Video: boze man stenigt Aventador met laffe bestuurder

Auteur: , 78 Reacties

Meestal blijft het bij een handgebaar als een voorbijganger meent dat je te hard rijdt. Deze man gaat iets verder.

Video: boze man stenigt Aventador met laffe bestuurder

Zelf zou ik juichend langs de kant staan als een Aventador met dit geweld komt aanrijden. Echter, van een huilende V12 wordt niet iedereen warm. De man in deze video is ook minder enthousiast en besluit de bestuurder op middeleeuwse wijze te bestraffen.

Goed, de Aventador rijdt dan ook asociaal hard, maar dat geeft niemand het recht om met stenen te gooien. Na de eerste rake klap besluit de Lambo-eigenaar het hazenpad te kiezen en spurt er als een dolle vandoor.

Een laffe actie of gewoon verstandig? Bekijk het filmpje op Autojunk!78 reacties

Te hard rijden of niet, meneer is geen agent heeft hier niets over te zeggen en heeft dus zijn gore poten thuis te houden. Is een beetje in lijn met van die idioten die banden van SUV’s lek steken. Zelf was ik er iig niet vandoor gegaan. Had wel even willen gaan ‘vragen’ wat meneer zijn insteek was.
@x3ro:
Maar natuurlijk mag hij er wat van zeggen, zo lang het bij zeggen blijft.
Stenigen is zo Arabisch..
@tupperware: of Rotterdams
@x3ro: Misschien werd hij gewoon boos om die gele accenten?
@exotic: Of wilde hij voor matador spelen.
@x3ro:
misschien was z’n dochtertje een eindje verderop aan het fietsen…
@super: Bent een behoorlijk incapabele vader als je je kroost op zo’n weg laat fietsen. Los daarvan, heb je alsnog met je gore poten van andermans spullen af te blijven.
@x3ro:
Uhm, die meest rechtse strook op de weg lijkt verdacht veel op een fietsbaan, en op 0:09 zie je dat er een speelveldje met basketball court is, dus het idee dat er kinderen rondlopen is niet zo heel vreemd. En welke vader zou niet boos worden als een of andere klojo in een lambo (of welke andere auto dan ook) door een woonwijk scheurt? Een auto kun je uitdeuken, met een kind gaat dat dus een stuk minder.

De reacties zouden hier overigens denk ik compleet anders zijn als het niet om een lambo maar over een afgeragd golfje ging.
@super: Maakt niet uit in wat hem reed die kerel verdient een pak slaag of je nu met een aventador en of een getunede MR2 van 500 euro rijdt mijn reactie was volledig hetzelfde geweest.
Vol in zijn achterruit..
@norge: Of vol in zijn achteruit?
@norge: Kan allebei he..
Ik was sowieso verhaal gaan halen, wat een mafkees joh.
ik meen het, ik had hem aangereden
@maxx1:
Goed om te weten dat jij dus geen haar beter bent dan dat heerschap.
@tupperware: oog om oog, tand om tand
@maxx1: De enige reden waarom ik er over zou twijfelen is om de juridische problemen… Maar ik zou toch niet wegrijden.
@maxx1: Iemand aanrijden omdat ie een steen tegen je auto gooit. Okee. Goed relativeringsvermogen.
@camber24: heb je wel een relativeringsvermogen als je op de weg gaat staan met een steen. Vevolgens een auto van 4 ton beschadigd..? Omdat de auto te hard rijdt?
@maxx1: Nee, ook niet. Maar dat zeg ik ook niet. Het gaat me er om dat jij iemand wil aanrijden als hij een steen tegen je auto zou gooien. We zijn allemaal autoliefhebber hier, maar dude… Iemand aanrijden voor een steen.. Dan heb je alleen maar jezelf. Want strafbaar. Pak hem dan juridisch aan, sta je veel sterker.
@maxx1:
Dus jouw logica volgende mag hij als een mongool door een woonwijk jagen omdat hij met een auto van 4 ton rijdt?
@tupperware: jaa prima conclusie -,-‘
Eerste reactie: Laf (bij gebrek aan een beter woord). Hij zou bij mij een groot probleem hebben gehad.

Tweede reactie: verstandig! Icm deze beelden kan je die man ook goed aanpakken. Ik mag toch hopen dat ie verderop de politie heeft gebeld.
@clioracing: Ach, misschien dat meneer er ieder weekend rondscheurt en al een keer een ongeluk heeft veroorzaakt.. wellicht hebben ze al een gesprek gehad, revt voor zijn huis om hem op te naaien, misschien dat de Lambo eigenaar schijt heeft aan de hele buurt en deze meneer zijn geduld verliest. Zonder de rest te weten kun je moeilijk zeggen of het onterecht is, wel is de stenengooier volgens de wet schuldig aan de geleden schade ja.

In de VS is vervolging op basis van videobeelden mogelijk en wellicht kiest Lambo man eieren voor zijn geld ;), straatracen kan strafrechtelijk worden vervolgd.
Wat een eikel. Te hard rijden in een woonwijk is niet leuk, maar met stenen gooien is het lafste wat je kunt doen. Vooral als ze na zijn waarschuwing ook echt vaart verminderen…
Je weet natuurlijk niet wat daar allemaal op voorhand gebeurd is. Als ik op het filmpje afga rijdt de Aventador nog eens niet zo snel op die straat, en gaat de chauffeur toch ook de conversatie aan met die man? Maar goed, als ik het was gooide ik die steen terug naar zijn kop, en kon hij alles gaan vergoeden hoe rijk ik ook was. Lijkt me een gevalletje verzuring.
via Android app
Van dit soort acties kan ik echt witheet worden, jaloers links tuig gunt een ander weer eens niks. Stoppen en om identificatie vragen zodat het mannetje over een paar weken een pittig factuurtje kan verwachten, het is immers gefilmd dus je staat ijzersterk.
@knipperlichtje: Yep, als het een Picanto was geweest had ‘ie dit nieteens in z’n harses gehaald.
Die meneer mag van mij iig per direct een hartklap krijgen, geen haar beter dan de gemiddelde terrorist (‘mijn mening is wet’ volk).
@knipperlichtje: Jaloers link tuig? Je kent de man?
@pieterveer: Nu wel denk ik dan. Ik kan zelfs met zekerheid zeggen dat hij geen lid is van mensa. In een land waar iedereen met een vuurwapen rondloopt een zwarte lambo tekeer gaan met stenen…euh…eentje voor de leftie suicides?
@knipperlichtje:
als jij representatief bent voor ‘rechts tuig’ kan voorzie ik een niet al te grote toekomst voor ‘rechts’.
Tja, dit ziet er toch uit als pure jaloezie.
@schnorre: Daar dacht ik ook aan…
@schnorre: Als ik er al iets aan kan zien, dan is het ergernis. Of die ergernis voortkomt uit jaloezie haal ik er niet uit.
Zo snel rijdt die Aventador nou ook weer niet en de weg is helemaal leeg. Die kerel mag er gerust wat van zeggen maar gooien met stenen gaat gewoon te ver.

Wel een mooie Aventador trouwens, met die gele accenten.
Ik weet niet wat eraan voorafgegaan is. Ik hoor “keep racing”, wat impliceert dat hij al eerder last had van die auto. Misschien heeft een vriendelijk verzoek om ergens anders te straatracen geleid tot een opgestoken middelvinger van de bestuurder.
@pieterveer: Al legt die bestuurder 48 uur lang strepen voor z’n huis, dan nog ga je niet voor eigen rechter spelen, eigen rechter spelen is voor simpel volk.
@lekkaah:
Yep, net als revven en als een halve tamme door een woonwijk blèren.
Als je 1 simpele regel in achtneemt, “daar waar je de vrijheid van een ander beperkt houdt die van jouw op”, dan kom je zelden tot nooit voor dit soort onaangename verrassingen te staan.
In dit geval sporen ze dus allebei niet.
@jrk68: Inderdaad, ik zie ook allemaal woningen daar, allemaal koters en het is ook heel erg druk daar..
Kom op nou Spee, jij rijdt ook wel eens te hard in je Lotus……
@lekkaah:
Yep, op de ring of Zandvoort wil ik nog weleens los gaan, maar op de openbare weg?

Ik kijk wel linker uit, loop je niet het risico om een kind te scheppen dan loop ik wel het risico om door één of andere klojo over het hoofd gezien te worden.
Nee, ik ben zuinig op mijn lijf en auto..
@lekkaah: Links staan inderdaad huizen, wellicht is het maandag 11:00 of zondag 20:00 en dus rustig.. misschien staat er een school achter.

Punt is dat je nu slechts 30 sec beeld hebt en dus de context niet weet, als je wilt gaan racen zoek je maar een circuit op.

Meneer had geen steen moeten gooien maar dat praat het gedrag van de automobilist nog niet goed. Het feit dat lambo meneer niet eens uitstapt om te vragen wat er aan de hand is en dat stenengooier roept “keep racing, keep racing” lijkt me toch wel wat zeggen.
@jrk68: Beperking van vrijheid is toch wel wat anders.
@lekkaah: Dat is strepen trekken waar omwonenden er last van hebben ook. .
@pieterveer: true that!
@pieterveer: Dat hoor je mij niet ontkennen hoor, maar is in mijn ogen iets heel anders.
Deze meneer reageert op iemand waaraan hij zich stoort.
Als jouw buurman zondagochtend gaat zitten schuren in de achtertuin, die stoïcijns doorgaat nadat jij vriendelijk gevraagd hebt om daarmee te stoppen, is daarna vervolgens elke reactie van jouw kant dan automatisch gerechtvaardigd?
Nee, je gaat maar lekker je wetboekje raadplegen en kijken waar je meneer mee kan aanspreken, we leven hier in de 21e eeuw en niet in 1 of andere primitieve zandbak. (overigens gooien ze daar ook regelmatig met stenen naar auto’s/mensen:) )
Deze geitenwollensoktok valt wat mij betreft onder de categorie terrorist; wetten overtreden door eigen mening en zijn naar mijn idee erg gevaarlijk en labiel, je weet nooit hoe ver dat soort mensen bereid zijn te gaan, nu is het een steen, wat is het morgen?
Just my 2 cents..
@lekkaah: Nogmaals: ik ken de omstandigheden niet en kan dus niet oordelen over de actie. Er zijn best omstandigheden te bedenken waarin ik de man groot gelijk zou geven, zoals die er ook zijn voor het tegendeel. Maar om op basis van deze video iemand te veroordelen is mij wat te kortzichtig.
@lekkaah: Als mijn buurman s’avonds om 22.00 uur met een luchthamer aan de gang gaat, ondanks dat ik hem erop gewezen heb dat dat niet mag omdat dat zo in de wet beschreven staat EN omdat mijn kinderen willen slapen, dan ga ik hem die luchthamer eens om zijn nek buigen.
En dat zou hier zomaar aan de hand kunnen zijn. Woonwijk..de man heeft kids etc
@asmulders: Sneeuwbaleffect, probleem wordt hierdoor alleen maar groter. Dan komt de zoon of de vriend van de beste man met een knuppel naar jou is dat beter? Heb je zoveel last bel de politie dan zou ik zeggen.
@pieterveer: zo zat ik ook idd te denken. Misschien rijd die ego lambo rijder hier veel vaker te hard. En wonen er veel kinderen in de buurt. Dan snap ik de man heel goed. Wat is een steen ten opzichte van een kind.
Helemaal gek
Ik had iig wel wat anders gedaan dan wegrijden
Triest zielig jaloers ventje die stenengooier. Maar die lambo rijder is wel knap laf zeg, ik had uitgestapt en gevraagd wat meneer zijn probleem was. Ow en natuurlijk even zijn gegevens gevraagd voor de schade.
Ten eerste: een revvende Aventador is geen ‘herrie’
Ten tweede: IS DIE MAN NIET GOED IN Z’N PAASEI?!

Ik zou echt niet voor mezelf instaan als ik die man in die Lambo zou zijn
(die ik overigens nooit zal worden dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken ;-) )
@raul88: Dat lijkt me helder. Check die baard. Moest hij hier wonen zat hij in de gemeenteraad voor groen(links). Dat soort geloofd echt dat auto’s stoute beesten zijn die je kan wegjagen. Nuts.
Reacties van sommigen hier: “de lambo reed niet eens hard”
Jullie beseffen toch dat zo’n ding in 3sec aan de 100 zit?
Ik zou uitstappen en hem een beetje Badr Hari laten zien.
die had toch mooi ff de motorkap kunnen knuffelen mocht ie dat bij mij gedaan hebben, wat een dwaas! hoe hard iemand ook rijd, met stenen gooien doe je gewoon niet!
Dwaas of niet. God weet hoe dikwijls de Lamborijder al niet ”gevraagd” is normaal te rijden. En misschien heeft de Lamborijder toen alles weggewuifd en gelachen. We zullen het nooit weten.
Voor alle mensen hier die hun mening hierboven al hebben neergezet; misschien was deze acceleratie wel de spreekwoordelijke ”druppel”. En als meneer dan niet uit z’n auto komt’; al is de lambo nog zo snel, David achterhaalt hem wel
@asmulders: aan het gegeven dat de opname al liep en de stenengooier er al kennelijk klaar voor stond, kan je er denk ik wel vanuit gaan dat dit niet de eerste keer was dat de Lambo voorbij reed.

Misschien toch een gevalletje beetje zelf uitgedaagd door de Lambo bestuurder!?!
@rantheman: Serieus hoe kan je worden uitgedaagd als hij alleen met hoge snelheid langs rijdt? Het ziet er ook niet uit als een woonwijk. Ten tweede moet niemand voor eigen rechter gaan spelen en stenen gooien, voor hetzelfde geld stapt de Lambo eigenaar uit en schiet je helemaal lek met een AK-47 wat in de VS wel kan gebeuren.

Wat wordt zijn volgende actie? Een spijkermat neerleggen of bommen plaatsen onder het wegdek om die Lambo op te blazen of van afstand met een bazuka die eigenaar de lucht in te schieten. Ik hoop dat de politie die stenengooier snel oppakt.
@agera: dan een spijkermat. En daarna matten. Wie niet horen wil moet maar voelen.
Laf is degene die ”ongrijpbaar” in z’n auto blijft zitten
@asmulders: Voelen? meen je dat joh? Wie denkt dat hij niet is.

Je snapt een ding niet, hij mag hem erop wijzen zolang het maar beperkt tot een verbale uiting. Zodra hij die streep overgaat eindigt zijn gelijk. Zo is het in een beschaafde samenleving en vooral in 2014. We leven niet meer in het Middeleeuwen.

Mensen die dit goedkeuren zouden super passen in het systeem van het Midden-Oosten, maar straks niet janken als je zelf een steen tegen je rijdende auto aankrijgt als je zelf te hard rijdt!
@agera: Je kunt je als overtreder (lambo) niet op je rechten blijven beroepen he. Die was al lang eerder gewaarschuwd, uit de woorden van de gooier op te merken. Eens houdt het op
@asmulders: Oke stel het is zoals jij het zegt, dan alsnog geeft dat jou het recht niet om met stenen te gooien? Stel hij stapt uit krijgt een tegen zijn hoofd raakt bewusteloos en raakt in coma wat dan?
Dit is het overschrijden van de grens, niet voor niets leven we in een rechtsstaat en hebben wij het Openbaar Ministerie en de Politie. Dit kan gewoon niet.

Zoek je de confrontatie op een tegen een zonder wapens en stenen kan ik daarmee leven, maar stenen, wapens of met meerdere personen tegen een is gewoon zwak of triest.
@agera: stel dat de gooier kinderen heeft die daar in de buurt spelen, dan is de Lambo een dreigend wapen op zich waar roekeloos mee gezwaaid wordt.
De rijder weet de verkeersregels en hij lapt ze (wellicht voor de zoveelste keer) aan zijn laars.
Ik zelf zou nooit gooien, dat niet, maar ik heb er alle begrip voor. Heb jij weleens een kind gezien met blijvend zwaar hersenletsel, veroorzaakt door een klootzak die ff wilde laten zien hoe stoer hij was? Ik wel
@asmulders: Tuurlijk de Lambo rijder zit fout door te hard te rijden en ik praat dat niet goed, maar nogmaals stenen gooien toont aan dat de vent gewoon niet spoort.

Nee ik heb geen kind gezien met blijvend zwaar hersenletsel, misschien dat dat ook een rol speelt dat je anders tegen zaken bent gaan kijken.

Alleen wijs ik erop dat het gewoon uiterst link is wat de stenengooier aan het doen is. Zoals @jaapiyo: zegt lijkt de stenengooier niks te verliezen met zijn gedrag. In Slinge (Rotterdam) is jaren geleden een jongen doodgeschoten, omdat hij een sneeuwbal op een auto gooide. Het is geen goede voorbeeld, maar voor hetzelfde geld stapt de bestuurder uit en knalt hem overhoop.

Speelt ook mee dat het een Aventador is, zou hij hetzelfde doen als de bestuurder een VW Golf reed.
@rantheman: Ja zo is het precies, dat denk ik ook
Dat is niet de eerste maal dat die daar voorbij komt knallen, dat weet je zonder te weten wat er vooraf aan ging. Een steen gooien is ook niet goed en ga me niet uitlaten over wie verkeerd is, maar een auto aan onaangepaste hoge snelheid is ook een dodelijk wapen, vergeet dat niet…
Ik had het manneke uitgeschakeld met de deur. Maar ja, dat heeft in een Lambo niet heel veel zin.
Die gast had nu een tuin op z’n buik gehad. Wat zou ik em daar geflipt zijn zeg. Die bestuurder is een betere man dan ik.
Ik zie twee problemen.
Deze man had 2 stenen bij zich, dus voorbedachte rade.
Lambo guy heeft geen zin om uit te stappen bij mongool met 2 stenen (en god weet wat hij nog meer bij zich had, tis Amerika he, voor hetzelfde geld had stenen gooier ook een uzi bij zich.

In dit geval zie ik maar 1 winnaar en dat is de Lambo rijder.
#1 hij doet niets verkeerd en de enige die hem daar op kan wijzen is oom agent. Als die echt elke dag door die straat heen rijdt, in de VS heb je zo een diender te pakken hoor. Daar vinden ze het geen probleem om zo iemand op te wachten.
#2 hij reageert niet op dezelfde manier als de stenengooier, hij blijft zich distantieren van het conflict (en ik denk dat er genoeg mensgzonder en zijn die het zouden escaleren onder het mom van “ik een steen tegen mijn auto, jij een hele straat tegen jouw gezicht”. Dat hij het niet doet is niet een teken van zwakte maar teken van lef.

Een verliezer en een looser… De verliezer is de Lambo, en de looser de stenengooier.
Serieus wat is dit voor bullshit, waar haalt die vent het lef vandaan om met stenen te gooien?

Aan allen hierboven, stel die stenengooier heeft gelijk ben je nog steeds laf om met stenen te gooien.
@agera: Waarom is dat laf? Hij riskeert er toch een pak slaag mee? Dan lijkt mij niets doen laffer.
@pieterveer: Wil je het volgens de regels doen zoals eerder vermeld doe het dan wel goed zonder wapens of stenen.
Zou bij mij toch ni pakken door gereden had ik nooit gedaan. Koekje van eigen deeg had hij gekregen
Stenengooier verdient een dwangbuis, maar dat gezegd hebbende al die helden hierboven zouden waarschijnlijk ook wegrijden.

Is ook gewoon de beste keuze; zo’n malloot heeft duidelijk niks te verliezen en jij wel, zeker als je een Aventador hebt en je leven waarschijnlijk crescendo gaat. Het eindresultaat van een confrontatie zijn 1) stengooier in het zkh waar je zelf niks beter van wordten jij in de bak met een veroordeling en alle gevolgen van dien want Nederland of 2) jij in het ziekenhuis of erger.

Gewoon botte pech als je zo iemand als dit tegenkomt, zorgen dat je met zo min mogelijk schade wegkomt is het devies.
Ik had onze beste meneer steene gooier toch even naar ze’n verzekering gevraagd, je moet van andermans spullen afblijven!!
Ik vraag me af of de stenengooier dit ook doet wanneer er een paar Hells Angels door de straat scheuren. Hij kan misschien eens een theelichthouder naar de gouden koets komen gooien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).