FC Bayern verplicht spelers Audi e-tron te rijden

Auteur: , 35 Reacties

Het zelf uitkiezen van een auto is er niet meer bij voor de voetballers van de Duitse voetbalclub.


De spelers van Real Madrid zullen in hun vuistje lachen. Waar de Spaanse voetbalclub de spelers de vrijheid geeft om een model van sponsor Audi uit te zoeken, kiest FC Bayern München voor een heel ander beleid.

Geen Q7, Q8 of een dikke A6 voor spelers van de Duitse voetbalclub. Bayern heeft besloten dat alle spelers een e-tron krijgen voor 2020 en daarmee moeten ze het doen. Lekker duurzaam enzo.

Audi is sinds 2002 verbonden aan FC Bayern München. De twee partijen hebben vandaag bekendgemaakt de samenwerking voort te zetten met het oog op een strategisch partnerschap. Het partnerschap legt de focus op elektrificatie. Aangezien de e-tron momenteel het enige volledig elektrische model is van Audi hebben de spelers weinig te kiezen.

Met de aankondiging is ook meteen duidelijk gemaakt dat de samenwerking tussen beide partijen is verlengd. Audi en FC Bayern München blijven tot en met tenminste 2029 partners.

Niet alleen de spelers krijgen een auto, ook de staff en andere medewerkers van de voetbalclub rijden Audi. Voor deze nieuwe samenwerking is besloten dat de gehele vloot een maximum uitstoot mag hebben van 95 gram CO2/km. De spelers zijn verplicht om in een e-tron te rijden, medewerkers van de club mogen echter een ander model uitzoeken. Wel dient men rekening te houden met die max van 95 gram. Een nieuwe RS 6 Avant of een R8 RWD uitzoeken is er dus niet bij.35 reacties

Ach buiten de woon-werk rit pakken ze wel iets anders
@christian85: Als het niet in het contract staat dat de club mag bepalen waar ze in rijden dan zullen ze ook gewoon met wat anders naar de club
@dees: Dat zou dan wel een hele domme fout zijn van de juridische afdeling van Bayern.
Gegeven paard niet in de bek kijken zou ik zeggen, valt weinig te klagen denk ik en de gemiddelde voetballert heeft toch nog wel wat leuks on the side.
@trasimo: Idd en ach die jongens zijn zelfs gewend dat bepaald wordt wat voor een kleding ze moeten dragen dus zo’n vierwieler is dan ook nog wel te doen.
Iets met volgzaam gedrag en in dit geval waarschijnlijk zelfs compensatie voor eventuele bijtelling ;-)
@SpiderIV: met zo’n salaris zou ik mij niet druk maken waar ik “voor mijn werk” in moest rijden.
> Bayern heeft besloten dat alle spelers een e-tron krijgen voor 2020
Krijgen. Iets met gegeven paard. Dan ga je toch niet klagen.
Verplicht e-tron rijden van en naar de club lijkt mij totaal geen straf. Ik hoop alleen wel dat ze via Audi Exclusive hier en daar wat dingetjes mogen customizen, want met 26 selectiespelers wordt het anders een behoorlijk verwarrende bedoeling op de parkeerplaats bij Säbener Straße
@Edge: rugnummer erop. Klaar.
@Edge: het wordt pas leuk als ze maar 11 laadpalen neerzetten. Soort van motivatie om op tijd op de training te komen. Degene die een laadpaal heeft staat in de selectie komend weekend. En belangrijker nog kan weer naar huis :-)
Meer dan prima voor woon-spelverkeer.
Nou en? Prima deal tussen die twee! Ik heb mij al vaker afgevraagd waarom mensen, die toch al zoveel verdienen ook nog eens gratis het duurste van het duurste zouden moeten krijgen. En altijd maar moeten zeggen: “Ja! Ik rijd er wel mee, maar hij is feitelijk niet eens van mij, want ik heb er geen rooie cent voor betaald”. Dan loopt je “status” toch wel letsel op.
Ik vraag mij toch af, als ze dan met een Ferrari naar de training gaan, krijgen ze dan een boete?
@dutchdriftking: Ik weet niet hoe het bij Bayern geregeld is, maar er zijn zeker clubs die boetes uitdelen als spelers niet in de sponsorwagen naar de training komen ja.
@dutchdriftking: ja, er staan boetes op het niet naleven van sponsor contracten. Dus met je eigen auto aankomen rijden bij de training ipv de e-Tron gaat ze geld kosten.
@dutchdriftking: niet als je Zlatan Ibrahimovic heet.
@bmwe46m3balling: of Mido, die knalde met z’n 360 door de Arena.
@dutchdriftking: ik begreep laatst dat bij onze plaatselijke fc het beleid is dat je alleen met de sponsorwagen (MB) op de parkeerplaats van het trainingscomplex mag. Ziyech zag ik 100 meter verderop in zijn auto (Lambotrekker) stappen.
Ben benieuwd waar de grote bazen van de club mee naar het werk komen.
Pff, doe dan maar CFR Cluj in Roemenistan. Daar krijgen ze allemaal een Tesla.
@joejojo2012: heb ik ook liever omdat ik een gadget-fetisjist ben en vanwege m’n (inmiddels) autopilot-verslaving, maar qua luxegevoel lijkt me de Audi ook zeker niet verkeerd.
Dan koop je toch gewoon zelf een RS6 of A8 als voetballer zijnde. Geld zat die lui.
Ha kijk Oliver Kahn, oude baas!
Kijk, dit overtuigt me. Nu wil ik ook bij Bayern voetballen.
Ik zou er nog niet zo blij mee zijn. Er staan in Duitsland meerdere e-trons wekenlang stil met allerlei problemen, er wordt geklaagd over nog slechtere range dan verwacht (en verwacht is al heel matig) en de beroemde Audi “kwaliteit” ontbreekt ook op meerdere onderdelen.
Een ‘full-option’ E-tron voor die korte ritjes naar het stadion: perfect! Goede beslissing van de club.
Bij PSV rijden ze Alfa Romeo. Verschil moet er zijn ;-)
Die e-trons krijgen ze helemaal niet verkocht. Dan maar inzetten als marketingstunt.
@nissanfairladyz: Niet waar, de e-tron verkoopt als warme broodjes in zowel Europa alswel America ….
En het zal door uw strot geduwd worden dat elektrisch rijden, na vliegschaamte straks ook autoschaamte.
@tierelier: Vliegschaamte? Dat hebben alleen mensen die iets met hun imago te kunnen winnen.
Ben benieuwd of er dan ook 50 laadpalen staan en of die allemaal worden gevoed door zelf opgewekte energie. Anders is dit een lege huls.
@nissanfairladyz: Niet waar, de e-tron verkoopt als warme broodjes in zowel Europa alswel America ….
Zijn de Duitsers van hun geloof gevallen??? Zeer slecht en droevig nieuws. Plaats dit dan op Elektroblog, hier niet
Ze kopen wel amg of M erbij

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).