Video: Ayrton Senna leest een jonge Schumacher de les

Auteur: , 24 Reacties

Als Ayrton Senna nog had geleefd, dan werd hij vandaag 54 jaar oud. Helaas besliste het lot anders. Met de 9 jaar jongere Michael Schumacher, die er op dit moment ook niet al te best aan toe is, had hij een grote rivaliteit, die in de volgende video's mooi naar voren komt.

Ayrton Senna vs M Schumacher

We noteren 1992, tijdens de Franse Grand Prix op het circuit van Magny-Cours. De dan 23-jarige Schumacher tikt Senna er met zijn Benetton af, waarna de Braziliaanse McLaren-piloot op de grid verhaal komt halen:

Hier is ook een langere versie van, waarop we onder andere zien dat Senna het graag op een onderonsje houdt door een microfoon weg te meppen:

In hetzelfde jaar vliegen beide coureurs elkaar op Interlagos, tijdens Senna’s thuisrace, in de haren. Senna maakt zich druk over de snellere Schumi, die op zijn beurt de grootmeester in de persconferentie naderhand niet spaart:

Je ontkomt er haast niet aan dan met weemoed te kijken naar deze twee absolute grootheden op hun vakgebied die het beiden helaas niet gegund was een zorgeloze oude dag in goede gezondheid te hebben. Schumacher leeft weliswaar nog, maar elke dag dat hij in een coma blijft is er eentje waarin de kans op een herstel kleiner wordt, hoopgevende signalen of niet.24 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Gelukkig stond good old Flavio Briatore paraat om de gemoederen tot bedaren te brengen.
@ridder te voet: http://www.youtube.com/watch?v=W9Vmpm6HS2o

Jezus Chraist what you doing :)
@E34M5Touring: brake brake brake
Echte strijd, de jonge uitdager tegen de wereldkampioen. “Je begrijpt het niet!” zegt Senna.
Als je een probleem met me hebt kom je naar me toe en praten we het uit. Je gaat me niet van de baan rammen. De ambitieuze Shumacher heeft nog menig coureur geraakt. Wie is de betere coureur, de ervaren gentlemen of de stijlloze uitdager? Geweldig spektakel dit.
@T16: mwah als groot formule 1 en Senna fan is de frame van Senna als gentleman op de baan toch ook niet in overeenkomst met de waarheid. De man deed op de baan ook gewoon alles om te winnen inclusief een tikkie geven indien nodig. Wat dat betreft konden deze twee elkaar een hand geven. Senna deed het echter allemaal met de nodige latijnse bravour die wij Nederlanders wat makkelijker door de vingers zien dan de Duitse kampioen die ook nog valsspeelt als het spannend wordt.

Maar goed beide zijn hele goede coureurs en het is hoe dan ook tragisch dat het zo moet aflopen.
@jaapiyo: idd senna Was,net zo’n viespeuk. Ik ben voor schumi. Ook een hond op de baan maar O zo goed. Zoals die tik (nou ja tik) tegen Damon hill. Smerig maar je moet het maar durven.
Voor mij de grootste twee legendes van de sport, en Senna is een voorbeeld voor iedere sport. Niet alleen zijn mentaliteit maar ook zijn inzet voor voor arme kinderen in Brazilië. Jammer genoeg heb ik Senna niet live kunnen meemaken, maar Schumi gelukkig wel. Ik hoop dat het goed komt met Schumacher, hij geeft zich nooit verloren.
F1 has gone to shit..
@lucas23: Tja, helaas wel. De ’80 en ’90-er jaren DAT is zoals F1 moet zijn i.p.v. van de stille voorzichtige optocht van nu!
@VeniVidiVici: de turbomotoren uit de jaren 80 waren ook zo stil hoor…
@iiprototype: Niet! Die waren veel rauwer!
De betere coureur is Schumacher dunkt mij. En daarom succesvoller. MAar had ze graag vaker in een 1 op 1 duel willen meemaken.
@gearhead:

Pure scorebordfanboyisme…Schumacher heeft nooit een teamgenoot gehad, zoals Senna Prost als teamgenoot had.

Vanaf Benetton had Schumacher altijd een team om zich heen. De tweede rijder stond daarbij nog net niet in de kou…
@FrankypankyV8: Er zijn er niet veel van….Maar jij begrijpt het.
Senna is een legende.Niet alleen omdat hij zo goed reed.Ook als hij het niet eens was met de veilligheid op de baan ging hij gewoon klagen omdat het volgens zijn mening te link was om te rijden.Fia gaf daar zelfs gehoor aan.Naast de baan was hij een held omdat hij mensen in z’n land steunde(nog steeds doet,Senna Foundation)Hij reed niet alleen voor zichzelf maar meer om de arme bevolking te helpen in Brazilie.Schumacher kan daar nooit aan tippen.Hoop het beste voor hem,ook voor z’n familie.Maar vergelijken met Senna? NEE!
@Alfarobert: Volgens mij heeft Senna in het fatale weekend in Imola nog gediscusseerd over de Tamburello en de korte uitloop daarvan. Maakt het eigenlijk nog triester.
@Alfarobert: Schumacher deed ook veel voor de arme Duitse bevolking. Zijn persoonlijke hoofdsponsor is Deutsche Vermögensberatung. Senna kwam gewoon uit een rijke familie.
Senna trok zijn mond open en was een echte karakter. Schumacher heb ik nog nooit zulke dingen zien doen. Behalve dat halfslachtig gedoe voor de GP van Monza na 9-11…Dat kwam juist totaal lachwekkend op mij over.
@FrankypankyV8: Dat ging inderdaad nergens over. Werd een puinhoop ook in de 2e chicane
Heb Senna een stuk hoger zitten dan Schumacher. Er word dan gezegd worden dat ie ook smerige dingen op de baan deed maar volgens mij was er alleen het incident met Prost. Dat was eigenlijk een wraakactie van het jaar ervoor waar Prost Senna eraf ramde om zo de titel veilig te stellen. En hij kondigde het zelfs aan voor de start dat als de mogenlijkheid zich zou voordoen hij Prost eraf zou rijden. Uiteraard niet netjes maar wel begrijpelijk. Schumacher had altijd een vervelend soort arrogantie over zich heen wat hem niet erg sympathiek deed overkomen. En mensen er moedwillig vanaf willen rammen deed m ook geen goed. Maargoed, wie de betere rijder was zullen we nooit weten maar ik gok toch op Senna. Jammer inderdaad dat ze allebei niet van hun oude dag kunnen genieten. Hoop het beste voor Schumacher maar het ziet er niet goed uit.
@loekie125: En ik heb Prost weer hoger zitten dan deze twee ruzie zoekers.
@norge: Prost na die vuile spelletjes met Ballestre/ geheel Franse FIA ? Mwoah, ontzettend goede coureur. Maar Senna is wel meer van het niveau “legende”
@norge: Qua persoonlijkheid weet ik niet zoveel van Prost, maar als je anderen eraf gaat rammen om je titel binnen te halen ben je gewoon zwak. De actie van Senna praat ik niet goed maar kan ik wel begrijpen door wat er gebeurd was het jaar daarvoor.
Schumacher precies hetzelfde verhaal……zowel in Adelaide als in Jerez.
Politiek correct en natuurlijk populaire meepraat door te gillen dat Senna beter was dan Schumacher. Op basis van wat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).