Video: deze Corvette is ruim 26 keer de aarde rondgeweest

Auteur: , 49 Reacties

Oké, niet letterlijk, maar wel als je de gargantueske kilometerstand omrekent.

Corvette met miljoen km op de teller

Er staan namelijk 649.258 mijlen op de teller van deze knalrode Corvette uit 2000. Normaal gesproken denk je bij dergelijke kilometerstanden aan Volvo’s en Mercedessen van weleer, maar kennelijk zijn Amerikaanse scheurijzers minstens zo degelijk en (niet te vergeten) evengoed dagelijks bruikbaar.

Hoeveel en wat er door de jaren heen precies aan de ‘Vette is wil de eigenaar (het is z’n vijfde Corvette) helaas niet verklappen, maar ga er maar vanuit dat er de nodige TLC aan te pas is gekomen om ‘m na tig autolevens nog zo te laten shinen. Hoe het blok na al die kilometers klinkt? Check onderstaande video, en oordeel zelf of je kunt horen dat de V8 onder de kap niet bepaald okselfris meer is.49 reacties

Oke, dat is dus 1 044 879,5 KM in een Corvette. Geweldig!!!
@tdu2zonda: A bedankt voor de vertaling
@tdu2zonda:
Dat lijkt me een dikke miljoen kilometer glunderen van oor tot oor.
Toch knap ; 26x rond de wereld. Stapvoets.
@willemseles: Hij pakte wss gewoon de evenaar. Geen bocht te zien.
@camber24:
Psst, het is een Corvette, geen Audi….
@jrk68: Ze hebben allebei moeite met bochten. Je grap kan beter! ;-)
Een miljoen km’s!
Als ze die muziek nou weghalen gelaten konden we misschien wat horen
Als het maar in een rechte lijn is
Ook wel benieuwd hoe het interieur er na een miljoen km uit ziet…
@griffendahl: Gezien de bouw van de gemiddelde Amerikaan kan het best zo zijn dat het niet meer de eerste stoel is… Haha!
@autobart: klopt, vele amerikanen zijn echt crappy gebouwd. De C5 Corvette is een uitzondering. De C5 en C6 (niet een geheel andere auto, scheelt hetzelfde als een 996 en 997) zijn weliswaar erg ‘lowtech’ en rudimentair, het blijft wel lang goed. Dus het interieur zal zeker niet meer ‘iets gebruikt’ zijn, maar het valt niet met stukken uit elkaar.

En de motor (kan makkelijk 500-600pk aan) plus de aandrijflijn (bak en diff kunnen hetzelfde verdragen) hebben weinig te lijden. De V8 hoeft niet heel hard te werken om de Corvette vooruit te krijgen, dus de slijtage valt mee. Maar een 1.000.000kms is serieus veel.
@gtwillem: ik denk dat hij de bouw van de Amerikaanse burger bedoeld ;-)
@rob5nismo: hamburger of cheeseburgers?
Wat een baas! Wel respect voor hoor. Die grote amerikaanse blokken lenen zich hier trouwens wel uitstekend voor! Maar dan rijdt die gozer ook zo 75000km p jaar.. in een corvette..
@Thijsj:
Als je de afstanden daar ziet is dat niet zo heel gek, 50km van je werk wonen is daar eerder regel dan uitzondering. Ik zou het ook zo doen, lijkt me comfortabeler dan de 30K die ik in mijn autootjes doe….
@jrk68: ja daar heb je gelijk in! En dat lijken me ook heerlijke woon-werk ritjes met zo’n sportwagen haha! Ik zou het er, net als eeze eignaar, voor over hebben.
Zal ‘m aardig wat gallons benzine gekost hebben. Zelfs in de US wordt dat behoorlijk prijzig. Maar wel gaaf om zoveel te rijden in zo’n bak en zo te zien beknibbeld hij niet op onderhoud in ieder geval.
Wow, dat zijn wel serieuze aantallen. Toch is het niet geheel onbegrijpelijk, aangezien het blok als redelijk onverwoestbaar bekend staat. Het blok draait mooi lage toeren en boven de 3500 toeren kom je alleen als het al behoorlijk hard aan het gaan is. Ook het verbruik is best acceptabel als je niet alleen maar sprintjes trekt of op hoge snelheden rijdt. 1 op 10 is haalbaar met normaal rijden. Wel jammer weer van de grapjes over dat deze auto alleen rechtdoor kan. In praktijk doet deze auto het net als z’n voorganger echt niet slecht. Ondanks de bladveer (1 per as, over de breedte en gemaakt van composiet en niet van staal), want deze heeft weer als voordeel dat het de auto lekker lichtgewicht en laag houdt. Dat zie je ook weer terug in de prima 0-100 tijden (4.7 seconden voor de handbak).
@jxrr: 1 op 12 is goed mogelijk. 110km/u cruisen op de snelweg.
@imba: 6.7L / 100km bij 100 in z’n 6 (handbak) op de cruisecontrol. Dat is bijna 1 op 15. Dit was overigens wel van de zomer, met koud weer is het iets meer. De auto draait dan 1450rpm en gas geven heeft dan echt geen zin (tenzij je je krukaslager om zeep wil helpen) aangezien deze versnelling echt bizar lang is. Als ie in deze versnelling z’n maximale toeren (iets meer dan 6000) zou kunnen halen zou je over de 400 gaan. Daar zit ‘m ook wel de truc in, diezelfde snelheid in z’n 5 is geloof ik al 8.5 op 100. Maar goed, laten we eerlijk zijn, daar koop je de auto niet voor, maar het is wel leuk dat het kan. Ook als je nog eens op vakantie wilt gaan. Ik blijf het een heerlijk allround apparaat vinden!
@jxrr: super, geniet er van. Leuk te horen van iemand die er ook werkelijk een bezit. Heb je de zelfde uitvoering?
@sketcher: ja, ik heb ook een C5. Het is echt een auto die ik iedere petrolhead kan aanraden. Snel, betrouwbaar en relatief betaalbaar. Natuurlijk rijdt je zo’n auto niet voor het zelfde geld als een Volkswagen of BMW, maar je hebt ook niet de kosten van een “echte” exoot. Mijne staat netjes in de stalling, nu het winter is ook geschorst. Onderdelen zijn niet heel belachelijk duur, maar veel moet uit Amerika komen en dat maakt het met verzend- en douanekosten wel wat prijziger. Regulier onderhoud is helemaal niet duur, d’r gaan geen extreem bijzondere vloeistoffen in, geen remschijven van 4000 euro (sterker nog, was 150 euro kwijt voor een setje), geen blok wat iedere ton reviseerd hoeft te worden. Het is allemaal best te doen, als je zelf wel iets van techniek weet en ook weet toe te passen natuurlijk. Wat overblijft is de aanschaf, maar met z’n leeftijd schrijft ’t ook weer niet belachelijk af, dus met een goede verzekering hoef je d’r niet veel op te verliezen.
Baas!
Die brede wegen in the U.S.A het is voornamelijk Highway waar je 80 miles max. mag Daar slijt een Corvette niet van. Zelfs de automaat schakelt 1/4 van wat hij hier zou schakelen. En echt hard rijden laat je daar ook wel uit je hoofd.
@schellekens006:
Eens, alleen heeft het onderstel het op de snelwegen wel veel harder te verduren (daarbuiten weer minder dankzij onze obstakels en klinkertjes) vanwege doorgaans matig tot slecht wegonderhoud.
BAM dit is het bewijs dat zo’n Corvette niks onder doet voor een Porsche, gewoon betrouwbaar dus. Ik vind het niet knap of netjes maar fantastisch, hoeveel wagens halen deze km stand buiten Mercedes bijna niemand. Nu mag Corvette zijn naam naast Mercedes zetten.
@badboys:

Het is niet een kwestie van niet halen maar kwestie van niet willen. Ik bedoel genoeg mensen hebben na 3 jaar(of eerder) al genoeg en willen een andere auto terwijl het technisch gezien makkelijk kan.
@zakar36: Ik denk dat er niet veel fabrikanten zijn die zomaar de miljoen halen, buiten Mercedes, Japanners en nu deze dan. Ik ben benieuwd of je ervaringen hebt met auto’s of kent die deze kilometerstand ook hebben gehaald.
@badboys: ja. De cx diesel van m’n vader
@jansen: heel veel BMW’s gezien met 400.000 .
Meestal verdwijnen ze daarna naar africa of andere continenten .
Heb er ook een paar gezien met 1 miljoen kilometers
@bohica: mijn vader zijn BMW E34 525i is onderweg naar de 500.000.
@badboys: Om dit nu hét bewijs te noemen dat een Corvette niet onder doet voor een Porsche (ik neem aan dat je de 911 bedoelt) vind ik op z’n zacht’s gezegd een nogal uhhh creatieve zienswijze.
Respect voor de beste man en zeker ook voor deze Corvette. Al is het toch wel algemeen bekend dat Corvettes best betrouwbaar zijn, zéker de motoren.

Ik heb nog wel even te gaan voordat mijn trouwe Zweed ook maar in de buurt komt van deze kilometerstand, morgen gaat de 358.000 kilometer voorbij komen. Daar ben ik al best blij mee.
ik heb mijn betrouwbare fransoos (Citroen Evasion 1.9td) op 364.000 km te grabbel gegooid… Hij schijnt hier nog ergens rond te rijden. 1Mk zou ik wel gehaald hebben als hij niet door de technische keuring zou moeten (roet etc.)

1Mkm zou me zo’n 40 jaar kosten, ik bedank ervoor, zo lang wil ik niet in eenzelfde auto zitten…
@tjorque: Ik heb zelf Citroën’s verkocht en heb me altijd verbaasd hoe kranig de Berlingo’s en Jumpy’s/Evasion’s zich hielden.Vooral als werkpaarden op grijs kenteken met 300.000 + op de teller.Klein beurtje(heel soms groot onderhoud)ertegenaan en that’s it.Dat gold overigens niet voor alle Citroën’s… man,man,man,man
@sydney: ik kan je verzekeren dat ik mijn evasion nooit gespaard heb…
In de bergen als een halve zool door de bochten, lekker overhellen en met gierende banden…
1.12 ton zakken betonmix in de koffer (met mij erbij maar zo’n 420kg overladen)
ladingen van 3.5m³ bouwafval erin (ik kon er zelf net bij), om naar het recyclagepark te gaan
altijd met het minimum aan onderhoud, zolang het rijdt rijdt het.
hoewel als de oliefilter te oud wordt 35k overtijd, haalt hij geen 140 meer (iets met lage oliedruk), na filter en oliewissel weer vlotjes +160 op de teller
achterbanden van +100.000km erop (en lekker oversturen in de bochten als het nat is)
met m’n zatte kloten in Tongeren centrum roes uitslapen in de koffer…
seks, massa’s seks, ruimte zat zelfs achter het stuur (in stilstand hé!)

ik denk er soms nog met weemoed aan terug hoe dat 4de hands ruimtewonder met die 90 kreupele pony’s :) me jaren veel rijplezier heeft verschaft :)
@tjorque: Mooi man, wat ik me van die tijd kan herinneren (2006-2010) is vooral dat ik m’n pak meteen weer naar de stomerij kon brengen als ik weer zo werkpaard gestart had voor taxatie,na inname of wat dan ook.De yogoyogo zat soms tegen het plafond.En anders de hakafdrukken wel.Maar dat heb ik proefonderwijselijk bij alle merken ondervonden.Dat zijn weer de mooie verhalen met een biertje aan de receptiebalie op vrijdag en zaterdagavond.
@sydney: Tja, het bekende 1.9dtje van PSA hè.. Idd onverwoestbaar.. De rest is n ander verhaal..
@kingpro: Yep, het kreng klinkt als de nagel aan je doodskist maar is onverwoestbaar.
@sydney: ik ken iemand met een Citroen C6 die al bijna 9 ton achter de kiezen heeft. Is een van de eerste 2,7 Hdi uitvoeringen.
@rufctr01: Een C6? WTF die heeft in z’n auto gewoond dus..
Heel bijzonder
Hoevaak zou die bij de dokter hebben gezeten voor zijn rug?
Dat is het leuke van die Amerikaanse big blocks die veel koppel met zich meebrengen. ‘Low stress’ performance.
@lekkaah:
In de Corvette ligt een small block, ja ik ben een kniesoor..
Gelukkig gaat daar hetzelfde voor op..
@lekkaah: wat ook leuk is: de verguisde onderliggende nokkenas-configuratie zorgt voor (veel) minder ellende want oerdegelijke techniek en weinig onderdelen ivt een twin cam of zelfs 2x double cams…
Respect hoor! Een C5 ‘Vette op 1 miljoen kunnen zetten.

Zie je wel: een Corvette kan je makkelijk als daily inzetten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).