Video: deze Opel Calibra cabrio ging nooit in productie

Auteur: , 26 Reacties

In 1992 werkte Opel in het diepste geheim aan een Opel Calibra cabriolet. Het zou uiteindelijk bij twee exemplaren blijven.

Opel Calibra Cabrio

Als je ooit eens in Uusikaupunki in Finland komt, ga dan eens kijken bij de fabrieken van Valmet Automotive. Wellicht vang je er een glimp op van een geheim concept, zoals deze Opel Calibra cabrio uit 1992.

Er werden twee volledige werkende auto’s gebouwd, allebei rood. Ook was er een derde body die werd gebruikt voor flexibiliteitstesten. De rijdende prototypes waren naar verluidt beide voorzien van de 8V motor (het blok uit de 2.0i met 116 pk). Verder is er heel weinig van bekend, behalve dat ze nooit in productie gegaan zijn. Één van de auto’s schijnt in het hoofdkwartier van Opel te staan.

Er zijn meer Calibra cabrio’s, maar dat zijn zelfbouwprojecten. Dit was een officieel fabrieksproject dat voor Opel werd uitgevoerd door Valmet Automotive. Dat bedrijf heeft nu een video van het originele concept de wereld in geholpen. Retrobeelden ziet u hierrr!26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Oh ik wil de mijne weer terug! Die was toen nog netjes. Een van de laatste uit 1997 in DTM uitvoering. Nergens een spatje roest. Alleen de ecotech motor noemde ze niet voor niets ecopech.
@Kvgorp: Wat moet ik me precies voorstellen bij de DTM uitvoering?
@dutchdriftking: Ter eren van het kampioenschap van de Opel Calibra in de DTM in 1996 heeft opel een gelimiteerde oplage op de markt gezet. Hier zaten wat extra opties op en wat andere wielen. Voor was hij 6 cm lager achter 5 af fabriek. Iedere DTM was genummerd met een plaatje op het dashboard.

http://users.telenet.be/kvgorp/Modelbouw/Oude%20Foto's/Calibra%20485.jpg
http://users.telenet.be/kvgorp/Modelbouw/Oude%20Foto's/IMG_0058%20485.jpg
@Kvgorp: Ah duidelijk, ik vermoed dat deze velgen niet de DTM velgen waren? (op google zie je ze alleen maar met BBS RX)
@dutchdriftking: Klopt op de originele DTM edition zaten die BBS velgen. Die zaten er bij mij niet op toen ik de mijne kocht. Eerlijk gezegd vond ik deze veel mooier.
Ziet er best leuk uit, eigenlijk jammer dat hij niet in productie is gegaan.
Niet verkeerd, in ieder geval ziet het er een stuk beter uit dan een Astra cabrio uit dezelfde periode.
Gaaf ding, jammer dat die nooit in productie ging.
Met een V6 zou het een heerlijke cabrio geweest zijn.
@406_v6: Precies, kapje open en lekker genieten! Gemiste kans van Opel. Net zoals VW ook de VR6 in de golf 3 cabrio had moeten leggen. Is helaas ook nooit gebeurd….
@dutchdriftking: een vr6 in een vw cabrio stoppen slaat nergens op… Je snapt dat een cabrio model nooit voor performance wordt gemaakt (ivm torsiestijfheden enzo)
@timoonus: een 6 pitter hoeft er ook niet per se uit performance oogpunt in te liggen… In een cabrio is het gewoon fijn die soepele loop te kunnen horen met het dakje eraf en het extra koppel komt vaak goed uit met het toegenomen gewicht.
@timoonus: Een VR6 in standaard trim een performance auto noemen gaat ook wat ver. Zeker onderstel technisch valt het standaard nog al tegen. Maar met het dak open kan je in iedergeval heerlijk genieten van het geluid!
@timoonus: En daarom is er dus ook geen M4 cabrio, geen Golf R cabrio en al helemaal geen 911 Turbo cabrio?
Prachtig, stiekem is de calibra (de V6) in de beginjaren een droomauto van mij geweest, naast de corrado. Uiteindelijk nooit aangeschaft want imagoprobleem en veel probleemgevallen.
@blo3to3t: Als je er nog eentje wilt moet je snel zijn, ze stijgen al weer knap rap in prijs!
@dutchdriftking: yeah, right..
Dat was zeker een leuke wagen geweest voor in de zomer
Er zijn ook hele dikke Calibra’s Targa geweest verbrede Testarossa bodykit.

Jammer dat deze er nooit geweest is. Een Calibra V6 Cabriolet zou een zeer nette auto zijn.
@gtwillem: Rieger Catano! Ik had er een poster van als klein ventje… :)
@gtwillem: rieger kits idd
Wisten jullie trouwens ook dat volvo bezig was met een 480se cabrio?
Ah wat zonde…
Tof dit soort dingen… Zo is er ook ooit een Corrado Cabrio gemaakt. Staat als het goed is in het VW museum:

http://gourm.free.fr/voitures/musee/DSC00658.JPG
Oude tijden herleven weer. Was een geweldige bak. Ik had 2.5 V6 met 170 pk 6bak. Echt een geweldige auto. Helaas werd tie gejat van me. En jammer dat er nooit een echt opvolger kwam.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).