Video: Caspers Porsche 911 (996) – Introductie

Auteur: , 104 Reacties

Casper heeft zijn droom laten uitkomen door zijn eerste Porsche te kopen, een 911. In deze introductievideo maken we kennis met zijn 911 (996).
104 reacties

Gaaaaaaf!
Leuk project man! Gaaf, houden we in de gaten!

Ook ik heb een nerdy trekje… Waarom zit er zoveel ruimte tussen je dakhemel en de stijlafdekking? :) :)
@volvo-s60-adept: goede vraag! Ik heb geen idee eigenlijk, misschien omdat er een keer iets niet goed is teruggeplaatst na loshalen. Het interieur heeft een zwaar leven gehad, dus daar gaat nog wel het één en ander aan gebeuren iig!
Zo meteen eens even op het gemakje kijken :)
Ik snap het helemaal, de keuze voor een 996.

Weet nog goed toen ik hem voor het eerst zag, als 11 jarig manneke. De openingscene van Gone in 60 seconds, jaar 2000. Was meteen onder de indruk (behalve van de kleur). Kort naderhand begonnen met sparen van wat miniaturen, waaronder de 996 (in dezelfde kleur haha).

11 jaar later heb ik zelf een 996 mk1 aangeschaft. Zwart, Turbo interieur en Turbo velgen. Super fijne auto! Maar voor mij te gewoon, nadat ik een G-model kocht. En daarna een 912. Dus heb ik hem verkocht. Maar het blijft een fijne wagen, ondanks de horrorverhalen. Heb nog een mk2 met 30.xxx op de teller, dus ik hoef het niet te missen haha.

Casper, veel plezier van je aanschaf!
Veel plezier ermee Casper.
Ik heb enkele jaren geleden op het punt gestaan om een 996 4S te kopen, het gebrek aan plaats voor een kind op de achterbank heeft me toen tegengehouden…
Maar ik zie dat jij er toch een kinderstoel ingekregen hebt?
@cossiekiller: twee zelfs! Maar er passen er maar weinig, dus was even goed zoeken. Gelukkig heeft het internet alle antwoorden ;-)
Prachtige auto! Gefeliciteerd.

Wel even de velgen veranderen. Matchen niet met het bouwjaar :)
@z4coupe30si: maar wel met mijn smaak. Als je een fabrieksoriginele Porsche 911 wil zien moet je helaas verder zoeken en kun je de komende video’s en artikelen over mijn auto beter overslaan ;)
@CasperH: ik ga de komende artikelen en video’s zeker niet overslaan. Kijk er al naar uit 👍🏽
@z4coupe30si: Op de introductiepost stond ie op originele velgen op de foto’s. Winterbanden?
@frits77: de velgen die je in deze video ziet zijn inderdaad voorzien van winterbanden ;)
Kan het alleen maar waarderen als iemand zijn droom uit laat komen. Dat heb ik 2j geleden ook gedaan toen ik na lang sparen mijn Maserati kocht. Veel plezier ermee!
Gefeliciteerd .. Welkom in de 996 fam… Als je nog wat vergelijkingsmateriaal zoekt voor stuur / stoelen.. mijn 996 heeft afneembaar Momo porsche stuur en Alcantara nomex racekuipen

Omgeving Rotjeknor

Gr, Mark
@markgt3: thanks Mark! Interieur kan wel een opfrisbeurt gebruiken idd :)
Voor een “echte” journalist die zogenaamd verstand van auto’s zegt te hebben en alle auto’s afzeikt in zn commentaren vind ik het persoonlijk een bijzondere keuze. De lelijkste 911, met automaat en 4 wielaandrijving.
@joostlab: Sterk. Als je het filmpje bekijkt, zie je dat het een handbak betreft en achterwielaandrijving.
@simonmc: check kenteken RDW maar eens. Kenteken hoort niet bij de auto. En idd had eerst moeten kijken voordat ik ging zeiken ;-)
@joostlab: de RDW maakt wel eens fouten bij importeren / kentekenen. Het is zeker geen Carrera 4 en zeker geen automaat!
@CasperH: Die fouten maken is eerder regel dan uitzondering geloof ik… Maar, wat een fantastische bak ! Veel plezier ermee, maar gezien de hoeveelheid gereden kilometers lukt dat aardig !
@johnhert: thanks!
@joostlab: pannekoek
@nielsson: ja ook origineel 👍🏻
@joostlab: Ik zou zeggen : Eerst kijken, dan zeiken. Hij is handgeschakeld, achterwiel aangedreven, en op dit moment nog niet perfect in de ogen van Casper. De komende jaren lekker modificeren! Keep up the good work!
@joostlab: Gelukkig kunnen we bij jou terecht als we advies van een échte expert willen!
@joostlab: Kijk dan eerst even het filmpje, nu zet je jezelf wel heel erg voor lul ;)
@joostlab: methlab 😂
@sntial: ja leuk bedacht
@joostlab: ga je lekker?
@joostlab: en verder bedankt voor het speciaal aanmaken van een account om meteen vol positiviteit te gaan reageren. Veel plezier hier!
@CasperH: als je goed kijkt in jullie systemen zie je dat dat account al heel wat jaren bestaat en ik al heel wat content jullie kant op stuur. Reactie was idd een beetje dom😄
@joostlab: fair enough, zag alleen dat het je eerste reactie was op je profielpagina. En doorrrrrr! :-)
@casperh: en zeker de laatste keer😉.
@joostlab: doei
@joostlab: En sinds wanneer is een 4s met pdk een ‘mindere’ auto?
Ik denk dat je er maar eens in moet gaan rijden 😉
@minicoopers: gelukkig ken je mij goed he ;-)
Nou Casper, ik heb wel een vraag.
Een normaal iemand die zn eerste 911 van 20 jaar oud koopt, zal niet heel veel gewend zijn qua dikke auto’s hebben.
Maar voor je werk rijd je en test je en misbruik je onder andere de meeste snelle, krachtige en lichte auto’s; hoe is dan de beleving van het hebben van deze 911. Is dat ook deels roze wolk?
Is het dan niet logischer (qua gevoel) om iets te kopen dat juist in 1 van de dingen nog echt goed is. Bijv: Megane van Martijn is en was een top-FWD. De 1-serie 35is van de Martijn en Wouter zijn relatief luxe hothatch achterwiel – driftmachines. Maar waar was is een 300pk 996 nou per se goed in? En hoe is die beleving dan?
@gregorius:

Een 6 cilinder boxer klinkt beter dan 90% vd overige auto’s.
@forzauno1: je kan ook naar een CDtje met boxer geluiden afspelen in de 3/4/5/6 in lijn. 😜
@gregorius: Ga jij nou een rationele analyse loslaten op de jongensdroom van een petrolhead? Pak eens een Snicker.
@geenidee1975: Dit dus. Als je gewoon een bepaald model auto in je hoofd hebt wat je gewoon heel mooi vind. Gewoon er van genieten. Ik ben van een 40kW golf mk1, naar een 350z gegaan. En ik kan eerlijk zeggen dat ook met weinig power in de Golfje ik heeeeeeeeel veeeeeeel genoten heb. Rij nu elektrisch. :) lol en dat is wel rationeel. Vanwege de centjes + comfort.
@gregorius: Start die 6 cilinder boxer en je weet genoeg, beleving!!
Heeft die moderne meuk van tegenwoordig veel minder.
@gregorius: ergens snap ik je vraag wel. Het is ook een terechte. Zelf heb ik ook mijn droomauto gekocht, een M3 e46. En als ik heel eerlijk ben dan merk je echt wel dat de tijd niet stil heeft gestaan. Atmosferisch blok is mooi maar op straat zit je nooit in het toerengebied waar die motor uitblinkt. Schakelt best zwaar. Stoelen matig. Zo kan ik nog wel ff door gaan. Maar ja, je droomwaarmaken dat is toch iets bijzonders. En als je hem gewoon wordt dan verkoop je hem weer. Dat ga ik nu ook doen en dan een stap naar een moderne hot hatch. In bijna alle aspecten zijn dat betere auto’s.
@mark997gt3: Zoals jij je M3 beschrijft klinkt het alsof een 996 een stuk aangenamer is voor dagelijks gebruik!
@mark997gt3: Maar geniet je er nog van?
Mijn E93 m3 heb ik gekocht omdat ik wist dat dat eigenlijk zowel de laatste keer was dat ik een NA V8 zou kunnen krijgen. Aangezien de voorgaande 330i E93 een totalloss was (door de schuld van iemand die er achterop reed); was dit toen, 4 jaar terug, het juiste moment. Over het algemeen rijd mijn vrouw erin; korte stukjes naar werk (ja, slecht voor de auto); maar elke keer als ik er in rijd, vind ik m geweldig. Dat geluid… juist omdat er geen NA V8s met >400 pk meer gaan komen in luxe auto’s.
@gregorius: dat is het punt. Ik geniet er niet meer van. Ik woon en werk in de stad. Op fietsje naar werk, heerlijk. Ik rij in mijn M3 als ik een boodschap doe bij de Jumbo;) That’s it. Ik beleef 10x meer plezier met mijn 328i e36 tracktool op een trackday.
@gregorius: je moet alles zien in de tijd waarin ze gebouwd werden. Die M135i’s die je noemt zijn inderdaad sneller, maak ik geen kans tegen, boeit me ook niet. Ik waardeer in de basis de 911. Eigenlijk bijna elke generatie wel, maar de 996 specifiek omdat het zo’n belangrijke auto is geweest in de historie van het merk. Dus ja, het is deels romantiek. En deels is het gewoon een potente, achterwielaangedreven sportwagen die in 5,2 seconden naar 100 gaat. Da’s nog altijd een stuk sneller dan veel van het Nederlandse wagenpark. En ook niet onbelangrijk: de 991 GT3 Touring was net buiten budget (en ook alweer bijna achterhaald want de 992 GT3 komt ook binnenkort).
@casperh: Cool. Leuk dat je reageert. Ik vind het mooi om te horen dat je kan genieten van een potente 911; terwijl je ook zoveel ‘nog coolers’ rijdt. Romantiek voor een auto is eigenlijk het mooiste….. Ik ben zelf de romantiek een beetje aan het verliezen en heb eigenlijk geen wens-auto meer.
Waarom specifiek de Carrera 2 ipv 4 of de Turbo of GT?
Waarom een 20 jaar oud model ipv een jongere Boxster?
@al69: $$$?
@al69: De Turbo is véél duurder, dan liever doorsparen voor een GT3, maar dat is voor als ik later groot ben. De 4S is iets bereikbaarder, maar ook nog altijd veel duurder en een achterwielaandrijver vind ik in de basis leuker. Als ik een perfecte Carrera 4 of Carrera 4S was tegen gekomen binnen mijn budget had ik hem niet laten staan overigens, maar die kwam ik niet tegen.
@al69: Oh, en geen Boxster omdat ik daar geen kinderen achterin kwijt kon en ik veel minder met cabrio’s heb. Ik heb nu een schuifdak maar ik overweeg zelfs die te deleten :)
@CasperH: Schuifdak is leuk in de zomer om de uitlaat te horen!
@frederik: eens! Dat doe ik dus ook altijd, of de achterraampjes los (bij de Jeep)🤣
Super dat je je droom heb waar gemaakt, persoonlijk vind ik het een nietszeggende auto en de lelijkste van de 911 reeks, maar ja wie ben ik
@nopetrolnofun: jij bent @nopetrolfun en jij mag ook een mening hebben ;)
Heel gaaf!! ben altijd al een fan van de 996 geweest, aan de stijgende prijzen te zien zijn wij niet de enige.
Eigenlijk ook de beste oude Porsche, modern gemak en rijeigenschappen/specs maar toch nog steeds die oude beleving die moderne meuk van tegenwoordig volledig mist.
@eviva: er is genoeg moderne meuk met beleving te krijgen, maar ik heb ook een zwak voor ‘analoog’ en zo min mogelijk stumperhulpjes. Lekker alles zelf doen… ;)
@casperh: niet zoals dat oude analoge spul dat doet.
Die computer gestuurde scheetjes en turbo hokken doen mij niet zoveel.
Veel plezier met de Porsche :)
@nissanfairladyz: dat gaat wel lukken ;)
Ik zie iemand die ontzettend blij en trots is, leuk om te zien! Dit model Porsche was tot op heden voor mij een NO go… maar hoe vaker ik hem zie, hoe mooier ik deze uitvoering ga vinden. Heel veel plezier Casper!
@timd: dank!
Je 996 is nu bijna 21 jaar oud, en sinds bijna 15 jaar in Nederland. Weet je iets van de onderhoudshistorie in het land van herkomst en van de afgelopen jaren ? Lijkt me best tricky als er niets van bekend is.
@joosstra: historie is bekend :)
@joosstra: Auto’s die perfect zijn onderhouden gaan ook kapot hoor… Een aankoopkeuring zegt veeeeeel meer dan een volgestempeld onderhoudsboekje…
@johnhert: dat is zeker!
Gefeliciteerd! Leuk om de video te zien, want toevallig heb ik juist in november ook een 996.1 Carrera 2 uit 2000 gekocht… in het blauw. :) Altijd de verguisde generatie geweest, wordt de 996 nu eigenlijk wel heel mooi oud, juist met de eerste generatie koplampen. Het ontwerp klopt gewoon, de vrij slanke lijn doet terugdenken aan de oer-911 uit de jaren ’60, maar dan in een moderne versie. Naar mijn mening beter in balans dan de uitgeklopte wielkasten van de 997. En het rijdt echt geweldig, telkens een glimlach op mijn gezicht als ik de motor naar de 7000 toeren jaag (dat miste ik in het filmpje!). Ik vind ‘m nog veel leuker dan ik eerst dacht. Perfecte besturing, mooie gasrespons, fijne remmen, mooi geluid… wat wil een mens nog meer. Overigens wordt de ’99 op Rennlist als de beste versie gezien, inderdaad vanwege de dual row IMS, maar ook het gaspedaal dat nog niet elektronisch is en daardoor fijner aanvoelt. Goede keuze dus!
@frederik: oh, die 7000 wordt regelmatig gehaald hoor. Ik zal @martijngizmo opdracht geven dat duidelijker in beeld te brengen in de volgende video ;)
@CasperH: Ik zie er naar uit!
@frederik: volgende keer geef ik em opdracht om niet als een oud wijf te rijden!
@martijngizmo: rustaaahg
996 worden gewoon heel, heel mooi oud. Ze zijn in prijs gestegen wat maakt dat een nette mk2 behoorlijk prijzig is. Echter een mooie mk1 en daar met kleine, gerichte modificaties zonder het uiterlijk teveel aan te passen vind ik een pracht idee. De verlaging doet hem bijvoorbeeld e-no-rm veel goeds. Kudos!
@phaeton: dank, heer! Er komen nog wel wat uiterlijke en onderhuidse wijzigingen, maar met respect voor de oorspronkelijke vorm ;)
Van Harte Casper! Prachtig! Veel plezier met dit Icoon :)
@spiller312: thanks :)
Gefeliciteerd, je droom van harte gegunt!!
Naar de clignoteursglaasjes aan de voorzijde kijkend : komt deze auto oorspronkelijk uit de VS ?
@amghans: klopt volgens mij helemaal, check de mijlenteller, temperatuur in Fahrenheit en AM/PM op het klokje. O ja, en de aantekening dat een 18.2-plaatje is toegestaan.

@CasperH Complimenten! Heb met een gezonde dosis “jaloezie” gekeken. Het is je gegund.

Ga je de klokkenwinkel trouwens nog aanpassen naar EU, of ben je straks kampioen hoofdrekenen? :-)
@posthumus: de digitale teller geeft gewoon kilometers weer, dus er is geen noodzaak om het om te bouwen wat dát betreft. De temperatuur omrekenen van Fahrenheit naar Celcius kost me meer moeite, maar dat is een detail ;)
@amghans: klopt, oorspronkelijk een Amerikaan. Maar al heel lang in Nederland.
@casperh: Dankjewel, duidelijk.
Wie had ooit gedacht dat we de druppellampen van de 996 nog gingen waarderen? Ik niet, maar moet toegeven dat de oranje knippers van een mk1 steeds beter opdrogen. Het interieur vind ik nog wel steeds een afknapper: niet modern en ook niet klassiek. Vooral veel plastic. Geef mij dan maar de vijf losse klokken van de 993 en daarvoor… :)
Anyway, heel gaaf dat je juist geen rationele keuze maakt, maar je droomauto koopt. Geniet er van! PS: heb je de 205 GTI ook nog?
Heerlijk filmpje casper👌. Ik ben heel mijn leven al Porsche fan. Jaren geleden van mijn vrouw een half uur porsche 911 gekregen, de teleurstelling was groot toen er een 1e generatie boxster klaarstond. Na de rit was mijn mening volledig bijgesteld, ooit komt er een boxster. Mijn droom porsche is overigens de 996 gt3 rs😍. Veel plezier met de 996 en kijk uit naar de filmpjes.
@sanderz28: het interieur is inderdaad niet het beste dat Porsche ooit ontworpen heeft. So be it, des te meer reden om daar wat aan te personaliseren ;)

De 205 GTi heb ik ook nog, maar ik denk niet dat ik daar nog veel kilometers in maak nu. Overweeg toch wel hem een onderkomen bij de volgende liefhebber te gunnen. Moeilijk…
@casperh: oh, die reactie was voor @mark383 bedoeld…
@casperh Heerlijke auto, gefeliciteerd. Vraagje: bij 5:56 heb je het over de tellerstand en als ik het goed zie is het een mijlenteller, en is het dan 150000 km of 150000 mijl?
@mattyk: het digitale deel is omgezet naar kilometers, 150.000 kilometers dus ;)
@CasperH: Aha, op die manier. Fijne mijlenmeters dan maar :)
Casper, prachtig om je droom te verwezelijken. Zlef roep ik al enkele jaren “ooit rij ik een Porsche”. Maar ook denk ik soms “laat t maar een droom blijven, dan kan de droombubbel ook niet barsten” zoals hierboven iemand met een e46 M3 omschreef. (Een E30 M3 staat hier ook op de verlanglijst). Laatst even gekeken naar een 911 van de 996 generatie (meest bereikbare 911 voor mij) maar toch lichtjes t verstand (mn vrouw) laten spreken en een Leon ST Cupra aangeschaft. Zelfde geld, meer gebruiksgemak, dagelijks goed inzetbaar, …. Maar die Porsche droom, die blijft me achtervolgen. Geniet van je 996!
@saxoke: Tot 9jr geleden heb ik bij het bedrijf gewerkt dat bij AST in het pand zit (Smits Mach. Fabriek) daar maakten ze toen alle onderdelen van de schroefset, zelf maakte ik er ook onderdelen voor, ook mooi om te zien hoe ze gemaakt worden, misschien is dat wel iets om eens een reportage over te maken “the making of AST shocks” ;) . In die periode hadden ze op mijn Saxo de schroefset voor de Saxo/106 ontwikkeld. Heerlijke wegligging kreeg ie daarmee. Volgens mij was de set in 7 of 12 standen regelbaar qua demping, en elke “klik” merkte ik werkelijk in het weggedrag.
@saxoke: mooi spul! Er komt zeer binnenkort een video met meer informatie over AST en hoe ze onderstellen bouwen ;)
@CasperH: top! K kijk er naar uit! Geniet van je 996!
Nu wil ik ook een 996….
@casperh Welke kinderzitjes zijn dat dan?
Ik heb ook een 996 (anders dan mn naam doet denken :) ) en mijn kinderzitjes passen net niet lekker…
@ricardo964: Google even op Porsche 996 Römer Kid en al je vragen worden beantwoord ;)
@casperh: thanks ga ff zoeken. Heb je trouwens de lederen plankjes er uitgehaald voor een diepere zit?
@ricardo964: nog niet gedaan, maar wil ik nog wel even proberen ja.
@casperh: Blijft het leer ook netjes
Gefeliciteerd met je aanschaf! Leuke video en mooie shots.
Casper, supercool man dat je nu zelf een 911 hebt! Begrijp exact wat je omschrijft en geniet zelf ook iedere dag van mijn 997.2 S
Had Casper een Porsche 996 gekocht, had hij ook wel eens wat meer over mogen vertellen…
Ik ben al jaren door het Porsche virus besmet. Een duur virus, maar je wordt er gelukkig goed ziek van😉 Heel leuk dat je er nu zelf een hebt. Veel km’s plezier en houd ons op de hoogte van alle verbeteringen die je aanbrengt. Zelf rijd ik een 997 GTS, daar valt weinig meer aan te verbeteren😜
Ik heb je foto’s al gezien op Instagram, en inderdaadje reageerde op mijn complimenten :-) Deze 911 ziet er echt prachtig uit. Ik merk met name op internet dat de 996 en 986 steeds meer waardering krijgen, waar dat in het begin nog wel tegenviel. De kleuren zijn een beetje moeilijk te zien op een monitor maar hij lijkt veel op mijn 986, lapis blauw met grijs interieur. Ik hou zelf van 100% origineel en ben blij je oranje knippers te zien. Prachtige fotolokaties weet je altijd te vinden, daar ben ik wel jaloers op. Veel plezier nog en zwaaien als ik je ooit tegenkom. Misschien wel bij Porsche paddock Assen, de vetcoolman of bij Puur Porsche in Best. Zo maar wat gratis tips ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).