Video: bekijk de immense autocollectie van Michael Fux

Auteur: , 54 Reacties

Wat een gevorderde verzamelaar aan modelauto's in zijn kast heeft staan, staat bij deze man op ware grootte in zijn garage.

Video: bekijk de immense autocollectie van Michael Fux

Michael Fux is een Amerikaanse verzamelaar van alles met veel pk’s op vier wielen. Hij is groot geworden met ‘traagschuimmatrassen’ en de business heeft hem geen windeieren gelegd. In zijn verzameling vind je de usual suspects als een Ferrari 458 Italia, Audi R8 en Porsche 911, maar deze collectie gaat verder dan dat.

Meneer Fux heeft een Ferrari FXX (nr 1), Saleen S7, Bugatti Veyron, Aston Martin DBR9, wat Nascar-pretspul, een ex-Schumacher F1 bolide en nog veel meer. Ook schijnt hij de enige Rolls Royce Drophead Coupé met carbonstrips in het interieur te bezitten.

In de video zien we dat zijn auto’s voor de gelegenheid netjes staan uitgestald. Mijn persoonlijke favorieten: de Ferrari FXX (0.20 min) en de compleet witte Ferrari 599 (3.40 min).

Met dank aan hdozguzel voor de tip!54 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Heb je zoveel geld heb je nog problemen om een parkeerplaats te vinden.
@norge: Daarvoor heeft ie die Smart staan.
Een beetje een zielloze collectie lijkt me, of de cameraman is 20 jaar oud. Daar in de uithoekjes van de garage stonden de mooiste speeltjes, waaronder de Mercedes W113.

Voor mij de Ferrari 575 Superamerica, de BMW Z8, de F40, de W113 en de DB9R graag. Dankuwel!
@Supreem: kijk maar eens bij de overige filmpjes van deze uploader. Het is een jonge gast met veel teveel geld. Vandaar zijn voorkeur.
Dat 1 mens zoveel auto’s heeft, ja Jay Leno heeft er ook 70+, maar daar zit ook een hoop oude ”meuk” tussen. ( Grapje jongens ) Maar dit.. Veel moderne auto’s! Mag wel zeggen dat ik een tikkeltje jaloers ben.
@JamesBond007: een tikkeltje maar?
@JamesBond007: Jay Leno rond 800 auto’s.
@vwpassat: Heefd rond de 800 auto’s.
@vwpassat: dus je verbetert jezelf en voegt een werkwoord toe maar pakt vervolgens een vervoeging die totaal niet bestaat… Kuddo’s!
@vwpassat: 800? Dat is wel heel erg veel..
@rikus: het is waar kijk maar op internet.
@vwpassat: Dat zeg ik toch: 70+ auto’s hahah geweldige fail ook daarna trouwens. Heb gelachen :D
veel geld weinig smaak!
Doe mij die S7 en de Enzo maar, ben niet zo’n fan van de FXX (Je mag er ook niets mee), ik vindt persoonlijk de S7 stuk interessanter
@italia007: Ik denk dat het met deze FXX anders zit. Een normale FXX blijft bij Ferrari
Voor dat geld kocht ik toch liever de collectie van Ralph Lauren!
@gekkenhuis:
Ik vrees dat de waarde van het wagenpark van mijnheer Fux overeenkomt met de waarde van de 250GTO van mijnheer Lauren.
Hij heeft gewoon alle supercars die er zijn gekocht….. Ik vind er niks smaakvols aan. Vind het veel leuker als iemand echt een passie heeft voor een merk of model. Dit is gewoon ordinair……. Maar ja het zijn welverdiende centen dus hij mag er mee doen wat hij wil.
Goeie koeien, die beste man is mijn maandsalaris al kwijt om elke auto buiten te zetten. Moet niet gekker worden.

Persoonlijke favorieten; FXX, Ford GT, Alfa 8C en de McLaren SLR.
Ook een leuk vliegtuigje hoor.
Fraaie verzameling maar er zij 2 vragen die in me opkomen: Waarom in goedesnaam koop je 5 F430`s (of 4 599’s for that matter) en waarom verneuk je je halve wagenpark door er Sjonnie tjoeningvelgen (met een oe ja…) onder te hangen!? Hoe dan ook: ik zou ervoor tekenen
@deladude: in totaal heeft ie 9 of 10 f430’s, 3x scuderia, 7x f430 waarvan 4 spider. En 599’s heeft ie niks dubbel, 1x 599 gtb, 1x 599 gto en 1x 599 fxx
@marikoelolo: Ik geloof je meteen, en die 599`s kan ik in dat geval nog begrip voor opbrengen. Maar 9 F430`s… Ik zie het nut gewoon niet. Koop er dan van elk modelletje een en koop er nog een paar fraaie klassiekers bij ofzo. Nouja, het is zijn geld en hij moet uiteraard zelf weten wat hij ermee doet, maar ik zou het anders doen…
Geweldig natuurlijk en het zal wellicht de jaloezie zijn die spreekt, maar deze beste man heeft zó gigantisch veel supercars dat de lol mij eraf lijkt te gaan. Zo weet je toch niet wat je moet kiezen? Naar mijn mening daarom overdreven.
Repost http://www.autoblog.nl/archive/2011/10/13/fux-collectie-van-82-supercars-in-florida-is-onwerkelijk
@Original_Arnoud: dat dacht ik ook al, hadden we al een hoop foto’s van gezien. Bovendien is het oud want we zien geen recent spul of zou die gestopt zijn met het kopen van Ferrari’s en lambo’s daar we geen recent spul zien
@Original_Arnoud: nee joh, dat waren alleen foto´s (en we linken er ook naar in dit artikel)
Jaloers! Wat zou z’n daily driver eigenlijk zijn?
@rd1991: ik denk dat hij een grote ton heeft met alle sleutels er in en er in grabbelt elke ochtend vervolgens al de garages af gaat welk lampie er brand xD
Gevalletje kwantiteit in plaats van kwaliteit. Dit heerschap zou er goed aan doen zich te beperken tot de 20 meest waardevolle auto’s en de rest laten veilen oid. Veel smakeloze uitvoeringen trouwens.
@fit4fun: inderdaad, sommige hebben wel behoorlijk lelijke velgen eronder hangen, beetje van die duchebag velgen
@fit4fun:
Wat een betuttelende uitspraak weer. Stap maar snel weer in je Opel op weg naar je middelmatige baan.
Te veel van hetzelfde….
Nee joh geel op geel kan best
@johnson: Op een Rolls…. De heren Rolls en Royce draaien zich om in hun graf
Hoop dat ie ook een stuk regenwoud heeft gekocht ter co2 compensatie ;) Ben liberaal en niet vies van wat spullen, maar dit…
Ik had de collectie mooier gevonder als je er een hoop auto’s uit wegstreept.
Stoort de vele musthaves en droomauto’s die er ook tussen staan.
Zonder de video te zien: Ik ben jaloers op zijn eigen speciale kleurtje rood. Als je zoveel geld hebt kun je al die wagens gewoon nog kopen, maar die kleur is er alleen voor hem. BTW, is deze video niet eerder langs gekomen? In elk geval zijn verzameling wel, redelijk bizar wat die vent heeft. Helaas weinig dat ouder dan 10-15 jaar is en echt uniek
Het domste is nog dat het gros van de autos over een paar jaar niets meer waard zijn
@hammerhead123: Ja dit is het schoolvoorbeeld van iemand die heel dom bezig is geweest in z’n leven.
@hammerhead123: Is hij handelaar dan ? of verzamelaar ? bovendien zijn veel auto’s relatief waarde vast en tegen de tijd dat zijn kleinkinderen wat auto’s gaan weg doen is de verzameling het 10x waard.
@thierryvth: Dat zeiden ze 20 jaar geleden ook met antiek meubilair ;).
Zero Fux were given
Pfffrt, maar 1 Veyron? Zelfs onze eigen Dom Perridon heeft er 3! Wat een amateur :P

Overigens is dit geen collectie, dit is gewoon hamsteren. Totaal zinloze verzameling als je het mij vraagt. Natuurlijk zou ik mijn eerstgeboren kind opgeven om ook maar 1 van die auto’s te mogen hebben (paar uitzonderingen daargelaten) maar als je dan toch de keuze hebt kies dan een paar échte favorieten.

Doe mij maar een Gallardo, voor het geluid. Een SLR, voor het geluid. En die Carrera GT, voor het geluid :P
@Gulli: SLR voor het geluid snap ik niet, komt amper geluid vanaf.
Vreemde kleuren en veel varianten van het zelfde model maar ik mis vooral de klassiekers.
Ik kan niet begrijpen waarom je een auto 2 of 3 keer zou willen hebben? Als je niet weet wat je geld moet doen, bouw dan een speeltuin of automuseum.
Erg zinloos en smaakloos. Hij is in ieder geval goed in het verneuken van sportwagens.
http://www.michaelblanchard.com/images/content/ACF8523.jpg

Als je zo op de foto gaat zegt het wel iets over je smaak of het tekort daar aan.
Leuke verzameling hoor maar zoals hierboven al gezegd is zou ik meer voor kwaliteit gaan dan kwantiteit. Pak de 15 mooiste/uniekste en geef de rest aan een goed doel.
@massarati: Die foto zegt inderdaad al genoeg
Hoe leuk alle auto’s ook zijn, dit wil je eigenlijk niet als collectie. Te vaak hetzelfde model (alleen af en toe een andere uitvoering), te veel moderne auto’s (waar zijn de klassiekers?) en hoe wil je in godsnaam kiezen welke auto je ‘vandaag’ zult pakken.
Hij heeft het wel zwaar. Bedoel, welke auto moet je vandaag pakken om in te gaan rijden?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).