Video: Belgische Cayenne faalt op stoeprandje

Auteur: , 85 Reacties

Op de weg mag de Porsche Cayenne zich dan wel tot de betere SUV's rekenen, in het terrein gaat die vlieger bepaalt niet op. Dit Belgische exemplaar laat zien dat zelfs een stoeprandje teveel is voor de 'offroader'.

Porsche Cayenne valt door de mand

Oké, dat een Porsche Cayenne geen Mercedes G63 AMG 6×6 is, dat weten we. Maar dat de auto al bij een pietluttig stoeprandje de handdoek in de ring gooit, hadden we niet verwacht. In de video zien we dat het toch echt zo is.

De eigenaar van de auto is op een parkeerplaats net iets teveel naar voren gereden, waardoor hij met z’n voorwielen van het stoeprandje af, in het zand staat. Geen probleem zou je denken, je hebt immers een SUV. Echter is de Cayenne met geen mogelijkheid meer terug te krijgen. Zelfs de extra power van een drietal Belgische 50+-ers en een blote voeten lopende en tevens sjaal dragende dame mag niet baten.

Valt de Porsche hier nu gewoon keihard van de stoeprand door de mand, of is de bestuurder gewoon dom bezig?

Kijk zelf maar, video op autojunk.nl.

Met dank aan Atimos voor de tip!85 reacties

Denk eerder dat het aan de chauffeur ligt
@cthijs: precies, (lucht)vering omhoog en je rijdt je er zo uit..
@cthijs:
Klopt als een bus, die heeft tenslotte de verkeerde auto gekocht/gehuurd….
Maar de vraag is nu; is het hem gelukt?!
Punt 1: Belgen kunnen niet rijden, krijgen heel makkelijk een rijbewijs en zijn een gevaar op de weg. Punt 2: kan deze man niet gewoon wat extra gas geven in zijn achteruit???
@drivingpleasure: Hey oetlul, ga uw eigen volk wat afzeiken voor je begint te veralgemenen. Ik durf te wedden dat ik een beter chauffeur ben dan jij.
Soit, on topic: Heel simpel om uit deze situatie te geraken : Rij nog een meter vooruit en geef dan volle gas in z’n achteruit en je bent over die stoep rand heen. Ik heb mijn vriendin haar auto eens in een soortgelijke situatie “gered”. Je moet dus een soort schommel beweging creëren.
@FredT: Ga toch inparkeren tussen 2 palen(rijbewijs gehaald in Belgie). Leuk dat jij dat durft te wedden, ik ga je weddenschap aan. Heb zelf familie in Belgie dus weet hoe slecht het daar is gesteld met het behalen van je rijbewijs. Dat verklaard ook waarom Belgen in het algemeen zo slecht rijden…
@drivingpleasure: wij dan wel weer beter in dt fouten…
@BloodSeaker: Sowieso
@drivingpleasure: Dus jij hebt voor je rijbewijs parallel moeten parkeren?
Goh nu heb je me echt wel overtuigd, jij bent de volgende Vettel!
@spotu2: Nee dat zeg ik niet, kan begrijpen dat je het zo opvat. In Belgie moet je tussen 2 paaltje inparkeren(met hele grote ruimte ertussen) om vervolgens je rijbewijs te krijgen en het op de openbare weg met echte auto’s te mogen gaan proberen.
@drivingpleasure: als jij het zegt zal het ongetwijfeld ook zo zijn
@faithnomore: Wie weet verschilt dat ook per stad of wat dan ook. Maar mijn neefje en nichtje hebben het zo moeten doen en een goede vriendin van mijn zus moet altijd iemand anders laten inparkeren omdat ze dat nooit heeft geleerd, ja tussen 2 palen en met focus op de palen.
@drivingpleasure: Dus die goede vriendin van je zus kan voor geen meter rijden omdat ze het nooit heeft geleerd. Daarom kan geen enkele Belg rijden? Rare logica van je…
@spotu2: Nee ik zeg dat ik het weet via mijn neefje en nichtje en ook via de vriendin van mijn zus. Zij heeft leren inparkeren tussen 2 palen waarbij ze moest focussen op 2 palen dus in het echte verkeer waar geen 2 palen staan kan zij zich moeilijk oriënteren. Dat ligt aan haar ja maar dat heeft te maken met hoe zij het heeft geleerd. En los daarvan was dat niet het punt waar het om ging en heb ik ook al gezegd dat ik beter had kunnen zeggen veel belgen de meeste en naar mijn mening. Maar lezen is ook een vak..
@drivingpleasure: Je zal maar in de buurt van een rijschool wonen waar 17 en 18 jarigen voor het eerst gaan parallel parkeren tussen jouw auto en die van je buurman. Dan lijkt het mij toch slimmer om tussen ijzeren constructies te leren parkeren. Maar wat weet ik nou, ik ben maar een domme Belg en dan ook nog eens een Limburger. Het is een wonder dat ik kan lezen en schrijven.
@fejjie: Daar is een rijschool voor verzekerd, maar dat wist je natuurlijk al..
@drivingpleasure: Ja dat wist ik, maar daarom wil ik nog niet dat ze tegen mijn auto aan rijden, ook al kost het me geen cent.
@drivingpleasure: Tenzij dat het ondertussen weer eens veranderd is, is het tussen paaltjes in parkeren, echt wel verleden tijd. Heb mijn rijbewijs zelf nog niet zo bijzonder lang ( een 6 jaar denk ik ), maar toen mocht ik het al met echte auto’s doen.
@SimonMc: Zou best kunnen, kan ook per rijschool verschillen of stad bijvoorbeeld. Het blijft erbij dat je je rijbewijs heel makkelijk krijgt en dat draagt bij aan slecht weggedrag en dat er mensen op de weg zijn die geen rijbewijs behoren te hebben. En dit weet ik door mijn familie in België en andere bekende die daar wonen. Als je iets naar beneden scrolt zie je dat zelfs een Belg hier het bevestigd. Dus of jij nou tussen 2 palen of niet hebt ingeparkeerd dat gebruikte ik om even aan te tonen dat je je rijbewijs gewoon erg makkelijk krijgt in België.
@drivingpleasure: Dat je je rijbewijs heel gemakkelijk krijgt, gaat nu ook weer wat te ver… Heel veel mensen die ik ken, waren er niet door bij hun eerste rijexamen.

En dat ik niet tussen paaltjes moest parkeren, lag niet aan de rijschool. Het waren gewoon de opleiding en examen die veranderd waren in het algemeen.
@spotu2: By the way beetje te oud voor de volgende Vettel, jij bent 18? 19? misschien lukt het jou nog jochie…
@drivingpleasure: Jij hebt nogal een grote hoed van jezelf op hé? Ben je nog een kleuter of gedraag je je alleen maar zo? Goed autorijden kun je dus sowieso niet,anders had je je wel volwassen gedragen.
@sydney: Dus omdat ik een mening heb over Belgen op de weg, uit eigen ervaring, ben ik een kleuter omdat ik mijn mening met argumenten verdedig? Jij mag een andere mening hebben en dit soort kinderachtige dingen gaan zeggen. Ik heb mijn eigen mening en daar sta ik voor. Dat jij nou een kudde dier bent en met de rest meeloopt hier moet jij weten..
@drivingpleasure: argumenten? welke argumenten? dat ze in België tussen paaltjes moeten leren parketen wil niet zeggen dat alle Belgen slechte bestuurder zijn.
@XiPHiAS: Nee dat klopt, ik had ook beter kunnen zeggen ‘in het algemeen’ of ‘in veel gevallen’ of iets dergelijks maar zoals ik al zeg uit eigen ervaring en door de verhalen van mijn familie. Daarnaast nog de manier waarop je in Belgie je rijbewijs kan halen (ja misschien is het veranderd de afgelopen tijd) gewoon dusdanig slecht is (of was) dat dat bijdraagt aan het slechte weggedrag.
@drivingpleasure: ik ben het als belg in dit geval grondig met je eens, rijbewijs krijg je in belgie bij een pakske boter
@XiPHiAS:
Ik wil niet zeggen dat het slechte bestuurders zijn, maar dat je met 90 niet in de middelste baan moet sukkelen als de rechter leeg is dat hebben jullie Belgen nog niet helemaal door.
Niet dat Nederlanders dat nooit doen, maar het de Belgen vielen dit vakantieseizoen wel erg negatief op….
@drivingpleasure: dan moet je misschien is aan je Belgische familie vragen hoe het nu zit met zo rechts mogelijk te rijden. Mijn grootste frustratie met Nederlanders op de weg.

Ik denk dat Belgen in buitenland ( de wereld is namelijk groter dan de Benelux) vooral de wellicht terechte naam hebben van hardrijders te zijn. Las onlangs ook dat we meeste snelheidsboetes in Frankrijk hebben van alle landen.

Maar die Nederlanders… daar worden onze buurlanden spontaan kwaad van. Caravans, linksrijders( wat hebben jullie daar toch mee), pinker niet gebruiken …. Ik denk echt niet dat jullie een goede naam hebben. Egoïstisch, arrogant en traag.

Begrijp me niet verkeerd, gemiddelde Belg kan niet rijden, maar dat kan je van heel Europa zeggen en vooral van Nederland :-)
@faithnomore: Sorry maar ik rijd veel en heb mij (inderdaad in Frankrijk) veel zitten ergeren aan Belgen op de weg afgelopen weken. Steeds maar weer die Belgen die niet doorrijden en voor je blijven hangen. Ja in Nederland erger ik me ook aan links hangers, rijd zelf ook vaak links maar dat komt omdat er bijna niemand voorbij hoeft zodra er iemand sneller rijdt ben ik de eerste die opzij gaat. En over de boetes in Frankrijk, dat kan ook een kwestie zijn van dom rijden, te snel rijden op momenten en punten waar gecontroleerd wordt(meestal ook aangegeven). Of ze hebben simpelweg geen stinger(aanrader voor hardrijders, heerlijk apparaat ).
@faithnomore:
Helemaal juist! Mijn frustratie dagelijks is absurd. Nederlanders zijn na Afrikanen de grootste autobestuurders zonder inzicht. Je hebt eigenlijk alles al beschreven. Dus wat valt er nog aan toe te voegen he :)
@FredT: Mooi, wat hou ik toch van België en haar inwoners.
@drivingpleasure & @FredT:
Niet om het een of ander, maar jullie zijn allebei kleuters.
@carbuff: En de relevantie van de reacties gaat met de minuut omhoog.
@spotu2: Hehe! Precies de reden waarom ik mijn reactie plaats. O.T.: Lijkt me evident dat een Cayenne alleen is voor gebruik op verharde ondergrond. Deze persoon wilde die theorie blijkbaar even testen en kwam uiteindelijk tot dezelfde conclusie.
@carbuff: Begint er zo wel op te lijken ja. Maar in ieder geval weer wat tijd gedood.
@FredT: Met alle respect maar jij claimt een goede chauffeur te zijn toch? Ik weet niet wat jij van plan ben als je een auto een stuk naar voren wilt zetten en dan volgas naar achter rijden. Gewoon voor de duidelijkheid, dit is geen GTA. Doe dat en je hebt je hele ophanging aan gort gereden. Just saying!
@FredT: als ik, dan jij
@drivingpleasure:
Ik rijd elke dag 60 km en moet zeggen dat ik absurd veel Nederlanders tegenkom die op de linkerrijstrook blijven rijden na het inhalen van een auto. Middenstrookrijders kom ik ook vaak tegen, en dit zijn ook vaak Nederlanders. Ik heb er verder weinig problemen mee want heb zelf Nederlandse vrienden, dus er zijn uitzonderingen
@drivingpleasure: Haha nu ga je toch wel hard op je bek met je belachelijke, op frustraties gebaseerde stelling.
En dus terecht want je bent waarschijnlijk nog niet veel verder geraakt dan Friesland met je waggie.
Alleen wij kunnen zo’n stellingen maken van de talrijke in het midden rijdende Nederlanders met hun wankele sleurhutten.
Jammer dat autoblog zo’n reacties toch telkens opnieuw weer uitlokt.
@lowlow: Ik ga hard op mijn bek omdat ik Belgen vervelend vind rijden op de weg? Niet verder dan Friesland? Je mag hier blijkbaar niet van mening zijn dat Belgen ookal ervaar je het keer op keer in Nederland Belgie Frankrijk en Spanje met name in vakantie seizoen want daar buiten blijven ze gelukkig redelijk weg. Zoals ik al zei had ik de stelling wat anders kunnen formuleren en bijvoorbeeld naar mijn mening erin kunnen zetten of erin kunnen zetten dat ik weet hoe makkelijk je je rijbewijs kan halen in belgie(destijds in ieder geval) waardoor je heel veel belgen hebt die niet weten waar ze mee bezig zijn. Ben toch niet de enige met deze mening heb ik zo het idee…
@lowlow: het feit dat jij waggie zegt, zegt trouwens al genoeg.
@drivingpleasure: achterlijk ventje
via Android app
@drivingpleasure: overhaaste generalisatie
@drivingpleasure: rijbewijs is niet hetzelfde of ervaring. Dus hoe meer kilometers, hoe beter je zal rijden. Taxichauffeurs, vertegenwoordigers, transport enz
@tombe: Voor iedereen, het was weer leuk een discussie uitlokken, er wordt hier ingehaakt en gediscussieerd als een stelletje kleuters. Ik moet (gelukkig) weer weg uit Nederland dus veel plezier met discussiëren op websites, van mij hebben jullie geen last meer.
Ik snap dit niet. Difflock aan, tractiecontrole uit en gaan. Maar goed ik zie de hele voorwielen niet eens draaien, dus volgens mij is de chauffeur ook niet heel capabel.
@lemster: Diff locks? U verwart deze speelgoedbak met een echte terreinwagen. Er is geen sper voor, en achter is het een optie..
@Mairsil:
Ik denk dat het center diff. (lock) werd bedoeld tussen voor- en achterwielen.
@Mairsil: Is dat echt zo? Een Cayenne heeft geen difflock als standaard? Dat is echt om te huilen. Een 20 jaar oude Jimny is dus capabeler dan zo’n ding?
@lemster: Zoals knipperlichtje zegt: het zou inderdaad ook technisch falen kunnen zijn.
Ik zie geen spinnende voorwielen, ik hoor geen spinnende achterwielen. Is dit niet gewoon de automaat die niet koppelt? Ik heb namelijk precies zoiets gehad met mijn espace 4, de automaat wilde niet koppelen toen ik achteruit een heuvel op wilde. Een beetje gas geven en daarna pas de rem loslaten (soort van light launch control) zorgde ervoor dat de bak wakker werd.
@knipperlichtje: excuus, dit verhaal heb ik slechts van horen zeggen, zelf heb ik het niet kunnen ervaren.
Beetje nietszeggend filmpje dit, bij het terugduwen/optrekken zie je de wielen nog niet beetje draaien dus heb niet idee dat de bestuurder heel handig bezig is maar we zullen nooit weten hoe dit geweldig spannende filmpje afloopt!!
Even doordenk momentje bij 1:32 min.
Wat een klungels zeg!! Amai een Belg op zijn best
Bestuurder is ontzettend dom bezig en kan niet rijden. Was ook een betere titel geweest haha. Wat die vrouw zegt had ie al lang kunnen bedenken toen ie alleen was. Maarja belgen en logica da gaat nie goe samen eh
Ja en hoe loopt het nou af?
@mikkeloentje: auto laten staan trein gepakt ben ik bang haha XD
Bout chauffeur
Gewoon rechtdoor rijden en een stukkie zandpad meepakken zou de klus volgens mij ook klaren.
Lijkt mij niet aan de auto liggen. Hoe goed of slecht de Cayenne nou offroad is.

Als er iemand in die Cayenne zit en die geeft gas tot 1500 toeren met vast en zeker TC aan, dan sta je daar nog wel even.
Haha. Toch leuk dat leedvermaak :P
Dit soort mensen kunnen beter in een Fiat 500 gaan rijden rijden.
Heeft zo’n ding vierwielaandrijving?
zal wel in z’n neutraal staan
je kan beter 2 mensen inzetten die 2 scheppen fixen, elk onder de band leggen en hefboomwerking toepassen,dan dat die 2 met nog wat anderen met zijn allen aan een bumper gaan tillen
Ook hier staan de beste stuurmannen aan de wal. pffffff…
@scorer: Plusjes aan het scoren Scorer?
Je weet zelf ook dat deze bestuurder de rijkunsten heeft van en schildpad in een helikopter.
Dit ligt gewoon aan de bestuurder. De Cayenne is verre van een offroader maar zo’n simpel stoeprandje kan een Cayenne makkelijk aan. Ik heb Cayenne’s wel “moeilijkere” stoeprandjes en heuveltjes zien nemen.
Oplossing:
1. Rempedaal indrukken en vasthouden
2. Versnellingspook in stand “D” zetten
3. ESP/TC uitschakelen
4. Rempedaal loslaten en gas geven tot de auto +/- 1 meter naar voren is gegaan
5 Remmen tot stilstand en vervolgens rempedaal vasthouden
6.Versnellingspook in stand “R” zetten en gas geven tot dat de auto weer uit de zandbak is gekomen
7.Rempedaal intrappen en vasthouden
8. Versnellingspook in stand “P” zetten
9. Motor uitzetten
10. Uitstappen
11. In de dichtstbijzijnde hoek gaan staan schamen of nog liever een kogel door je kop jagen!!!!!
Waar blijft de duster die hem komt redden

@bedirhan: Sorry, maar die Duster wordt alleen meegeleverd als off-Road pakket bij een Macan
http://www.autoblog.nl/nieuws/dacia-redt-porsche-macan-uit-de-penarie-66402
Waar is die Duster nu hij hem het hardst nodig heeft..
Laat maar weer zien dat het geen echte SUV is…..
Weet je
Ik krijg een hele enge gedachte.
Dit zijn wel de No-No’s die achter je zitten te duwen op de snelweg met hun 2 ton wegende PC Hooftstraat tractor…
Misschien is de 4 wielaandrijving defect. Wij kwamen er ook pas na een half jaar achter (niet met een cayenne). Zo niet, dan faalt Porsche op dit gebied. Dit “obstakel” moet iedereen makkelijk kunnen nemen.
Sorry maar wat voor.een domme Belg is dit? Als je niet in een Cayenne kan rijden blijf er dan van af. Trouwens niet echt goed voor de tiptronic….koppelomvormer is zo naar de haaien. Zegt trouwens wel iets over een Cayenne….wat een but wagen
Handrem er af?
Dat soort lui moet je de auto afpakken. Laat ze met de trein gaan. En hij blijft nog gewoon zitten ook. Wat een lutser.
via Android app
Hij durft gewoon geen gas te geven
Die clown van een chauffeur in de Cayenne is zo’n typisch figuur die een Cayenne koopt voor het “avontuurlijke” imago van zo’n auto. Het eerste bultje dat hij tegenkomt geraakt hij niet over. Je ziet het ook aan het bekakt volkje dat rond de auto staat/
Kerel is gewoon veel te voorzichtig of er is idd iets mis met die Cayenne…wel spijtig van al die kinderachtige reactie en veralgemeningen alsof Belgen ih algemeen niet knn rijden. Ondanks dit alles hebben de Belgen wel Jacky Ickx en Thierry Boutsen als F1 piloot gehad met tesamen 10 F1 overwinningen…en dit weekend zelfs weer een WK ralley overwinning voor Thierry Neuville…deze piloten hebben allemaal hun rijbewijs gehaald in het o zo achterlijke land Belgie. Wie knn de Nederlanders voorleggen buiten Verstappen wiens handjes meer wapperden dan dat ze rond een stuur geklemd hebben gezeten?
@crusader:
Kom op, laat je niet zo opnaaien, dat is toch niks voor een gemoedelijke Belg.

Over Thierry Neuville heb ik AB getipt, ook omdat hij met een Hyundai het machtige VW op eigen terrein geklopt heeft. Zijn teammaatje Sordo was trouwens 2de.
Een 1-2tje voor de Koreanen dus.
Van Ickx vond ik die overwinningen knapper dan die van Boutsen, die reed in een Williams waarin mijn oma nog gewonnen had.
Die wedstrijd op de Hungaroring waar hij Senna achter zich hield vond ik dan wel weer knap.
@tupperware: je hebt gelijk hoor Tupperware, gemoedelijk zijn we idd :-) maar sommige hier op het forum zoals @drivingpleasure gaan een beetje ver en mogen ook wel eens teruggefloten worden. Pas op ik ben de eerste die te vinden is voor een leuke Belgenmop, woon en werk zelfs in Den Haag maar het moet wel een grapje blijven. Jacky Ickx was overigens 1 vd beste piloten ooit, zeker als je zijn palmares buiten F1 erbij bekijkt (Le Mans, Paris/Dakar,…)
@ drivingpleasure Euhm, Ikke Belg; +/- 2.000.000 km in 20 jaar autorijden …. Geen schram schade gereden …. Valt wel mee hoor met het behalen van een rijbewijs in België !
Zo te zien aan de vorige reacties heb je ook een groot stuk van uw landgenoten tegen …. Ik denk dat we uitgepraat zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).