Citroën C-AIRCROSS Concept: compacte SUV in de maak

Auteur: , 17 Reacties

De Citroën C-AIRCROSS Concept moet ons warm maken voor een nieuwe compacte SUV, gebaseerd op de C3.

Het is net als bij de eerdere AIRCROSS concept te mooi om vrij te vertalen, dus ik copy-paste even wat Citroën wilt dat u in deze compacte SUV ziet in het design:

“C-Aircross Concept marks its difference into the world of SUVs with its totally strong, original and fresh attitude. It has a unique morphology and a right balance between protection and fluidity of lines. Its modern body style comprises generous shaped parts which contrast with strong graphic features and splashes of colour. Its also suggests an impression of space on board, where colours and materials creates a both technical and relaxed atmosphere in a very stripped back style.”

Totaal sterk, origineel, een frisse houding, een suggestie van ruimte aan boord, enzovoort. Oordeelt u vooral zelf of u de marketingpraat aanneemt of niet. Wel een coole feature: suicide doors voor de achterpassagiers! En het eenspaaksstuur is terug, dat vinden we ook tof. Verder zit de C-AIRCROSS natuurlijk bomvol met de nieuwste gadgets en gekkigheden op het gebied van connectiviteit, comfort (onder de noemer Citroën Advanced Comfort) en veiligheid.

Het moet ons allemaal voorbereiden op een compacte SUV onder de C4 Cactus, op basis van de Citroën C3. Plaatjes kijken in de gallery!

UPDATE: de C3 Aircross is inmiddels officieel, alle info vind je HIER!17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik zie een verkorte C4 Cactus.
Die staat ook op het C3 platform toch?
@fiestacruizer: klopt! Maar dan wel van de vorige generatie.
Strak tegen de Duitse wind! Benieuwd wat er overblijft van het concept. Vive le différence!
Ziet er leuk uit. Hoop dat ze er niet te veel aan veranderen
Dit is zo geinig, dat het productiemodel alleen nog maar tegen kan vallen….
Gezien o.a. de nieuwe c3 denk ik dat ze er niet veel aan veranderen. Niet mijn ding, maar ik kan het alleen maar waarderen dat citroën weer bijzondere (anders dan andere) auto’s bouwt.
Ziet er goed uit! Hopen dat ze er niet teveel aan veranderen. Citroën is goed bezig, wordt het weer wat gezelliger op de weg. Momenteel zie teveel saaie Duitsers op de weg…
Enige wat ik niet zo leuk vind is de links en rechts hoog opgetrokken zwarte delen van de achterbumper. Verder een hele leuke auto.
en de productie zal lijken op de Peugeot 2008.
@kara: PSA is geen VAG he…

De C3 lijkt in niets op de 208 etc, dus je opmerking gaat niet op.
@awesome: nou je ziet mij ook nergens zeggen dat de C3 op de 208 lijkt. maar ik bedoelde meer qua formaat. en de details zijn niet precies hetzelfde maar komen wel overheen.

ps: ik heb niks met VAG ik heb een bijbaan bij PSA :)
Grappig ding, lekker Frans. Maar niks voor mij.
Vervanger voor de C3 Picasso? Want zowel een Aircross als een Picasso naast elkaar lijkt me een beetje overbodig…
Geinige verschijning! Hopen dat ze er niet te veel aan veranderen. Vind hem niet persé mooi, maar het is weer eens wat anders. Kan niet wachten totdat de Cactus en de nieuwe C3 hier binnen komen!
Nee, niets voor mij. Smal, hoog en net iets teveel kleurboek.
Kill me now
Help! Weer een cactus. Wanneer gaat Citroën eindelijk weer leuke middenklassers bouwen zonder fake offroadlook en eindeloze personaliseringsmogelijkheden? Binnen 10 jaar ziet dit er potsierlijk uit, net zoals het overgrote deel van de auto’s die momenteel uitgebracht worden. Kijk maar naar de eerste Audi’s met single frame grill van 10 jaar geleden. Die zijn nu vooral pijnlijk om naar te kijken en hopeloos gedateerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).