond totaal in z’n recht: dat vak is gewoon voor fietsers bedoeld
2. Verhaal halen kan ook met WOORDEN. Dat geldt althans voor diegenen onder ons die evolutionair gezien het Neanderthaler-tijdperk zijn ontgroeid
gedwongenleaser via iPad app
@alcantara: misschien weer eens een theorieboekje erbij pakken, 1tje van de afgelopen 10jaar ofzo…
Audi aSo-line?
Dit diep trieste figuur is z’n Audi niet waardig, z’n passagier moet helemaal een nekschot krijgen.
Fietser doet niets fout, misschien een beetje een kort lontje maar niet zo kort als de chauffeur en passagier van die Audi. Wat een pannenkoeken bah.
@quattromeister: Dit is nu precies wat ik niet snap dat dit bericht op Autoblog staat.
Wat voor toegevoegde waarde heeft het dat die twee klootzakken in een A7 reden? Of welke andere auto for that matter.
Natuurlijk zijn er hier en daar wat uitzonderingen maar over het algemeen is dit normaal Audi rijders gedrag.
Tuurlijk om met je auto een OFOS te betreden is fout. Maar de reactie van de fietser had ook wel iets minder agressief kunnen zijn.
Het is een voorsorteervak voor fietsers, maar de audi rijder hindert op deze manier geen enkele fietser. Meneer de fietser vindt dat de hele weg van hem is, net zoals ze hier in Nederland vinden dat een fietspad er voor de sier zit. Fietsmeneer had het gewoon er bij moeten laten, vind het persoonlijk wel goed dat hij eens goed op zijn plaats wordt gezet. Iedere weggebruiker heeft zich aan te passen aan andere weggebruikers, als je dan al gaat iemand uit gaat maken voor prick vraag je er gewoon om. Altijd weer die wannabe tour-de-france lulletjes die denken dat ze de koning van de weg zijn, zodra de temperatuur omhoog gaat komen ze weer midden op de weg rijden.
Hahaha, zie hem fietsen om alsnog zijn ”gelijk” te halen. Die fietser zoekt 2 keer de confrontatie op. Net goed dat ie een klap kreeg! Die fietsers denken dat ze de hele wereld hebben! Die Audi stond een beetje aan de buitenkant in het vak om er bij groen langs te kunnen en niet die randebiel plat te rijden.
De fietser is degene die om niks opgefokt doet, de man van de Audi uitscheldt en met zijn fiets bijna zijn auto beschadigt.
@clioracing: eindelijk iemand die het ziet..
@clioracing: helemaal mee eens wat een debiel op die fiets.
Het is niet de fout van de fietser noch de Audi-rijder. Het is de fout van de persoon die ooit bedacht heeft dat het een goed idee is om vooraan bij een verkeerskicht een heel vlak over de breedte van de weghelft voor fietsers te maken. Het is echt te belachelijk voor woorden. Hou gewoon de breedte van een fietspad aan dan zitten de fietser het overige verkeer niet in de weg en kan iedereen gewoon z’n weg vervolgen. En als het te druk is op het fietspad, dan ga je maar net als het autoverkeer lekker in een fietsfile staan, en heb je daar geen zin in dan neem je lekker de fiets aan de hand en loop je over het trottoir.

Dan voorkom je ook dit soort situaties waarbij een mafketel zich even moet laten gelden door iemand er op te wijzen dat dat vakje van hem is en niet voor iemand met een auto. Zijn reactie is te kinderachtig voor woorden.
@Rick-dos: Daar worden die vlakken ook veel door motoren gebruikt, In London mag je gelukkig filteren, en sta je daar lekker vooraan als er plek is.
Valt dat ff vies tegen. Dacht ik hiermee mijn primaire driften bevredigd te zien, krijg je deze koude hap voorgeschoteld. Dat zijn geen patsen eh, da’s hooguit een muggenpisje.

On a more serious note : triestige creaturen die onze planeet bevolken. Waarschijnlijk de schuld van die andere.
Dat fietsers vaak irritant zijn ok, maar uitstappen en klappen uitdelen bij zo’n tijdelijk akkefietje in het verkeer is toch gewoon zeer ordinair gedrag. Maar ja…ze schudden zo wel het wat stoffige imago van de kreukvrije accountant of ingetogen vertegenwoordiger in A6 2.0 TDI van zich af, dat wel. Nu is alleen nog de vraag, hoe lang duurt het nog voordat al die accountants en vertegenwoordigers dat zelf ook doorhebben.
wat haat ik die wielerterroristen toch zo, ze denken echt dat de wereld van hen is.

Als je betaald hebt om London binnen te mogen moet de fietser niet flauw doen en de auto’s laten rijden.
@Jantje_555: Volgens mij is het hier toch echt de Audi-rijder die doet of heel Londen van hem is? Die fietser is wat heetgeblakerd, maar op andere fora valt dat onder vrijheid van meningsuiting.

Misschien moet je zelf eens een fiets kopen en dan gewoon af en toe, voor de lol, eens een stukkie trappen. Dan snap je waar je ’t over hebt.
Gewoon aan de regeltjes houden en Nothing on the hand…
Het blijft verbazingwekkend hoeveel energie sommige mensen stoppen in het ergeren aan anderen.
Zo maakte ik laatst een invoegmanoeuvre die niet de schoonheidsprijs verdiende. Ging allemaal goed, het werd gelukkig niet gevaarlijk. Maar toch vond een Lexus rijder het nodig om mij te attenderen op dit foutje: toeteren (ongeveer 15x), lichtsignalen, +- 8 middelvingers en als afsluiter besloot meneer mij nog ff af te snijden om er vervolgens als een haas vandoor te gaan. Gelukkig kwam ik hem weer tegen bij een stoplicht. Kon ik even vriendelijk lachen en zwaaien. Ik kreeg zowat de slappe lach toen hij daarop besloot het raampje open te doen om mij een scheldkanonnade te geven. Hilarisch en triest tegelijk, je zag de boosheid en frustratie in zijn ogen. Dat alles voor een klein foutje, van nota bene iemand anders ….

Moraal: het is altijd een KEUZE om je aan iets te ergeren, je hoeft het niet! Net als je beledigt voelen een keuze is ….
Kies er eens niet voor. Dat zal heel veel levens een stuk aangenamer maken; Leef, en laat leven.
@Rob: Je had ook even je hand op kunnen steken bij wijze van sorry?

Iemand die moe is, of een rotdag heeft gehad reageert toch anders op dergelijke situaties.

Ik heb ook wel eens op de fiets een automobilist verrot staan schelden omdat die me sneed, gewoon de spreekwoordelijke druppel, het was al de zoveelste op rij. Die man stopt, doet z’n raampje open en zegt heel rustig ‘Sorry’… dan sta je dus gewoon met een bek vol tanden… :)
@potver7:
Ik wil me best excuseren als ik foutje maak, geen probleem.
Maar als je direct over je toeren gaat (had ik trouwens al gezegd dat hij ook begon te bumperkleven..?), dan gaat bij mij de wil om me te excuseren sneller weg dan een Tesla S die in een dragrace verwikkeld is tegen een Corvette.
Val mij alsjeblieft niet lastig met jouw frustraties. Als je dat dan toch zo nodig moet doen, moet je ook weten dat ik zo’n totale lul ben die je dan juist nog meer probeert te frustreren ;-)
Weet niet hoe het in nederland zit, maar in engeland/london is zo’n beetje elke fietser een gigantische Nazi. Pest hekel aan autos, rijden zelf op de weg ipv fietspad en zijn ontzettend arrogant tegen automobilisten.
Oh wee als je een wiel op het fietspad zet. Maar zelf lekker op de auto baan rijden of je blokkeren bij het stoplicht.
Wat een overdreven gedrag van die fietser, had hem ook echt kei hard aangepakt die fietser.
@MAB: Jij bent er zeker ook zo één die op het fietspad gaat staan als hij een doorgaande weg op wil draaien. Echt vet handig.

OT; Audi doet irritant, fietser verteld hem dat hij onnodig vervelend doet. Audi stuurt bij wegrijden naar links en rijdt over voet fietser.

Ik snap de reactie van de fietser.
@bmcslx01: Nee ben ik zeker niet, stop netjes voor de streep. Auto rijd stukje naar rechts en staat kwart op de fietsstrook, nou en? waarom bemoeit hij zich ermee hij staat toch gewoon onverhinderd op zijn heilige fietsstrook. Het komt voor de auto gewoon goed uit doordat hij eerder weg kan dan die fietsers. Maar goed had niet mee gekregen dat die over zijn voet heen was gereden (valt in de video ook niet te zien of zegt hij dat nou op de einde?).
@MAB: Gelukkig. Anders hadden we nu een fittie gehad ;) Ben zelf een paria (wielrenner) en men begrijpt gewoon niet dat je belachelijk in de weg zit als je op een fietspad staat. Ook voor bromfietsers bijvoorbeeld. Als ik me dan vlak voorbij/achterlangs een auto moet bewegen en diegene laat zijn rem los lig ik op m’n kadaver. Dus dankje dat je dat gedrag niet vertoont ;)

Las het toevallig in het stukje dat hij over zijn voet rijdt, heb het even bekeken en het lijkt er inderdaad op. Heb het filmpje overigens niet met geluid gezien, weet niet of die audi kenbaar maakt dat hij het nogal aanstootgevend vind dat die fietser op een voor de fietser vrij gemaakte plek gaat staan?
@bmcslx01: @MAB : Dan fietst ie aardig goed als er net over zijn voet is gereden. Volgens mij is dat helemaal niet gebeurd. En als het al is gebeurd dan is het zijn eigen schuld!
@clioracing: Door adrenaline voel je pijn niet of minder. En over een voet heen rijden doet totaal tot geen pijn. Eigen schuld of niet. De audi hoort daar niet te staan. Punt. Uit. Meer kan je er echt niet van maken helaas ;)

Wie weet wat er zich bij het vorige stoplicht tussen beide mannen heeft afgespeeld? Maar goed, tolerantie van beide zijden had best gemogen.

Als wielrenner kan ik een boek schrijven over idiote dingen die automobilisten uithalen omdat ze me alleen al zien. Misschien maar eens gaan doen..
@bmcslx01: Leuke hobby heb je, vind fietsen ook wel leuk (behalve in deze klote weer). Vind zoals @clioracing al zegt niet op dat hij over zijn voet heen rijdt. Als iemand zo tegen mijn schreeuwt omdat ik een klein stuk op de fietspad sta dan had ik ook echt wel een duwtje gegeven.
@MAB: Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding ;)

Ik kies in deze overigens geen partij hoor. Vind het gedrag van beiden een beetje over the top. Doch snap ik de reactie van de fietser wel ergens. Wie weet hoe vol zijn emmer al zat, kan de audi meneer ook niks aan doen.
@bmcslx01: je hebt een punt haha. Ja dat begrijp ik ook wel maar misschien is hij vergeten dat hij in hartje Londen fiets, wat had je dan verwacht? Maar goed veel plezier met fietsen.
Die man word van zijn fiets gesmeten en doet niets terug, wat een miet.
Ik ben zelf niet iemand die geweld zou uitlokken en altijd zal proberen vriendelijk blijven, maar val mij aan en ik zal blijven terug vechten tot ik
1 word afgevoerd
2 minimum een paar botten heb gebroken (door klemmen te zetten) van wie mij aan viel.
@shiva:
Dat klinkt in mijn oren als een uitdaging die moet worden aangegaan :p
Het gaat er hier om dat voor nagenoeg elk stoplicht in Engeland een groot vlak is gereserveerd voor fietsers en in dit geval denkt de Audi bestuurder er anders over. Want die rijdt klakkeloos over dat vlak heen, ongeduldig als ie is.

Ik zou ook kwaad worden. Maar ik zou wel terug meppen als hij mij zou meppen. En meer, dan zou de auto het ook moeten ontgelden.
Ben het helemaal met de Audi bestuurder eens! Hier in Amsterdam denken de fietsers over het algemeen ook dat de regels voor hun niet gelden. Die vlakken die in Londen liggen, hebben ze in Amsterdam niet eens nodig ze gaan overal rond je auto staan. Rood is voor fietsers ook altijd groen, verlichting op de fiets hebben ze niet nodig. Als je ze dan een keer over het hoofd ziet krijg je ook nog boze reacties. Dus ik snap wel dat je een keer boos wordt.
Hij wil gewoon voor die fietsers uit rijden, anders moet hij er eerst achteraan hobbelen en ze later weer inhalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).