Video: Audi disst Lexus, BMW en Mercedes

Auteur: , 64 Reacties

Elkaar een beetje jennen door middel van reclames is niets nieuws, dus Audi besloot het maar meteen goed aan te pakken en de concurrentie een dikke vinger te geven in hun Super Bowl-onderbrekingen.

De spiksplinternieuwe A3 sedan komt begin volgend jaar de Amerikaanse dealers binnen rollen, precies op tijd om miljoenen kijkers te prikkelen tijdens de reclameonderbrekingen van de jaarlijkse footballfinale in februari. Fabrikanten trekken alles uit de kast om de beste, grappigste en vooral meest gedenkwaardige spotjes op de buis te brengen, want hier gaat verdient worden!

Voor de zekerheid worden de reacties op de filmpjes alvast online afgetast. De boodschap van Audi is eenvoudig: de A3 is de allerbeste premium auto. Wie in een andere luxe sedan stapt – een BMW, Lexus of Mercedes – moet zich schamen.

De spotjes roepen op om je niet te laten verleiden tot de verkeerde wagen, maar geduldig te wachten. Zo neem je liever de taxi dan dat je van moeders een lift krijgt en zeg je je baan op omdat je auto van de zaak een Mercedes is. Een vader komt met de wijze raad om niet zomaar in iedere willekeurige auto te stappen, want daar zul je spijt van krijgen, zoals anderen kunnen betuigen.

Geldige argumenten of toch wel erg overdreven? Bekijk de lange reclame HIER op Autojunk. De personages doen ieder nog een eigen, uitgebreider verhaal: de wijze vader, anonieme spreker en overspelige vrouw.64 reacties

Slechte reclame. Dan zijn ze er wel leuker en beter. Mijn vraag aan die audi mensen waarom zo veel geld betalen voor een Volkswagen?
@gerjan:
Ag jo kom is ff met wat nieuws. Begint zo naar en irritant te worden dit.

Wat probeer je hiermee te bereiken man?
@exotic: OH NEEEE, wil je de volgende keer alsjeblieft “eens” schrijven i.p.v. “is”, dat “Ag” vergeef ik je, maar “is” i.p.v. “eens”, daar kan ik echt heel slecht tegen.
Sorry dat het jou nu betreft, maar een ander had dezelfde reactie gekregen.
@eddythedriver: dat zal hij de volgende keer is beter doen.
@jazzzo: hahahaa +1
@eddythedriver: Ik ben ’t volledig met jou eens. “ff” kan prima, maar “is” ipv “eens” is zo. gruwelijk, daar krijg ik direct TaalNazi gevoelens bij. Schrijf dan liever “es” als in: “doe es effe normaal” maar géén “is”….

Ontopic: het punt is wel duidelijk: Audi =/= dure Volkswagen.
Bugatti Veyron is immers niet veel meer dan een luxe Passat met een tikkeltje meer chroom.


(Oh Volvo V70 kopers: Ford Mondeo Rijders!!)
@eddythedriver:

Jeetje, daD ik daD over heD hoofT heb geSien!? BUdankD voor ‘ut melden lieFe Freemdeling.

Het zal nieD meer gebeuren beloofDT.

Ik hoop dat je hoofd nu explodeert.

:)
@gerjan: ik heb inderdaad ook mogen wachten op mijn eerste, en trouwens laatste Audi. Uiteindelijk werd hij na 7 maanden wachten geleverd. Ondertussen ben ik aan de vierde BMW toe. Deze werden allen tailormade en binnen de 7 weken geleverd.
Audi zet zichzelf mooi te kakken dan. Enige wat mensen aan die reclame overhouden is hoe veel dikker die CLA eruit ziet als die A3. Netto komen ze denk ik even lang in beeld ook nog. Vooral als die neger zegt “If this is my company car, this isnt my company.”. Dat VRAAGT om mensen die reageren “Nou doe mij em maar dan”.
@Dev: ja die cla is toch een stuk spannender dan de Audi A3. Ben wel een Audi fan maar begin de andere Duitsers steeds meer te waarderen.
@leandro: verstand komt met de jaren!
@patab: Gebreken vaak ook,.. (inkoppertje)
moraal van het verhaal/reclame is dus dat nare arrogante mensen die vooral bezig zijn met wat een ander vind Audi (moet) rijden.
Triest maar je kan niet zeggen dat het misleidend is
@yerrie: Amen brotha!
@yerrie: comparative marketing is de enige marketing die in de VS voor wat groeicijfers zorgt. Dus niet zo gek dat ze met een dergelijke campagne komen. Wat dat betreft trekt Audi namelijk vaker aan het langste eind in de VS
ik reed zelf eerst in een audi a3, ja echt mooi en goed afgewerkt binnenin
nu rijd ik een 3 serie, rijdt toch een heel pak beter!
@KaCh1ng: een A3 vergelijken met een 3-serie is nogal krom. Maar ik snap je punt wel, ik ben van een A3sb naar een 1-serie gegaan en wil nooit meer terug!
@lawrence-william: A3 mooie auto maar een achterwiel aandrijver eis ook naar mijn mening wel beter…. Tenslotte is voorwielaandrijving een goedkopere manier om de aandrijving van de motor op de weg over te brengen… :-) en dat zie je niet terug in de prijs tussen een A3 en een 1 serie, A4 en een 3 serie etc
@3246cm252kw: hoezo goedkoper? Je bedoelt dat het staal van de lange aandrijfas achterwielaandrijving tot dure oplossing maakt? Dan is het toch bijzonder heugelijk dat BMW binnenkort ook over gaat op de technisch complexere, in weggedrag veiliger en toch goedkopere voorwielaandrijving. Eigenlijk is het ook van de zotte dat een merk dat zichzelf premium noemt zolang bij een ouderwetse en achterhaalde vorm van aandrijving is blijven hangen.
@mashell: het is duurder omdat je mechanische efficientie beter moet zijn, en omdat je de binnenruimte van de auto anders moet ontwerpen en allerlei bekabeling moet verlengen en steviger pompen enz moet aanbrengen.
@mashell: de uitleg is al voor me gedaan zie ik. Haha. Maar waarom is dan de formule 1 achterwielaandrijving? Omdat het beter is.
Damn wat een slechte reclame!
Moet zeggen dat ik echt wel een audi liefhebber ben maar de CLA is zoveel mooier!
Die saaie A3 komt niet eens in de buurt!
Ik ben niet echt overtuigd Audi. Oh sorry, de woordjes echt en niet staan in de verkeerde volgorde.
Reclame is precies wat Audi uitstraalt. Schreeuwen on aandacht. Net als de meeste bestuurders. (De meeste! Niet alles over een kam)
@Kvgorp: zie mijn eerdere opmerking over comparative marketing.
Mercedes lacht Audi nu hard uit met die saaie A3 die CLA is veel mooier
Pff, vergezocht, te lang en zonder humor!
Lang, geen humor, saai en je ziet meer mercedes en bmw dan die halve seconden a3 aan het einde…

Ow en het kontje van die Aston martin :)
Redeloze reclame,laten we meedoen in de hype van een ander dissen, zoals jag en mb alleen dan op een hele slechte manier met kleurloze mensen( die toch altijd voor Audi kiezen) veiligheid voor lol
@gecko75: het is dus geen hype, het is comparative marketing en noodzakelijk in de VS om zowel aandacht als een grotere taartpunt te krijgen. Tussen de duizenden billboards moet je iets doen om überhaupt op te vallen. Audi is daar vaak succesvol mee. MacDonalds is er ook een kei in!
Sneu dat schoppen tegen die iets grotere RWD jongens die je eigenlijk had willen zijn.
@jipp oké das duidelijk maar doe het op een wat leukere manier dit komt zo gemaakt over toch
@gecko75: klopt, maar daardoor kopen de Amerikanen het. Zo is hun cultuur nou eenmaal. Status(masculinity) is het belangrijkste!
Ik wist dat Audi best wel een beetje saai is, maar dit is wel heel erg droevig.
Vind deze reclame nergens op slaan, ze dissen niet eens, geeneen argument. En daarnaast ziet die audi er ook een stuk saaier uit dan zijn concurrenten
Typische Audi reclame. Heb je niks goed te vertellen over jezelf, vertel slechte dingen over anderen.
@SimonMc: typisch comparative marketing bedoel je. Niets typisch Audi. De manier van reclame maken zoals het in de VS gebeurd.
@Jipp:
Hey psst…het is gebeurT…straks wordt je nog aangeklaagd door ene meneer spong :)
Lol! Audi heeft de klinische perfectie van Dr. Mengele op een euforische dag. Doeltreffend, klinisch, uiterst perfect, saai. Edoch, met de warmte van een diepbevroren mammoet. Om anderen te dissen moet je zelf meer zijn dan die kille perfectie. Er waren ooit leuke, gezellige Audi’s… Das war einmal.
Grappig is dit inderdaad niet. Maar de A3 sedan heeft alles om een ontzettende verkooptopper in de VS te worden.
Geweldige knipoog naar de True Love Waits Campaign. Deze reclame is dan ook wel heel erg Amerikaans, maar desalniettemin briljant gevonden.
Slechte reclame.
Audi zet zichzelf idd voor schut…proberen de “kleinere” a3 sedan te vergelijken met die van de concurrenten die een stukkie groter zijn…dus a4 overbodig???
Komt nog eens bij dat de lexus en bmw van de vorige generatie zijn waarmee ze aangeven dat hun “premium” een aantal jaren achter loopt ;)
Audi houdt zijn klandizie al jaren voor de gek.Het begint al bij de aankoop van van zo’n hok.
De reclame zal ook wel geen indruk maken bij de concurrentie,zoals ook deze opgeleukte VW niet.
Ja man zoveel audi haters, gaste moest bmw en mercedes ZO goed doen oe kom het dan als vrachtwagenchauffeur toch veel meer audi’s zien rijden dan wat anders op de baan en de laatste jaren doet toch audi prachtige wagens als de nieuwe a1,a5,a7, echt audi als je zo verder doet binnen dit en 10 jaar word je de beste. AUDI FOREVER !!!!!!!
@tyso quattro: Ik snap geen hol van je vraag/uitleg (ben er nog niet goed uit wat het eigenlijk is). Als dit het niveau van Audiliefhebbers is, heb je meteen het antwoord op je vraag waarom er zoveel Audi’s rondrijden. Ik vraag me ook altijd af waarom er zoveel domme mensen de aarde bevolken.
Ter verduidelijking: de A5 en A7 vind ik mooi ontworpen wagens en een R8 is een volwaardige sportwagen maar de rest van het gamma zijn zielloze creaties die meeliften op het succes van topmodellen die de mensen die een A4 en dergelijke rijden eigenlijk zouden willen rijden.
@ag3ra: ja da denken ze zielloze wagens toch geloof mij, audi rijder geeft meer smaak dan omgaan met de auto ,audi moet je kunnen behandelen als je hem goed behandeld ga je ver nooit in problemen komen en de andere hebben geld genoeg pfffff tzijn toch smaken
@tyso quattro: Oh god. Die Audi Forever was er teveel aan.
Moet ook wel eerlijk toegeven een slechte reclame
Ik rij met een audi a4 avant 2008 en met een bmw e91 van 2009 en ik rij zeker met beide graag maar ik moet wel zeggen dat ik meer met de audi rij en mijn vrouw met de bmw. De audi is mooier van binnen en sportiever van uiterlijk. Aan de vele 15 jarigen hier die dagelijks met hun m3 op het cicuit rijden, in het dagelijks leven en bij gewoon rijgedrag maakt fwd of rwd niet echt zo veel uit.
Ik ben met beide tevreden en nog nooit geen problemen gehad.
@diablo66614: daarin moet ik u gelijk geven als ge veel circuit rijd en burnout’s doet met je wagen ok maar dan nog circuit is ook van audi: le mans, dtm,enz… winnaars audi QUATTRO’S en van binnen vind ik audi ook vrij mooier dan eentonige bmw interieur. Maar respect tzijn smaken.
@tyso quattro: lol, eerste jaar BMW in moderne DTM: kampioen en Audi verslagen…
;)
@RRenault: 2013 audi mike rockenfeller dtm kampioen ;)
@tyso quattro: Rijden ze in de Le Mans en DTM races met Quattro?
@instalex: aja e moat dtm rs5 quattro le mans r18 quattro en ze doen echt goed al 4 a5 jaar audi plaats een meestal
Zet je zelf te kakken door een lexus LS tegen een Audi A3 te zetten en dan dat luxury te noemen hahahha
En dat showen en afzeiken van die merken, dat mag? Lijkt me niet
Wat een te simpele en slechte reclame zeg. Ongeïnspireerd net als de auto’s.
Lol een Audi is een Volkswage, een lexus een toyota, en BMW, dat is een BMW!
voor wat deze spot betreft: het is altijd een teken van zwakte als je in je eigen advertenties moet afgeven op je concurrenten om er zelf beter van te willen worden. Bovendien geef je de concurrent graits reclame, hetgeen me niet de bedoeling lijkt. Wat betreft VAG algemeen: goede marketing, middelmatige producten, agressieve prijspolitiek met prijsdumping in een dalende markt, proberen de concurrenten door middel van lage prijzen uit de markt te drukken, etc. etc. Behalve Le Mans, waar geen tegenstand is maken ze niets klaar in autosport.
Je betaald voor 4 cock ringen en je krijgt er nog niet eens een gratis vibrator bij! Pfffff..
@ alfista

Sinds 2000 al 7 overwinningen in DTM.
Geen tegenstand lijkt me wat kort door de bocht…
Of ben je teleurgesteld dat alfa romeo al jaren geen deftige auto meer gemaakt heeft ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).