VIDEO: dief ramt Audi RS3 door showroomruit Veenendaal

Auteur: , 63 Reacties

Waarom betalen voor auto's als je ze ook gratis door de glazen pui van een autobedrijf kan rammen?

Audi RS3 door ruit showroom

Het was loos in Veenendaal zondagavond. Rond kwart voor elf verschafte een inbreker zich toegang tot de vestiging van Van Leeuwen auto’s. Hij brak vervolgens het kantoor én de kluis open om de sleutels van een Audi RS3 (zwart, kenteken 7-THZ-20) vandoor te gaan. Er was nog één kleine beperkende factor: de auto stond binnen. Geen probleem voor deze dief, want koelbloedig rijdt hij de auto iets naar achteren om hem vervolgens dwars door ruit van de showroom te rammen en er met flinke snelheid vandoor te gaan.

Door die ruit

De dief heeft wellicht iets te vaak Gone in 60 Seconds gekeken, maar het leverde wel resultaat op. De mannen van Van Leeuwen zijn (logischerwijs) bang dat de auto voor een ramkraak of iets dergelijks gebruikt zal gaan worden. Ze vragen eenieder om de ogen open te houden. Wij gaan er niet vanuit dat de RS3 nog op dezelfde kentekenplaten zal rondrijden, maar wellicht dat de gesloopte showroomruit wat extra krassen heeft achtergelaten op de neus, motorkap en het dak. En wellicht dat dat kan verraden dat het om deze auto gaat. Chassisnummer is overigens WUAZZZ8P1D1901481. Brengt u de politie even op de hoogte als u meer informatie heeft?

Check de video op Autojunk!

Iedereen bedankt voor de tips!63 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Wa’n sukk’l.

Je weet toch dat je eerst gewoon de bumper tegen de ruit zet,. m laat knappen, glas naar beneden laat storten en daarna zonder krassen de auto meeneemt?

Oh wacht.. het is een RS3, met van die remproblemen enzo.

En bang voor een ramkraak? Volgens mij zijn ze vergeten dat dit verhaal al alle ingrediënten heeft van een ramkraak: Ram, Kraak. Weg!
@postzegel: Raam, Kraak, Weg! toch?
@mperformance: I see what you did there.

Blijft gewoon klote voor die mannen van Van Leeuwen. (’t is een Bosch Car Service: universele garage, geen dealer).
@postzegel: toko was altijd bijzonder netjes en correct toen ze nog Mazda dealer waren. Lullig voor ze.
@w0o0dy: Dat was Leeuwis, van Leeuwen heeft het overgenomen/gekocht.
@smoked: deels dezelfde mensen toch? Of inmiddels niet meer?
@postzegel: Ja of gewoon die plantenbak er eerst doorheen rossen. Ook bij het wegrijden had hij even op die auto kunnen wachten en sowieso niet uitgebreid die sleutels moeten testen. Als jij voorbij een showroom rijdt waar allemaal auto’s knipperen en met parkeerlicht aan staan dan ben je al snel geneigd even te blijven kijken of de politie te bellen.
Hij weet wel verdacht goed waar de kluis staat of zijn die vrij makkelijk te vinden bij een autodealer?
@ferrarif40: Dit is geen dealer
@ferrarif40: Sterker nog… hij weet verdacht goed wat de kluiscode is. En van Leeuwen heeft geen goed alarm gezien de tijd dat de inbreker lekker bezig is binnen.

PS: goede werkster daar met al die spinnenwebben voor de camera haha
@venividivici: Iees de tekst anders nogeens: Hij brak vervolgens het kantoor én de kluis open
@pinut187: Wat is dat voor lul kluis dan joh!
@venividivici: Bel Van Leeuwen ff op zou ik zeggen weet je het meteen..
@pinut187: Gedaan. Was een kluis van hout!
@venividivici: ja inderdaad, zaten die sleutels in een broodtrommel of zo….

Toen ik een autobedrijf had , hebben we de kluis met sleutels in een betonnen vloer verankerd, verstopt in een bezemhok.
Weer een petjesauto minder als deze straks ergens uitgebrand wordt aangetroffen.
@jon86: Niet echt een gepaste reactie als je het mij vraagt…
die 8P? Die onderstuurt binnenkort wel ergens een sloot in
Zonde van die ruit!
Geen last van lekke banden?
Handig die camera’s in het pikdonker…. Spinnenweb ervoor helpt ook niet mee ;)
@trustmeiamanengineer: Sowieso verbaas ik mij met regelmaat over de camerabeelden van dit soort bedrijven. En dan heb ik het met dit soort niet eens specifiek over autobedrijven, ook juweliers en andere bedrijven met dure producten.
Je hebt tegenwoordig fantastische camerasystemen die zowel overdag als bij slecht/geen licht goede opnames maken in haarscherp full HD of zelfs 4K, maar vrijwel altijd zijn de beelden die het internet op belanden van bijzonder slechte kwaliteit. Als je zoals dit bedrijf een showroom hebt waar meerdere auto’s van 20, 30, 40 of zelfs 50k in staan, dan investeer je toch in zo’n systeem om de boel te beschermen?
@Edge: Een duur camera systeem is het eerste waar op bezuinigd wordt. Verzekeringsmaatschappijen moeten een goed helder systeem gewoon verplichten. Maar ja… dan heb je de beelden en dan? Zie je een mannetje met een V for Vendetta masker in beeld huppelen!
@venividivici: Het heeft geen echte toegevoegde waarde om erin te investeren. Je krijgt van de verzekering niet meer geld uitgekeerd, want laten we wel wezen, de kans dat je je spullen terugziet is miniscuul. Het is net als met dashcams. Verzekeringen geven daar ook geen kortingen voor, dus waarom zou je veel geld uitgeven aan zoiets? Ik heb overigens beide. Camera’s in m’n huis en camera in m’n auto. Maar ik snap dat mensen er niet aan doen.
@edge: vind dat de beeldkwaliteit nog meevalt, al veel slechter gezien…
@onehp: inderdaad, sterker nog ik vind de beelden zeer goed. Helaas hadden ze wat meer verlichting aan moeten laten om iets meer signalement te krijgen. En dan nog. Al zou je je elke 2 meter met grote lenzen en veel licht bestrijken, je gaat ze echt niet pakken op een merk sportschoenen of kleur bontkraag.
@Edge: helemaal met je eens en vooral als je kijkt wat er voor camera’s op telefoons zitten tegenwoordig
@Edge:
In mijn werk doe ik onder andere risico-inspecties voor een verzekeraar die veel in autobedrijven doet. Een camerasysteem heeft alleen meerwaarde als deze gekoppeld is aan een alarmcentrale waarbij live meegekeken kan worden.
Anders heb je er niets aan.

Wat er bij dit pand ontbreekt als ik de foto’s zie is een uitrijdbeveiliging. Kan bijvoorbeeld zo’n laag buizenhek zijn aan de buitenzijde van de showroom. Wat ook te denken geeft is het feit dat de kluis opengebroken is. Was het een kluis of een sleutelkast? Bij universele bedrijven kom ik met regelmaat nog sleutelkasten tegen. Van die dunwandige metalen kasten die aan de muur hangen. Een kluis heb je zomaar niet open. Die moeten verankerd zijn en dubbelwandig. Bij het op slot doen komen er bij een kluis aan alle kanten stalen schoten naar buiten die de deur vergrendelen.

Maar ik ken het bedrijf niet en ken ook de beveiligingen niet.

Als dieven een auto écht willen hebben, nemen ze die uiteindelijk toch wel mee. Desnoods met een proefrit.
Beveiliging is geheel gericht op vertraging. Hopen dat ze niet jouw pand pakken, maar een simpeler beveiligd pand.
@sabrerator:
En dan zet het bedrijf het ding nog voor het raam ook….

Regel 1: kostbare auto’s altijd achteraan zetten. Zorg dat je met andere auto’s een uitrijdbeveiliging maakt.

Ik denk dat ik deze video even bewaar voor voorlichtende werkzaamheden.
Ik kan het me niet voorstellen dat er iemand is op autoblog die zich de scene niet kan herinneren.
Maar na het lezen van een dusdanig bericht wil ik het ook weer even terugzien:
Porsche stelen uit de showroom scene uit gone in 60 seconds hier: https://www.youtube.com/watch?v=4QvYmPIufwg


Ohja en om jullie film freaks nog meer te pesten:
Let op de quotes: “You’re not gonna do what I think you’re gonna do. en iets met the dukes of hazzard”
Zit ook in 2 fast 2 furious :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZxQrl88Iflg


Shit, ik kijk te veel films/heb te veel tijd…
@dedokter: Ik moest door jouw reactie even denken aan mijn eigen jeugd. Ik vond dit soort muziek vroeger helemaal de bom. De clip is duidelijk geïnspireerd op een aantal films…
https://www.youtube.com/watch?v=c6qk1AFH9Y4
@viezefreddyw: grappig. Ik kende de club niet. Maar de muziek kan mij ook niet echt warm maken. Maar inderdaad beter goed gejat…
Nu we toch op memory lane zitten. Jouw naam doet mij denken aan een oud klasgenoot die deze bijnaam ook had. Hij is later inkoper bij pon meende ik geworden. Maargoed daar heb jij niets aan :)
@dedokter: De muziek kan mij ook niet warm maken. Niet alleen verstand maar ook muzieksmaak komt met de jaren.

En tja, memory lane. Zo had ik een kameraad die de bijnaam ‘de dokter’ droeg omdat hij op autogebied voor alles een oplossing had maar dan vaak met tie-raps en ducttape. Was een absolute wereldgozer. Helaas te vroeg gestorven door een auto-ongeluk.
@viezefreddyw: sorry to hear that….
@dedokter: staat in de tekst: De dief heeft wellicht iets te vaak Gone in 60 Seconds gekeken,
Het ziet eruit als een bijzonder goed voorbereide actie, die RS3 hebben ze natuurlijk al een paar weken voor de ruit zien staan (ideale locatie om ‘mee te pakken’)+ het feit dat er geen extra metalen bescherming voor de ruit zit etc. Het is erg jammer, maar het blijkt maar weer dat een ruit echt geen muur is en totaal geen bescherming biedt…

On Topic: Die rijdt hard weg zonder warm te rijden ;)
En nog steeds snappen mensen niet dat je die RS-en niet voor het grijpen neer moet zetten. Parkeer de auto in het midden van de showroom, dan nemen ze hem niet 1,2,3 mee.
Je kunt ze ook niet buiten laten staan, je moet ze bijna verankeren in de vloer.
@rufctr01: misschien heeft een insider hem op voorhand vooraan in de showroom gezet… of het is gewoon een goed uithangbord die vooraan te zetten.
@rufctr01: dat laatste zet mij wel aan het denken. Waar een tesla standaard een laadpaal voor de deur meegeleverd krijgt, zou een Audi RS eigenlijk een parkeerplekverankering moeten krijgen. Iets van een elektromagneet die handmatig met een ouderwetse, niet digitale sleutel(want te hacken) is vast te zetten waardoor diefstal geen zin heeft.

Overigens kan je als autobedrijf met +/- 35 auto’s ook prima de sleutels in een koffer mee zu hause nemen als eigenaar.
@ghost: ja, zou jij als eigenaar een huisbezoek wensen?
@draadloos: niemand wenst dat maar ik heb het enkele jaren geleden meegemaakt in m’n eigen huis. Ouders zaten in Spanje, ik was thuis op mijn kamer(zolder) aan het gamen. Komt ineens een wildvreemde gast m’n kamer inlopen. Ben met me tennisracket, was het beste wat ik kon grijpen, achter die gast aangerend gezien meneer meteen de benen nam bij het zien dat er iemand thuis was. Helaas was hij echt megasnel gevlogen en ondanks politie zoektochten hebben ze hem nooit gepakt. Maar goed; je doet er toch weinig aan. Paaltjes rondom de showroom dan maar.
Altijd leuk, beelden van een autodiefstal of ramkraak. Het zet mij telkens weer aan het denken hoe erg het met je gesteld moet zijn als je besluit op die manier je inkomsten binnen te hengelen. Geen/lage opleiding? Slechte opvoeding? Geldproblemen? De spanning? Iets intrinsieks? Of een combinatie van die factoren?

Uiteraard hoop ik voor de eigenaar c.q. verkoper dat ze de auto snel terugvinden, en zo niet dat ‘ie in ieder geval goed gecompenseerd wordt door de verzekering. En dat ze de dader maar mogen pakken en flink straffen.
@edge: leuk zo’n denigrerende opmerkingen over iemands beroep. Wat voor werk doe jij? Kunnen we losgaan op jouw beroep, welke natuurlijk fantastisch is.

En zet jouw camerabeelden even online als bij jou is ingebroken…
@hammerman: ik denk dat je er flink naast slaat en de spijker volledig mist. Sinds wanneer is ramkraker een “beroep”???
@hammerman: Denigrerende opmerking over iemands beroep? Jij vind dus dat deze misdadiger/ stuk tuig of wat je het ook wilt noemen en zijn gekozen vak van arbeid enig respect verdient? @edge vraagt zich hier gewoon af waarom iemand er voor kiest dit te doen. Alle argumenten die hij noemt lijken mij valide. Daarnaast is het psychologisch een interessante vraag.
@hammerman: Als je inbreker/ramkraker serieus als beroep ziet sla je de plank volledig mis, en als je denkt dat ik denigrerend doe over mensen een laag opleidingsniveau heb je het ook mis. Ik doel op het feit dat uit de diverse criminaliteitscijfers die vaak naar buiten komen toch blijkt dat criminelen veelal mensen met een laaggeschoolde achtergrond zijn, of mensen zonder enige vorm van opleiding. Nogmaals, ik heb echt niks tegen mensen met een laag opleidingsniveau. M’n ouders zijn allebei niet hoogopgeleid en een van mijn beste vrienden is een bouwvakker. Ik heb het volste respect voor iedereen die het maximale uit zijn of haar leven haalt, en of dat maximale nou een laag of hoog opleidingsniveau omvat interesseert mij niet zoveel.
@edge: Omdat je beelden van een autodiefstal of ramkraak “leuk” vindt, interpreteerde ik dat je dus het beroep van autoverkoper bedoelde met die negatieve bewoordingen. Blijkbaar heb ik het bij het verkeerde eind. Mijn excuses!
Natuurlijk idioot dit. Om die reden staan er tegenwoordig ook bijna voor al die ruiten van die metalen/betonen paaltjes. Ik geloof dat er zelfs ergens een Porsche-man te vinden is met een hele slotgracht. Is allemaal nodig helaas.
@lexaudi: lol die slotgracht (naast de A2 bij Amsterdam) is al een keer getest en goed bevonden, door de dealer zelf overigens :)
@lexaudi: Inderdaad. Daar is zelfs nog een keer een GT3 RS ingerold omdat ‘ie geen remmen had: http://www.autoblog.nl/nieuws/iemand-bij-porsche-amsterdam-heeft-een-shitdag-85918
iemand van buiten weet 1 2 3 niet de kluiscode volgens mij?
@kara: lees de tekst anders een keer goed: Hij brak vervolgens het kantoor én de kluis open
Zoals @JVTHOF bij de video opmerkt, rijdt waarschijnlijk zijn vervoer naar de schowroom rechts is beeld weg nadat de RS3 is weggereden. Iemand scherp die kan zien welke auto dit is?
@onehp: Dank, ik had het op autojunk idd gereageerd, maar het is voor mij echt niet te zien.. :(
@autoblog: hier nog een foto’tje op een instagram pagina van de wagen voordat deze werd gestolen: https://instagram.com/p/BQLgnX6BJgX/
@ghost: thanks, die staat ook op de Facebook-pagina waar we naar linken;)
1.32 min zie iemand buiten staan te kijken en daarna weer wegduiken. Op 1.48 min zie hem in beeld lopen. En vervolgens op een fiets wegrijden. Is dit zijn handlanger of getuigen. Niemand dit eerder opgevallen?
@dailydriver: tuurlijk als het filmpje niet langer dan 1:33 is :)
@dailydriver @gezondverstand we hebben het filmpje rond die tijd wat ingekort (het duurde erg lang), origineel is hier nog te bekijken: https://www.facebook.com/vanleeuwenautos/videos/990103927756784/
@autoblogger: heb die van 4 min gekeken.
Ik vind die Mazda 6 Sedan toch veel exclusiever dan zo’n opgefokte Golf met 4 ringen
Waarom gaat die auto die langsrijd er niet achteraan? En tegelijk 112 bellen? Ik weet dat een RS3 snel is maar je kan het altijd proberen toch?
Zo zie je maar weer hoe de audi’s uitermate populair zijn in ned! En de audihaters alleen maar onzin posten ! Haha ik lach me rot

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).